Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 17 resultaten gevonden.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

8 October 2020

Ik slikte al parnate sinds 2010. Overgang tracydal bemerkte ík meteen. Kreeg een ernstige hersenbloeding, werd heel zwaar, lymfoedeem, lipoedeem, vaatproblemen, zit volledig in de compressie kousen en nieren werken minder. Pijn in spieren en moe,wisselend zicht, wazig tot niets, ogen gezond en slecht slapen. En gevecht, psychiater zegt komt van hersenbloeding en artsen geven mijn medicatie oa tracydal de schuld van veel klachten! De waarheid zal ertussen liggen maar ik weet wel dat sinds verandering parnate er veel met mijn lichaam en geest is gebeurd. Ik ben totaal opgebrand. Krijg niet uit mijn hoofd wat als ik nog parnate had?

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

4 October 2020

Ook ik moest van parnate naar trecydal wat een ellende ben weer depressief met ook nog nierklachten door het gebruik van dit medicijn. Geef mij maar gauw weer parnate wat veel beter werkt dan tracydal. Ik hoop dat er snel verandering komt en wij weer parnate kunnen gaan gebruiken.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

18 September 2020

Medicijn werkte goed. Minder depressief en had meer zin om dingen te doen. Helaas veel in gewicht aangekomen en daarom aan het afbouwen met de Tracydal. Dat laatste is ook geen pretje.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

20 August 2020

Werkt veel minder dan parnate. Maak je nieren kapot. Ben vorig jaar in het ziekenhuis beland en hoorde daar dat mijn nieren er slecht aan toe zijn sinds ik tracydal MOEST gaan gebruiken.Zou graag terug willen naar parnate maar niemand kan iets voor mij doen helaas.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

29 February 2020

Mijn klachten komen 100% overeen met de klachten die een mijnheer op 22 april beschrijft. Deze klachten kreeg zijn vrouw na overgang van Parnate naar Tracydal. Ik voel me soms alsof mijn hele lichaam naar de knoppen gaat; pijn in gewrichten en vanbinnen, duizelingen, evenwichtsstoornis, vergeetachtig, gedesoriënteerd. Aanstaande dinsdag moet ik zelfs een nier laten weghalen. Ik heb al tijden last van ernstige jeuk en steken in mijn huid, alsof ik wordt gebeten door een insect. Dit komt van buitenaf, dat weet ik zeker. Het leek het startschot voor het scala van alle andere vage klachten. maar nu ik dit lees realiseer ik me ook dat ik omstreeks die tijd verplicht werd op andere medicijnen over te gaan.Ga het eens navragen. Maar zou de Regering nou echt niet doorhebben dat (gedwongen) opnames al snel veel duurder zijn? Buiten dat vind ik dat als de werking anders is, het humanistische aspect op de eerste plaats dient te staan.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

17 October 2019

Eerst parnate gebruikt en dat werkte prima. Door parnate kon ik weer denken. Kreeg ruimte in mijn hoofd. Kreeg weer plezier in het leven. Parnate werd vervangen door tracydal ivm dat parnate te duur werd. Langzaam verslechterde vanaf die tijd mijn situatie. Moeite met denken, vergeetachtigheid is toegenomen, lichaamsgewicht is toegenomen, duizelig en pijn in botten en spieren. Dit is duidelijk een heel ander medicijn voor mij dan de parnate. Ben radeloos geworden.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

13 May 2019

Van Parnate naar tracydal is een ramp voor mij. Kan nog geen klein stukje lopen hevige spierpijn , doodmoe de hele dag , veel te hoge bloeddruk , en vaak een grieperig gevoel ! Had ik maar weer Parnate.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

22 April 2019

Mijn vrouw gebruikte vanaf 2014 Pernate, half 2017 kreeg zij te horen dat ze in plaats hier van Tracydal moet gaan gebruiken. Achteraf komen wij er nu langzaam achter waarom zij steeds meer problemen krijgt waar geen oorzaak voor gevonden kan worden - erg last van pijnen aan rechter zijde van haar lichaam - duizelingen met vorm van flauwvallen en wankel lopen -veel vaker ergere hoofdpijn - stemming wisselingen -erge nachtmerries -terug keer van angsten uit ver verleden -ook leeft zij meer in het verleden en is erg vergeetachtig -dagen cq maanden verward zij en vergeet huidige gebeurtenissen -dit alles is nu achteraf gezien sinds dat zij is veranderd van Pernate naar Tracydal. haar huidige psychiater kent de Mao-remmers niet goed genoeg en wil ze eigenlijk liever stopen, het domme is dat hij als eerste met Lithium gestopt is, omdat hij dacht dat ze daarom wankel liep (dit gebruikte zij al meer dan 10 jaar). verder is HIJ moeilijk aanspreekbaar voor de lichamelijke problemen omtrent medicatie en verwijst dan naar de huisarts -met gevolg lichamelijke onderzoeken waar niets uit komt. Ik blijven deze gevolgen Tracydal van beschuldigen en zou haar liever terug zien naar Pernate, dit werkte WEL goed.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

11 March 2019

Veel gewichtstoename. Stijfheid en krampen in hand en kuiten. Geheugenverlies en concentratie problemen.Aan het afbouwen, misselijkheid, voortdurend het gevoel grieperig te zijn.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

23 December 2018

Ik slik min.200mg tracydal per dag(nee geen typefout), maar ik vind het even effectief als parnate, behalve de gore smaak en je merkt dat het goedkoper gemaakt wordt.Bijwerkingen:hoger gewicht, zweten, amfetamineachtig gevoel als bijwerking; Welke ik zie als de hoofdwerking, en de gewenning.Bij het verlagen van de dosis krijg ik supernachtmerries, welke erg levendig zijn. Verder zorgt het minder voor een tijdelijke opleving, binnen een half uur na inname...Het is wel schaamtelijk te zien dat veel psychologen en zelfs de psychiaters, de naam Tracydal nog niet kennen.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

28 October 2018

De overgang van parnate naar tracydal geeft veel lichamelijke klachten. Een algeheel gevoel van" malaise". Misselijk, zweten, hartjagen,grieperig. Ook wbt mijn stemming ben ik meer somber en kamp weer meer met de donkere gedachten. Geen vooruitgang die overgang nasr tracydal.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

14 July 2018

Mijn partner moest ook overstappen van Parnate naar Tracydal. Na verloop van tijd bleek dat de klachten van depressieve aard terug kwamen. We zijn via een verwijzing van de huisarts terug gegaan naar de Ggz. De psychiater heeft een verzoek gedaan bij de zorgverzekeraar om Parnate weer te vergoeden. Dit verzoek is gehonoreerd voor een jaar. Daarna bij de apotheek Parnate besteld. Dit g8ng niet zomaar, de apotheker moest toestemming vragen bij de Inspectie Gezondheid en Jeugd. Uiteindelijk is deze toestemm8ng gekomen en kon de Parnate besteld worden. Uiteindelijk dus na 4 maanden kunnen we weer beschikken over Parnate.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

22 May 2018

Voorheen Parnate, wat echt goed werkte, was sinds vele jaren nagenoeg depressie-vrij. Maar sinds het over is gegaan in Tracydal ben ik weer vaak depressief. Ook al ben ik verhoogd: van Parnate 60mg naar tracydal 80 mg én daarbij ben ik ook nog andere medicijnen erbij moeten gaan slikken tegen mijn huidige depressies. Kortom: Tracydal is een ellende en ik zou zó graag weer Parnate terug willen!

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

23 February 2018

Na 12 jaar Parnate gebruikt te hebben over moeten gaan op Tracydal. Echter is Tracydal bij mij minder werkzaam. Ook het verhogen van de dosering gaf geen verbetering. Depressieve klachten komen terug. Tracydal is bij mij duidelijk minder werkzaam dan Parnate.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

1 August 2017

Ik ben ook 6kg aangekomen na het omschakelen van Parnate naar Tracydal. Verder heb ik meer last van vermoeidheid, pijnlijke spieren en pijn op de borst

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

31 March 2017

Ook van Parnate naar Tracydal over moeten stappen zoals zo velen. Naast nachten van klaar wakker en 0,0 uur slapen tot maximaal 1 1/2 uur ook 30 x per dag vreselijke krampaanvallen over het gehele lichaam. In vijf week 10 kg aangekomen. Makers van Tracydal bedankt!!!!!! Je vraagt je af wat erger is de depressie of de " cure".

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

16 February 2017

Slapeloosheid. Nachten op soms 2 uurtjes slaap of hele nacht wakker. Gewichtstoename (9kg). Heftige krampaanvallen. Oorsuizingen, stemmingswisselingen. Bij Parnate bijna geen klachten maar volgens leverancier was de stof hetzelfde!

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel