Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

14 January 2023

Ik ben 68 jaar en er is beginnende dementie vastgesteld. Nu heb ik ruim 30 jaar symbicort en daarvoor Ventolin gebruikt. Na een MRI van de hersenen blijken er veel witte plekken in mijn hersenen te zitten. Nu vraag ik me af........is hier meer bekendheid over, hebben meer mensen hier last van, is er weleens onderzoek gedaan naar een verband tussen hersenbeschadigingen en Symbicort?? De geriater heeft hier geen kennis van. Heel benieuwd naar ervaringen van langdurig gebruik Symbicort.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

25 October 2019

Helaas voor mij na 7 jaar gebruiken. In het begin 1 keer per dag. Nu 2 keer per dag sinds 2 jaar. En zo ziek ervan dat ik in de ziektewet ben beland. Hoofdpijn, meerdere keren per week koorts tot 38.5 graden, extreem moe, grieperig voelen, meer haar uitval, toename in eetlust, zeker 2 kledingmaten dikker sinds 2012. En normaal nooit gewichtsproblemen. Ook snelle snelle hartslag na inname, onrustig, moeilijk in slaap vallen, droge huid, vaak keelpijn, opgezette lymfeklieren hals, moeite slikken. Dit hoeft niet bij iedereen te gebeuren. Iedereen is anders. Er zit Prednison in deze medicijn. Dit wist ik ook niet. Nu probeer ik Serevent diskus. Komt niet door andere ziekte want ik ben medisch helemaal nagekeken. En zelfs een MRI scan gehad. Het duurt 4 weken voordat Symbicort helemaal uit je lichaam is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

8 June 2018

Ongeveer 4 weken na het starten met dit medicijn begon mijn haar uit te vallen, erg geschrokken. Goed dat ik weet waarvan (dit is het enige medicijn dat ik gebruik) maar ook wat vervelend. Ik had best veel haar en voel het per dag dunner worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

4 July 2017

Nadat ik zwanger was geweest heb ik astma ontwikkeld en ben ik symbicort gaan gebruiken; alweer 10 jaar geleden. Gaandeweg werd ik steeds vaker benauwd, kreeg vaker acute bronchitis, dus mijn dosis varieerde nogal, maar op een gegeven moment was dit 2 pufjes in de ochtend en 2 in de avond, met een totaal van 800 microgram per dag. Ik kreeg steeds meer klachten: veel blauwe plekken, vaak buikpijn, opgeblazen buik, steeds meer gewicht aankomen ondanks dieet en veel sporten (hardlopen en fitness), spierslapte, geen spierdefinitie meer zien, veel hoofdpijn, chronisch vermoeid, veel zweten in de ochtend na het opstaan, specifieke pijn buik tussen navel en borstbeen, niet goed voelen/bijna flauwvallen, haaruitval, gigantisch honger gevoel. Voor mijn klachten bij een internist terecht gekomen, maar dit blijken ook bijwerkingen van de Symbicort te kunnen zijn. Om die reden ben ik gaan afbouwen met Symbicort, waardoor ik nu weer meer last van slijm krijg met als gevolg dat hardlopen wel erg moeilijk wordt. Tegen het slijm gebruik ik nu weer Fluimocille. En krijg ik waarschijnlijk andere medicijnen; krijg ik deze week te horen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

19 February 2017

Ik heb lichte bijwerkingen (trillende handen) bij deze medicatie; dit is echter veel lichter dan ik dat bij andere vergelijkbare medicatie heb gehad. Daarnaast werkt het super; met de luchtwegverwijder erbij heb ik veel meer lucht 's ochtends op de fiets.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

2 January 2016

Na jaren de Nederlandse symbicort te hebben gebruikt zonder klachten kreeg ik zonder dat mij dat werd verteld Symbicort uit Frankrijk. Hier werd ik ziek van. Ik had geen stem meer en was benauwd. Om te bewijzen dat het van deze Symbicort was moest ik eerst de Nederlandse en toen weer die uit Frankrijk gaan gebruiken. En ja hetzelfde gebeurde. Ik werd dus weer ziek gemaakt om dat de apotheker anders het goede merk niet geeft. In en in triest vind ik dit dat ze gewoon met je gezondheid spelen. Telkens als ik mijn herhaalrecept ga halen moet ik opletten dat ik de goede mee krijg want het gebeurt met regelmaat dat ze toch de buitenlandse versie willen geven. Ondanks dat het geregistreerd staat dat ik er niet tegen kan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

20 December 2015

Na 6 jaar symbicort 400 te hebben gebruikt onlangs dosering gehalveerd. Gaat goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

11 December 2015

Voor onderhoud goed, voor astma aanval minder, werkt niet voldoende.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 160/ 4,5

3 February 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

6 March 2014

Veel minder benauwdheid en last van de luchtwegen. Wel last van heesheid, terwijl ik toch altijd spoel en gorgel na inname.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

30 January 2012

Wanneer de dosis wordt verhoogd (2 x 400/12 ) neemt de werking niet toe, maar de bijwerkingen wel! Zoals zwelling van de keel en moeilijkheden met slikken. hoesten en vieze dikke slijm tot gemiddeld 30 gram per dag. De dosis teruggebracht tot 1x200/6 bij slapen gaan. voel mij 300% beter! met 5 mg.Prednison.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

9 January 2012

Op de bijsluiter staat : "De teller geeft per 10 doses aan." De getallen verspringen echter per 20. Voor zeker oudere mensen is dit zeer verwarrend en geeft onrust of zij wel goed sprayen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

19 March 2010

Normaal heb ik Symbicort 200/6 en daar nog nooit problemen mee gehad. Nu kreeg ik onlangs Sinestic 160/4,5 (Italiaans, uit de paralelle import) want dat is goedkoper. Volgens de apotheek is er geen enkel verschil maar ik heb nu wel ineeens last van heesheid, ondanks zorgvuldig spoelen, en de plastic inhaler laat een vieze nasmaak achter die uren blijft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

17 March 2009

wij zijn gestart met symbicort 200/6. Na verlenging van het recept krijgen wij de symbicort 160/4.5 van een italiaanse leverancier. de apotheker verzekerd onsdat dit precies het zelfde is als de 200/6 Op de nederlandse sticker van de apotheker staat 200/6. Als we de sticker verwijderen komt de orginele sticker te voorschijn : 160/4.5 Volgens de apotheker is de waarde op hun sticker de wekelijke waarde??????? wat klopt hier niet? Kunt u ons hierover berichten?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

19 December 2007

vreselijk trillen, problemen met bloeddruk, zwart voor ogen, onwel, warm en rood hoofd, koud lijf

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

13 November 2007

ik ervaar tot heden geen bijwerkingen van de medicijnen die ik dagelijks gebruik

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

18 May 2007

door de symbicort ontwikkel ik te weinig speeksel, hetgeen tot gevolg heeft dat mn tanden een voor een wegrotten

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

1 December 2006

De formoterol in de symbicort heeft ernstige angina pectorisverschijnselen bij mij veroorzaakt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 200/ 6MCG/ DO 120DO

15 September 2006

ik krijg bij regelmatig gebuik krampen op mijn borst die lang aanhouden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.