Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 15 resultaten gevonden.

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

7 September 2020

Goede ervaringen gehad. Zit nu op een dosis van 150mg. Vrijwel alleen in de eerste 2 weken wat meer moe geweest en iets depressiever. Gebruikt het nu een aantal maanden en merk zo veel verschil! Krijg het ook thuis te horen. Heb ook wat minder angst dan normaal gesproken en ben een stuk uitgaanded (had normaal last van angst romdom andere mensen)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

30 August 2020

Ik gebruik al jaren Venlafaxine. Het opbouwen naar de juiste dosis was vreselijk. Klachten als angst, paniek werden in het begin wat erger. Ik had last van duizeligheid, droge mond, misselijk, geen eetlust, sexsuele prolemen. Maar zonder dit medicijn had ik mijn problemen niet kunnen overwinnen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

13 October 2019

Vreselijke bijwerkingen, zweten, tinnitus, brandend mond syndroom, jeuk, concentratieprobleem, trillen, droge ogen, droge mond, rusteloos, agressie!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

7 December 2018

Mijn ervaring was prima op 75mg. Alleen jammer dat focus 75 mg even niet verkrijgbaar is (schandalig). Nu 6 weken op 2x 37.5. raar dat je verschillen merkt van dit product. Zijn er meer mensen die dit kunnen bevestigen...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

13 November 2018

Supergoede ervaring alleen jammer dat focus al even niet verkrijgbaar is. Nu op 2x 37.5 Maar merk verschil voel me er minder door

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

18 October 2018

Voel me heel goed heb denk ik 20 jaar seroxat gebruikt en denk nu 3 jaar venla, apotheek wilde me vandaag andere geven maar door een ervaring 1 jaar terug met een ander merk ging het niet goed met me. De venla is niet leverbaar echt erg krijg nu volgende week wel de venla focus maar dan 2 x 37 mg ipv 75 mg nou beter dan een ander merk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

25 November 2017

Gebruike 3,5 jaar 75mg zonder problemen en bloedonderzoek was helemaal goed! Afgelopen 3 maanden 90 stk ontvangen kreeg last van heel veel klachten. nadeze 90 dagen werken ze weer. Probleem gehad bij productie .... ?????? Kan gebeuren maar waar kan je dit melden !!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

13 December 2016

Ik ben zeer tevreden, gebruik 2 pillen per dag 37,5 en 75 mg, eerst onder de merknaam Efexor en nu van fabrikant Focus, geen verschil. De eerste 2 weken wat misselijk. Ik gebruik het tegen de angst en ben nu relaxer (leefbaar) zeker voor partner en kinderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

9 September 2016

Itt bluefish en Efexor werkt Focus venlafxine niet goed. Heb meerdere malen per dag gevoel dat ik het niet heb ingenomen (duizeligheid, stemmingswisselingen). Nu gedwongen om Efexor te nemen omdat bluefish niet meer gemaakt wordt en Focus dus niet goed werkt. Hiervoor moet ik een fors bedrag bijbetalen. Zijn er meer mensen met slechte ervaringen met Focus venlafaxine?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

24 February 2014

Hiervoor van andere merken gehad waaronder Bluefish geen bijwerkingen. Ik gebruik nu sinds een maand deze van Focus Care en heb veel last van een doof gevoel in mijn hoofd. Het is net alsof ik aan het stoppen ben of het niet heb genomen. (afkick-verschijnselen)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

22 January 2014

Inmiddels gebruik in dit 10 jaar (angststoornis en depressie) en ben over het algemeen tevreden. Het doet wat het moet doen en ik kan functioneren. Lagere dosis heeft niet voldoende/geen resultaat en een hogere dosis geeft last van bijwerkingen. Er mee beginnen was zwaar, vanwege de bijwerkingen en zelfs nu kan ik , bij 1x vergeten, ontzettend ziek worden. (duizelig, misselijk en verstoord evenwicht) Dezelfde klachten die ontstaan bij het afbouwen. Minderen gaat prima, maar van iets naar 0, betekent voor mij ongeveer het oproepen van een zware griep van 2 weken. (helaas ervaring) Het streven blijft om volledig van de medicatie af te komen, maar zoals gezegd, de pillen werken en maken mijn leven hanteerbaarder!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

9 January 2014

Eerste weken erg veel last van sufheid, wazig kijken, schokkerigheid van ledematen, slapeloosheid, lichamelijke en geestelijke vermoeidheid, misselijkheid en gebrek aan eetlust en obstipatie. Tot weinig in staat gedurende eerste maanden. Na 6 weken bijverschijnselen acceptabel, maar misselijkheid pas na 4 maanden weg. Eerste 3 maanden gewichtsverlies van 73 naar 64 kilo, daarna gestabiliseerd en na 6 maanden gebruik weer op 68 kilo wat prima is. Heel vreemd: slijmvlies is gladder, waardoor bv sex makkelijker gaat ( normaal droge vagina) en ontlasting ondanks harde ' knikkertjes' makkelijk komt. Geen combinatie met alcohol mogelijk, slechts een glas geeft al hevige sufheid daags erna.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

18 November 2013

Bedenk je eerst 10x voordat je aan dit medicijn begint. Ga voor jezelf na of het het waard is om last te hebben van nare bijwerkingen. Mijn ervaring is dat artsen/psychiaters zeer snel een recept uitgeven voor zulk soort medicatie en de voorlichting, vooral over bijwerkingen, zeer miniem is. Vier jaar geleden ben ik met het medicijn begonnen, ik had hele dagen door last van heftige paniekaanvallen. De voorlichting was dat ik eventueel meer trek in eten zou kunnen krijgen en dat als ik dan iets gezonds zou eten niet aan zou komen, ook zou ik meer kunnen gaan knarsentanden. Inmiddels ben ik 30kg aangekomen, wat ik ook probeer aan diëten of beweging, het gaat er niet af. Ik knars zo hard, dat mijn gebit in ernstige mate is afgesleten, om de twee weken moet ik een nieuw bitje kopen omdat ik er gewoonweg doorheen heb geknarst. Verder heb ik last van: trillen, nachtelijk zweten ( soms is het zo dat ik 's ochtends natte plekken van het zweten in mijn bed vind), spastische trekken, vermoeidheid, lage bloeddruk, agressief gedrag, snel geïrriteerd zijn, geen zin in seks. Als ik een keer mijn medicatie vergeet krijg ik ernstige last van afkickverschijnselen; misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, trillen, zweten en ik krijg last van de zogenaamde brain zaps. Brain zaps vind ik moeilijk te beschrijven, maar het is net alsof je beweging achterloopt op het beeld. De conclusie voor mij is dat het medicijn mijn paniekaanvallen heeft weggenomen. Was ik beter voorgelicht dan was ik er anders mee omgegaan, bv overstappen op andere medicatie, eerder stoppen met de medicatie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

25 June 2013

Het duurde een tijd voordat het medicijn aansloeg maar bij 150 mg voelde ik me uiteindelijk erg goed. Wel merk ik een duidelijk verschil tussen Focus of een ander merk. (Ondanks dat dit volgens de huisarts niet kan.)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel