Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 21 resultaten gevonden.

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

18 mei 2017

Medicijn werkt goed tegen benauwdheid. Helaas komt het met verschillende bijwerkingen. Ik heb last van rusteloosheid, trillen, gewichtstoename, haar afbreuk en spierkrampen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

13 maart 2017

Heb een aantal jaar symbicort gebruikt op mijn eigen wijze, dus alleen wannneer ik benauwd was, wat regelmatig was/is. Dit werkte redelijk goed. Vervelende bijwerking: overal blauwe plekken. Op aandringen van arts elke dag 2x gaan gebruiken. Gevolg behalve geen verdere verbetering en blauwe plekken, gesprongen adertjes in mijn rechter oog. Op een gegeven moment werd dit steeds erger en voelde ik de adertjes gewoon knappen. Ook rechts boven het oog was het pijnlijk. Na het stoppen met symbicort verdwenen deze bijwerkingen. Gebruik nu Foster 100mgr, gebruik het alleen indien echt nodig, werkt minder goed, heb weer slijm maar ben van blauwe plekken en gesprongen adertjes (halve oog was rood) en pijn boven oogkas af. Wie weet welke aderen op welke plaatsen er nog meer knapten?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO, maar van een andere fabriek, ander land

10 mei 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Anders, namelijk:

Achteruitgang astma

Toelichting: Ik heb de ziektekostenverzekering veel geld gekost. Omdat ik ook hartklachten kreeg en na de eerste onderzoeken bij de cardioloog leek het dat ik een infarctje zou hebben gehad. Ik werd dus verder onderzocht met scans enz. Later bleek bij de longfoto dat er toen ook een longontsteking zat wat drukte tegen het hart. Ik was voor mijn werk in de ziektewet, mijn gezin heeft er onder geleden, mijn conditie moest ik daarna weer opbouwen. Wat een ellende van een goedkoper middel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

7 maart 2015

Als bijwerkingen juist meer benauwdheid. Ook mijn longspieren lijken hier juist van te verkrampen. Wazig zien door het samentrekken vam de spiertjes in mijn ogen, etc. Echt niet helpend.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

VENTOLIN 100 AER CFKVR 100MCG/ DO SPBS 200DO+BABYH

29 september 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Nee

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

12 maart 2014

Over Symbicort zelf heb ik geen klacht. Wel over de turbuhaler. Van de 60 doseringen zijn de laatste 20 niet bruikbaar. Zodra je in het rode gebied met 20 inhalaties komt, werkt de dosering niet meer. Met als gevolg benauwdheid. Hierover heb ik het al met de apotheek gehad, maar die verwijst mij naar de fabrikant. Daar heb ik geen vertrouwen in. Mijn eigen risico ben ik al aan deze medicijnen kwijt (verder gebruik ik niets), maar dat 40 van de 60 doseringen bruikbaar zijn is toch wel heel ernstig. In mijn ogen is dit een manier van de fabrikant om geld te verdienen en frauduleus. Ondertussen heb ik 3 medegebruikers ontmoet met dezelfde ervaring: je kunt slechts 40 van de zogenaamde 60 gebruiken. De laatste 20 zijn niet werkzaam en zonder dit te weten word je ernstig benauwd. Waar kan ik dit melden, zodat hieraan iets gedaan wordt?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

5 juni 2011

Overstickeren van symbicort.Ik gebruik altijd symbicort 400/12 tot volle tevredenheid, maar nu is mijn conditie steeds verder achteruitgegaan. Ik heb mijn laatste Symbicort eens goed bekeken en heb de sticker die over de beschermkap zat geplakt eraf gepulkt. Er kwam een Spaanse beschrijving onder vandaan over 360/9. Niet alleen daarom ben ik boos maar ook de houdbaarheidsdatum is anders. Hoe ver moeten we gaan om medicijnen die je via de apotheek ontvangt, te controleren? Schande!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

23 januari 2010

Ik vind het vervelend dat de overgebleven dosis per 20 aangegeven staat. Dit maakt het erg onduidelijk wanneer het precies op is en hoeveel je nog hebt, beter zou zijn per 1 of anders per 5

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

23 januari 2010

na inname trillerig, opgefokt gevoel gedurende paar uur. Verder regelmatig krampen in kuiten en voeten, mijn stem is hezer geworden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

23 augustus 2008

in Belgie zijn enkel de eerste 13 verpakkingen jaarlijks vergoed door ernstige indicatie zijn er personen die 24 dosissen jaarlijks nodig hebben

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

7 augustus 2007

DE VERKRIJGBAARHEID VAN DEZE MEDICATIE IS ALEEN IN BELGIEN EN WORDEN VERGOED DOOR DE VERZEKERAAR, OOK ZIJN DEZE PRODUCTEN VOOR MIJ ZONDER BIJ WERKING MAAR ZIJ ZIJN NIET IN NEDERLAND TE BEKOMEN, EEN BIJKOMEND VOORBEELD IS DAT DE SYMBICORT IN BELGIEN 59.50 EURO KOST EN HIER 115 EURO HET PROBLEEM IS DAT ALS WIJ NIET MEER NAAR BELGIEN KUNNEN MOETEN WIJ MET DAT GENE DOEN WAT ER IS IN NEDERLAND

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

25 mei 2007

Na enige maanden gebruik ernstige schimmel infectie en een andere infectie (of virale aandoening)in de keel plus keelpijn en veel en uitputtend, nauwelijks minder wordend hoesten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

6 april 2007

Ik krijg ook meteen na deze medicijnen in te hebben genomen heel erg last van trillende handen. Bovendien krijg ik ook blaasjes op mijn vingers, maar het is niet aangetoond dat dit een bewerking van de symbicort is. Heeft iemand anders hier ook last van?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

31 juli 2006

ik blijf dezelfde klachten houden die al had. ik ben veranderd van deze medicijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

7 oktober 2005

Ik heb al eens een franse versie van de verpakking gehad maar nu heb ik de spaanse versie van het medicijn. Blijkbaar is daar de doseringsaanduiding anders want hoewel ik 400/12 gebruik kreeg ik 320/9. Een kleine sticker op het doosje (dat toch je weggooit) verklaart dat hierin wel 400/12 zou zitten. Zeer verwarrend. Ik krijg dan ook het idee dat ik een dumppartij medicijnen gebruik. Volgens mij werken dergelijke acties verkeerde doseringen/fouten in de hand.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYMBICORT TURBUHALER INHALPDR 400/ 12MCG/ DO 60DO

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel