Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

TERBINAFINE TABLET 250MG

4 October 2018

Huisarts dacht dat ik voetschimmel had, dus ik moest dit 14 dagen slikken. Na 8 dagen ben ik gestopt want ik kreeg hartklachten. 11 dagen later vreselijk, jeukende uitslag in gezicht, armen en hals (waar de zon is gekomen) prednison kuur en antihistaminica tabletten en een zware hormoonzalf moeten dit nu gaan onderdrukken. Levensgevaarlijke troep, zou uit de handel gehaald moeten worden!! Ik ga door een hel gegaan en het duurt lang eer de troep uit je huid is. Tevens heeft mijn huisarts enorm gefaald want ik heb eczeem en geen voetschimmel. Ben er 1 maand geleden mee gestopt en mijn gezicht is nog rood en dit allemaal door maar 8 pilletjes!

TERBINAFINE TABLET 250MG

30 August 2018

Na 3 dagen slikken veel rode bulten op mijn lichaam. Jeuken heel erg en heb er slapeloze nachten van. Per direct gestopt met het in nemen van dit medicijn. Nou ben ik meer bezig mijn de gevolgen ervan dan mijn kacht was.

TERBINAFINE TABLET 250MG

24 August 2018

In het begin had ik een opgezwollen buik en later s ochtends een wat muffige smaak in mijn mond, maar verder vond ik het reuze meevallen, zeker gelet op de reacties hier. Ik heb wel de alcohol laten staan. Inmiddels zijn mijn nagels mooi schoon, na vijf jaar gedoe met laseren, smeren en weet ik wat nog meer.

TERBINAFINE TABLET 250MG

10 July 2018

4 weken geslikt nergens last van, en ineens van top tot teen heftige rode jeukende eczeem bulten overal, nu gestopt hoop dat het snel overgaat want jeukt enorm en ziet er niet uit whaaahh word er gek van die jeuk. Jammer want hielp wel

TERBINAFINE TABLET 250MG

12 May 2018

Van de week de laatste tablet ingenomen. In totaal dan 4 maanden geslikt. Normaliter maximaal 3 maanden, gezien het geringe aantal bijwerkingen voor de zekerheid er 4 weken bij. 7 teennagels waren volledig besmet en groeien mooi, schoon en gezond uit. Nog een klein randje en ik ben van mijn schimmelnagels af! De langstdurende zat er al ruim 20 jaar. Bijwerkingen waren minimaal! De eerste maanden vooral een heel erge droge mond. Twee keer last gehad van blaasjes in de mond. En nu vooral het moe zijn. Dit zal straks alleen maar weer beter gaan. Ik heb de tabletten overigens altijd verpulverd en tijdens de avond maaltijd ingenomen. Tablet verpulveren, poeder op een lepeltje en dan vlak voor het slikken (van het eten wat beduidend beter smaakt) op de tong leggen en met flink wat water wegdrinken. Niet te lang in de mond houden, de smaak verpest alles en blijft dan lang hangen! In de bijsluiter staat geheel doorslikken, het verpulveren heeft mijn arts besproken met de apotheker en dat kon ik gaan doen. Geen moment spijt van gehad!

TERBINAFINE TABLET 250MG

10 May 2018

Nu bijna 2 weken geleden na inname: nerveus zijn, keelpijn/opgezwollen klieren, erg licht in de hoofd, veel zweten en smaakverlies. Voortaan een zalfje!

TERBINAFINE TABLET 250MG

27 February 2018

Ik gebruik het nu 5 weken aan 1 stuk door. Eerste 4 dagen werd ik er helemaal raar van. Raar in me maag na 20-30 minuten inname. Raar in me hoofd, beetje vergeetachtig, er af en toe niet bij zijn. Na deze 4 dagen ging het beter. Ik had al eerder een kuur gehad voor schimmelnagels maar die deed helemaal niks. Dus nu 3 maanden TERBINAFINE. Alle vingernagels waren de klos. Na een paar weken zijn er nu 4 nagels weer netjes en zien er gezond uit, maar dat waren wel de nagels die het minst erg waren. Ik heb 1 nagel die echt heel erg is. Ik hoop dat deze kuur wat gaat doen.

TERBINAFINE TABLET 250MG

26 October 2017

Het medicijn werkt goed tegen een schimmelnagel, maar na een paar weken slikken verloor ik mijn smaak. Na een bezoekje aan de huisarts ben ik direct gestopt met de terbinafine tabletten en circa 2 maanden is mijn smaak weer volledig teruggekomen.

TERBINAFINE TABLET 250MG

1 October 2017

Misschien is het middel erger dan de kwaal. Ik moest het 3 maanden slikken. nu na 1 maand zit ik onder de rode bulten, die ook nog jeuken. Van de huisarts moest ik gelijk stoppen. Later kan ik een ander middel krijgen dat minder belastend is dan dit paardemiddel. Had ik maar gelijk dat nieuwere middel gekregen!

TERBINAFINE TABLET 250MG

12 June 2017

Na 7 weken gebruik van terbinafine kreeg ik smaakverlies. Zoete dingen smaakte me totaal niet. Ook chocola was ronduit smerig. Ook vieze smaak in de mond. Ben dan ook onmiddellijk gestopt met dit medicijn. Na ongeveer 9 a 10 weken begon mijn smaak weer terug te komen en nu smaakt alles weer normaal!

TERBINAFINE TABLET 250MG

7 June 2017

Na een tweetal weken een merkbare verandering van smaak. Omdat ik de link niet direct heb gelegd, heb ik de pillen nog een week doorgenomen. Smaak na deze week nagenoeg volledig weg. Continue een vieze smaaksensatie in de mond. Nu een tweetal weken gestopt, maar smaak is nog niet teruggekeerd.

TERBINAFINE TABLET 250MG

16 May 2017

Na 21 dagen innemen volledig verlies van smaak en eetlust. Via arts nu nutrilon bijvoeding gekregen ivm het afvallen. Het niet kunnen proeven en dus eten zoals voorheen is een verschrikkelijk gemis wat je leven aardig vergalt. Ik hoop dat het weer terugkomt.

TERBINAFINE TABLET 250MG

20 February 2017

Gebruik van Terbinafine voor een plekje op mijn voet. Tijdens het gebruik kreeg ik steeds op verschillende plekken huiduitslag en jeuk. Kuur van 3 weken. Een week erna ineens volledig smaakverlies, continue vieze smaak in mijn mond. Eet voornamelijk vloeibare dingen nu, omdat ik de rest niet weggeslikt krijg. Volgens de huisarts kan dit nog weken duren of misschien wel langer.

TERBINAFINE TABLET 250MG

3 January 2017

Deze rommel moet uit de handel genomen worden. Heb de tabletten 12 dagen geslikt ivm wat witte plekjes op een teennagel. Van de ene op de andere dag totaal geen smaak meer in de mond, ben nu bijna 2 weken gestopt met de pillen, en nog steeds geen smaak. Eten smaak nergens naar. Heel vervelend, want nu val ik ook nog meer af, omdat je liever niet meer eet. Ook heb ik sinds 5 dagen een ruwe huid en jeuk, dus daar maar weer een zalfje voor gekregen. Geen fijne kerst gehad door het eten, en geen goed begin van het nieuwe jaar. Wist niet dat dit zo'n vreselijk sterk middel was. Ben benieuwd wanneer mijn eetlust en smaak weer terug komt

TERBINAFINE TABLET 250MG

19 October 2016

Een klein schilferig plekje op mijn voet, dat maar steeds terugkwam was de reden om een kuur van 4 weken van dit middel van de dermatoloog te krijgen. Tijdens die 4 weken niet heel veel klachten gehad en het plekje was verdwenen. Een ruime week nadat de kuur af was kreeg ik jeukende uitslag over mijn hele lichaam behalve mijn gezicht, bultjes die er uitzien als zonneallergie en heel veel jeuk. Mijn huid ziet er uitgedroogd en rood uit. Nu ben ik 3 weken verder en de allergie is er nog steeds. Nooit meer slikken deze rotzooi.

TERBINAFINE TABLET 250MG

30 July 2016

Ik herken enkele klachten van andere gebruikers zoals extreem snel moeten plassen, maar niet eerder beseft dat het hieraan kon liggen. Na 3,5 week gebruik ben ik echter gestopt vanwege een extreem heftige allergische reactie waarbij mijn gehele lichaam (behalve tot nu toe mijn gezicht) binnen twee dagen tijd onder de extreem jeukende en pijnlijke rode plekken, vlekken en bulten zit. Volgens de eerste hulparts die we vannacht hebben gebeld, brandt het gif zich letterlijk en figuurlijk een weg door de huid naar buiten. Antihistamine pillen en koelzelf zouden moeten helpen, maar doen helaas niet veel. Terbinafine is puur vergif voor je lichaam en ik kan iedereen ten sterkste afraden om deze troep ooit te slikken. Ik heb er in elk geval spijt van als haren op mijn hoofd, die ik er momenteel wel uit kan trekken van pure ellende en pijn.

TERBINAFINE TABLET 250MG

10 March 2016

De eerste weken na inname van terbinafine goed opgelet of ik ook last kreeg van smaakverlies. Dit was niet het geval, de schimmel nam zienderogen af. Na een maand naar de huisarts gegaan met buikklachten en pijn in de blaas. Huisarts schreef het toe aan mogelijk Metformine. Ben diabeet. Na twee maanden opnieuw naar de huisarts met heftige buikklachten, 's nachts koud en de volgende dag een ziek gevoel. Dit heeft zich herhaald. Ik ben 11 dagen geleden gestopt met dit medicijn en merk dat de klachten afnemen. Terbinafine 90 dagen gebruikt. Vraag me nu af hoe lang het duurt voordat het medicijn uit mijn lichaam verdwenen is. Dit product mag van mij van de markt gehaald worden. Ik ga een melding doen bij Lareb Bijwerkingen registratie.

TERBINAFINE TABLET 250MG

17 July 2015

De eerste week had ik hoofdpijn, dit is weer over gegaan. Toen kreeg ik hevige menstruatie, die meer dan een week aanhield. De laatste anderhalve week geen smaak meer, proef geen zout, zoet of zuur, alles smaakt nergens naar. Zelfs water is vies! Ook ben ik in anderhalve week 4,5 kilo afgevallen! Dit mag echt niet meer worden, aangezien ik van 64,5 naar 60,5 ben gegaan! Ben nu 5 dagen gestopt, smaak is nog steeds niet terug, en heb daarbij nu zoute smaak in mond. Echt heftig medicijn! Rommel is het. Wil met huisarts bespreken voor ander middel, wat wil van kalknagels af.

TERBINAFINE TABLET 250MG

10 July 2015

Ik gebruik het nu zo'n anderhalve maand voor schimmelnagels. In het begin was ik erg blij. De jeuk aan mijn voeten nam zeer snel af en had totaal geen bijwerkingen. Tot ik me sinds enkele dagen ineens meer ging beseffen dat ik geen zout meer proef. Ik heb bv. trek in chips, maar proeven ho maar. Ik las ook iets over geur verlies maar dat heb ik dan weer niet. Na deze constatering over zout ben ik ook zoet gaan proeven, fanta, snoep, maar alles is erg afgevlakt qua smaak. Ik ga van de week de huisarts bellen, want hier baal ik wel van! Wil van die schimmel nagels af, maar wil ook me smaak terug!

TERBINAFINE TABLET 250MG

2 July 2015

Na slechts twee tabletten jeukende uitslag in gezicht en hals/bovenarmen. Als ik de bijsluiter erop nalees, lijkt het me geen licht geneesmiddel. En in combinatie met zon helemaal af te raden!

TERBINAFINE TABLET 250MG

4 June 2015

Na slechts twee tabletten een forse allergische reactie met uitslag over mijn gehele lichaam. Ik mag het van de huisarts dan ook nooit meer slikken!

TERBINAFINE TABLET 250MG

25 March 2015

Nu de tweede dag en als ik moet plassen is de drang om te plassen binnen een minuut extreem hoog. Geen opbouw van de drang om te plassen maar moet meteen plassen anders kan ik het niet ophouden. Frequentie van het plassen neemt echter niet toe. Ik slik het in de ochtend maar ga het nu s' avonds slikken om zo deze bijwerking zoveel mogelijk te voorkomen.

TERBINAFINE TABLET 250MG

14 December 2014

Eerst ging het een paar weken goed, wel erg moe en soms lusteloos, daarna ging het goed, totdat ik ineens elke dag vaag misselijk werd en koude rillingen kreeg, steeds snachts, kon er niet goed door slapen omdat ik me vooral snachts ziek voelde, uiteindelijk maar zelf gestopt, en hoop dat het nu wel geholpen heeft, slikte het ongeveer 3 maanden.

TERBINAFINE TABLET 250MG

19 November 2014

Hartkloppingen, smaakverlies, pijn in de maag kortom na 18 dagen gestopt

TERBINAFINE TABLET 250MG

7 November 2014

De eerste weken ging alles goed. Na een week of 4 kreeg ik hele droge jeukende handen en gevoelloze vingertoppen. Hele vellen eelt hingen aan mijn voeten. Veel koude rillingen, misselijkheid en duizelig. Na 2 maanden ben ik ermee gestopt. Hoe lang duurt het voordat het uit je systeem is? Voel me de ene dag ziek en de andere dag een beetje beter. Zo gaat dat nu al weken.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel