Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

STRUMAZOL TABLET 30MG

16 April 2019

Na 3 weken gebruik ineens enorme huiduitslag, vreselijke jeuk en bultjes. I.o.m. arts direct gestopt met Strumazol. Op aanraden van een kennis antihistamine (hooikoorts tablet) daarvoor ingenomen, jeuk was direct zo goed als weg. Paar dagen later last van enorme pijn en verdikkingen in handen. Daarna bovenarmen, schouders, liezen en knieën. Het lijkt op gewricht ontstekingen en hevige spierpijn. Telkens verplaatste de pijn. Hiervoor op de SEH een paracetamol infuus gekregen, tevens prednison en diclofenac mee naar huis. 4 dagen verder nog steeds last, maar wel in mindere mate. Wat een rotzooi!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

29 August 2018

Graves. Ben twee keer gestopt met Strumazol en thyrax om te zien of de schildklier weer normaal doet. Beide keren voelde ik me binnen een dag al STUKKEN beter. Geen stijve spieren meer, geen watten in mijn hoofd, ik ben energiek (zoals vroeger), ik heb zin in dingen, ik word 's avonds weer actief in plaats van lamlendig in bed te liggen. Nu dit voor de tweede keer is, weet ik zeker dat het door de Strumazol komt dat ik me zo ellendig voelde, en niet door de Graves zelf of een verkeerde dosering van thyrax. Als het de Graves zelf was, zou ik me niet beter voelen door het stoppen met medicijnen. En de thyrax: ik heb de afgelopen 3 jaar alle soorten TSH- en T4-waarden voorbij zien komen en me nooit goed gevoeld. Thyrax heeft een lange halfwaardetijd (7 dagen), en Strumazol een korte (19 uur). Dat ik me meteen stukken beter voel na een dag (of 2) te zijn gestopt met Strumazol, ligt voor mij dus aan de Strumazol. Ben nu al 7 dagen Strumazol-vrij, en voel me al 7 dagen vrij goed, ben ineens genezen van mijn "depressie", waar ik al jaren aan "leed". Ik geloof niet in wonderen, en denk nu dat het gewoon de Strumazol was. Ik heb niet het gevoel dat de patiënten eerlijk worden voorgelicht over de bijwerkingen van Strumazol.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

26 August 2018

Na 3 weken gebruik van 1 tablet P dag van 30 mg hevige krampen op borstkas en in buik. Internist zei dat het niet kon van de strumazol, dus doorgaan, maar ik ging me steeds zieker voelen i.p.v. beter... na 3 weken weer bloed prikken en moest acuut stoppen met de strumazol want mijn leverwaardes waren ook al verhoogd. Na 1 dag stoppen namen mijn hevige krampen op borst en buik af.. dus echt wel door de strumazol dat ik mijn alleen maar zieker ging voelen!!!! Over 2 weken weer bloed prikken en dan kijken hoe mijn waardes zijn maar ik gebruik nu niets ivm de ziekte van Graves en ik voel me beter dan ooit omdat ik mijn dieet aanpas, mijn smeren ze die rotzooi van een medicijnen niet meer aan!!!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

4 November 2017

Mijn moeder is juli 2017 gestart met strumazol. Ze kreeg direct al last van jeuk en kon er 's nachts niet meer van slapen. Na een aantal weken kreeg ze een ontsteking in de mond en aan de tong. Bezoek aan tandarts en huisarts..ze werd koortsig en leek grieperig. Ze is begin oktober opgenomen in het ziekenhuis. Daar ligt ze tot op heden nog. Ze heeft pancytopenie. Lees a.u.b de bijsluiter van dit middel goed door, van te voren. Dit had ons ook heel wat minder zorgen kunnen schelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

10 October 2016

Heel erg last van huiduitslag op mijn benen. Niet kunnen slapen en na het douchen wel tot een uur rusteloos vanwege de jeuk. Overgegaan op propylthiouracil apotex, hopen dat dit helpt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

13 September 2016

Zeer veel uitslag op de benen, rode plekken die er bovenop liggen. Jeukt enorm. Veel pijn in benen en voeten. Koude Voeten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

1 September 2016

Ik slik nu ruim een week 1 x daags 30 Mg strumazol. Ik voel me met vlagen misselijk. Mijn smaak verdwijnt, ik heb spierkrampen en vreemde pijnscheuten in mijn armen en benen en buikkramp. Nu weet ik. Iet wat van de medicijnen komt of wat van mijn schildklier. Mijn keel doet pijn en mijn stem is hees. Ben er nog niet blij mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

12 August 2016

Geen bijwerkingen, trillende handen zijn praktisch over, minder gejaagdheidsgevoel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

3 June 2016

Ik gebruik Strumazol nu ruim een jaar. Geen klachten meer en geen bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

9 April 2016

Een aantal maanden geleden kwamen ze erachter dat mijn schildklier overactief aan het werk was. Dit werd veroorzaakt door de ziekte van Graves. Ik kreeg hier al spoedig Strumazol tabletten voor, zodat de schildklier werd platgegooid. De eerste twee weken ging dit prima. Op een dag werd ik wakker en toen ik opstond zat mijn hele lichaam vol met rode uitslag, echt overal. Het was uitslag met een verdikking. Het leek alsof het echt op de huid lag als het ware. En het was echt een jeukboel. Ik was er erg van geschrokken maar was die dag wel gewoon gaan werken. In de loop van de dag werd het alleen maar erger. Ik kreeg ineens ook enorm pijn aan mijn kniegewricht, polsgewricht en vingergewrichten. Dat werd daarna steeds erger. Mijn voeten werden helemaal dik, ze hielden denk ik veel vocht vast. Ik kon ook niet naar de wc, overigens hoefde ik ook niet te plassen. Ik kon bijna niet lopen. Ik heb gevraagd of ik naar huis kon op mijn werk en heeft een collega mij thuis gebracht want ik kon bijna niet lopen, laat staan autorijden. Het deed echt enorm veel pijn. Ik heb de huisartsenpost gebeld want je zult zien zulke dingen gebeuren altijd in het weekend. Ik moest meteen naar de eerste hulp komen en werd meteen in een sneltrein opgenomen in het ziekenhuis. Een heftige allergische reactie op Strumazol. Ik ben nu overgestapt op Propylthiouracil.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

4 March 2016

Paar dagen mee begonnen, ik ben constant misselijk en heb last van buikkrampen. Mijn huid jeukt ook, maar ik probeer over mijn lichaam te wrijven anders gaat mijn huid stuk. Volgens de huisarts mag ik na paar weken gebruik van dit medicijn gewoon normaal weer voelen. Ik ben benieuwd. Iemand met een positieve ervaring?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

13 February 2015

Na twee weken slikken verschrikkelijke uitslag op de gekste plekken. Eerst op handen en voeten, maar nu over heel mijn lichaam. Heb nu propylthiouracil gekregen maar voorlopig zit ik de hele dag en nacht met een uitslag en jeuk waar ik gek van word.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

9 October 2014

Sinds 2 weken gebruik ik Strumazol 30mg omdat mijn schildklier te snel werkt. Heb Sinds gisteren koorts 37.7 en pijn in mij keel, erg moe en last van mijn buik deuk in lever en nergens zin in. Erg verdrietig . ??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

4 August 2014

Vorig jaar dit 3 weken geslikt en kreeg toen galbulten/netelroos. Direct gestopt met de strumazal maar de netelroos etc is nooit meer weg gegaan. Slik nu al 10 maanden Tavegil, waar ik weer extreem moe en suf van word. (Was ik door mijn schildklier)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

19 July 2009

Ik heb ruim een jaar Strumazol gebruikt, in combinatie met antibiotica (Pantopac) heb ik een vergrote lever gekregen en steekpijn, drukpijn in mijn lever. Na het stoppen met antibiotica verdween de leverpijn niet. Na 4 maanden pauze moest ik weer met de strumazol beginnen. 2 uur na het innemen van de medicijn kreeg ik gelijk weer leverklachten, steekpijn, drukgevoel in mijn lever.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

12 February 2009

opname academisch ziekenhuis i.v.m. pancytopenie (zeer ernstig) gevolgd door neutropenie, daarna schildklier verwijderd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

STRUMAZOL TABLET 30MG

4 July 2005

Strumazol op de nuchtere maag (handig i.v.m. het tegelijk slikken van Thyrax) zorgt voor maagproblemen!yrax op zich geeft geen problemen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

24 May 2005

de tabletten vallen heel snel uit elkaar, door slikprobleem vaak al in de mond of in de keel. de smaak is vreselijk!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

STRUMAZOL TABLET 30MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel