Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

SERTRALINE TABLET 50MG

2 May 2021

Ik gebruik Sertraline Sandoz en ik ben er best tevreden over, wat ik merk als bijwerking is dat ik overdag last krijg van een naar gevoel, doof tintelend onrustig gevoel in mn bovenbenen krijg. Het gevoel dat je moet bewegen. Als je dan een irritatie prikkel/trigger krijgt dat het dan extra opspeeld. Klinkt dat bij iemand bekend in de oren, zoja wat doe je er tegen om het vervelende gevoel weg te nemen?

SERTRALINE TABLET 50MG

23 May 2020

15 kilo hierdoor aangekomen in een half jaar!

SERTRALINE TABLET 50MG

23 May 2020

15 kilo hierdoor aangekomen in een half jaar! En wordt er nog angstiger van

SERTRALINE TABLET 50MG

4 September 2018

Ik ben er niet zo’n fan van. Ik denk dat het mijn eigen schuld ook is. Ik kreeg 50mg maar de huisarts adviseerde mij om met een halve te beginnen om het op te bouwen maar ik keek op het reseptedoosje (aangezien de apotheker mij ooit wijs maakte dat je geen halve mocht nemen) dus dat durfde ik toen niet meer vandaar nu een hele tablet vandaar dat ik nu keek op het reseptedoosje en stond elke dag 1 tablet dus nam een hele, dus ik een hele in nemen 6 dagen lang en eerste 2 dagen goed en toen begon de ellende. Ik belde de huisartsenpost heel vaak (elke dag) omdat ik zo angstig ben. Ik heb veel bijwerkingen op dit moment zoals ; Misselijk, draaierig, geen eetlust, 5 kilo afgevallen, heel licht slapen. Zwetend wakker worden en een droge mond. Angstig zijn. Tong in spanning en tanden op elkaar en vaak slikken en droge mond en tong (durf daardoor niet te slapen) omdat ik het erg vervelend vind en bang ben dat ik doodga.

SERTRALINE TABLET 50MG

28 June 2018

Vanaf mijn 16e heb ik problemen gehad met slapen. Lag altijd klaar wakker in bed te staren naar het plafond. Kon op een gegeven moment niet meer functioneren omdat ik zo moe was. Sinds ik dit op advies ben gaan gebruiken slaap ik weer en functioneer ik weer goed in het dagelijks leven. Echter ben ik wel geremd in het doen en laten!! Voorlopig een prima oplossing en kan nu verder zoeken! Buiten het geremd zijn heb ik nergens last van qua bijwerkingen.

SERTRALINE TABLET 50MG

20 January 2018

De eerste paar dagen last van misselijkheid,duizeligheid en trillende handen. Na een paar dagen waren deze bijwerkingen weg. Ik slik 2xdgs 50 mg. 1 halve sochtends en 1 smiddags. Ik merk wel dat ik veel meer water drink dan ervoor en op sommige dagen hoofdpijn heb. Ik heb een depressie gehad, maar voel mij door de medicatie wel een stuk beter. De trillende handen heb ik nu soms nog. Ik merk wel sinds een week dat ik soms wat vergeetachtig ben bijv als ik om boodschappen ben geweest dat ik de boodschappen vergeet uit de auto te halen.

SERTRALINE TABLET 50MG

8 April 2017

Gestart met 50 mg, eerste drie weken last van trillende handen, wiebellende benen, diarre, hoofdpijn en rusteloosheid. Daarna ging dat weg. Na 2 maanden verhoogd naar 100 mg en de bijwerkingen kwamen terug. Na ongeveer twee weken bleef alleen de diarre aanhouden. Ik heb gevoelige darmen, dus was te verwachten. Gelukkig werd dit na ongeveer 2 maanden beter. Was chronische depressief en naast sertraline nog een jaar therapie gehad. De depressie is weg en kan weer normaal functioneren. Het medicijn vlak af en maakt wat onverschillig. Sexdrive gaatwel erg naar beneden en duurt een stuk langer om een orgasme te krijgen. Ik slik het nu ruim een jaar en blijf het gebruiken.

SERTRALINE TABLET 50MG

1 March 2012

ik heb hele goede ervaring met dit medicijn. heeft mij echt op de been gehouden later (met het vergoeden van alleen de goedkoopste medicijnen) ben ik een ander merk wezen slikken die vond ik wel iets minder maar was daar ook tevreden over.

SERTRALINE TABLET 50MG

29 February 2012

ik heb een epileptisch insult gehad na gebruik van Sertraline. De naweeen hebben lang geduurd: duizelig, wankel. Alles bij elkaar was ik maanden onzeker in mijn bewegingen. gelukkig heb ik een kritische apotheker, die weigerde het medicijn te verstrekken toen ze hoorde dat ik een insult had gehad. Zij heeft meteen contact opgenomen met mijn huisarts. De klacht werd serieus genomen en dat is al heel wat!

SERTRALINE TABLET 50MG

9 November 2011

Het hielp niet tegen mijn depressie. Ook angsten werden niet minder. Wel verdwenen mijn remmingen waardoor ik sneller ongewenst gedrag vertoonde en uiteindelijk helemaal van mezelf vervreemd was. Ik werd lakser en onverschilliger. Dit alles met zeer ingrijpende gevolgen. Het enige positieve: mijn stofwisseling werd sneller waardoor ik een aantal kilo afviel en normaal kon blijven eten zonder weer aan te komen.

SERTRALINE TABLET 50MG

21 September 2011

Dit medicijn heeft mijn leven heel erg positief veranderd. Na een zware depressie is dit medicijn mij voorgeschreven en sindsdien is mijn leven een stuk makkelijker, ik ben weer in staat om sociale contacten te onderhouden en psychisch voel ik me weer top.Als je het medicijn vergeet merk je het wel snel (afkickverschijnselen). Er zit een gele sticker op, maar mijn reactievermogen is niet acheruit gegaan, verder met autorijden ook nooit verschil gemerkt. Het versterkt het effect van alchol heftig

SERTRALINE TABLET 50MG

27 May 2010

Dit medicijn elke avond ingenomen voor het slapen. Hierdoor slapeloosheid, licht slapen, nachtzweten en in de ochtend diaree. Moe opstaan. Sinds 2 weken het medicijn bij het ontbijt genomen en de klachten zijn een stuk minder geworden. Waarom staat dit niet in de bijsluiter?? Een half jaar verder en nu pas achter deze informatie komen via een specialist die de bijwerkingen van dit medicijn wel wist.

SERTRALINE TABLET 50MG

9 February 2010

moe, lusteloos, geirriteerd, gewichtstoenamen, geen sex-drive, soms duizelig, trillen, veel hoofdpijn, niet uit mn woorden kunnen komen

SERTRALINE TABLET 50MG

8 February 2010

Ik denk dat het medicijn mij wel uit het diepste van mijn depressie heeft gehaald zodat ik energie had om in therapie aan de oorzaak te werken.

SERTRALINE TABLET 50MG

3 February 2010

hevige spierspanning, restless legs, kaakklemmen, s ochtends zo stijf als een plank en bovendien kotsmisselijk en maar langzaam op gang komen. Verder draaiduizelingen, vermoeidheid, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, wegblijven menstruatie, sneller blauwe plekken, warmer hebben dan voorheen.

SERTRALINE TABLET 50MG

3 February 2010

Vaak geen erectie, geen zin in sex, slaapproblemen, restless legs, heftig dromen, schokken in de slaap, visische klachten

SERTRALINE TABLET 50MG

3 February 2010

met het beginnen van het slikken werd mijn depressie verhevigd. nml. met een mes staan om mijn pols door te snijden wat ik gelukkig niet heb gedaan. verder heel veel roken om maar de rusteloosheid te verminderen. proberen te slapen overdag maar snel weer wakker schrikken met een vreselijk angstig gevoel. Heeeeel veel huilen . uiteindelijk na vier weken er doorheen gekomen en voel me nu weer prima.

SERTRALINE TABLET 50MG

2 February 2010

De eerste nacht was ik bang als een klein kind, trillen, overgeven, misselijkheid, hoofdpijn, duizelig, hallicunaties, zeer agressieve blik inmijn ogen, waar ik zelf bang van werd. Na ongeveer 3 dagen waren de ergste bijwerkingen over. Bij ophoging wel elke keer zeer neerslachtig gevoel en regelmatig denken aan mijn auto tegen iets aan te rijden. Roekeloos rijgedrag.

SERTRALINE TABLET 50MG

2 February 2010

gewichtstoename. Afvlakking van gevoelens. geen zin in sex

SERTRALINE TABLET 50MG

2 February 2010

Na de eerste heftige bijwerkingen die zeker 3 weken geduurt hebben, voel ik me nu erg goed.Het heeft wel 9 maanden geduurt voordat ik op de juiste dosis zat.

SERTRALINE TABLET 50MG

1 February 2010

N.a.v. uitzending radar. Mijn partner gebruikt dit en is aan het afbouwen. Daarbij komt zeer ernstig de bijwerkingen naar boven. Vermoeidheid, Destructief denken, Agressie, Sufheid, Sjachreinigheid en Hoofdpijn

SERTRALINE TABLET 50MG

8 December 2009

Sinds medicatie: ernstige restless legs, overgevoelig voor geluid, schrik snel

SERTRALINE TABLET 50MG

28 September 2009

stijve kaak Dit was tijdelijk.Vergrote puppillen,moeilijk klaarkomen, veel eetlust, niet meer huilen, dit was allemaal blijvend. o ja In het begin was ik een beetje manisch.(ik ging het hele huis schilderen

SERTRALINE TABLET 50MG

28 September 2009

het werkte goed maar ik werd er te dik van (3kilo). Maar mijn hoofd was helderder,omdat ik minder emotioneel was Uiteindelijk wel iets tevlak. Ik had eigenlijk ook therapie moeten doen terwijl ik het gebruikte Ik stopte rond kerst en dat was wel erg schokkend (welkom Back to the real world).Ik had niet afgebouwd.

SERTRALINE TABLET 50MG

12 July 2009

Het werkt-na een aantal weken- goed tegen angst gevoelens/ depressieve gevoelens. Het gevoelsleven wordt stabieler en minder kwetsbaar voor factoren die de balans ontregelen zoals stress, teleurstellingen in het leven.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel