Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

TENTIN TABLET 5MG

7 July 2022

Veel minder bijwerkingen dan met methylfenidaat. Voel me rustig, gefocused en voornamelijk kalm. Soms wel de bijwerking dat ik minder goed zie. Ik zie alles maar het voelt alsof ik het niet allemaal kan waarnemen. Soort tunnelvisie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

17 April 2022

Misselijk, stressgevoel in mijn lijf, enorm inkakken bij het uitwerken. Belachelijk dat dit de enige kortwerkende dexamfetamine is die nog vergoed wordt. Magistraal bereide dex geeft deze klachten niet, maar is duur en wordt niet (meer) vergoed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

5 April 2022

Ik zie het leven niet meer zitten na overname van Tentin. Wat een gigantische TROEP is dit. Ik ben echt de wanhoop nabij. Wanneer wordt de patient / gebruiker weer gehoord? Als het aan de dexamfetamine farmaceuten ligt, niet. Die horen ons niet eens. De oude dexamfetamine 2,5 mg merkloos was super, werkte perfect. Afblijven dus als er patienten bij gebaat zijn! Ik hoop dat degene die dit erdoor heen proberen te drukken allemaal eens een maandje aan de tentin gaan en ze stuk voor stuk hun leven drastisch zien verslechteren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

2 April 2022

Het is totaal niet het zelfde als dexamfetamine, mijn moeder is een soort toezichthouder van mijn ontwikkeling en ze meldt het me wekelijks dat ik erop achteruit ga. Vermoeid geen structurele dagbesteding meer plannen verknald. Haal het lijstje maar op met klachten die ik jullie bespaar te typen.... Ik wil dexamfetamine graag weer terug in mijn leven... Alsjeblieft

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

23 February 2022

Ik gebruik sinds 2011 Dexamfetamine, apothekersbereiding (magistrale bereider en daarna van de Regeboogapotheek) werd altijd vergoed door VGZ en sinds een half jaar niet meer, ben overgezet naar Tentin, maar ik heb het idee dat het een placebo is, ik merk er helemaal niks van! Dit gaat mij mijn baan kosten. Ik wil mijn gewone Dex terug!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

21 January 2022

Ik ben gestopt met de medicijn omdat ik opgefokt en rusteloos er van werd. Maar nu ervaar ik veel duizeligheid. Niet normaal meer rusteloosheid in mijn benen. Dus begin er niet aan. Ik zal zeggen neem CBD olie puur of CBG ivp Tentin is speed

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

15 January 2022

Super veel hoofdpijn!! Word er echt duizelig en naar van… maar de oude krijg ik niet terug. Echt super slecht

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

9 January 2022

Ik reageer erg goed op tentin. Ik was de eerste 2 weken wat meer slaperig. Ik denk dat de meeste mensen te weinig MG krijgen waardoor ze eerder een rebound krijgen. Sommige kinderen slikken dagelijks al 30 mg tentin. Dan is deze 30 mg voor een volwassene veel te weinig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

26 December 2021

Zeer negatieve ervaring en besloten dat dit voor mij reden was om te stoppen met dit middel. Alleen maar last van allerlei bijwerkingen en ze werden ook niet minder in de loop der tijd. Erg opgejaagd gevoel, erg gespannen kaken, sneller geirriteerd raken, over alles werd ik steeds negatiever, hoofdpijn, slecht slapen en erg negatief gevoel zodra het uitwerkt. Ik begon met 2x per dag 10mg eerste 2 weken. Daarna 2x per dag 20mg... Nooit meer Tentin! Ik lees vooral veel problemen nadat het onder patent viel van huidige leverancier.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

24 December 2021

Wat een waardeloze ROTZOOI is dat Tentin! Pseudo spul, ik vertrouw het voor geen meter. Ongelofelijk en schandalig dat dit zo op deze manier ons door de strot geduwd moet worden en er geen alternatief meer beschikbaar mag zijn. Juist voor ons chaooten…. Nou, ik verzeker je je bent beter af zonder, dan met Tentin.. En dan die belachelijke prijsverhoging, schoften zijn het. Na jarenlang naar tevredenheid diverse Dexamfetamine te slikken zoals van DMB en DCB en m’n leven stuk aangenamer en georganiseerder kon zijn merkte ik na start met Tentin meteen een veelvoud aan nare bijwerkingen; maag- en darmklachten, gespannenheid, hoofdpijn, depressies, emotioneel, dwangmatigheid en erge uitstelgedrag opeens, verwarring en totaal geen focus meer, vermoeidheid/lusteloosheid maar toch ’s avonds niet op tijd kunnen slapen. Het werkte echt letterlijk tegenovergesteld en ik schrok soms echt van mezelf! Dat ik dacht jezus dude, deed/vergat ik dat echt? De meest basale dingen vergeten opeens die ik zelfs niet eens vergat zonder Dex! Echt raar en gevaarlijk pseudo spul. Ik ben er heel snel mee gekapt na 1,5 maand. Ze hebben geen idee hoeveel schade ze hiermee aanrichten, ik wil m’n oude Dex en m’n oude leven terug!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

31 August 2021

Mijn dosering is 3x 2 tabletten 5mg per dag. Meestal neem ik het maar 2x of 1x (in overleg met mijn psychiater). De dagen dat mijn concentratie geen belemmering zijn voor de dingen die ik wil/moet doen, neem ik de medicatie niet. Zeer belangrijk, neem het niet op een lege maag. Werking is een fractie wanneer je dat doet. (bij)effecten: -Droge mond -Geen moeite hebben om iets te beginnen -verbetert humeur -alert / wakker -minder geïrriteerd -verbeterde concentratie In het verleden slechte ervaring gehad met methylfenidaat en jaren later met dexamfetaminesulfaat weer ADHD medicatie geprobeerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

13 August 2021

De simpelste dingen vergeet ik. Reageer erg langzaam. Depressief en zelfmoordgedachten. Zware rebound, hoofdpijn, draaierig, erg moe en slaperig alleen slapen lukt niet. Dit is erger dan niets slikken. Ik wil de oude vertrouwde dex terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

1 August 2021

Wat een rotzooi vergeleken de normale dexamfetamine die ik eerst altijd slikte. Ik snap niet dat dit zomaar kan. Onbegrijpelijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

8 July 2021

1 woord: Verschrikkelijk!!! Heel, heel veel last van bijwerkingen zoals hoofdpijn, sloomheid, depressie, algehele malaise. Vandaag nog contact gehad met de arts erover, zij vertelde mij dat Tentin octrooi heeft en dat wil dus zeggen dat zij het alleenrecht hebben om dit medicijn te maken, en dan het dus onwaarschijnlijk is dat de vertrouwde 2,5 mg dexamfetamine ooit nog gemaakt zal worden. Er moet toch iets gedaan kunnen worden, zeker gezien het feit dat zoveel mensen slechte ervaringen hebben met dit medicijn..?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

30 June 2021

na eindelijk de juiste dosering te hebben gevonden en alles weer overzichtelijk met gebruik van dexamfetamineen daarna genoemd Dexa, weer alles kunnen uitvoeren mezelf weer gevonden is er van bovenhand besloten tentin in de wereld te brengen! uiteraard omdat deze goedkoper gemaakt kunnen worden dit is pure VERGIF!! iedereen ervaart levensgevaarlijke bijwerkingen en iedereen zijn wereld staat weer op zijn kop! hoe kan dit in NL gebeuren? zomaar een medicijn veranderen en nee niet alleen de naam, de werkzamen stof is veranderd, en 1 werkzame stof niet toegevoegd deze zou niet meer in nederlan=d gemaakt worden. mijn huisarts wist van niks en is hiervan niet van ten voren op de hoogte gebracht zodat de patiënten in de gaten gehouden konden worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

7 June 2021

Extreme vermoeidheid, knikkebollend achter het stuur en op werk na inname. Hiervoor Dexamfetamine van het merk DMB, geen last hiervan, nu 2e recept achter elkaar Tentin en ontzettend last van onbedwingbare slaap.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

12 May 2021

Sinds de magistrale dexamfetamine weg is begon ik eerst met elvanse, drama toen amfexa en stortte ik helemaal in allerlei vreemde bijwerkingen en nu gebruik ik sinds een aantal maanden Tentin...wat een drama..alle bijwerkingen blijven zoals dat ik veel slaap nodig heb, geen concentratie, amgst en paniekaanvallen, hoofdpijn, spraakwatervallen en mijn emoties schieten alle kanten op en ja dan nog het geirriteerd zijn. Jemig wat een drama. Om maar niet te spreken over het feit dat mijn neefje van 18 de magistrale bereiding op wonderbaarlijke wijze nog wel krijgt bij dezelfde apotheek als waar ze bij mij beweren dat nergens te krijgen is. En dan ook de medische noodzaak weigeren. Bedankt voor het ruïneren van het leven van zoveel mensen! Terug met de oude Dex!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

11 May 2021

Je bent beter af zonder medicatie dan met Tentin. Ook leuk, weer even lekker stuiteren/wegdromen. Zou wel fijn zijn dan even een goed basisinkomen te krijgen... maar dat zit er dan weer niet in. 1. Mens neemt pil om binnen systeem te funtioneren 2. Systeem vervangt pil met slechte pil 3. Mens functioneert niet meer binnen systeem 4. Systeem zegt: kan niet, want is hetzelfde stofje 5. Mens wordt gek, systeem zegt: eigen verantwoordelijkheid

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

1 May 2021

Waardeloos, alleen bijwerkingen en weinig positief effect. Verlang terug naar de magistrale bereiding.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

30 April 2021

Mijn vriend gebruikte eerst dexamfetamine van DMB. Onze wereld werd een heel stuk beter. Ons leven bouwde zich helemaal op. Nu met dit middel stort alles weer in. Het lijkt alsof we terug bij af zijn. Misschien wel verder dan dat. Er zit een middel in, isomalt, waarvan bekend is dat ADHDers er niet goed op gaan. Toch doen ze het erin. Namelijk, een goedkope hulpstof. Pure troep. Bedankt he! Voor het op zijn kop gooien van het leven van mensen zodat jullie maar geld verdienen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

14 April 2021

-Moeite met in slaap vallen en slapeloosheid (na 5 á 6 uur slaap klaarwakker zijn) -Hoofdpijn -Wazig zicht, lichte druk op ogen -Geïrriteerdheid (wellicht niet gerelateerd, wel opvallend meer aanwezig sinds gebruik medicijn) -Regelmatig lichte hartkloppingen Zodra ik weer overging op dexamfetamine hielden deze klachten op, maar dankzij Amfexa/Tentin wordt dit middel niet meer gemaakt en moet ik een andere oplossing vinden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

TENTIN TABLET 5MG

29 March 2021

Ik slikte eerst dexamfetamine 2,5mg maar moest overstappen naar Tentin. Ik werd er heel agressief en suïcidaal van, kreeg erge hoofdpijn en hartkloppingen. Verder had het helemaal geen (gewenst) effect. Ik moest 3 weken bijkomen na een paar dagen Tentin.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

5 March 2021

Hoofdpijn, zwaarhoofd, moe, slecht slapen, concentratie weg, onrust terug.Dexamfetamine was dit niet. Ik wil ze terug

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel