Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

26 January 2020

Het stoppen met dit medicament na 20 jr een hel vreselijk maar heb doorgezet en neem het nooit meer

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

15 January 2019

Ik lees echt overal negatieve ervaringen. Dus hier even een positieve! Ik heb dit medicijn al even in gebruik, met een enkele keer volledig afbouwen ertussen. De eerste keer 10 jaar geleden. Het opstarten is even doorzetten ja, het voelt alsof je stoned en dronken bent. Simpel: ga in bed liggen in plaats van willen ondervinden hoe erg dit kan zijn. Ik nam hem voor het slapen gaan in, het werd snel beter. Hielp mij met rustiger worden, angstklachten, depressie. Ik kon weer genieten in plaats van piekeren en doemgedachtes krijgen. Het vlakt wat af, maar alsnog een goede verbetering. Aankomen nauwelijks. Voelde me beter dus ging minder snaaien, uiteindelijk met beweging af kunnen vallen. Je moet er geen vergeten want dan ben je de lul, maar afbouwen ging bij mij prima. Ik ben geen fan van medicatie an sich, maar als het moet - dan moet het maar. En heb venlafaxine wel positief ervaren. Ik heb nu 37,5 en heb 75 gehad. Wellicht is de ervaring anders bij hele hoge doseringen, geen idee.

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

24 August 2018

15 jaar geleden voor depressiviteit gebruikt en nu voor een angst en paniek stoornis na een traumatische ervaring. In beide gevallen zeer positief over de werking, ondanks de lage dosis van 2x per dag 37,5 mg. Weinig bijwerkingen met opbouwen en afbouwen. Nu bij de laatste stap naar 0 veel lichamelijke bijwerkingen. Elektrische schokjes in hoofd, extreme woede, slappe benen, moe, hoofdpijn, nachtmerries, misselijkheid en buikpijn. Daar tegenover het belangrijkste: totaal geen last van geestelijke bijwerkingen. Klinkt stom maar ondanks al die lichamelijke bijwerkingen ben ik blij dat het zo gaat. Een paar jaar geleden gestopt met paroxentine. Dat is pas heftig. Tot zelfmoord neigingen aan toe. Je staat compleet buiten jezelf, angsten veel erger dan ooit te voren. Nog maar niet te spreken over de lichamelijke klachten. Een jaar lang heb ik gevochten en door gezet om er van af te blijven. Ik bleef er ook van af maar het was een hel. En dat met een kind van 5 jaar er bij. Daarom als tussenstap venlafaxine gebruikt. Ben er nu een week van af. Is niet makkelijk maar ik weet dat over een week de lichamelijke klachten weg zullen zijn.

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

23 January 2018

In een woord verschrikkelijk. Het medicijn heeft mij een korte periode geholpen en zat daarbij op 112,5 mg. Van andere AD had ik teveel bijwerkingen in het begin vandaar uiteindelijk op deze uitgekomen. Nu met het afbouwen bezig omdat ik te vlak werd, geen libido, niet mijzelf meer. Van 112,5 naar 37,5 was te doen maar zoals zovelen de laatste 37,5 naar 0. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik dit ga redden. Alles wat al beschreven is komt voorbij. Extreme brainshocks, zenuwpijnen, erge misselijkheid, hoofdpijnen, buiten jezelf staan, een hoofd wat op klappen staat, echt drijfnat wakker worden. Pffff t voelt als hel, niet normaal. Heel zwaar momenteel trek ik het weer niet na 3 dagen en heb maar weer 1 capsule ingenomen ..... wanhopig

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

4 January 2018

Ik vond de bijwerkingen extreem (droge mond, draaierig, misselijk, ogen niet kunnen focussen, hoofdpijn, zombie) en ben er vrijwel direct mee gestopt. Vergelijkbaar met een 'bad trip'. Nog nooit zoveel weerstand ervaren bij het nemen van een medicijn en ben blij dat ik er niet lang mee door gegaan ben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

30 April 2017

Het opbouwen was verschrikkelijk. Jaren geslikt.. Mijn lichaam ging meer en meer achteruit. Totdat ik er achter kwam dat dit met deze medicatie te maken kon hebben. Het afbouwen is een hel. Van 150 nu op 37,5, maar veel last van onttrekking.. Ik.durf momenteel niet verder..uit amgat voor langdurige klachten. En waarom.ik dit kreeg..Omdat ik zo verdrietig was.... Het is bizar. Want al Sue tranen komen nu alsnog. Dit medicijn miet verboden worden.. Begin er Nooit aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

16 April 2017

Het opbouwen van dit medicijn kost enige tijd. Eerste weken nemen de klachten toe. Na enige tijd namen angsten af. +++ minder schommelingen emoties/ angsten - afname libido - levendige dromen - spier ' schokken' - droge mond - obstipatie - afbouwen kost enige tijd door toename van klachten. - vermoeid. Ondanks de min punten heeft het medicament mij veel ondersteuning geboden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

11 March 2017

Afschuwelijk dit medicijn. Ik kwam vreselijk aan zonder extra te eten. Daarnaast ging ik zo ernstig tandenknarsen dat ik naar een fysiotherapeut moest vanwege zware hoofdpijn. Tijdens het afbouwen kreeg ik last van brainfreeze. De hele dag duizelig. Al met al een afrader.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

4 February 2017

Ik heb er heel veel baat gehad. Er zijn erg veel mensen die zich heel negatief afzetten tegen dit medicijn, maar mijn ervaring is dat er ook veel ad-slikkers zijn die sowieso dit gedrag altijd laten zien, waarover dan ook. Mijn advies is: niets lezen maar zelf ondervinden. Ik ben nu aan het afbouwen en dit vind ik heel zwaar en valt me vies tegen. Maar ook hierin: niemand is gelijk. Ik doe het gewoon op mijn gemak. Eigen ervaring telt toch en geef het middel de tijd om te laten zien of het werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

3 January 2017

Ik gebruik nu 3 weken venlafaxine 37.5. Een hele capsule vind ik te zwaar dus ik heb een paar korreltjes erin laten zitten en die slik ik dan. Met overleg. Ik slik ze tegen angst en ik moet zeggen dat ze hier tegen helpen alleen de bijwerkingen zijn bij mij minder. Ik word agressief van deze medicijnen, gevoelloos en mijn libido is helemaal ver te zoeken, voel me net een robot, dit is mijn ervaring. Ik slik ze nog maar net, ik weet niet of deze bijwerkingen nog weggaan, maar voor mijn relatie is het flut dus als ze niet weggaan, stop ik er wel mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

24 December 2016

Gebruik dit middel nooit. Ik heb 10 maanden 75 mg gebruikt en ben na een periode 37,5mg nu een week gestopt. Mijn ervaring over de gebruikperiode is negatief. Het geeft meer lasten dan lusten. Nu een week gestopt en heel veel last van vrijwel alle bekende soms ook meest vreemde ontwenningsverschijnselen. De klok rond dus. Echt heftig. Maar goed zo is het. Ik hoop dat mijn ontwenningsverschijnselen verdwijnen. Voorlopig zit er nog geen enkele verandering in. Mijn ervaring met dit middel, ook na het inwinnen van de nodige informatie over dit middel, begin er nooit aan!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

22 December 2016

Ik slik Venlafaxine nu dik 2 jaar en eigenlijk heb ik er alleen maar ellende van ondervonden. Begonnen met 37.5 mg, na 2 dagen voelde het al vreselijk. Langzaamaan kwamen er steeds meer bijwerkingen bij. Niet het gewenste effect dus dan maar ophogen naar 75. Nog steeds niet voldoende effect dus opgehoogd naar 150 mg. De bijwerkingen waren vreselijk. Dan heb je al zo'n moeilijke tijd, krijg je er nog doodleuk een waslijst van klachten bij. De depressie is na flink wat therapieen teruggelopen, dus ik wilde zo snel mogelijk van dit vergif af. Afbouwen van dit medicijn is erg moeilijk, elke keer bij op-en afbouwen moet je weer door een hel. Bij de laatste 37.5 mg heb ik zogenaamde Taperingstrips besteld op internet, daarbij gaan de mg per dag met 1.3 omlaag ipv in 1 keer naar 0. De eerste 2 weken met die strips weinig last gehad maar daarna begon het feest weer. Bijwerkingen tijdens gebruik: geen libido, geen gevoel (emoties helemaal vlak), diarree, hoofdpijn, nachtmerries, 's nachts vreselijk veel zweten, minder eetlust, droge mond, duizelig en dan vergeet ik vast nog wel wat. Afkickverschijnselen tijdens af- en opbouwen: hersenschokjes, somberheid, slecht geheugen, 'hoofd op slot', hoofdpijn, druk op de oren enz. U bent gewaarschuwd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

2 December 2016

Voor angst en stemmingswisselingen werkt dit medicijn erg goed, maar ik krijg met de dag meer hoofdpijn. Elke dag wakker met hoofdpijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

12 October 2016

Hielp goed tegen angsten, alleen erg moe, afbouwen is een hel ik ben zo duizelig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

3 August 2016

Tip voor wie wil afbouwen. Er zijn zogenaamde taperingstrips bij een speciale apotheek te krijgen. Zoek op 'cinderella therapeutics' en 'tapering'. De huisarts moet het via deze apotheek voorschrijven. Je kan afbouwen in drie maanden van 37,5 naar 0. De eerste maand van 37,5 naar 20, de tweede maand van 20 naar 10 en vervolgens in nog een maand van 10 naar 0. Nog steeds zijn er dan ontwenningsverschijnselen zoals de bekende brainzaps. Maar wel veel minder. Huisartsen blijken vaak niet op de hoogte van deze mogelijkheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

24 July 2016

Gestart met andere antidepressiva op mijn 15e (serlain en seroxat). Op mijn 16e gestart met venlafaxine, veel last van bijwerkingen (slaperig, duizelig, moeilijk kunnen plassen, moeilijke stoelgang). Ook bij het plots stoppen van het medicijn bijwerkingen en enorme angst. Helpt wel bij depressie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

2 July 2016

Prima medicijn, ben van mijn angstklachten af. Ik kom niet aan in gewicht, val juist paar kilo af. Vind het niet erg om het langer door te slikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

2 July 2016

Ik ga nu voor de tweede keer afbouwen met dit medicijn. Eerste keer kreeg ik heel veel last van brainwaves en nog meer van dat soort verschijnselen. Ik ben er 9 jaar geleden mee begonnen en het heeft me wel door een zeer moeilijke periode geholpen, zoals angsten en depressie, maar de afkickverschijnselen zijn zeer onprettig te noemen. Er is nu add bij me geconstateerd na 47 jaar en ga nu overstappen op ritalin. Ik wil eindelijk van die venlafaxine af zijn. Het gaat me lukken nu, ik zet door.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

1 July 2016

Mijn advies als je dit leest. Ga nooit maar ook nooit aan dit medicijn beginnen! Ben je net begonnen? Stop ermee en vraag aan je huisarts om andere medicatie. Mijn klachten tijdens het gebruik: onrustige benen, pijnlijke benen, heel erg moe. Ben nu gestopt met het medicijn en ben door een hel gegaan. Wat je overal leest, je bent echt aan het afkicken. Ben nu een week gestopt en heb ontzettend last van mijn spieren, benen doen pijn en 1 voet is opgezet., armen zijn erg moe, ik ben gewoon geheel lichamelijk moe. Ook last van ontlasting en emotioneel niet te genieten,rg prikkelbaar. Als ik dit allemaal geweten had, was ik er nooit aan begonnen. Met dit medicijn stoppen is nog erger dan afkicken van de coke. Ga je emoties en angsten aan, daar bereik je veel meer mee. Want alles komt gewoon weer omhoog. Met filmpjes wordt alles weer afgespeeld in je hoofd. Kan eigenlijk best boos worden dat deze medicatie ├╝berhaupt voorgeschreven wordt. Succes iedereen die dit moet doorstaan. Zet door en het komt goed. Pak lekker een dikke deken ga op de bank liggen en ga de afkick door. Je kunt het.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

18 May 2016

Ik kreeg het middel 5 jaar geleden voorgeschreven voor een paniekstoornis. Ik had op het gebied van CGT en EMDR al vele sprongen gemaakt en was in staat om eigenlijk alles weer te doen. Ik bleef wel altijd een wat zenuwachtig/onrustig gevoel houden. Omdat ik zou gaan starten met mijn hbo opleiding, wilde ik eigenlijk zo rustig mogelijk zijn, dus naar mijn huisarts gegaan. De situatie voorgelegd en kreeg 75 mg. venlafaxine voorgeschreven (ik was toen 22). Het opbouwen ging goed en had gedurende het gebruik weinig last van bijwerkingen. De onrust in mijn lijf was na een jaar of 3 verdwenen. In overleg met de huisarts afgebouwd en gestopt met de medicatie, maar ik trok de ontwenningsverschijnselen echt niet. Toch maar weer begonnen met het middel, maar ik merkte dat ik me slechter en slechter ging voelen. Onrustig, emotioneel, niets durven, veel hoofdpijn en duizeligheid, hartkloppingen en een heel gestresst gevoel in mijn lijf. De huisarts gaf aan dat dit er allemaal bij hoorde, dus daar ging ik dan ook maar vanuit. Tot ik na een half jaar weer begonnen te zijn gewoon niet meer kon. Ik zag niets meer, mijn hart klopte mijn borst uit, kon niet stilzitten, dus naar de SEH verwezen. Daar bleek mijn bloeddruk 210/140 en een pols van 180. Ik ben 28, dus op mijn leeftijd komt dat niet vaak voor. Onderzoeken wezen uit dat ik hier al lange tijd mee rond liep (vergrote hartspier, afwijkende leverwaarden). Artsen vroegen zich af hoe iemand van mijn leeftijd zo'n zwaar AD kreeg door de huisarts en niet maandelijks gecontroleerd werd. Ik moest direct stoppen met de venlafaxine en nu, drie weken later herstelt mijn bloeddruk en pols zich. Ook herstelt de schade aan mijn lever langzaam. Door het plotselinge stoppen met de AD wel onwijs veel en ernstige bijwerkingen. Hersenschokjes, duizelig, misselijk, angstig en emotioneel. Voel me gewoon een wrak en dat op het moment van mijn afstuderen. Voordat je begint aan dit middel, denk er echt heel goed over na. Als het lukt, probeer het met een lichter middel. Want het is voor je lichaam en je geest echt gif, zowel tijdens gebruik als het stoppen ermee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

15 February 2016

Nooit nemen deze troep, zoek youtube filmjes op over stoppen met dit verslavingsmedicijn, ik heb meerdere pogingen gedaan maar geraak er niet vanaf, je kunt niet meer functioneren als je stopt, heb het 2 weken volgehouden, en weer begonnen, ik moest weer werken maar kon dat niet door de afkickverschijnselen. Het is een hel om te stoppen begin er nooit aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

9 August 2015

Het middel heeft eerst goed gewerkt maar het laatste half jaar niet meer. Mijn eetlust is weg, ik val dus veel meer af, heb last van zweten en droge mond en steeds onrustiger. Ik ben van 37,5 naar 75 Mg gegaan, maar dan wordt het nog erger. Daarom ga ik terug naar de huisarts voor advies!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel