Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 10 resultaten gevonden.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

5 September 2021

Plastic potjes en inhalator zo milieuvervuilend, hoe kan iemand dit bedenken in 2021 ??

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

24 January 2020

Na 15 jr Spiriva 18 microgram naar volle tevredenheid te hebben gebruikt kreeg ik ineens Tiotrus 10 microgram. Ik ging er van uit dat het net zo goed zou helpen als Spiriva. Na een maand viel het me op dat ik meer kortademig werd. Toen pas zag ik dat er 8 microgram verschil zit tussen de beide middelen. De apotheker kon me niet uitleggen waar het verschil in zat maar zei dat het toch hetzelfde was. (?) Tiotrus kreeg ik voor 3 mnd en die ik heb het keurig opgemaakt maar nog steeds voel ik me benauwder dan voorheen. Daarom heb ik geen nieuwe Tiotrus gehaald omdat het toch niet helpt. Inmiddels ben ik 2 mnd verder en mijn gezondheid is zonder Tiotrus niet verergerd. Met andere woorden: Het helpt niet. Had ik nog maar Spiriva! Wat een verschil!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

16 October 2019

Verschrikkelijk.Ik kots iedere ochtend en heb in de nacht vreselijke hartkloppingen Ik wil terug naar spiriva Al 2 keer iets anders gehad.Nu ben ik het zat

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

30 March 2019

Heb naast twee prednisolonkuren de Tiotrus 10 voorgeschreven gekregen. Kan alleen zeggen dat ik behoorlijk opgeknapt ben .Heb geen problemen gehad met inhaleren. Had Zonda inhaleerder.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

19 March 2019

Geen verschil bemerkt tussen Spiriva en Tiotrus. Maar wat een kapitaalvernietiging is de verpakking. Eerst 30 capsules en sedert een maand 15 ! per verpakking incl. inhaler. Over milieubewust en kosten gesproken!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

23 August 2018

Ja inhaleren gaat moeilijk capule trilt vaak niet. en poeder komt gedeeltelijk niet in de longen maar in je mond en keel , dus speriva was veel beter !!!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

10 January 2018

Altijd Spiriva inhalatiepoeder gehad tot grote tevredenheid. Opeens kreeg ik Tiotrus bij de apotheek, een onaangename verrassing. Ik zag al direct dat het poeder deels blijft vastkleven in de capsules. Er zit minder in dan in de Spiriva capsules, hetgeen me ook verbaast. Voor gebruik probeer ik de poeder los te tikken in de capsule, hetgeen nauwelijks lukt. Het blijft gewoon vastplakken. Ik moet vaak wel 4 x hard inhaleren, ik proef het poeder, het komt niet of maar deels in de longen, na de eerste keer gebruik had ik keelpijn, moest ik hoesten en was ik benauwd. Allemaal klachten die ik met Spiriva niet heb. Zo hard inhaleren is helemaal niet de bedoeling en is niet goed, het zou rustig en beheerst moeten gaan maar als je dat doet, krijg je helemaal niets binnen. En alles bij elkaar in een potje, zonder drooghoudzakje, is vragen om problemen. Maar ach, het zijn je longen maar! Alsof Big Pharma nog niet voldoende winst maakt. Tiotrus en bijbehorende inhalator (waarom bij elke verpakking een nieuwe inhaler??) zijn ver onder de maat. Ik ga dit echt niet gebruiken en wil mijn Spiriva terug. Schandalig, ze gaan hiermee wel heel ver!

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

30 October 2017

Ik gebruikte spiriva en dat werkte perfect en de klachten van benauwdheid, hoesten en slijm namen af. Nou ben ik op de tiotrus gezet en nu gaat het weer mis sneller benauwd en weer last van hoesten en slijm ,de apotheker blijft volhouden dat de triotrus het Zelfde is als spiriva en dat klopt niet, de apotheker beslist nou over mijn gezondheid en dat hadden niet zo mogen zijn.

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

18 September 2017

ik heb ruim een week de tiotrus 10 mcg als vervanger voor de spiriva 18 mcg. gebruikt. Ook mijn ervaring is dat het poeder neerslaat achter in mijn keel/gehemelte. Het inhaleren met de Zonda inhaler gaat voor mij ook moeizamer door mijn benauwdheid, hetgeen ik niet ervaar met de handihaler van Spiriva. Mijn klachten van hoesten, slijm opgeven en benauwdheid namen gelijk weer toe. Juist in een periode dat ik in een rustiger vaarwater zat van mijn doorlopende klachten. Het aantal 10 mcg. van Tiotrus is zo wie zo al minder dan dan de 18 mcg. van Spiriva en als het dan ook nog achterin je keel neerslaat en niet in je longen terecht komt, is het niet vol- gens mij niet zo vreemd dat je klachten hier- door verergeren. Bovendien zal in mijn geval het inhalatie medicijn Alvesco minder goed in de longen wordt opgenomen. Ik ben dus gelukkig weer terug op de Spiriva, hetgeen gelijk weer een weer een vermindering gaf van de toegenomen klachten. (Bij iedere 30 Tiotrus capsules een nieuwe inhaler is niet ook niet bevorderlijk voor het milieu c.q. plastic afvalberg} adaletta

TIOTRUS INHALPDR CAPSULE 10MCG ZONDA INHALATOR

11 September 2017

Totaal onnodig dat in elk doosje, d.w.z. bij elke 90 stuks, een handhaler zit, dat noem ik geen bezuiniging maar juist het tegenovergestelde! Ook blijft er veel poeder in mijn mond en keel steken, ik ben daarom bang dat het middel slechter werkt dan de Spiriva, die ik hiervoor had. Ik heb een capsule Tiotrus in de Spiriva inhaler geprobeerd en toen bleef er ook veel meer in mijn mond/keel hangen als bij de Spiriva capsules, terwijl ik op dezelfde manier inhaleerde. Volgens de apothekersassistente was het precies hetzelfde medicijn, echter staat in de bijsluiter van Spiriva dat er 18 microgram werkzame stof inzit terwijl er bij Tiotrus 13 mg in zit, vreemd, en nog vreemder dat bij allebei de medicijnen staat dat de afgegeven dosis 10 microgram is.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel