Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

25 November 2021

1 keer geslikt vanwege hevige pijn op advies van de dokter. Voelde direct een rare druk in mijn hoofd en zweten en bij het raam gezeten om lucht te happen. Nu slik ik voor de pijn diclofenac en als het weer heel heftig word heb ik als advies van de dokter dat ik weer tramadol moet gaan slikken..... zo geen zin in! Pijn gaat wel weg maar de bijwerkingen zijn niet zo heel fijn. Nu een week later nog vermoeid en last van de bijwerkingen!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

25 October 2021

Ik nam dit medicijn op recept van de huisarts voor de nacht ivm erge rugklachten. Ik heb prima geslapen, maar ik werd misselijk , duizelig en wazig wakker. Dit heeft de hele dag geduurd. Ik moest zelfs ‘s avonds overgeven. Daarna ging het beter. Ik gebruik nooit meer tramadol.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

29 August 2019

Het is één week doorbijten en dan ben je afgekickt. Ik heb het gedaan! .Maar ja dan heb je terug pijn natuurlijk. Dus nu om over andere dag terug begonnen want met pijn leven is ook niet aangenaam.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

5 July 2019

Slik nu 18 jaar tramadol 400 pd Het beheerst mn leven geprobeert af te bouwen of vervanging te zoeken helaas afkik verschijnselen zijn nog erger dan mn klachten ooit waren moet de tijden in de gaten houden voor inname anders word ik zwak moe geeuwen en rare tintelingen in mn lijf t werkt perfect maar droge slijmvliezen overal

TRAMADOL CAPSULE 50MG

13 April 2019

Omdat paracetamol/ibuprofen/naproxen niet helpen bij chronische gewrichtspijn neem ik eeb paar keer per week deze pijnstiller. Ik kan er alleen maar positief over zijn, het stopt de pijn en maakt me daarnaast uitermate ontspannen waardoor ik de dag erna merk dat ook mijn spieren weer beter aanvoelen. Ik neem het niet elke dag omdat ik weet dat je er dan steeds meer van nodig hebt, dat vind ik het enige nadeel!Klachten die hier omschreven worden herken ik totaal niet, echter, op een lege maag kan het er wel wat meer 'in hakken' zodat je je een beetje high voelt. Maar ik kan makkelijk huishoudelijke taken/administratie/boodschappen ermee doen, en dan zonder pijn!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

25 February 2019

Na het in nemen werd ik meteen onwel pijn in mijn onderrug verdween. Maar kreeg pijn in de borststreek en had ademhalings probleem volgens de dokter zijn het bijwerkingen van deze medicijn. Levensgevaarlijk ik neem dit nooit meer

TRAMADOL CAPSULE 50MG

15 February 2019

Ik heb helaas tien jaar geleden tramadol voorgeschreven gekregen voor gewrichtsklachten. Nu, tien jaar later, zit ik in een afkick kliniek om hiervan af te komen. Ik raad mensen aan om het alleen kortdurend te gebruiken, na bijvoorbeeld een operatie. Ik zou nu willen dat ik er nooit aan begonnen was. Het is eigenlijk gewoon een drugs. De afkickverschijnselen zijn echt een hel! Zweten, overal pijn (losstaand van de gewrichtspijn), niet kunnen slapen, enorm heftige, levensechte nachtmerries, snel geïrriteerd, enorm emotioneel.. en ga zo nog maar even door.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

25 January 2019

Ik heb chronisch pijn en slik nu paar weken tramodol 50mg 4 a 5x p.d Het helpt wel goed voor de pijn maar de bijwerkingen zijn zo pijnlijk ik hou het niet meer vol.Het begint links achter mijn oor en geleidelijk tot aan mijn schouder een pijn niet te houden.Ben van plan om te stoppen met dit medicijn ik hou het niet meer vol...

TRAMADOL CAPSULE 50MG

29 November 2018

Ik heb na veel rugoperaties nu al zeker 15 jaar tramadol. Twee jaar geleden gekeken naar alternatieven ivm de bijwerkingen. Meloxicam, lyrica, amitriptyline en oxymoron echter deze hadden allemaal nog meer bijwerkingen. Misselijkheid, jeuk en geen trek en trillen blijven vervelende bijwerkingen maar de tramadol heeft het beste resultaat om de zenuwpijn te onderdrukken.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

19 November 2018

Voor de pijn werkt het goed, zeker na meerdere dosis volgens schema. Maar ik heb last van duizeligheidsbijwerkingen. Het lijkt ook of de pillen niet gelijk gedoseerd zijn. Bij de ene inname helpt het beter dan de andere inname en dat geldt voor voor de bijwerkingen. Maar zonder lig ik te creperen op de grond

TRAMADOL CAPSULE 50MG

12 November 2018

ik had jaren lang chronische (boven) rugpijn, voornamelijk tijdens het werken. hoge doseringen diclofenac/ibuprofen konden deze pijn niet onderdrukken en waren slecht voor m'n maag. arts heeft mij tramadol voorgeschreven en dit doet de pijn met 80% verminderen, ik heb amper side-effects enige is dat ik me soms opgejaagd voel (in combinatie met koffie). ben zeer te vreden met dit medicijn en ga weer met plezier naar m'n werk.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

15 August 2018

Gisterenavond 1 zetpil 100mg ingenomen voor heftige pijn. Gewoon kunnen slapen. Echter vanochtend heel moeilijk wakker worden. Enorm zweten over heel het lichaam. Na het drinken van water overgeven. Na een uur na het eten van een paar happen fruit shaken over het hele lichaam. Daarna heel vreemd gevoel. Uitbraak van zweten en weer overgeven. Dit middel ga ik niet meer nemen!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

13 August 2018

Vanwege ernstige kaakpijn na het verwijderen van een verstandskiesnna twee keer dokterswacht aan de tramadol gezet. Ik sliep telkens 2,5 uur en de tramadol zou me door de nacht moeten helpen. Om half 2 weer helse pijn, dus een tramadol. Disclaimer: ik eet erg slecht doordat mn kaken amper van elkaad kunnen, dus mn maag was erg leeg. Tegen 4 uur wakker met buikpijn en buikkramp. Op naar de wc, daar zo’n ontzettende zweetaanval gehad en overgegeven, shaken en alles. Weer in bed zonder nieuwe pijnstiller. Half 7; tijd voor nieuwe pijnstiller en maagbeschermer. Voordat ik uberhaupt alles bij de hand had, weer naar de wc gerend, maar er zat niks meer in mijn maag dat er uit kon. Nu erg slap, zwak, duizelig en durf weinig te eten of pijnstillers te nemen. Geen fan!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

31 July 2018

Ik gebruik het voor de zenuwpijn door 3 hernia's. Het middel haalt de scherpe kanten er van af van de zenuwpijn. Ik functioneer niet met tramadol maar ook niet met zenuwpijn. Ik kan er absoluut niet mee auto rijden. Stop voor groen ga rijden bij rood. Ben zwaar vergeetachtig. Weet niet meer of ik wel of niet medicijnen heb gebruikt. Best link als je nog meer pillen neemt. Afspraken die ik met tramadol op heb maak weet ik niet meer als ik het middel niet meer neem en andersom. Alsof je in tweeen gesplitst bent. Ik wordt er ook heel negatief van.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

11 January 2018

Niet naar de toilet kunnen,er veel darmkramp

TRAMADOL CAPSULE 50MG

9 January 2018

Ongeveer 10 jaar Tramadol genomen voor pijnprobleem. Had steeds meer en meer nodig om de pijnstilling te verkrijgen tot wanneer ik aan absurde hoeveelheden zat. Nu een 4 tal maand aan het afbouwen, ernstige ontwenningsverschijnselen belemmeren normaal functioneren, maar we zetten door. Helpt goed tegen pijn , doch risico op verslaving is heel hoog door het oppeppende gevoel dat je krijgt. Neem het enkel kort en als het echt nodig is.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

30 December 2017

Tramadol gekregen na een sportongeluk en dit 8 maanden geslikt. Toen ik er mee stopte vanwege zwangerschap had ik heel erg last van afkickverschijnselen. Onrustig, hoofdpijn, slecht slapen en doodmoe. Ik voelde me echt een junk want ik zorgde er altijd voor dat ik genoeg tramadoo in huis had omdat dit het enige was wat tegen die hevige pijn hielp. Ik vind het een zeer verslavend middel

TRAMADOL CAPSULE 50MG

15 May 2017

Ik heb gedurende 7 jaar Tramadol 100mg gebruikt. Pijnstillende werking is zeer goed. Maar je mag dit maar voor zeer korte periode gebruiken (dagen, weken). Als je het langer dan 3 maanden gebruikt, ben je er verslaafd aan. Je merkt het niet omdat je je er goed van voelt, maar eigenlijk heeft het naast een pijnstillende werking ook een anti-depressieve werking. Als je er mee wil stoppen moet je afbouwen met 10% per week. Ik heb gedurende 2 maand afgebouwd tot 0 en nu ben ik al 3 weken helemaal clean van tramadol. De bijwerkingen tijdens de afbouw en het stoppen zijn heel heftig : vooral onrustig (zenuwachtig), slecht slapen, grieperig gevoel, overgeven, diaree, etc... Ik moet wel toegeven dat ik vanaf ik helemaal gestopt ben , 5 g valium per dag moet nemen om er door te geraken. (anders ben ik te zenuwachtig). Vooraleer je met tramadol begint, denk goed na, de dokters schrijven het als smarties voor!

TRAMADOL CAPSULE 50MG

2 April 2017

Ik gebruik dit medicijn al geruime tijd, meer dan 1 jaar. Ik merk dat het effect van de huidige dosis steeds minder effect heeft. Verder geen last van bijwerkingen. Was tevreden, nu wat onzeker want ik kan in overleg met huisarts dosis nog wel verhogen maar dat houdt ook keer op en dan....? Gelet op mijn leeftijd, wat moet ik straks dan als ook de hogere dosis niet afdoende is??? Als je immers nog actief wilt blijven en zo zelfstandig mogelijk wilt blijven......

TRAMADOL CAPSULE 50MG

18 March 2017

Ik gebruik al jaren tramadol tegen de pijnprikkels rondom de voeten t.g.v. van neuropathie. Ik kan mij hiermee behelpen zodat ik overdag weer normaal kan functioneren. Wel dien ik zo circa na een jaar de dosis te gaan verhogen omdat het lichaam schijnbaar aan de lagere dosis is gewend en niet meer het gewenste resultaat oplevert. Van alle bijverschijnselen zoals in dit forum genoemd heb ik nog nooit last van gehad.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

19 February 2017

Heb jaren lang tramadol gebruikt in een dosis van 100 tot 150 mg per dag. Ben er in die jaren ook meerdere keren mee gestopt zonder af te bouwen. De ontewenningsverschijnselen zijn heftig: spierpijn, erge vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid. Ik heb nu besloten voorgoed te stoppen met deze pijnstiller. Ik heb een extra waarschuwing voor mensen met diabetes. Tramadol werkt bloedsuikerverlagend. Dit kan onverwachte en gevaarlijke situaties opleveren.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

6 January 2016

Voor de nacht ingenomen i.v.m. een rughernia. Na een paar uurtjes wakker geworden en bijna 24 uur constant moeten braken. Zo erg dat mijn keel er schraal van is geworden. Spierpijn aan mijn buik. Nooit meer dit medicijn! Gewoon gevaarlijk, nog nooit zoiets meegemaakt.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

4 November 2015

Ik had veel pijn aan mijn voet/enkel en rug na een valpartij. Op advies van de huisarts tramadol ingenomen voor 10 dagen. Inname voor het slapen gaan. 2 weken gestopt, nu helaas weer 10 capsules. Combinatie met paracetamol werkt slecht. Veel drinken en rusten werkt goed.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

3 October 2015

Ik heb een paar maanden tramadol gebruikt voor en na een operatie aan mijn ellenboogzenuw. 1x daags een capsule 50mg. (In de echt noodzakelijke/pijnlijke periode waren dat er 2 of heel soms 3). Wat ik merkte was dat de pijn afgemat werd (een dekentje erover zoals iemand heel toepasselijk schreef). Al met al een maand of 4 aan een lage dosis tramadol gezeten. Wat ik ook merkte behalve pijnstillend, waren de positieve effecten van o.a. een energieboost en de positieve invloed op neurotransmittors. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik ermee moest stoppen i.v.m. verslavingsrisico. (Ik slikte, zoals ik al zei, 1 capsule per dag). Ik stopte van het ene op het andere moment. Wat me erg verbaasde was, ondanks de hele lage dosering, dat ik ontwenningsverschijnselen kreeg, die toch wel stevig de kop op staken. Na 4 of 5 korte pogingen ben ik er nu mee gestopt. Ca. 1 week terug de laatste capsule genomen, wederom stevige ontwenningsverschijnselen, maar er dit keer niet aan toegegeven. Merk dat de heftigheid van verschijnselen nu flink is gedaald en verwacht over ca. 1 week weer "clean" te zijn en nergens last meer van te hebben. De verschijnselen waar ik tegenaan liep/loop waren: sterke vermoeidheid, spierpijn, zeer laag energielevel, gevoel van onrust, slaapproblemen, griepsymptomen, niezen, hoofdpijn, koude rillingen. Ondanks deze afkickverschijnselen blijf ik het wel een prima pijnstiller vinden. Een goede zelfdiscipline om hier op een verantwoorde wijze mee om te gaan is echter een must.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

6 October 2014

Ik slik tramadol nu een week samen met Diclofinac. Heb deze medicijnen gekregen na een buikwand correctie. Van de tramadol word ik heel zweverig, misselijk, en krijg een gigantische drogen mond. Het voelt niet fijn!!!!

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel