Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 3 resultaten gevonden.

VENLAFAXINE TEVA RETARD CAPSULE MVA 75MG

2 July 2021

Door apotheek voorkeursmedicijn venlafaxine gekregen ipv het merkmiddel Efexorxr (al 9 jaar gebruikt met goed resultaat) met de mededeling dat dit exact hetzelfde is met dezelfde werking. Depresieve klachten keerden terug, 1/2 jaar in de ziektewet gezeten en Venlafaxine verhoogd. Pas na enkele jaren kwam ik erachter dat dit precies na de medicijnwissel was gebeurd. Ook mijn broer heeft na de medicijnwissel de dosis moeten verdubbelen, wat wij niet van elkaar wisten. Na enkele jaren keerden de depressieve klachten langzaam maar zeker weer terug, waarna weer overgestapt op Efexor, na een week gebruik verdwenen de klachten weer als sneeuw voor de zon. Verschrikkelijk dat momenteel met het voorkeursbeleid niet serieus wordt genomen dat Venlafaxine daadwerkelijk een verminderde werking kan hebben ipv Efexor. Dit wordt niet erkent en er wordt door de apotheek doodleuk gezegd dat dit echt dezelfde stoffen bevat. Dus je klachten worden niet serieus genomen en zou tussen de oren zitten. Wanbeleid en levensgevaarlijk!!!! Zelfs met Medische noodzaak wordt er geen gevolg aan gegeven, dus dan moet je de medicatie zelf betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE TEVA RETARD CAPSULE MVA 75MG

7 June 2019

Bij de start van 37,5 alleen misselijk en verminderde eetlust. Na 2 weken ophogen naar 75mg. Depri gevoel en en angst weg. Onrust bleef in zekere mate dus ophogen naar 150mg. Nu na 3 weken 150 mg een hoge bloeddruk, soms 165/95. De meesten voelen niks van een hoge bloeddruk maar ik dus wel. Oorsuizen/hartslag in oren/druk op mn ogen/hartkloppingen/snel buiten adem/opgejaagd en zenuwachtig/drukgevoel in hoofd/hoofdpijn..enz. Verpleegkundige kon niet zeggen of uitsluiten dat het door de venlafaxine komt dus op eigen verzoek toch terug naar 75mg..ben benieuwd

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE TEVA RETARD CAPSULE MVA 75MG

7 May 2019

doe het niet !! 15 jaar lang gebruikt. Toen ik erachter kwam dat ik 95% van alle bijwerkingen had, geprobeerd er mee te stoppen, maar dat lukte niet op de manier waarop de apotheek het zei. Uiteindelijk via tapering strips elke dag 1 mg afbouwen en zelfs dat gaf rare duizelingen enz. Daarna kwamen alle problemen weer net zo hard naar boven als waarvoor ik 15 jaar geleden ben begonnen met deze drugs! Het wordt voorgeschreven alsof het warme broodjes zijn, maar het enige wat het doet is je problematiek maskeren. Je problematiek moet je aanpakken, de roots ervan achterhalen, patronen doorbreken enz..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel