Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

TERBINAFINE TABLET 250MG

7 February 2021

Ik heb Terbinafine EG 250mg 3dagen gebruikt en heel mijn lichaam heeft allergische reactie vertoont, het lijkt wel op zonnebrand, juikt enorm en mijn lichaam is opgezwollen. Roodheid van mijn huid is nog steeds aanwezig!Al 3dagen gebruik ik nu Levocetirizine tegen de allergie en nog steeds is de allergie niet verdwenen. Het is een barrre slechte medicatie zo te horen, want meeste mensen hebben er klachten erover!Ik denk ook niet dat men uit de markt zal weghalen!

TERBINAFINE TABLET 250MG

1 June 2020

Zoals anderen heb ik na 4 weken opeens last van extreme jeuk over mijn gehele lichaam. Opzwellingen. Extreme buikpijn. Heb dit nu al 4 dagen en ben 2 keer naar het ziekenhuis geweest omdat ik het niet trok. Het is echt vreselijk. Als je het doet vermijd de zon!

TERBINAFINE TABLET 250MG

13 April 2020

GOED: schimmel is vrij snel weggegaan op mijn voet. SLECHT: ook ik heb geen smaak meer. Zit nu aan mijn 3de week zonder smaak en had de pillen misschien niet genomen, moest ik dit hebben geweten, want er zijn nog andere pillen op de markt waar dit symptoom nog zeldzamer is. TIP; pak dit zeker niet vlak voor de feestdagen! Mijn vader heeft dit voorgehad. Ik "gelukkig" in de lente, dus ben al wel 2 kilo afgevallen. Geluk bij een ongeluk.

TERBINAFINE TABLET 250MG

25 March 2020

Heb het middel geslikt voor mijn kalknagels, die ik al 15 jaar had op alle 10 de tenen. Begonnen in maart 2019, gestopt begin mei 2019 omdat ik na een zonnebankkuur helemaal onder de rode uitslag stond, ik heb op de bijsluiter nooit kunnen ontdekken dat je niet onder de zonnebank mocht.Op advies van mijn huisarts heb ik in die periode 2x bloed laten prikken ivm de lever waarden. Die waren oké. Het advies was om in de winter weer te starten met de terbinafine, omdat de nagels nog niet allemaal schoon waren. Ondertussen steeds naar een medisch pedicure geweest om de nagels te laten verzorgen. In november weer begonnen met de kuur, na 2 maanden gestopt. Mijn nagels zijn uitgegroeid en ik heb ook bijna geen eelt meer op mijn voeten.Ik heb geen bijwerkingen gehad tijdens het gebruik.

TERBINAFINE TABLET 250MG

1 February 2020

Ik ben 10 dagen geleden begonnen met het slikken van deze tabletten vanwege schimmel aan mijn voeten en dat zich verspreid naar mijn teennagels op mijn grote teen.Er is eerst bloed geprikt om te kijken of ik een gezonde lever heb want het doet nogal een beroep op dit orgaan. Natuurlijk eerst weken gesmeerd met diverse zalfjes van de dokter maar dat mocht helaas niet baten.Ik was iedere dag mijn Voeten en iedere dag schone sokken maar toch helaas schimmel.Ik zit nu vol met rode huiduitslag dat ruw en bobbelig aanvoelt en het jeukt ook ontzettend.Gisteren dit met mij huisarts besproken en deze heeft gezegd dat ik er mee moet stoppen en moet wachten tot de uitslag verdwenen is. Daarna raad hij aan om toch weer de tabletten te gaan slikken. Moeten de klachten daarna weer terug komen dan mag ik het niet meer gebruiken. Ook gaan ze dan weer mijn bloed prikken om te zien hoe het staat met mijn lever.

TERBINAFINE TABLET 250MG

8 August 2019

Na jarenlang met schimmelnagels rondgelopen, tot op het laatst had ik er in totaal 8!. Ik had alles geprobeerd: smeren, laseren, vijlen en bedekken etc. Ook schaamde me ontzettend voor mn nagels. Ik schaamde me zelfs om naar de huisarts te gaan. Nadat ik uiteindelijk bij de medische pedicure belandde , raadde zij mij aan om met de pillen te beginnen. Deze schimmels zijn immers alleen te bestrijden van binnenuit. Zo had ik het nog nooit bekeken! Altijd maar met de buitenkant bezig geweest. Allerlei dure smeersels en laserbehandelingen gedaan. Maar dat was dus allemaal weggegooid geld! Ik slik de pillen nu bijna 6 maanden en al mijn nagels, ja allemaal, zijn schoon. Ik ga het nu langzaam afbouwen. Ik heb gelukkig geen bijwerkingen gehad. Ik ben zo ontzettend blij!

TERBINAFINE TABLET 250MG

27 July 2019

Ik gebruik nu 3 maanden de terbinafine tabletten, na jaren gelopen te hebben met schimmel nagels die uiteindelijk helemaal was uitgebreid na me onderbenen.Op het begin erg last van me buik maar met maagbeschermers goed te doen.Ik moet over 2 weken terug naar de dermatoloog maar merk wel dat ik de laatste weken totaal niet fit ben en echt extreem moe.Huisarts geweest voor bloedonderzoek daar kwam uit dat ik foliumzuur tekort had met bloedarmoede, volgens de dokter niks te maken met de tabletten, maar als ik de bijsluiter lees kan dit er dus wel mee te maken hebben.De nagels zien er overigens super goed uit van de 10 nagels nu nog maar 2 nagels waar t randje zichtbaar is.Maar ik ben blij als ik me weer normaal fit voel als ik van de tabletten af ben.

TERBINAFINE TABLET 250MG

6 July 2019

Ik heb ook na 40 dgn ineens geen smaak meer alles snaakt flauw..is bij u de smaak teruggekeerd? Ik heb nu al 5 wkn geen smaak

TERBINAFINE TABLET 250MG

11 June 2019

Nu bijna drie maanden geslikt voor twee nagels van mijn voet.In begin veel last van pijn in mijn bovenbuik. Leken soms of er een scheermesje in mijn buik zat bij bepaalde bewegingen. Maar dit nam na twee weken af.Ook wel veel vermoeidheid.1 nagel nu bijna schoon. Andere ziet nog onrustig. Ik vraag nog 6 weken extra denk ik voor de zekerheid.

TERBINAFINE TABLET 250MG

2 June 2019

Na ongeveer een maand merkte ik dat ik al weken een geïrriteerde luchtpijp had, samen met een hele hese stem en pijn in mijn rug, aan de achterkant links midden. Sommige dagen was ik echt benauwd en onverstaanbaar hees! Door sigaretten of graspollen krijg ik vreemde kriebelhoest aanvallen. Het lijkt wel Asma of een allergie? Ook veranderd in mijn ontlasting en heb ik erg slecht geslapen. Volgens de apotheker was dit beide een bekende bijwerking. De geïrriteerde luchtpijp kon ontstaan doordat ik allergisch ben voor het middel. Ook zou het kunnen dat als de schimmels verdwijnen de bacteriën de overhand krijgen, aldus de apotheker. Nu ben ik een week gestopt en de bijwerkingen zijn nog niet verdwenen. Mijn teennagels zijn 2 mm schoon in het beste geval. Omdat ik onder geen enkele voorwaarden met risico gelopen dat deze benauwdheid “omomkeerbaar” is, zal ik bij twijfel er mee stoppen!Ook hoorde ik van een bekende dat hij van dit middel een groot deel van zijn smaak is kwijtgeraakt, al 16 jaar geleden. Volgens mij is het inderdaad echt GIF...

TERBINAFINE TABLET 250MG

15 March 2019

Helaas hoor ik ook bij de groep mensen die na 7 weken gebruik van Terbinafine , compleet smaakverlies heeft. Het begon met een raar gevoel in mijn tong. Huisarts gebeld en direkt gestopt met de kuur. Verder ben ik ook niet erg fit. Grieperig gevoel.

TERBINAFINE TABLET 250MG

4 October 2018

Huisarts dacht dat ik voetschimmel had, dus ik moest dit 14 dagen slikken. Na 8 dagen ben ik gestopt want ik kreeg hartklachten. 11 dagen later vreselijk, jeukende uitslag in gezicht, armen en hals (waar de zon is gekomen) prednison kuur en antihistaminica tabletten en een zware hormoonzalf moeten dit nu gaan onderdrukken. Levensgevaarlijke troep, zou uit de handel gehaald moeten worden!! Ik ga door een hel gegaan en het duurt lang eer de troep uit je huid is. Tevens heeft mijn huisarts enorm gefaald want ik heb eczeem en geen voetschimmel. Ben er 1 maand geleden mee gestopt en mijn gezicht is nog rood en dit allemaal door maar 8 pilletjes!

TERBINAFINE TABLET 250MG

30 August 2018

Na 3 dagen slikken veel rode bulten op mijn lichaam. Jeuken heel erg en heb er slapeloze nachten van. Per direct gestopt met het in nemen van dit medicijn. Nou ben ik meer bezig mijn de gevolgen ervan dan mijn kacht was.

TERBINAFINE TABLET 250MG

24 August 2018

In het begin had ik een opgezwollen buik en later s ochtends een wat muffige smaak in mijn mond, maar verder vond ik het reuze meevallen, zeker gelet op de reacties hier. Ik heb wel de alcohol laten staan. Inmiddels zijn mijn nagels mooi schoon, na vijf jaar gedoe met laseren, smeren en weet ik wat nog meer.

TERBINAFINE TABLET 250MG

10 July 2018

4 weken geslikt nergens last van, en ineens van top tot teen heftige rode jeukende eczeem bulten overal, nu gestopt hoop dat het snel overgaat want jeukt enorm en ziet er niet uit whaaahh word er gek van die jeuk. Jammer want hielp wel

TERBINAFINE TABLET 250MG

12 May 2018

Van de week de laatste tablet ingenomen. In totaal dan 4 maanden geslikt. Normaliter maximaal 3 maanden, gezien het geringe aantal bijwerkingen voor de zekerheid er 4 weken bij. 7 teennagels waren volledig besmet en groeien mooi, schoon en gezond uit. Nog een klein randje en ik ben van mijn schimmelnagels af! De langstdurende zat er al ruim 20 jaar. Bijwerkingen waren minimaal! De eerste maanden vooral een heel erge droge mond. Twee keer last gehad van blaasjes in de mond. En nu vooral het moe zijn. Dit zal straks alleen maar weer beter gaan. Ik heb de tabletten overigens altijd verpulverd en tijdens de avond maaltijd ingenomen. Tablet verpulveren, poeder op een lepeltje en dan vlak voor het slikken (van het eten wat beduidend beter smaakt) op de tong leggen en met flink wat water wegdrinken. Niet te lang in de mond houden, de smaak verpest alles en blijft dan lang hangen! In de bijsluiter staat geheel doorslikken, het verpulveren heeft mijn arts besproken met de apotheker en dat kon ik gaan doen. Geen moment spijt van gehad!

TERBINAFINE TABLET 250MG

10 May 2018

Nu bijna 2 weken geleden na inname: nerveus zijn, keelpijn/opgezwollen klieren, erg licht in de hoofd, veel zweten en smaakverlies. Voortaan een zalfje!

TERBINAFINE TABLET 250MG

27 February 2018

Ik gebruik het nu 5 weken aan 1 stuk door. Eerste 4 dagen werd ik er helemaal raar van. Raar in me maag na 20-30 minuten inname. Raar in me hoofd, beetje vergeetachtig, er af en toe niet bij zijn. Na deze 4 dagen ging het beter. Ik had al eerder een kuur gehad voor schimmelnagels maar die deed helemaal niks. Dus nu 3 maanden TERBINAFINE. Alle vingernagels waren de klos. Na een paar weken zijn er nu 4 nagels weer netjes en zien er gezond uit, maar dat waren wel de nagels die het minst erg waren. Ik heb 1 nagel die echt heel erg is. Ik hoop dat deze kuur wat gaat doen.

TERBINAFINE TABLET 250MG

26 October 2017

Het medicijn werkt goed tegen een schimmelnagel, maar na een paar weken slikken verloor ik mijn smaak. Na een bezoekje aan de huisarts ben ik direct gestopt met de terbinafine tabletten en circa 2 maanden is mijn smaak weer volledig teruggekomen.

TERBINAFINE TABLET 250MG

1 October 2017

Misschien is het middel erger dan de kwaal. Ik moest het 3 maanden slikken. nu na 1 maand zit ik onder de rode bulten, die ook nog jeuken. Van de huisarts moest ik gelijk stoppen. Later kan ik een ander middel krijgen dat minder belastend is dan dit paardemiddel. Had ik maar gelijk dat nieuwere middel gekregen!

TERBINAFINE TABLET 250MG

12 June 2017

Na 7 weken gebruik van terbinafine kreeg ik smaakverlies. Zoete dingen smaakte me totaal niet. Ook chocola was ronduit smerig. Ook vieze smaak in de mond. Ben dan ook onmiddellijk gestopt met dit medicijn. Na ongeveer 9 a 10 weken begon mijn smaak weer terug te komen en nu smaakt alles weer normaal!

TERBINAFINE TABLET 250MG

7 June 2017

Na een tweetal weken een merkbare verandering van smaak. Omdat ik de link niet direct heb gelegd, heb ik de pillen nog een week doorgenomen. Smaak na deze week nagenoeg volledig weg. Continue een vieze smaaksensatie in de mond. Nu een tweetal weken gestopt, maar smaak is nog niet teruggekeerd.

TERBINAFINE TABLET 250MG

16 May 2017

Na 21 dagen innemen volledig verlies van smaak en eetlust. Via arts nu nutrilon bijvoeding gekregen ivm het afvallen. Het niet kunnen proeven en dus eten zoals voorheen is een verschrikkelijk gemis wat je leven aardig vergalt. Ik hoop dat het weer terugkomt.

TERBINAFINE TABLET 250MG

20 February 2017

Gebruik van Terbinafine voor een plekje op mijn voet. Tijdens het gebruik kreeg ik steeds op verschillende plekken huiduitslag en jeuk. Kuur van 3 weken. Een week erna ineens volledig smaakverlies, continue vieze smaak in mijn mond. Eet voornamelijk vloeibare dingen nu, omdat ik de rest niet weggeslikt krijg. Volgens de huisarts kan dit nog weken duren of misschien wel langer.

TERBINAFINE TABLET 250MG

3 January 2017

Deze rommel moet uit de handel genomen worden. Heb de tabletten 12 dagen geslikt ivm wat witte plekjes op een teennagel. Van de ene op de andere dag totaal geen smaak meer in de mond, ben nu bijna 2 weken gestopt met de pillen, en nog steeds geen smaak. Eten smaak nergens naar. Heel vervelend, want nu val ik ook nog meer af, omdat je liever niet meer eet. Ook heb ik sinds 5 dagen een ruwe huid en jeuk, dus daar maar weer een zalfje voor gekregen. Geen fijne kerst gehad door het eten, en geen goed begin van het nieuwe jaar. Wist niet dat dit zo'n vreselijk sterk middel was. Ben benieuwd wanneer mijn eetlust en smaak weer terug komt

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel