Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 24 resultaten gevonden.

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

1 February 2019

Ik heb al mijn hele leven astma en het gaat echt met ups en downs. Ik gebruik ook flixotide inhalator dagelijks, en als ik echt super benauwd wordt gebruik ik de ventolin diskus. En ik het werkt echt super goed en snel! Binnen enkele minuten merk je echt al dat je weer kan goed kan ademhalen. Echt super chill

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

27 October 2017

werkt perfect tegen spontane benauwdheid door een allergische reactie. Maar ben nu overgestapt naar Salmeterol in combinatie met ventolin (alleen voor nood).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

23 November 2013

Tot op heden (gebruik de Diskus sinds 1 week ) nog geen verlichting in de ademhaling kunnen waarnemen. Bij benauwdheid direct de Diskus gebruikt, maar merk niet veer verschil met daarvoor. Daarnaast komt een (groot) deel van het poederachtige medicijn in de mond terecht ipv in de luchtwegen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

31 May 2013

Het werkt goed tegen benauwdheid. Ik heb wel last van de bijwerkingen. Ik voel me altijd erg vermoeid, ik heb hoofdpijn en ik tril.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

9 January 2013

Enorme last van bijwerkingen bij : Ventolin 4x p.dag en Berodual 2x p.dag 1 inhalatie. Zeer kortademig, hartklppingen, gewrichtspijn, stekende hoofdpijn, trillingen,pijn op de borst, doorlopend verkouden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

8 September 2010

Zeer veel bijwerkingen als hartkloppingen, trillering, jeuk, huiduitslag en stijve spieren

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

2 December 2007

Ik er vaar (patient zelf jongen 1994) van de Xyzal 5mg 2x dgs veel vermoeidheid,hoofd pijn lust ontnemend, desondanks toch heel veel last van mijn allergische rhinitis slecht kunnen ademen,astma aanval + regelmatige benauwdheid omdat dat die neus helemaal dicht zit.Als ik geen of minder xyzal inneem dan loopt het vocht echt mijn neus uit +de verstopping natuurlijk het middel is erger dan de kwaal lijkt wel. prestaties op schoolgaan er onder lijden!! Soms weinig eetlust! Humeurige buien hier door! Laatste tijd krampend gevoel in de Trachea!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

19 October 2007

Geachte heer, mevrouw, Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam isXXX en ben ongeveer 30 jaar astmapatient (ben in xxx een jaar naar het astmacentrum te Davos geweest) en werk 4 dagen per week als docent bij het MBO onderwijs. Sinds een paar jaar ben ik van 5 naar 4 dagen werk gegaan, omdat ik het lichamelijk niet meer vol kon houden. Mijn astma kostte mij teveel energie. Veel baat had ik met het medicijn VENTOLIN ROTADISKS 400. Ik kon weer goed uit de voeten, gebruikte steeds minder medicatie en werd minder vaak benauwd. Nu is men gestopt met het voorschrijven van bovengenoemd medicijn en is er ventolin diskus voor in de plaats gekomen. Dit medicijn werkt bij mijn astma veel minder effectief en het gebruik van het aantal pufjes per dag neemt gestadig toe, evenals mijn benauwdheid. Navraag bij de huisarts en de apotheker heeft als antwoord opgeleverd dat het medicijn VENTOLIN ROTADISKS 400 uit de handel is genomen. Ook heb ik contact gehad met GlaxoSmithKline BV te Zeist om mijn bevindingen aan te geven en om het oude medicijn terug te krijgen. Zij gaven aan dat, na marktonderzoek, is gebleken dat slechts een klein percentage patienten verminderde resultaten boekten. Daar ben ik er een van. Verder heb ik sinds jaren weer gebruik moeten maken van doxycycline en prednisolonkuren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

12 September 2007

25 jaar ventolin rota disk 400 gebruikt, astma stabiel deze uit de handel gehaald nu de rota disk 200 helpt niet waarom geen 400 uitvoering. Ik ben terug bij af veel mensen hebben deze klacht maar er wordt niets aangedaan

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

6 June 2007

voorheen ROTADISK met DISKHALER gebruikt, perfect apparaat, nu de DISCUS mee gekregen, en daar heb ik maar 1 woord voor over namelijk ONDING! - lomp - groot - MOEILIJKER te inhaleren dan de rotadisk - onhandig ding

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

24 March 2007

ik krijg te weinig van het medicijn binnen omdat het inhaleren te veel moeite kost .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

5 January 2007

Tot voor kort gebruikte ik ventolin Rotadisk, 2 dd 400 mcg. Bij deze onderhoudsbehandeling had ik bijna geen klachten. De Rotadisk is uit de handel en vervangen door de diskus. Zelfs bij 4 x per dag gebuik van de diskus, heb ik benauwdheidsklachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

4 January 2007

De Diskus is een patient-onvriendelijk apparaat omdat: - het een groot apparaat is, wat je niet zo gemakkelijk mee neemt (leuk in je avondtasje als je uitgaat!) - je op mijn leeftijd zonder leesbril niet kunt lezen hoeveel pufjes er nog in zitten - je s nachts moeite hebt om de opening te vinden waar je moet inhaleren omdat er geen duidelijk mondstuk aan zit - je steeds aan het wisselen bent van apparaat, want op de ene plaats inhaleer je meer dan op de andere en je zon apparaat moeilijk de hele dag om je nek kunt hangen - je dus constant moet opletten of je het apparaat wel bij je hebt en of er nog wat in zit - je zon duur apparaat moet weggooien als hij leeg is, terwijl je de Rotadisk gewoon kunt vullen. Milieu onvriendelijk dus!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

8 September 2006

Fabrikant heeft andere diskus uit de handel genomen en nieuwe ingevoerd, deze nieuwe moet na gebruik weggeworpen worden, kan niet hervuld worden. Slechte zaak! Kan dat zomaar? Is recyclin mogelijk? Bovendien is deze diskus veel onhandiger en groter, dus moeilijker in handtas mee te nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

21 March 2005

De diskus is makkelijk mee te nemen met bijvoorbeeld het sporten omdat hij lekker makkelijk in je broek/jas zak past.. Alleen is dit nou juist niet de juiste inneem mogelijkheid op het moment dat je aan het sporten bent. Dan heb je als astma patient minder lucht en dus krijg je de stof uit de diskus niet naar binnen, maar blijft het in je mond achter. Dus heb je de Ventolin 100 inhalator CFK-vrij nodig. Alleen moet die op de grote voorzetkamer. En dat is zo onhandig mee nemen tijdens bijvoorbeeld het (hard)lopen. Dus zou er niet een kleinere oplossing mogelijk zijn, maar met de werking van de inhalator voorzetkamer??? Dat grote ding neem ik dus niet mee als ik ga lopen, helaas werkt de diskus dan niet afdoende.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

VENTOLIN DISKUS INHPDR 200MCG 60DO

10 March 2005

ik vind de diskus moeilijker inhaleren dan een pufje, de diskus is erg groot. ik heb toch liever een pufje, maar deze zijn niet meer leverbaar in dosis 200.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel