Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG

21 May 2022

Ik moest ook overstappen van Spiriva naar Tiotrus. Binnen enkele dagen een uitgedroogde keel. Binnen een week keel en slijmvliezen zo opgezet dat ik nauwelijks kon eten. Enorm veel pijn en benauwd. Na 1 maand gebruik werden de bijwerkingen erger en na bezoek aan de huisarts weer terug aan de Spiriva.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

14 May 2022

zeer droge mond en nog erger alles wat ik at of dronk smaakte net naar gif of bitter. Heb nu 4 dagen niet gebruikt en heb nergens last meer van. Moet 2 x een week stoppen en beginnen van huisarts en dan krijg ik ander medicijn of spiriva weer.Dat weet ik nog niet maar met spiriva had ik nergens last van.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

7 December 2021

Binnen 8 dagen benauwdheids klachten en droge hoest. Moet zelfs extra Ventolin gebruiken om de benauwdheid te verminderen. Voorheen Spiriva gebruikt en sinds vandaag weer terug op Spiriva.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

5 September 2021

Plastic potjes en inhalator zo milieuvervuilend, hoe kan iemand dit bedenken in 2021 ??

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG

21 February 2020

Moest verplicht stoppen met de spiriva en overstappen naar Tiotrus . Sinds ik dit middel gebruik, heb ik last van enorme hartkloppingen en misselijkheid . Bovendien dit middel heeft geen effect. Goed voor de fabrikant die alleen maar rijker van wordt ten kosten van de patiënten.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

24 January 2020

Na 15 jr Spiriva 18 microgram naar volle tevredenheid te hebben gebruikt kreeg ik ineens Tiotrus 10 microgram. Ik ging er van uit dat het net zo goed zou helpen als Spiriva. Na een maand viel het me op dat ik meer kortademig werd. Toen pas zag ik dat er 8 microgram verschil zit tussen de beide middelen. De apotheker kon me niet uitleggen waar het verschil in zat maar zei dat het toch hetzelfde was. (?) Tiotrus kreeg ik voor 3 mnd en die ik heb het keurig opgemaakt maar nog steeds voel ik me benauwder dan voorheen. Daarom heb ik geen nieuwe Tiotrus gehaald omdat het toch niet helpt. Inmiddels ben ik 2 mnd verder en mijn gezondheid is zonder Tiotrus niet verergerd. Met andere woorden: Het helpt niet. Had ik nog maar Spiriva! Wat een verschil!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG

17 October 2019

ik had erder spiriva gebruikt,als ik vergelijkt met tiotrus geef mij maar spiriva volgens apothek is dat zelfde. ik merk anders ligt aan de inhalatour of its anders. spiriva wekt bij mij beter

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

16 October 2019

Verschrikkelijk.Ik kots iedere ochtend en heb in de nacht vreselijke hartkloppingen Ik wil terug naar spiriva Al 2 keer iets anders gehad.Nu ben ik het zat

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

30 March 2019

Heb naast twee prednisolonkuren de Tiotrus 10 voorgeschreven gekregen. Kan alleen zeggen dat ik behoorlijk opgeknapt ben .Heb geen problemen gehad met inhaleren. Had Zonda inhaleerder.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

19 March 2019

Geen verschil bemerkt tussen Spiriva en Tiotrus. Maar wat een kapitaalvernietiging is de verpakking. Eerst 30 capsules en sedert een maand 15 ! per verpakking incl. inhaler. Over milieubewust en kosten gesproken!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

29 October 2018

Kreeg dit van de apotheek i.p.v. Spiriva. Heb de ervaring dat het minder goed werkt

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

23 August 2018

Ja inhaleren gaat moeilijk capule trilt vaak niet. en poeder komt gedeeltelijk niet in de longen maar in je mond en keel , dus speriva was veel beter !!!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

4 June 2018

We gaan morgen naar de huisarts, mijn man gebruikt Tiotrus en iets van Foster, maar hij heeft het niet benauwd, maar wil minderen met het eten omdat hij last heeft van het eten wat niet zakt....

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

27 May 2018

heb al eerder over mijn slechte ervaring met het overstappen van mijn jarenlange gebruik van Spiriva naar Tiotrus. Ben naar achteruitgang klachten terug in volle tevredenheid op Spiriva. Ik vind het een slechte zaak dat mensen verkeerde informatie krijgen van hun apotheek, want Spiriva is helemaal niet uit de handel genomen en is ook niet duurder dan Tiotrus. Vind het een slechte zaak dat hier schijnbaar andere belangen spelen dan de gezondheid van de patient. Je longen zijn toch een van de belangrijkste organen van een mens. Mensen die hierover beslissen zouden eens een maand zelf de benauwdheid moeten ervaren! P.s. ik heb nooit gerookt!!!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

6 April 2018

De kleine inhalator (groen/wit) werkt erg slecht ... meestal poeder in de mond ipv de longen. I had vroeger Spiriva wat ik echt fijner vond.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

11 March 2018

Merk geen verschil als ik het wel of niet gebruik. Volgens de huisarts moet ik het wel blijven gebruiken om benauwdheid te voorkomen.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

4 February 2018

Voor heen spiriva , en tiotrus waar van de poeder blijft hangen in de mond en op de inhaler , het is door de apotheek bepaald dat ik dit nu moet nemen ? I.p.v. spiriva ! Dit spul wat ik heb gekregen noem ik rommel , waardeloos en neem het vaak 2 keer daags wegens het is uit gewerkt zo vroeg

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

25 January 2018

Ik heb jaren lang spiriva gebruikt naar tevredenheid. Sinds een paar ben ik overgegaan op Tiotrus. Ik heb keelpijn moet hoesten en ik ben benauwd. Toch maar terug naar spiriva.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

10 January 2018

Altijd Spiriva inhalatiepoeder gehad tot grote tevredenheid. Opeens kreeg ik Tiotrus bij de apotheek, een onaangename verrassing. Ik zag al direct dat het poeder deels blijft vastkleven in de capsules. Er zit minder in dan in de Spiriva capsules, hetgeen me ook verbaast. Voor gebruik probeer ik de poeder los te tikken in de capsule, hetgeen nauwelijks lukt. Het blijft gewoon vastplakken. Ik moet vaak wel 4 x hard inhaleren, ik proef het poeder, het komt niet of maar deels in de longen, na de eerste keer gebruik had ik keelpijn, moest ik hoesten en was ik benauwd. Allemaal klachten die ik met Spiriva niet heb. Zo hard inhaleren is helemaal niet de bedoeling en is niet goed, het zou rustig en beheerst moeten gaan maar als je dat doet, krijg je helemaal niets binnen. En alles bij elkaar in een potje, zonder drooghoudzakje, is vragen om problemen. Maar ach, het zijn je longen maar! Alsof Big Pharma nog niet voldoende winst maakt. Tiotrus en bijbehorende inhalator (waarom bij elke verpakking een nieuwe inhaler??) zijn ver onder de maat. Ik ga dit echt niet gebruiken en wil mijn Spiriva terug. Schandalig, ze gaan hiermee wel heel ver!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

13 November 2017

Bespottelijke verpakking. Plastic doosje per 30 stuks en aparte inhaler. Duur, onnodig en milieu verpestend.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG + ZONDA INHALATOR

13 November 2017

Heb jarenlang tevreden Spiriva met handinhaler gebruikt, werd van de ene dag op de andere dag geconfronteerd, bij de apotheek, met het feit dat Spiriva niet meer leverbaar was en door Tiotrus werd vervangen, verder geen tekst en uitleg behalve dat dit middel zelfs iets duurder was.Ben patiënt met uitgezaaide longkanker en uiteraard voorzichtig met inname van andere merken c.q. medicijnen, nu afwachten of dit medicijn beter werkt.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

30 October 2017

Ik gebruikte spiriva en dat werkte perfect en de klachten van benauwdheid, hoesten en slijm namen af. Nou ben ik op de tiotrus gezet en nu gaat het weer mis sneller benauwd en weer last van hoesten en slijm ,de apotheker blijft volhouden dat de triotrus het Zelfde is als spiriva en dat klopt niet, de apotheker beslist nou over mijn gezondheid en dat hadden niet zo mogen zijn.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

18 September 2017

ik heb ruim een week de tiotrus 10 mcg als vervanger voor de spiriva 18 mcg. gebruikt. Ook mijn ervaring is dat het poeder neerslaat achter in mijn keel/gehemelte. Het inhaleren met de Zonda inhaler gaat voor mij ook moeizamer door mijn benauwdheid, hetgeen ik niet ervaar met de handihaler van Spiriva. Mijn klachten van hoesten, slijm opgeven en benauwdheid namen gelijk weer toe. Juist in een periode dat ik in een rustiger vaarwater zat van mijn doorlopende klachten. Het aantal 10 mcg. van Tiotrus is zo wie zo al minder dan dan de 18 mcg. van Spiriva en als het dan ook nog achterin je keel neerslaat en niet in je longen terecht komt, is het niet vol- gens mij niet zo vreemd dat je klachten hier- door verergeren. Bovendien zal in mijn geval het inhalatie medicijn Alvesco minder goed in de longen wordt opgenomen. Ik ben dus gelukkig weer terug op de Spiriva, hetgeen gelijk weer een weer een vermindering gaf van de toegenomen klachten. (Bij iedere 30 Tiotrus capsules een nieuwe inhaler is niet ook niet bevorderlijk voor het milieu c.q. plastic afvalberg} adaletta

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

11 September 2017

Totaal onnodig dat in elk doosje, d.w.z. bij elke 90 stuks, een handhaler zit, dat noem ik geen bezuiniging maar juist het tegenovergestelde! Ook blijft er veel poeder in mijn mond en keel steken, ik ben daarom bang dat het middel slechter werkt dan de Spiriva, die ik hiervoor had. Ik heb een capsule Tiotrus in de Spiriva inhaler geprobeerd en toen bleef er ook veel meer in mijn mond/keel hangen als bij de Spiriva capsules, terwijl ik op dezelfde manier inhaleerde. Volgens de apothekersassistente was het precies hetzelfde medicijn, echter staat in de bijsluiter van Spiriva dat er 18 microgram werkzame stof inzit terwijl er bij Tiotrus 13 mg in zit, vreemd, en nog vreemder dat bij allebei de medicijnen staat dat de afgegeven dosis 10 microgram is.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel