Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

SERTRALINE TABLET 50MG

6 november 2023

Ik heb dit middel voorgeschreven gekregen voor mijn angststoornissen. Ik had eerst een week bijwerkingen en daarna voelde ik mij geweldig voor 1 maand. Toen voelde het alsof alles stabiel zou blijven maar langzaam komen alle klachten terug en nog erger dan eerst. Ik ben moe, heb geen motivatie, vaak hoofdpijn en constant een droge mond. Ik ben 10 kilo afgevallen en net zo snel weer 5 kilo aangekomen. Ik voel alsof ik nooit echt ergens bij ben en alles maar een beetje om mij heen gebeurt en ik nergens meer wat om geef.

SERTRALINE TABLET 50MG

19 mei 2023

Slik het tegen een angststoornis. Eerste week was spannend. Elke keer als ik het slikte wist ik dat ik een uur later angstig zou zijn. Na een week of twee had ik daar geen last meer van. Nu voel ik me zoveel relaxter dan ooit tevoren. Nadeel: zoals mijn huisarts al zei gaan 'de pieken er ook af'. Ik weet niet zeker of ik nu gewoon gestrest ben, of dat het echt door het medicijn komt, maar ik voel me een groot deel van de dag een beetje afwezig. Maar onverschilligheid is een stuk beter dan die verlammende angst van eerst.

SERTRALINE TABLET 50MG

14 maart 2023

Ik gebruik al ruim een jaar sertaline 50 mg tegen angst en paniek aanvallen. Ik kreeg nu van de apotheek een ander merk de sertaline sun 50 mg ze zeggen het is hetzelfde nou echt niet., Kreeg weer angst terug hoofdpijn, trillen, onrust. Ben naar de apotheek geweest uitgelegd, als het goed is krijg ik mijn gewone sertaline 50 mg weer terug .. voor mijn geen sertaline sun meer ..

SERTRALINE TABLET 50MG

25 februari 2023

Ik slik nu ongeveer 1,5 jaar 50mg per dag. Daarvoor een jaar gestopt tot het weer mis ging. Ik slik het vooral tegen een angststoornis en voor mij lijkt het echt goed te werken. Ik verlies mezelf niet meer in m'n angsten en ben er veel minder mee bezig. Ik voel me positiever, ook in de winter. Ik heb amper bijwerkingen gehad toen ik ermee begon. Ik zit er wel aan te denken om er weer mee te stoppen vanwege de enorme gewichtstoename. In totaal ongeveer 13kg en ik krijg het er niet af met een gewoon eetpatroon. Daarnaast heb ik weinig energie en regelmatig hoofdpijn, maar ik weet niet of dat door de sertraline komt. Al met al zou ik zeker aanraden om het te proberen en heb geduld want het kan 6 weken duren voordat je er profijt van hebt.

SERTRALINE TABLET 50MG

5 februari 2023

Het helpt mij wel begonnen met 50 mg na 2 weken naar 75 mg en daarna verhoogd naar 100 mg. De eerste 4 a 4 weken veel bijwerkingen werdt weer erger daarna nam het af. Ik had erge diarree als bijwerking en ook onrustige bovenbenen en duizelig. Na overleg afgebouwd naar 50 mg en de diarree is weg maar zelf denk ik dat 50 mg voor mij niet genoeg is. Ik gebruik ook indien nodig oxazepam 10 mg. Dat helpt wel. Nu oxazepam aan het afbouwen maar de setraline neemt het nog niet over en dat zal wel moeten. Daarom denk ik dat ik aan 50 mg per dag niet genoeg heb.

SERTRALINE TABLET 50MG

23 januari 2023

Ik gebruik nu 9 weken Sertraline van 75 mg ,ik ben begonnen met 25 na vier weken verhoogd na 50 en nu zit ik in overleg op 75 . Ik blijf me erg moe voelen en afwezig /duizelig als dit zo blijft dan ga ik er mee stoppen dit is een nare ervaring. Mijn paniekaanvallen zijn wel rustig en rust in mijn hoofd

SERTRALINE TABLET 50MG

13 januari 2023

Voor de klachten die ik had o.a angststoornis hielp het perfect!! Voelde me niet meer snel beklemd heb zelfs gesnorkeld dat kon voor de tijd niet dan kreeg ik het gevoel te stikken. Jammer genoeg had ik erg veel last van de bijwerkingen zoals kaaklemmen,wazig zien duizelig , onrustige benen, altijd honger ben zelf 10 kilo aangekomen. Mijn gevoel en emoties waren erg vlak dat was wel fijn normaal ben ik een heel gevoelig typje huil snel en vaak somber dat werd dus minder. Ik heb toch moeten beslissen om te stoppen omdat het lichamelijke ongemak te groot werd

SERTRALINE TABLET 50MG

9 januari 2023

Ik neem sertraline al zeker 15 jaar tegen angst. Ik durf niet goed de straat op te gaan. Maar echt stoppen is zeer moeilijk, want de angst komt dan terug en ik krijg kleine elektrische schokjes en ik hoor heel raar.

SERTRALINE TABLET 50MG

4 december 2022

Ik voel me nog meer depressief en onrustig sinds ik Sertraline gebruik en veel huilen. Zijn er meer mensen met die klachten en hoelang duurt het? Ik gebruik het nu negen dagen

SERTRALINE TABLET 50MG

2 mei 2021

Ik gebruik Sertraline Sandoz en ik ben er best tevreden over, wat ik merk als bijwerking is dat ik overdag last krijg van een naar gevoel, doof tintelend onrustig gevoel in mn bovenbenen krijg. Het gevoel dat je moet bewegen. Als je dan een irritatie prikkel/trigger krijgt dat het dan extra opspeeld. Klinkt dat bij iemand bekend in de oren, zoja wat doe je er tegen om het vervelende gevoel weg te nemen?

SERTRALINE TABLET 50MG

23 mei 2020

15 kilo hierdoor aangekomen in een half jaar!

SERTRALINE TABLET 50MG

23 mei 2020

15 kilo hierdoor aangekomen in een half jaar! En wordt er nog angstiger van

SERTRALINE TABLET 50MG

4 september 2018

Ik ben er niet zo’n fan van. Ik denk dat het mijn eigen schuld ook is. Ik kreeg 50mg maar de huisarts adviseerde mij om met een halve te beginnen om het op te bouwen maar ik keek op het reseptedoosje (aangezien de apotheker mij ooit wijs maakte dat je geen halve mocht nemen) dus dat durfde ik toen niet meer vandaar nu een hele tablet vandaar dat ik nu keek op het reseptedoosje en stond elke dag 1 tablet dus nam een hele, dus ik een hele in nemen 6 dagen lang en eerste 2 dagen goed en toen begon de ellende. Ik belde de huisartsenpost heel vaak (elke dag) omdat ik zo angstig ben. Ik heb veel bijwerkingen op dit moment zoals ; Misselijk, draaierig, geen eetlust, 5 kilo afgevallen, heel licht slapen. Zwetend wakker worden en een droge mond. Angstig zijn. Tong in spanning en tanden op elkaar en vaak slikken en droge mond en tong (durf daardoor niet te slapen) omdat ik het erg vervelend vind en bang ben dat ik doodga.

SERTRALINE TABLET 50MG

28 juni 2018

Vanaf mijn 16e heb ik problemen gehad met slapen. Lag altijd klaar wakker in bed te staren naar het plafond. Kon op een gegeven moment niet meer functioneren omdat ik zo moe was. Sinds ik dit op advies ben gaan gebruiken slaap ik weer en functioneer ik weer goed in het dagelijks leven. Echter ben ik wel geremd in het doen en laten!! Voorlopig een prima oplossing en kan nu verder zoeken! Buiten het geremd zijn heb ik nergens last van qua bijwerkingen.

SERTRALINE TABLET 50MG

20 januari 2018

De eerste paar dagen last van misselijkheid,duizeligheid en trillende handen. Na een paar dagen waren deze bijwerkingen weg. Ik slik 2xdgs 50 mg. 1 halve sochtends en 1 smiddags. Ik merk wel dat ik veel meer water drink dan ervoor en op sommige dagen hoofdpijn heb. Ik heb een depressie gehad, maar voel mij door de medicatie wel een stuk beter. De trillende handen heb ik nu soms nog. Ik merk wel sinds een week dat ik soms wat vergeetachtig ben bijv als ik om boodschappen ben geweest dat ik de boodschappen vergeet uit de auto te halen.

SERTRALINE TABLET 50MG

8 april 2017

Gestart met 50 mg, eerste drie weken last van trillende handen, wiebellende benen, diarre, hoofdpijn en rusteloosheid. Daarna ging dat weg. Na 2 maanden verhoogd naar 100 mg en de bijwerkingen kwamen terug. Na ongeveer twee weken bleef alleen de diarre aanhouden. Ik heb gevoelige darmen, dus was te verwachten. Gelukkig werd dit na ongeveer 2 maanden beter. Was chronische depressief en naast sertraline nog een jaar therapie gehad. De depressie is weg en kan weer normaal functioneren. Het medicijn vlak af en maakt wat onverschillig. Sexdrive gaatwel erg naar beneden en duurt een stuk langer om een orgasme te krijgen. Ik slik het nu ruim een jaar en blijf het gebruiken.

SERTRALINE TABLET 50MG

1 maart 2012

ik heb hele goede ervaring met dit medicijn. heeft mij echt op de been gehouden later (met het vergoeden van alleen de goedkoopste medicijnen) ben ik een ander merk wezen slikken die vond ik wel iets minder maar was daar ook tevreden over.

SERTRALINE TABLET 50MG

29 februari 2012

ik heb een epileptisch insult gehad na gebruik van Sertraline. De naweeen hebben lang geduurd: duizelig, wankel. Alles bij elkaar was ik maanden onzeker in mijn bewegingen. gelukkig heb ik een kritische apotheker, die weigerde het medicijn te verstrekken toen ze hoorde dat ik een insult had gehad. Zij heeft meteen contact opgenomen met mijn huisarts. De klacht werd serieus genomen en dat is al heel wat!

SERTRALINE TABLET 50MG

9 november 2011

Het hielp niet tegen mijn depressie. Ook angsten werden niet minder. Wel verdwenen mijn remmingen waardoor ik sneller ongewenst gedrag vertoonde en uiteindelijk helemaal van mezelf vervreemd was. Ik werd lakser en onverschilliger. Dit alles met zeer ingrijpende gevolgen. Het enige positieve: mijn stofwisseling werd sneller waardoor ik een aantal kilo afviel en normaal kon blijven eten zonder weer aan te komen.

SERTRALINE TABLET 50MG

21 september 2011

Dit medicijn heeft mijn leven heel erg positief veranderd. Na een zware depressie is dit medicijn mij voorgeschreven en sindsdien is mijn leven een stuk makkelijker, ik ben weer in staat om sociale contacten te onderhouden en psychisch voel ik me weer top.Als je het medicijn vergeet merk je het wel snel (afkickverschijnselen). Er zit een gele sticker op, maar mijn reactievermogen is niet acheruit gegaan, verder met autorijden ook nooit verschil gemerkt. Het versterkt het effect van alchol heftig

SERTRALINE TABLET 50MG

27 mei 2010

Dit medicijn elke avond ingenomen voor het slapen. Hierdoor slapeloosheid, licht slapen, nachtzweten en in de ochtend diaree. Moe opstaan. Sinds 2 weken het medicijn bij het ontbijt genomen en de klachten zijn een stuk minder geworden. Waarom staat dit niet in de bijsluiter?? Een half jaar verder en nu pas achter deze informatie komen via een specialist die de bijwerkingen van dit medicijn wel wist.

SERTRALINE TABLET 50MG

9 februari 2010

moe, lusteloos, geirriteerd, gewichtstoenamen, geen sex-drive, soms duizelig, trillen, veel hoofdpijn, niet uit mn woorden kunnen komen

SERTRALINE TABLET 50MG

8 februari 2010

Ik denk dat het medicijn mij wel uit het diepste van mijn depressie heeft gehaald zodat ik energie had om in therapie aan de oorzaak te werken.

SERTRALINE TABLET 50MG

3 februari 2010

hevige spierspanning, restless legs, kaakklemmen, s ochtends zo stijf als een plank en bovendien kotsmisselijk en maar langzaam op gang komen. Verder draaiduizelingen, vermoeidheid, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, wegblijven menstruatie, sneller blauwe plekken, warmer hebben dan voorheen.

SERTRALINE TABLET 50MG

3 februari 2010

Vaak geen erectie, geen zin in sex, slaapproblemen, restless legs, heftig dromen, schokken in de slaap, visische klachten

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.