Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 15 resultaten gevonden.

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

15 October 2021

Het heeft veel bijwerkingen: tast je geheugen aan waardoor het studeren veel moeilijker werd. Er wordt te weinig Na (zoutgehalte) in het bloed opgenomen. Pas 50 jaren later komen ze er mee aan dat er te weinig Kalk in het bloed wordt opgenomen waardoor je een zwak botgestel hebt. Het zijn allemaal gevolgen van die chemische samenstellingen in de farmaceutische industrie. Terwijl mediwiet allang al bewezen heeft dat CBD olie wat op heel veel vlakken voordelen heeft, ook op epilepsie. En omdat CBDolie een natuurlijk ge-neesmiddel is ook geen bijwerkingen heeft, maar het botst met tegretol (carbamazepine). Daarom moet dat medicijn worden afgebouwd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

20 April 2019

Dit medicijn heeft zeer allergische reactie veroorzaakt. Heeft de rest van mijn leven zeer beïnvloed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

25 October 2016

Slechte ervaringen, veel moe, slap in de benen, gauw vallen, word er moedeloos van dat ik ook steeds val, word er onzeker van. En ook de nodige bijkomstigheid dat ik weer op de eerste hulp zit. Is er ook iemand die weet wat ik daar mee kan doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

30 September 2016

Niet leverbaar volgens de apotheek. Ik heb contact gezocht met Novartis. Het middel is niet out of stock volgens Novartis. De groothandel speelt hierin een kwalijke rol. Zoek contact met de fabrikant en bel de groothandel. Novartis was in mijn geval zeer behulpzaam en bereid mee te helpen aan een oplossing. Groot compliment hiervoor.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

14 May 2016

De grote aanvallen zijn na 20 jaar tegretol verleden tijd en het heeft bij dit type aanval goed gewerkt. Wat betreft de absences ben ik minder enthousiast, omdat deze toch nog 3 a 4 keer per jaar de kop opsteken, zij het in aanvalletjes van enkele seconden per keer maar ook daarbij kan je op de fiets je nek breken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

13 May 2015

Onze apotheek kan de originele pilletjes van Novartis niet meer leveren, en wil ons een generiek middel aanbieden. Gezien het om onze dochter met erg moeilijk instelbare refractaire epilepsie gaat, en we geen risico's en nog meer instabiliteit willen, hebben we toch gevraagd de originele te bestellen. Die hebben ze al geruime tijd in back order en al vaak gebeld naar de leverancier maar voor meer patiënten. Wij wonen in België in de grensstreek, mogelijk kunnen we wel in NL Tegretol kopen? Over de werking: Onze dochter gebruikt het vanaf 2009 en het was en blijft moeilijk om een goede dosering te zoeken. Opvallend dat ze dit middel goed verdraagt zonder bijwerkingen en ze er aanvankelijk heel rustig van sliep. Wel heeft de neuroloog gelukkig ontdekt dat een te hoge dosering paradoxaal werkt bij haar; ze dan juist meer aanvallen krijgt en ook overdag terwijl ze anders enkel nachtelijke aanvallen heeft in haar slaap. Een moeilijke evenwichtsoefening bij ons dus, en helaas dus ook met dit middel geen aanvalsvrijheid, maar dit is dan ook wel een erg hardnekkige en moeilijk behandelbare vorm van epilepsie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

CARBAMAZEPINE ACTAVIS RETARD TABLET MGA 200MG

15 October 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Nee

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

9 February 2014

Mijn ervaringen met tegretol zijn niet goed, duizeligheid. Coördinateproblemen, misselijkeid, vaak hoofdpijn, blauwe plekken, spraak stoornissen, spierzwakte in mijn benen, val daardoor veel. Droge mond en mijn neuroloog wil dit niet geloven en zegt dat het niet helpt om andere medicijnen te geven. Ben op zoek naar mensen die dat wel gedaan hebben en er beter van geworden zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

1 September 2010

Met mijn huidige medicatie voor epilepsie Tegretol & Frisium wordt mij door bijverschijnselen mijn gehele libido ontnomen. Zestien jaar erectiestoornissen zijn het resultaat gebleven. Mijn neuroloog in het verleden en de huidige geven mij nooit een kans tot spreken tijdens een consult . Duwen alles in de doofpot. Het bewijs heb ik in mijn bezit van een goede neuroloog .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

2 July 2010

Mijn apotheker heeft de gewoonte om steeds de goedkoopste medicijnen voor te schrijven, iets wat voor mij als epilepsiepatient grote gevolgen heeft. Nu net hoor ik op de televisie dat de minister er over denkt om mensen die de goedkope medicijnen niet willen, bij te laten betalen????? Deze mensen zouden eerst zelf eens goed ziek geweest moeten zijn alvorens te oordelen over iets waar ze totaal de gevolgen niet van kunnen overzien. Medicijnen van Actavis werken bij mij bijv. helemaal verkeerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

8 March 2006

Ik gebruik al meer dan 20 jaar Tegretol, maar sinds de vulstof is veranderd in microkristallijne cellulose ervaar ik een zeer ernstige hoofdpijn s-morgens bij het opstaan. Daarvoor toen gewone cellulose werd gebruik had ik er nooit last van. De arts en apotheker kunnen mij geen andere tegretol voorschrijven omdat ze allen microkristallijne cellulose bevatten. Ik heb zelf de dosis moeten halveren naar 1 tablet per 2 dagen zodat de bijwerking draaglijk is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

12 June 2004

mijn dochter is door het gebruik van deze combi, wel veel dikker geworden, en het nadeel van sabril is dat de ogen elk jaar gecontroleerd moeten worden aangezien er kokerkijken kan door ontstaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel