Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

23 April 2018

Pijn in de onderrug, hoofdpijn, tintelende handen, spierzwakte, slecht slapen. Vreselijke tabletten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

21 November 2017

moe, tintelende vingers en benen, spierpijn nek, spierpijn bovenbenen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

8 October 2017

Zeer slecht gebruik jaren nu maar de bijwerkingen zijn niet gering slecht slapen spierpijn duizelig onderrug pijn en noem maar op

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

29 August 2017

kreeg het automatisch bij de metformine want dat schijnt je cholesterol aan te tasten? sindsdien jeuk droge huid droge ogen die smorgens niet open te krijgen zijn. ben er al eens mee gestopt maar toen bang gemaakt voor infarcten enz. tijdens die stop periode verminderde de extreme spier klachten wel. weer begonnen en de ellende begon ook weer. ben nu weer gestopt, en klachten verminderde binnen 5 dagen. ben me eens gaan verdiepen in eea. en wat blijkt op wat oudere leeftijd is een wat verhoogd cholesterol helemaal niet zo erg. net als een wat hogere bloeddruk niet. ik verdom het dus om nog langer mijn lijf te vergiftigen met lapmiddelen. ondertussen bijna 20 kilo lichter 4 vreselijke slechte glicazide tabletten armer en de metformine aan het afbouwen. nog even ben ik medicijn vrij. het een wakkert het ander namelijk aan en voor elke bijwerking hebben ze weer een nieuw pilletje. laten artsen zich maar eens in goede voeding gaan verdiepen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

28 July 2017

als je spierpijn krijgt neem dan een lagere dosis aan je arts probleem gaat dan weg. je kunt ook vragen of je de helft van het tablet nemen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

23 July 2017

Mijn spierkracht is zo hard achteruit gegaan .word er moedeloos van ,en ik stop er morgen mee zien of ik meer kracht krijg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

23 June 2017

Simvastatine geslikt, kreeg oa hevige jeuk, loslaten van de huis als een blaar, gestopt, maar huid nog steeds niet in orde. Ontzettende jeuk, smeren, smeren, maar is na maanden nog steeds niet over.Langdurige geschiedenis veroorzaakt door zo'n pil

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

22 April 2017

Cholesterol daalde naar verwachting. Lichamelijke klachten namen enorm toe. Spierpijnen, gewrichtspijnen, vermoeidheid die niet te dragen waren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

13 April 2017

Eerst Atorvastatine gebruikt maar juist daar kreeg ik enorm veel spierpijn van. Nu al weer anderhalf jaar simvastatine en geen bijwerkingen .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

2 April 2017

Sinds maart 2016 gebruik ik dit medicijn. Een half jaar later kreeg ik erg last van spierpijn uitmondend in spierreuma.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

1 April 2017

Gebruik betreffende medicijn nu al een 8-tal jaren. Eerst 20 mg wat later opgevoerd werd naar 40 mg. Het medicijn was effectief en de bijwerking minimaal. Dit in tegenstelling wat ik hoorde over de vele negatieve reactie`s op dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

6 March 2017

Binnen een paar maanden moest ik acuut stoppen van de arts omdat ik pijn in mijn benen kreeg. Toen moest ik naar de diëtiste maar het kwaad was al geschiet. Mijn tenen voelde zo raar dat ik niet kon uit leggen. Vind het vreselijk als de Pedicure mijn nagels moet doen; heb ijs koude voeten en het gevoel of hobbels in mijn schoenen zitten. Het trekt nu door naar de hak bij het eerste onderzoek in het ziekenhuis konden ze het niet vinden. Ben middels verhuisd en er moet nu nog een verder onderzoek plaats vinden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

25 February 2017

deze medicijnen heb ik ca. drie jaar geleden voorgeschreven gekregen na een open hartoperatie die het cholestorol laag moet houden. Sinds 3 maanden voel ik me bijna invalide door de spier en gewrichtspijn in mijn hele lichaam zonder dat er een licht is gaan branden, dat het van de simvastatine kan zijn. Nu ben ik toch maar gestopt met deze medicijnen, hoe dat af gaat lopen weet ik nog niet maar zo te voelen goed. Ik ga het volgende week ook bij mijn huisarts melden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

20 January 2017

Ik gebruik het medicijn maar kort vanwege te hoog cholesterol. Heb last van een onbestendig gevoel in mijn maag en een beurs gevoel op mijn bovenbeen als dat van een blauwe plek. Omdat ik ook artrose heb is het moeilijk beoordelen of het van de Simvastatine komt, wel kreeg ik een grote rode plek onder mijn linker borst en wil even aankijken of dat het verergert? Maar als ik de bijverschijnselen op de site lees, vind ik het toch wel bar dat iedere keer weer de goedkoopste medicijnen worden voorgeschreven. Het middel is dus erger dan de kwaal. Mogelijk hoort u meer van mijn ervaring en ik zou graag iets positiefs willen melden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE Sandoz TABLET FILMOMHULD 40MG

31 December 2016

Slecht slapen, ik lig de hele nacht wakker. Of slaap half. Als een drug, kapot moe maar niet kunnen slapen, hier krijg je alleen nog meer hartmanklachten van. Sandoz is troep.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

19 December 2016

Man, 72 jaar, nooit ziek. Na bloed- en urinecontrole bleek mijn cholesterol iets te hoog. Huisarts adviseerde Simvastatine 40 mg. Na een maand gebruik kreeg ik veel last van spierpijn. Na overleg met huisarts adviseerde hij mij om een week te stoppen en daarna het medicijn weer in te nemen. Had ik dit maar nooit gedaan. Ben na zes weken wederom gestopt omdat ik het hele scala aan bijwerkingen kreeg te verduren. Overal spierpijn, slaap slecht omdat ik 's nachts wakker word van de ondraaglijke pijn. Hoofdpijn, nooit last van gehad. Slechte stoelgang, nooit last van gehad. Extreem droge keel. Ga steeds slechter zien. Ben nu twee weken gestopt met innemen (van deze voor mij gifpil), maar klachten zijn nog steeds niet minder. Hoop dat klachten verdwijnen. Heb altijd alles kunnen doen wat ik wilde, maar deze pil heeft van mij een behoeftige gemaakt. Nooit medicijnen nodig gehad, gelukkig. Onvoorstelbaar dat een pilletje je leven zo kan veranderen, nooit meer Simvastatine 40 mg.voor mij. Kan iemand mij vertellen wanneer dit vergif uit mijn lichaam verdwenen is, zodat ik weer normaal kan funcioneren? Deze ervaring is van december 2016.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

28 October 2016

Ik gebruik sinds juni 2016 Simvastatine en het gaat niet echt lekker sindsdien. Ik slaap heel slecht, altijd het gevoel niet lekker in orde te zijn. Bovendien is de stoelgang behoorlijk slecht en ben erg winderig. Al met al is het niks! Ik ga rode gist rijst capcules proberen. Ik hoor van een boel mensen goede ervaringen hierover.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

20 October 2016

Gebruik nu ruim 3 weken simvastatine 40mg. Het levert enorme spierpijn op in de rug tot aan mijn nek toe, stijve spieren, zo erg dat ik 's nachts niet meer kan slapen. Ik voel me steeds slechter en moe omdat ik niet slaap door de pijn. Op mijn zij liggen kan niet meer door pijn aan de rechterheup. Ik stop er nu mee, het is mijn leven en lichaam waar uiteindelijk ik de regie over heb en niemand anders. Ik wil graag mijn baan behouden want zo kan ik niet eens werken. Ik ga dit wel met de huisarts bespreken. Hopelijk is er een alternatief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

2 October 2016

Gebruik dit middel nu ruim een week op voorschrift van de huisarts nadat gebleken is uit bloedonderzoek dat mijn cholestorolgehalte te hoog is (naast Ramipril en Hydrochloorthyazide). Heb nog geprobeerd eronderuit te komen door te zeggen dat ik vanaf nu geen roomboter meer ga eten, maar Becel Light en dat ik geen saucijzenbroodjes meer zal nemen (slechts een halve per dag nam ik na de ochtendwandeling met mijn hond) maar nee, dat zou slechts 10% schelen dus moest er aan geloven. Slik het middel 's avonds, maar merk tegen de ochtend dat mijn nek stijf wordt en dat ik lichte hoofdpijn (achter, onderaan) krijg. Kan dan niet goed meer slapen. Neem nu af en toe een half tabletje, om niet geheel het voorschrift te negeren. Dit doe ik op eigen initiatief, want ben toch de baas over eigen lichaam? Ook meer om van die nekpijn/hoofdpijn af te komen. Merk wel dat dit helpt, hoewel het effect wel beïnvloed zal worden denk ik. Moet na 3 maanden terugkomen bij de huisarts voor weer een bloedproef. Ben 66 jaar en wil wel graag mijn nachtrust houden nu ik net met pensioen ben. Ben dus al met al niet blij met dit middel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

31 August 2016

Geen 4 weken of 8 weken zoals de huisarts zei maar uiteindelijk 14 weken later kon ik weer functioneren. Daarvoor was ik een wrak, kon me niet uit- en aankleden zonder hulp en leefde op minimaal 6 diclofenac en 8 paracetamol om mijn supermarkt draaiende te houden. Met een broer in de familie die ALS heeft gaat er dan veel door je heen. Nu een jaar geen medicijnen geslikt en ben vandaag bloed wezen prikken en na een jaar rode rijsttabletten te hebben geslikt ben ik erg benieuwd of mijn cholesterol nog te hoog is. Ik ben erg benieuwd naar de uitslag van 13 september, maar mijn boodschap is echt: laat de Simvastatine 40 Mg (de 20 Mg kan wel) staan en ga met de huisarts om de tafel zitten en zoek naar een ander alternatief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel