Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 13 resultaten gevonden.

Simvastatine 40 mg

16 April 2019

Ben ermee gestopt na 2 weken, pijn en tinteling in de onderbenen, werd depressief maar ook agressief, misselijk, maagpijn, en mijn bovendruk en onderdruk zijn hoger, na 2 dagen gestopt te hebben, voelde ik mezelf al beter worden, maar nu een week verder, nog steeds tintelingen in onderbenen en bloedruk nog steeds niet in orde, ben nu met rode rijst tabletten bezig, voor de chlorestrol te verlagen.Ik raad dit medicijn niet aan, een nachtmerrie is het!

Simvastatine 40 mg sandoz

21 January 2018

Pijn in de zijflanken van mijn rug.. een zeurende pijn... met 1000 mg paracetamol gaat het over.

Simvastatine 40 mgr

19 January 2018

Ineens ontzettende spierkrampen in onderrug. Het lukte mij niet meer om te ontspannen alleen wanneer ik ging zitten maar bij elke beweging schoot de kramp er weer in, dit heeft ruim anderhalve dag aangehouden. Nu na vier dagen kan ik nog steeds niet ontspannen lopen en heb een enorm beurs gevoel in mijn onderrug.

simvastatine 40 mg

18 January 2017

Ik heb tintelende vingers en tenen,n mijn nagels zijn net spijkers zo dun, last van mijn linkerschouder, dat heb ik sins ik de simvastatine 40 mg gebruik. Ik weet niet of er iemand meer deze bijwerkingen heeft.

simvastatine 40 mg

6 December 2016

Slikt het medicijn nu 18 dagen, maar veel last van hoofdpijn gepaard met duizeligheid. Spierpijn alsof je flink gesport hebt.

Simvastatine 40 mg

25 July 2016

Tot nu toe heb ik nergens last van en ik gebruik het nu toch al een hele tijd. Spijtig voor de ander gebruikers dat zij zoveel last ondervinden.

Simvastatine 40 mg

26 June 2016

Als ik de ervaringen lees, slaat me de schrik om het hart en heb de neiging om direct een afspraak met de huisarts te maken en te stoppen met het medicijn. Ongeveer een jaar gebruik ik 40 mg en na de onheilspellende berichten ben ik bij mezelf te rade gegaan over welke bijwerkingen het medicijn bij mij heeft. Geen enkele heb ik kunnen ontdekken. Het heeft geen invloed op mijn geestelijk en lichamelijk welbevinden. Ik voel me hetzelfde als de periode daarvoor zonder gebruik ervan. Ik kan volop werken en voel me voor een man van 57 jaar die niet sport behoorlijk fit, kwiek en alert en sta vol in het leven. Ik zou me er bijna schuldig door gaan voelen. Blijkbaar kan het dus wel goed gaan. Waarschijnlijk ben ik één van de weinig gelukkigen.

Simvastatine 40 mg

17 June 2016

Spierpijn hoofd/nekpijn hevige spiertrillingen in de nacht en klappertanden.

Simvastatine 40 mgr

26 April 2016

Heb neurologische problemen aan mijn benen. Kreeg een chlorestorol verlager toen ik door de apotheek gebeld werd of ik accoord ging met een ander merk dat veel goedkoper was. Natuurlijk. Heb het ruim een jaar gebruikt toen ik aan mijn voeten ernstige gevoelsproblemen kreeg en pijn. Neurologisch onderzoek bevestigde de klachten maar een oorzaak werd niet gevonden. Tot een goede vriend in Nieuw Zeeland ernstige spierproblemen kreeg en in het ziekenhuis werd opgenomen. Zijn klachten zijn onomkeerbaar en hij krijgt prednison om verslechtering af te remmen. In het ziekenhuis vertelde men hem dat de simvastatine 40 zeer waarschijnlijk de oorzaak is. Ik stop onmiddellijk.

Simvastatine 40 mg

24 May 2014

Ik kreeg na een paar dagen al flinke spierpijn, heb de 40 Mg met de huisarts verlaagd naar 20 Mg, maar klachten bleven. Toen overgegaan naar atorvastatine 10 Mg en nu gaat het prima.

Simvastatine 40 mg

16 May 2014

Ik slik al zo lang simvastatine maar heb nu al geruime tijd erge last van mijn spieren en gewrichten, handen, vingers, voeten, tenen, elleboog, schouders word er gewoon moedeloos van. Huisarts geweest dacht eerst reuma of artrose. Bloed laten prikken en foto's van mijn handen gemaakt, maar ze kunnen niks vinden, ik kreeg vandaag het advies om te stoppen met de simvastatine, ik ben benieuwd of mijn klachten nu minder worden of misschien wel helemaal weg gaan.

simvastatine 40 mg, pravastatine 40 mg. en nu rosuvastatine 10 mg.

11 May 2014

Doodziek van simvastatine en pravastatine, ben niet eens begonnen aan rosuvastatine.

Simvastatine 40 mg

2 May 2014

Het ging in t begin perfect, cholesterol zakte mooi, maar na enkele maanden zo'n gewrichtspijn en enorme moeheid, niet te beschrijven, terwijl ik altijd actief ben. Ben nu gestopt, maar moet nog nadenken wat nu.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel