Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 19 resultaten gevonden.

TENTIN TABLET 5MG

31 August 2021

Mijn dosering is 3x 2 tabletten 5mg per dag. Meestal neem ik het maar 2x of 1x (in overleg met mijn psychiater). De dagen dat mijn concentratie geen belemmering zijn voor de dingen die ik wil/moet doen, neem ik de medicatie niet. Zeer belangrijk, neem het niet op een lege maag. Werking is een fractie wanneer je dat doet. (bij)effecten: -Droge mond -Geen moeite hebben om iets te beginnen -verbetert humeur -alert / wakker -minder geïrriteerd -verbeterde concentratie In het verleden slechte ervaring gehad met methylfenidaat en jaren later met dexamfetaminesulfaat weer ADHD medicatie geprobeerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

13 August 2021

De simpelste dingen vergeet ik. Reageer erg langzaam. Depressief en zelfmoordgedachten. Zware rebound, hoofdpijn, draaierig, erg moe en slaperig alleen slapen lukt niet. Dit is erger dan niets slikken. Ik wil de oude vertrouwde dex terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

1 August 2021

Wat een rotzooi vergeleken de normale dexamfetamine die ik eerst altijd slikte. Ik snap niet dat dit zomaar kan. Onbegrijpelijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

8 July 2021

1 woord: Verschrikkelijk!!! Heel, heel veel last van bijwerkingen zoals hoofdpijn, sloomheid, depressie, algehele malaise. Vandaag nog contact gehad met de arts erover, zij vertelde mij dat Tentin octrooi heeft en dat wil dus zeggen dat zij het alleenrecht hebben om dit medicijn te maken, en dan het dus onwaarschijnlijk is dat de vertrouwde 2,5 mg dexamfetamine ooit nog gemaakt zal worden. Er moet toch iets gedaan kunnen worden, zeker gezien het feit dat zoveel mensen slechte ervaringen hebben met dit medicijn..?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

30 June 2021

na eindelijk de juiste dosering te hebben gevonden en alles weer overzichtelijk met gebruik van dexamfetamineen daarna genoemd Dexa, weer alles kunnen uitvoeren mezelf weer gevonden is er van bovenhand besloten tentin in de wereld te brengen! uiteraard omdat deze goedkoper gemaakt kunnen worden dit is pure VERGIF!! iedereen ervaart levensgevaarlijke bijwerkingen en iedereen zijn wereld staat weer op zijn kop! hoe kan dit in NL gebeuren? zomaar een medicijn veranderen en nee niet alleen de naam, de werkzamen stof is veranderd, en 1 werkzame stof niet toegevoegd deze zou niet meer in nederlan=d gemaakt worden. mijn huisarts wist van niks en is hiervan niet van ten voren op de hoogte gebracht zodat de patiënten in de gaten gehouden konden worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

7 June 2021

Extreme vermoeidheid, knikkebollend achter het stuur en op werk na inname. Hiervoor Dexamfetamine van het merk DMB, geen last hiervan, nu 2e recept achter elkaar Tentin en ontzettend last van onbedwingbare slaap.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

12 May 2021

Sinds de magistrale dexamfetamine weg is begon ik eerst met elvanse, drama toen amfexa en stortte ik helemaal in allerlei vreemde bijwerkingen en nu gebruik ik sinds een aantal maanden Tentin...wat een drama..alle bijwerkingen blijven zoals dat ik veel slaap nodig heb, geen concentratie, amgst en paniekaanvallen, hoofdpijn, spraakwatervallen en mijn emoties schieten alle kanten op en ja dan nog het geirriteerd zijn. Jemig wat een drama. Om maar niet te spreken over het feit dat mijn neefje van 18 de magistrale bereiding op wonderbaarlijke wijze nog wel krijgt bij dezelfde apotheek als waar ze bij mij beweren dat nergens te krijgen is. En dan ook de medische noodzaak weigeren. Bedankt voor het ruïneren van het leven van zoveel mensen! Terug met de oude Dex!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

11 May 2021

Je bent beter af zonder medicatie dan met Tentin. Ook leuk, weer even lekker stuiteren/wegdromen. Zou wel fijn zijn dan even een goed basisinkomen te krijgen... maar dat zit er dan weer niet in. 1. Mens neemt pil om binnen systeem te funtioneren 2. Systeem vervangt pil met slechte pil 3. Mens functioneert niet meer binnen systeem 4. Systeem zegt: kan niet, want is hetzelfde stofje 5. Mens wordt gek, systeem zegt: eigen verantwoordelijkheid

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

1 May 2021

Waardeloos, alleen bijwerkingen en weinig positief effect. Verlang terug naar de magistrale bereiding.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

30 April 2021

Mijn vriend gebruikte eerst dexamfetamine van DMB. Onze wereld werd een heel stuk beter. Ons leven bouwde zich helemaal op. Nu met dit middel stort alles weer in. Het lijkt alsof we terug bij af zijn. Misschien wel verder dan dat. Er zit een middel in, isomalt, waarvan bekend is dat ADHDers er niet goed op gaan. Toch doen ze het erin. Namelijk, een goedkope hulpstof. Pure troep. Bedankt he! Voor het op zijn kop gooien van het leven van mensen zodat jullie maar geld verdienen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

14 April 2021

-Moeite met in slaap vallen en slapeloosheid (na 5 á 6 uur slaap klaarwakker zijn) -Hoofdpijn -Wazig zicht, lichte druk op ogen -Geïrriteerdheid (wellicht niet gerelateerd, wel opvallend meer aanwezig sinds gebruik medicijn) -Regelmatig lichte hartkloppingen Zodra ik weer overging op dexamfetamine hielden deze klachten op, maar dankzij Amfexa/Tentin wordt dit middel niet meer gemaakt en moet ik een andere oplossing vinden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

TENTIN TABLET 5MG

29 March 2021

Ik slikte eerst dexamfetamine 2,5mg maar moest overstappen naar Tentin. Ik werd er heel agressief en suïcidaal van, kreeg erge hoofdpijn en hartkloppingen. Verder had het helemaal geen (gewenst) effect. Ik moest 3 weken bijkomen na een paar dagen Tentin.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

5 March 2021

Hoofdpijn, zwaarhoofd, moe, slecht slapen, concentratie weg, onrust terug.Dexamfetamine was dit niet. Ik wil ze terug

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

31 January 2021

Hoofdpijn van uit de achterkant van mijn hoofd. Slecht zien. De weg kwijt concentratie is weg niet zo als mijn eerdere medicijn dexamfetamine

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

17 November 2020

Is hetzelfde als Amfexa en mijn ervaringen daarmee zitten nog zo diep dat ik dit niet meer aandurf. Denk dat het ongevraagd switchen van medicatie meer aanricht dan men beseft. Wat men niet wil zien, is er niet. Op termijn gaat dit de overheid meer kosten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

12 November 2020

Binnen twee weken ben ik veranderd van een vrolijke vrouw naar een hoopje ellende. Dit omdat Amfexa niet meer vergoed wordt en ik verplicht over moest stappen. Apotheek weigert mijn oude medicijnen uit te geven. Zelfs na een medische verklaring van mijn huisarts. Schandalig!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

2 November 2020

Altijd Dexamfetamine gehad, 1x over moeten stappen op Amfexa waar ik totaal geen baat bij had, mijn concentratie was verdwenen, wel had ik heel veel bijwerkingen en voelde mij ontzettend down. Omdat je de Amfexa niet mocht breken om aan een juiste dosering te komen, kreeg ik de Dexamfetamine weer terug! Hier functioneerde ik weer normaal op, vooral mijn concentratie was weer terug! Nu heeft de apotheek weer zonder enig overleg Tentin mee gegeven en helaas heeft deze dezelfde uitwerking als Amfexa. Waarom mag je niet zelf aangeven waar je je goed bij voelt, nu slik ik Tentin + paracetamol voor de hoofdpijn en andere bijkomende klachten. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Wanneer worden deze klachten door iemand serieus genomen?!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

11 October 2020

Heeft dezelfde werking als Amfexa, ik ga hier heel slecht op helaas. Depressief, er komt niets meer uit mijn handen, ik kan beter niets slikken dan Tentin/Amfexa. Wanneer komt de vertrouwde 2,5mg dekamfetamine terug op de markt?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel