Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

29 November 2018

Ik heb na veel rugoperaties nu al zeker 15 jaar tramadol. Twee jaar geleden gekeken naar alternatieven ivm de bijwerkingen. Meloxicam, lyrica, amitriptyline en oxymoron echter deze hadden allemaal nog meer bijwerkingen. Misselijkheid, jeuk en geen trek en trillen blijven vervelende bijwerkingen maar de tramadol heeft het beste resultaat om de zenuwpijn te onderdrukken.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

19 November 2018

Voor de pijn werkt het goed, zeker na meerdere dosis volgens schema. Maar ik heb last van duizeligheidsbijwerkingen. Het lijkt ook of de pillen niet gelijk gedoseerd zijn. Bij de ene inname helpt het beter dan de andere inname en dat geldt voor voor de bijwerkingen. Maar zonder lig ik te creperen op de grond

TRAMADOL CAPSULE 50MG

12 November 2018

ik had jaren lang chronische (boven) rugpijn, voornamelijk tijdens het werken. hoge doseringen diclofenac/ibuprofen konden deze pijn niet onderdrukken en waren slecht voor m'n maag. arts heeft mij tramadol voorgeschreven en dit doet de pijn met 80% verminderen, ik heb amper side-effects enige is dat ik me soms opgejaagd voel (in combinatie met koffie). ben zeer te vreden met dit medicijn en ga weer met plezier naar m'n werk.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

15 August 2018

Gisterenavond 1 zetpil 100mg ingenomen voor heftige pijn. Gewoon kunnen slapen. Echter vanochtend heel moeilijk wakker worden. Enorm zweten over heel het lichaam. Na het drinken van water overgeven. Na een uur na het eten van een paar happen fruit shaken over het hele lichaam. Daarna heel vreemd gevoel. Uitbraak van zweten en weer overgeven. Dit middel ga ik niet meer nemen!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

13 August 2018

Vanwege ernstige kaakpijn na het verwijderen van een verstandskiesnna twee keer dokterswacht aan de tramadol gezet. Ik sliep telkens 2,5 uur en de tramadol zou me door de nacht moeten helpen. Om half 2 weer helse pijn, dus een tramadol. Disclaimer: ik eet erg slecht doordat mn kaken amper van elkaad kunnen, dus mn maag was erg leeg. Tegen 4 uur wakker met buikpijn en buikkramp. Op naar de wc, daar zo’n ontzettende zweetaanval gehad en overgegeven, shaken en alles. Weer in bed zonder nieuwe pijnstiller. Half 7; tijd voor nieuwe pijnstiller en maagbeschermer. Voordat ik uberhaupt alles bij de hand had, weer naar de wc gerend, maar er zat niks meer in mijn maag dat er uit kon. Nu erg slap, zwak, duizelig en durf weinig te eten of pijnstillers te nemen. Geen fan!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

31 July 2018

Ik gebruik het voor de zenuwpijn door 3 hernia's. Het middel haalt de scherpe kanten er van af van de zenuwpijn. Ik functioneer niet met tramadol maar ook niet met zenuwpijn. Ik kan er absoluut niet mee auto rijden. Stop voor groen ga rijden bij rood. Ben zwaar vergeetachtig. Weet niet meer of ik wel of niet medicijnen heb gebruikt. Best link als je nog meer pillen neemt. Afspraken die ik met tramadol op heb maak weet ik niet meer als ik het middel niet meer neem en andersom. Alsof je in tweeen gesplitst bent. Ik wordt er ook heel negatief van.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

11 January 2018

Niet naar de toilet kunnen,er veel darmkramp

TRAMADOL CAPSULE 50MG

9 January 2018

Ongeveer 10 jaar Tramadol genomen voor pijnprobleem. Had steeds meer en meer nodig om de pijnstilling te verkrijgen tot wanneer ik aan absurde hoeveelheden zat. Nu een 4 tal maand aan het afbouwen, ernstige ontwenningsverschijnselen belemmeren normaal functioneren, maar we zetten door. Helpt goed tegen pijn , doch risico op verslaving is heel hoog door het oppeppende gevoel dat je krijgt. Neem het enkel kort en als het echt nodig is.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

30 December 2017

Tramadol gekregen na een sportongeluk en dit 8 maanden geslikt. Toen ik er mee stopte vanwege zwangerschap had ik heel erg last van afkickverschijnselen. Onrustig, hoofdpijn, slecht slapen en doodmoe. Ik voelde me echt een junk want ik zorgde er altijd voor dat ik genoeg tramadoo in huis had omdat dit het enige was wat tegen die hevige pijn hielp. Ik vind het een zeer verslavend middel

TRAMADOL CAPSULE 50MG

15 May 2017

Ik heb gedurende 7 jaar Tramadol 100mg gebruikt. Pijnstillende werking is zeer goed. Maar je mag dit maar voor zeer korte periode gebruiken (dagen, weken). Als je het langer dan 3 maanden gebruikt, ben je er verslaafd aan. Je merkt het niet omdat je je er goed van voelt, maar eigenlijk heeft het naast een pijnstillende werking ook een anti-depressieve werking. Als je er mee wil stoppen moet je afbouwen met 10% per week. Ik heb gedurende 2 maand afgebouwd tot 0 en nu ben ik al 3 weken helemaal clean van tramadol. De bijwerkingen tijdens de afbouw en het stoppen zijn heel heftig : vooral onrustig (zenuwachtig), slecht slapen, grieperig gevoel, overgeven, diaree, etc... Ik moet wel toegeven dat ik vanaf ik helemaal gestopt ben , 5 g valium per dag moet nemen om er door te geraken. (anders ben ik te zenuwachtig). Vooraleer je met tramadol begint, denk goed na, de dokters schrijven het als smarties voor!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

2 April 2017

Ik gebruik dit medicijn al geruime tijd, meer dan 1 jaar. Ik merk dat het effect van de huidige dosis steeds minder effect heeft. Verder geen last van bijwerkingen. Was tevreden, nu wat onzeker want ik kan in overleg met huisarts dosis nog wel verhogen maar dat houdt ook keer op en dan....? Gelet op mijn leeftijd, wat moet ik straks dan als ook de hogere dosis niet afdoende is??? Als je immers nog actief wilt blijven en zo zelfstandig mogelijk wilt blijven......

TRAMADOL CAPSULE 50MG

18 March 2017

Ik gebruik al jaren tramadol tegen de pijnprikkels rondom de voeten t.g.v. van neuropathie. Ik kan mij hiermee behelpen zodat ik overdag weer normaal kan functioneren. Wel dien ik zo circa na een jaar de dosis te gaan verhogen omdat het lichaam schijnbaar aan de lagere dosis is gewend en niet meer het gewenste resultaat oplevert. Van alle bijverschijnselen zoals in dit forum genoemd heb ik nog nooit last van gehad.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

19 February 2017

Heb jaren lang tramadol gebruikt in een dosis van 100 tot 150 mg per dag. Ben er in die jaren ook meerdere keren mee gestopt zonder af te bouwen. De ontewenningsverschijnselen zijn heftig: spierpijn, erge vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid. Ik heb nu besloten voorgoed te stoppen met deze pijnstiller. Ik heb een extra waarschuwing voor mensen met diabetes. Tramadol werkt bloedsuikerverlagend. Dit kan onverwachte en gevaarlijke situaties opleveren.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

6 January 2016

Voor de nacht ingenomen i.v.m. een rughernia. Na een paar uurtjes wakker geworden en bijna 24 uur constant moeten braken. Zo erg dat mijn keel er schraal van is geworden. Spierpijn aan mijn buik. Nooit meer dit medicijn! Gewoon gevaarlijk, nog nooit zoiets meegemaakt.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

4 November 2015

Ik had veel pijn aan mijn voet/enkel en rug na een valpartij. Op advies van de huisarts tramadol ingenomen voor 10 dagen. Inname voor het slapen gaan. 2 weken gestopt, nu helaas weer 10 capsules. Combinatie met paracetamol werkt slecht. Veel drinken en rusten werkt goed.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

3 October 2015

Ik heb een paar maanden tramadol gebruikt voor en na een operatie aan mijn ellenboogzenuw. 1x daags een capsule 50mg. (In de echt noodzakelijke/pijnlijke periode waren dat er 2 of heel soms 3). Wat ik merkte was dat de pijn afgemat werd (een dekentje erover zoals iemand heel toepasselijk schreef). Al met al een maand of 4 aan een lage dosis tramadol gezeten. Wat ik ook merkte behalve pijnstillend, waren de positieve effecten van o.a. een energieboost en de positieve invloed op neurotransmittors. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik ermee moest stoppen i.v.m. verslavingsrisico. (Ik slikte, zoals ik al zei, 1 capsule per dag). Ik stopte van het ene op het andere moment. Wat me erg verbaasde was, ondanks de hele lage dosering, dat ik ontwenningsverschijnselen kreeg, die toch wel stevig de kop op staken. Na 4 of 5 korte pogingen ben ik er nu mee gestopt. Ca. 1 week terug de laatste capsule genomen, wederom stevige ontwenningsverschijnselen, maar er dit keer niet aan toegegeven. Merk dat de heftigheid van verschijnselen nu flink is gedaald en verwacht over ca. 1 week weer "clean" te zijn en nergens last meer van te hebben. De verschijnselen waar ik tegenaan liep/loop waren: sterke vermoeidheid, spierpijn, zeer laag energielevel, gevoel van onrust, slaapproblemen, griepsymptomen, niezen, hoofdpijn, koude rillingen. Ondanks deze afkickverschijnselen blijf ik het wel een prima pijnstiller vinden. Een goede zelfdiscipline om hier op een verantwoorde wijze mee om te gaan is echter een must.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

6 October 2014

Ik slik tramadol nu een week samen met Diclofinac. Heb deze medicijnen gekregen na een buikwand correctie. Van de tramadol word ik heel zweverig, misselijk, en krijg een gigantische drogen mond. Het voelt niet fijn!!!!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

24 September 2014

Ik had mijn Vinger gebroken op 2 plaatsen toen had ik na half jaar nog last er van. Toen ondekten ze dat ik Dystrofie had en Zenuwpijn en toen kreeg ik Morfine tegen de pijn en Tramadol. En ik neem 2 keer per dag in. En op school word ik zo duizelig. Braken. Zweten. Shaken. Slap voelen. Misselijk heel erg.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

20 January 2014

Zeer misselijk, koud zweet, tintelende pijn over de rug en achterkant benen en armen: vreselijk gevoel!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

13 January 2014

Ik gebruik al jaren op-en-af Tramadol. Heb ook jaren - naast capsules - de Tramadol 200 mg. retard tabletten gebruikt, maar daarvan merkte ik op een gegeven moment, nadat ik op een ochtend de tablet vergeten was in te nemen, dat ik ontwenningsverschijnselen kreeg. Toen vroeg ik me af hoezeer er nog sprake was van een pijnstillend effect of in hoeverre ik de tabletten alleen nog slikte om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan. Afgebouwd. Was vreselijk! Niet vooruit te branden, extra veel pijn in mijn spieren; echt GEEN pretje!!! Toen dus een tijd geen Tramadol geslikt. Echter na 5 maanden (huilend!) toch weer moeten beginnen omdat de pijn niet te harden was. Na een jaar weer afgebouwd. Weer vreselijk! Me voorgenomen nooit meer aan de retard te beginnen. Nu slik ik - zo min mogelijk en zo 'wisselend' mogelijk - dus alleen nog de capsules. Het is echt kiezen tussen 2 kwaden. De pijn verdwijnt ook niet door Tramadol, echter het lijkt alsof er een dekentje over de pijn komt te liggen. Soms wilde ik dat ik sterkere pijnstillers had (vanwege de pijn!) maar ja, dan heb je dus ook weer veel meer kans op gewenning / ontwenning en daar moet ik ook niet aan denken! Blijft behelpen dus! Gelukkig heb ik geen enkele last van bijwerkingen van dit medicijn!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

2 March 2013

Mijn ervaring met dit medicijn was overdag goed. Ik was wel suf en slaperig maar dat viel mee en hierdoor heb ik lekker kunnen slapen. Maar in het midden van de nacht werd ik wakker om naar het toilet te gaan. Toen ik daarvan opstond begon alles te draaien en werd ik heel duizelig. Dit was zelfs zo erg dat ik moest gaan zitten en ik heb zo een tien minuten zo gezeten. Ik had hierbij ook het gevoel dat ik elk moment kon gaan overgeven.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

13 January 2013

In 2001 heb ik tijdens mijn zwangerschap Tramadol geslikt op aanraden van de huisarts (ik had tijdens mijn zwangerschap een rughernia en dus heel veel pijn). De dosering was toen 4xdgs. Toen ik hoorde dat onbekend is of deze medicatie gevolgen heeft voor mijn baby, ben ik meteen gestopt met Tramadol. Mijn zoontje is gezond geboren, al heeft hij wel met 9 weken een pylorus operatie ondergaan. Mi heeft dit niks te maken met de Tramadol.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

27 April 2011

op diverse plekken hevig geïrriteerde huid (o.a. heup, bovenarm) en hevige jeuk

TRAMADOL CAPSULE 50MG

18 September 2010

de capsules Tramadol HCL van het merk SANDOZ zijn slecht uit de doordrukstrip te wurmen. Veelal raakt de capsule beschadigd waardoor je een kapotte pil in moet nemen. Bij capsules van firma Pharmacie BV Haarlem doet dit probleem zich niet voor. bij nader inzien ga ik er toch mee terug naar de apotheek en vraag een ander merk.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

6 October 2009

De capsules zijn zeer moeiijk uit de verpakking te drukken. Het zilverpapier is te sterk.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel