Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

18 mei 2017

kreeg in ziekenhuis voorgeschreven, na vermoedelijk een Tia. kon na 6 weken bijna niet meer lopen. verkrampte spieren. dat terwijl ik veel beweeg en sport. ben gestopt. heb nu atorvastatine. geen klachten meer.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

17 mei 2017

Na dotteren van Hart falen lucht of zuurstof te kort met lopen fietsen traplopen .voel mij heel erg beroert ,geen zin om van huis weg te gaan en dat alles is begonnen na 5 weken ,eerste gedachten komt van dotteren dus zal wel overgaan .Ben nu 7 dagen gestopt met simvastatine .voel mij als van ouds .ben 80 jaar .

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

13 maart 2017

Neem het al drie jaar, sindsdien veel gewrichtpijnen, pijn nek en rug, onderbenen veel pijn en krampen. Alle onderzoeken al laten doen, ze vinden niets, volgens mij van medicatie simvastatine want toen is het begonnen. Ver stappen lukt me zelfs niet meer, nu gestopt, ben benieuwd.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

1 mei 2016

Door een erfelijke cholesterol stam krijg ik simvastatine 20mg voorgeschreven. Bij de apotheek werd netjes gewaarschuwd voor spierpijn maar dat moet na 2 weken over zijn. Nu half jaar later enorme krampen in mijn spieren, moe, misselijk, trekkend gevoel in mijn benen en het is net alsof er met messen in me gestoken word. Alle gewrichten zijn stijf lijk wel een oud wijf met lopen, fietsen ect. Maar ben pas 37. Volgens artsen kan dit niet hier van zijn maar vind het toch vreemd dat deze klachten begonnen zijn bij begin medicatie

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

21 maart 2016

Gestart met simvastatine en binnen een week last van mijn nieren, uitstralende pijn in de nierstreek, rugpijn. Informatie ingewonnen bij een andere huisarts en die deelde mij mee dat simvastatine een grote invloed kan hebben op de goede werking van de nieren, na enig doorvragen tot de slotsom gekomen dat simvastatine een nierenkiller is, dus ben gestopt en tevens van mijn ongemakken verlost. En het cholosterol? Normale waarden die geen medicatie nodig heeft.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

2 januari 2016

Sinds start Simvastatine toenemend rugpijn, nekpijn, schouderpijn, pijn op de borst, kortademig, concentratiestoornissen en oriëntatiestoornis. De druppel was dat ik tijdens het autorijden plotsklaps 'wakker werd' kon me voorgaande het traject herinneren (matrixborden), maar werd wakker voor een rotonde, net alsof ik uit een diepe slaap/narcose ontwaakte, zag dashbord en omgeving, had autosleutels in mijn hand maar kon me niet herinneren dat ik dat zelf gedaan had. Achter mij stonden enkele auto's stil, ik weet niet of ze getoeterd hebben, heb de auto gestart en reed weg, wel flink beroerd, dacht dat ik dood ging, koud, misselijk, hartkloppingen, ben thuis gekomen maar weet niet meer hoe. Eng is dat ik niets aan heb voelen komen, was gewoon 'weg'. Cardiologisch, internistisch niets gevonden, nu nog bij de neuroloog langs, komt hier niets uit dan moet het wel van de Simvasatine komen!

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

22 november 2015

Na één keer hartritmestoornis kreeg ik van de cardioloog simvastatine 40 mg. Ik kreeg steeds meer last van spierpijn. 's Nachts last van zere benen en armen, wist niet hoe ik ze moest leggen. Ik ben een half jaar terug met een halve tablet begonnen zonder overleg met arts en na een tijdje was de pijn weg. Na 3 maanden cholesterol laten meten en het was goed. Ik heb de arts verteld dat ik al 3 maand een halve tablet neem en geen last meer eb van pijn. Wat zei hij: ga mooi zo door.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

7 november 2015

Ik word duizelig en ga dan overgeven.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

8 december 2014

Ik heb jaren gebruikt 20mg Simvastatine want dit middel heeft veel narigheid gebracht kon niets meer, zij kunnen mij wat breek de tablet door midden. Nu gebruik ik 10mg geen bijwerking meer de pijnen trekken langzaam weg. Kan weer alles doen.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

14 augustus 2014

Veel last van spierkrampen, gewrichtspijnen door het hele lichaam. Ik ben 56 jaar en voelde mij met name 's morgens alsof ik 80 jaar oud was. Ik had moeite de trap af te lopen en had vreselijke pijn in mijn enkels als ik in de ochtend met de honden ging lopen, eenmaal op gang werd de pijn wat minder. Ook last van erectie stoornissen. Ook last van duizelingen en benauwdheid met drukkend gevoel op de borst. Oktober 2013 gekatheteriseerd waarbij geconstateerd werd dat alles er als nieuw en schoon uitzag. Al met al een dure ingreep met ziekenhuisopname op de hartbewaking gehad vanwege de bijwerkingen van dit medicijn. Ben nu net gestopt en benieuwd of en zo ja hoe snel ik mij weer beter ga voelen.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

22 januari 2014

Heb dit medicijn jaren gebruikt. De laatste maanden werd ik echter steeds vermoeider. Weinig lucht bij fietsen en lopen. Last van rug en spieren. Ben drie dagen geleden gestopt en ik voel me plotseling beter dan ooit. Die rommel neem ik nooit meer in!

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

4 april 2013

Vrijwel alle in de bijsluiter vermelde bijwerkingen heb ik ondergaan. Toen de apotheker mij erop wees dat het gebruik van colchicine de bijwerkingen van simvatatine zoals b.v. spierkrampen versterkt, begreep ik de bijwerkingen van simvastatine mij in twee jaar in toenemende mate ellende hadden bezorgd. 1) Uit de handel nemen en eerst een degelijk onderzoek doen naar de bijwerkingen. 2) Niet voorschrijven voor mensen boven de 80 jaar, ze worden er heus niet fitter van. Gezond eten is beter.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

26 juli 2012

Sinds nov. 2011 gebruik ik simvastatine, 20 mg, na een TVA. Na een jaar kreeg ik eczeem. Aanvankelijk niet herkend, behandeld met anti-schimmelcreme, later met eczeemcreme. Begreep dat mijn broers dit probleem ook hadden, met lipitor. Ben in juni jl gestopt. Slikte even crestor. rampzalig; werd zo duizelig dat ik niet meer kon fietsen. Zonder simvastatine,en andere cholesterolverlagers, is ook mijn geheugen weer als vroeger, voor het TVA. Heerlijk.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

7 juni 2012

algehele melaise, spierpijn, spierzwakte, spierkrampen. gewrichtspijn rugpijn nek en schouderpijn

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

7 juni 2012

Bijwerking van statines: spierpijn in de nek/schouderregio. Gevolg: blackouts: ineens niet meer weten waar je bent! Geen spierverslapping o.i.d, maar als het ware ineens wakker worden (o.a. tijdens het rijden). Je voelt de blackout aankomen. Bij langer gebruik van het medicijn (1 maand) kwamen er geheugenstoornissen, niet meer weten wat er die maand of het afgelopen halfjaar precies voorgevallen was. 2 verschillende statines (simvast. en pravast.) geslikt, zelfde bijwerkingen.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

14 november 2011

Kuitkrampen, moe, zachte pijn in de rechterzijde.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

16 mei 2011

Veel verkouden, tot blauw aanlopen in gezicht aan toe. Vorige week gestopt: verkoudheid ook weer weg.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

21 februari 2011

Sinds 1997 1x 20mg per dag, met vervelende bijwerkingen. Begin 2010 ging de apotheek over op een ander merk, ranbaxy RVG 32396 Sindsdien kan ik me lol op. Moeheid, lusteloosheid, geirreteerd, spanningsgevoel in benen, armen en schouders. Met regelmaat komt daar pijn bij kijken in de schouders, rug en kuiten.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

17 december 2010

Ivm. te hoge cholesterol kreeg ik van mijn huisarts Simvastatine A tablet 20mg voorgeschreven. 's Avonds de eerste tablet ingenomen, op advies van de apotheek. De volgende dag al stijve gewrichten, vooral mijn polsen. De dag daarna erge spierpijn in mijn gehele lichaam, vooral mijn rug. Het leek wel of ik kramp kreeg tussen mijn schouderbladen en ik zat en liep alsof mijn schouderbladen van achteren naar elkaar toegetrokken werden. Ook de dag erna dezelfde, eerder genoemde, klachten.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

10 december 2010

in 2008 heb ik,van de huisarts ,Simvastatine Ranbaxy 20 mg. gekregen,ivm met chrosterol.naar een paar dagen ,kreeg ikwat benauwd,gevoel,ben .voor naar ziekenhuis ,gegaan,hart diagram.gemaakt ,niets gevonden,bent, daarme gestopt, In December 02-12-2010,ben naar de huisarts ,gegaan ,ivm chorosterol 7.1,deze geeft mij weer Simvastatine 20mg,Met boodschap allen,voor het slapen ,innemen,bij het eerste .kreeg ik maagpijn,kon niet slapen,de volgende 4 dagen het ,zelfde krampen ,hierme gestopt.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

27 mei 2010

Na een klein hartinfarct werd door de cardioloog o.a. simvastatine voorgeschreven. Dit medicijn bezorgde mij door het gehele lijf stijve en gevoelige spieren. Waarschijnlijk is dit medicijn voor mensen van mijn leeftijd (88 jaar) nooit getest. Sindsdien heb ik ook gezwollen handen en pijnlijke vingers, alsmede nog steeds pijn in de spieren in de bovenarmen, hoewel ik sinds januari dit medicijn niet meer gebruik N.B. het infarct kreeg ik zomer 2009.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

20 mei 2010

Ontzettende spierpijn in het hele lichaam. Een onbehaagelijk gevoel en heel onrustig. Nergens zin in.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

6 april 2010

Ik had Lipitor en krijg nu simvastatine. Bij dit middel heb ik last van bijwerkingen.

SIMVASTATINE TABLET FO 20MG

6 april 2010

Ik krijg jeuk, gewrichtspijnen en hoofdpijn van simvastatine. Met Lipitor had ik hier geen last van.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel