Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

14 September 2021

Ik zit er nu 2 maanden aan ik begon met 150mg begin kreeg ik heel erg last van paniek aanvallen dat stopte na een week gelukkig. Nu is het verhoogt naar 300mg en sinds dat heb ik een helse piep in mijn oor wat niet meer stopt ik word er helemaal gek van. Sinds et begin ook totaal geen eetlust en veel misselijk en hoofdpijn. Ik ga morgen per direct stoppen met deze troep.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

16 April 2021

Ik was erg huiverig vanwege bijwerkingen. Maar gelukkig gaat het een stuk beter met me sinds ik dit medicijn gebruik. In het begin had ik geen eetlust en ben ik gewicht verloren, en had ik soms oorsuizen of hoorde ik geluid raar. Dit is beide minder geworden, alleen lijkt mijn tinnitus (die ik al had) wel iets erger geworden. Ik kan beter relativeren, ben rustiger in mijn hoofd en heb geen zwaar en depressief gevoel meer. Ik kan eindelijk weer emoties goed voelen en genieten van dingen. Het is een fijne ondersteuning bij de cognitieve gedragstherapie voor ADHD. Mensen die bang zijn voor bijwerkingen; probeer 150 mg! Bijwerkingen heb ik als minimaal ervaren. Ik blijf op deze dosis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

4 August 2020

Ik heb wellbutrin in eerste instantie voorgeschreven tegen depressie en als tegenhanger van meer sederende medicatie. Gebruik het Nu al vele jaren. In het begin wat bijwerkingen, maar ook iets meer energie.2 jaar geleden gestopt op advies van een arts. Dit omdat ik erg veel last heb van een insomnia stoornis. De eerste weken ging het goed, echter daarna enorme paniekaanvallen. Ik zat in een bubbel van paniek, waar ik niet uit kwam. Uiteindelijk terug aan de wellbutrin, maar nu 2 jaar later is de paniekstoornis nog niet geheel onder controle. Spijt als haren op mijn hoofd dat ik gestopt was. Tegelijk de vraag of ik er ooit nog vanaf kan komen als de paniek het resultaat wordt. Mijn psychiater begrijpt.het niet, maar lijkt.ook niet al teveel moeite te doen om het uit te zoeken. Op internet lees ik wel dat angst bij wellbutrin kan horen. Ben benieuwd of anderen ook.een soortgelijke ervaring hebben. De paniek was erger dan de slaapstoornis dus voorlopig blijf ik aan de wellbutrin...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

2 March 2020

Ik heb lang gebruik plus afbouw wel 3 jaar met tussen periode van niks wel afgebouwd gewenste effect op stemming waren positief maar zat op begin op 300 was heftig effect bijwerkingen maar daar ging goed maar vervolgens afgebouwd naar 150 anderhalf jaar lang nu gestopt begin 2020 ik werd toen ik het medicijn gebruikte vaak agressiever merk ik zo me periodes nu helemaal niet meer zo agressief als toen veel.Stemmingswisseling dus ik denk dat dan enkel helpt in bepaalde periode voor persoon denk ik het heeft zo ze positieve kanten als negatieve kanten. ga nu gewoon zonder verder voel ook veel meer mens!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

2 October 2019

Erg tevreden over dit medicijn. Gekregen voor ADHD en lichte depressie, eerste 2 a 3 weken zijn een hel. Had ontzettend last van angst, hoofdpijn en duizeligheid. Nu een aantal weken verder ben ik uiterst tevreden; ik heb rust in mijn hoofd, onthoud dingen beter en heb overzicht op meerdere vlakken.En nog een werking waar ik ontzettend blij mee ben, is het positieve effect op het libido. Kortom, voor mij een erg fijn middel en voor de mensen die dit voorgeschreven krijgen of overwegen te gaan nemen, als tip: voor de eerste weken een langwerkende benzo tegen de angst kan een zegen zijn. Dit was in mijn geval een verlichting.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

4 June 2019

04-06-2019. Bij mij is pas op mijn 46e vastgesteld dat ik in ernstige mate ADD heb. Relaties al stuk, banen opgegeven, school was hopeloos. Hierdoor gaandeweg in een depressie belandt. Eerst Ritalin geprobeerd maar daar werd ik heel druk van en ben daardoor zelfs mijn baan kwijt geraakt. Op aandringen van mijn psycholoog Bupropion 150 (=wellbutrin) gaan slikken. Heel langzaam krabbel ik weer op, ik doe mijn huishouden weer, heb veel meer rust in mijn hoofd. De tweeledige werking tegen depressie én ADD doet het goed voor mij. Maarrrr.. Het middel is amper te krijgen in NL momenteel. Cold turkey gegaan: huilen, ruzie met mijn kinderen waar ik normaal een fantastische band mee heb. Deed geen flikker meer. Huis een zooitje, ik vergeet mijn afspraken en voel me tegen het suicidale aan. Een voorraad kwam weer binnen en langzaam krabbel ik weer op. Net belde mijn apotheek dat het weer niet te krijgen valt en ik ben bang. Ze gaan het bestellen in het buitenland, duurt 3 dagen en gaat me 121,- euro kosten. Ik heb geen keuze.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

13 November 2018

PART I: Na ritalin, dex en concerta een-de-lijk de oplossing gevonden voor mijn ADHD/ADD (gecombineerd type). + minder moe + beter ritme + dingen consister doen + meer hands on + (chronisch) uitstelgedrag werd minder + beter overzicht en grip op de dingen die er toe doen + discussie durven aangaan i.p.v. uit de weg gaan uit angst om onaardig gevonden te worden + (goed) gevoel (met name liefde voor familie, mijzelf en voorliefdes) is terug gekomen + scherpe (impulsieve) randjes zijn iets afgevlakt. Waardoor ik mijzelf beter de tijd kon geven om over vragen en te maken keuzes kon nadenken) + stemmingswisselingen zijn sterk afgenomen + intens vrolijk en genietend van de mensen om mij heen (iets wat ik was kwijtgeraakt) + energie is hoog, maar op een prettige manier aanwezig. Nadelen? Ja die waren er ook! - opgezette buik - denken in (niet-bestaande) complottheorieën - nachtmerries over die complottheorieën. - af en toe wazig tijdens het autorijden, zo vlak na het innemen. Wat overigens geheel logisch is. - kaken stonden mijn slaap heel strak op elkaar. Alsof ik hard aan het gaan was op een harddrugs.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

13 November 2018

PART II: Waarom heb ik dan na 5 maanden besloten om af te bouwen? Ik geloof nog altijd dat ik het meest gebaad ben bij: * Regelmatig sporten, want sporten is altijd een stap vooruit doen en je kunt je er bijna onmogelijk vervelend(er) door voelen * Ik op een punt ben waarop ik goed in mijn vel zit. * Ik wil graag zwanger worden (deze medicatie en de bijwerkingen ervan zijn nagenoeg niet getest op zwangere vrouwen waardoor er vrijwel niets over bekend is mbt eventuele bijwerkingen en gevolgen voor kind/zwangerschap) * Ik krijg een enorm opgezette buik van deze medicatie en dat zorgde voor onnodig veel druk op mijn blaas Ik ben trouwens begonnen met afbouwen toen ik drie weken in een heel zonnig en warm land verbleef. Ik merkte wel enkele afbouwverschijnselen, waaronder: - gebrek aan energie en dus extreem moe bij vlagen - korter londje Maar overall is dit vanaf nu mijn go-to medicatie in barre tijden. Wellbutrin XR heeft bij mij echt het wezelijke verschil gemaakt. Zowel fysiek als mentaal!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

5 November 2018

Ik heb zeer goede ervaringen met Wellbutrin. Zowel voor het stoppen met roken (en drinken), als somberheid klachten, als ADD klachten (ja, ik had ze alle 3!). Een tijdje heb ik 300 mg geslikt. Dit werkte met name beter op de ADD, maar ik kreeg slapeloosheid klachten en daar werd ik niet vrolijker van. Toen weer teruggegaan naar 150 mg. Na de nodige SSRI's (Prozac, Zoloft etc.) werkte dit wel bij mij. Ik slik het nu ongeveer 4 jaar en wil gaan proberen af te bouwen, maar er zit niks tussen 0-150 mg, mits je niet originele Wellbutrin neemt. Dat vind ik jammer, want van de niet originele kreeg ik bijwerkingen (zweten, misselijk etc.) Al met al kan ik het medicijn aanbevelen als je last hebt van somberheid, niet op gang kunnen komen, rook/drink verslaving, te druk bent in je hoofd en niet meer kunt genieten van de kleine dingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

5 August 2018

Na het lezen van de ervaringen van andere mensen hier durfde ik niet te beginnen aan Wellbutrin voor mijn ADHD icm depressieve klachten. Omdat ik maar geen verbetering zag besloot ik toch om ermee te beginnen. De eerste twee a drie weken werd ik ‘s nachts elke keer wakker. Geen idee hoe dat kwam. Na verloop van tijd ging dit weg. Na een week of 4/5 begon ik het effect te merken van de Wellbutrin. Ik werd rustiger, meer georganiseerd en het sombere gevoel ebte elke dag iets meer weg. De drukte in mijn hoofd werd ook een stuk minder. Als roker begonnen mijn sigaretten steeds viezer te smaken. Na een aantal weken hakte ik de knoop door en ben volledig gestopt. Ik snap niet zo goed waarom mensen dit als slecht bestempelen. Het is een super medicijn en heeft mij enorm geholpen. Dat doet het overigens na ruim 9 maanden nog steeds. Ik heb in ieder geval alleen maar positieve dingen ervaren en ben blij dat ik van die andere rommel (Dex) af ben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

12 May 2018

Hallo, neem nu 5 weken wellbutrin 150mg. Jaren efexor 75mg genomen . Gewenning.... In samenspraak met mijn psychiater gestart met wellbutrin. De samenwerking met efexor 75 mg die moest afgebouwd worden voelde ik mij relatief goed? Positieve reactie van mijn omgeving! Na 5 wkn is de efexor gestopt . Maar nu voel ik me zo raar... Hypergevoelig, huilerig, rare gedachten, niet meer slapen,ruzie met iedereen, chaotish in mijn hoofd.... Bel maandag mijn psychiater

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

5 April 2018

In oktober 2017 begonnen met wellbutrin in combinatie met methylfenidaat, omdat ik een onrustig/opgefokt gevoel ervaarde door de methylfenidaat. In eerste instantie werkte het middel prima. Onrust was verdwenen, waardoor de methylfenidaat ook zijn werk deed. Na een tijdje (2/3 maanden) begonnen de bijwerkingen. Heel snel geïrriteerd, boos om de kleinste dingen, piep in mijn oren, hoofdpijn, toegenomen angst en paniekaanvallen, achterdochtig over alles, concentratie problemen, verhoogde bloeddruk en hartslag, huilbuien, stemmingswisselingen, extreem droge mond, algehele onrust/opgefokt, slaaploosheid, trillen/beven, totale verandering van persoonlijkheid en uiteindelijk het gevoel in een depressie te zijn beland (inclusief nare gedachten). Ik voelde me totaal niet meer mezelf. Het was alsof ik buiten mezelf stond (depersonalisatie). Ik kon me totaal niet identificeren met wat ik dacht en wat ik voelde. In overleg met de psychiater cold turkey gestopt. Hierdoor ervaar ik wat ontwenningsverschijnselen (met name extreme vermoeidheid en hoofdpijn), maar voelde me na 2/3 dagen zonder wellbutrin al vele malen beter. Ik ben weer vrolijk en opgewekt!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

6 March 2018

Slik Wellbutrin nu ruim een jaar i.v.m. ADHD. Ik begon met 150 mg. In het begin, de eerste twee weken, voelde ik me erg onrustig en was vaak vergeetachtig en had veel last van hoofdpijn. Dit besproken met de behandelend arts en op advies meer water gaan drinken. Dit hielp de hoofdpijn te laten verdwijnen. Na enige tijd wel de dosering aangepast, zit nu op 450 mg per dag. Ik, maar ook mijn omgeving, hebben er veel baat bij: ik ervaar veel meer rust in mijn hoofd en ben minder prikkelbaar naar mijn omgeving. Ook heb ik wat meer geduld. Verder heb ik geen last van bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

3 March 2018

Ik voelde mij de eerste maand prettig maar ik vind de bijwerking erg lastig. Ik hebconstant een droge mond,pijnlijke brandende tong en rode pijnlijke mondhoeken.Ik hoopte heel erg dat het over zou gaan maar het lijkt wel steeds erger te worden. Ik heb besloten ondanks de goed werking betreft ADHD het toch te gaan afbouwen. Zo jammer omdat het mij toch hielp

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

22 November 2017

Depressieve klachten en Angst- en Paniekaanvallen zijn sterk afgenomen. Zoals besproken met de huisarts voelde ik me de eerste 2 weken somberder, en dacht ik veel vaker dat ik liever dood zou zijn (geen plannen gemaakt). Maar ik was na een paar dagen wel al veel minder paniekerig. Nu na 5 weken voel ik me een stuk beter. Minder gevoel van waardeloosheid en uitzichtloosheid. Ja, ik zou ook liever zonder willen, maar op dit moment lukt dat gewoon niet. Hopelijk met psychotherapie/begeleiding uiteindelijk wel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

7 November 2017

Ik heb wellbutrin 150 mg net iets meer als een week geslikt en heb me nog nooit zo beroerd gevoeld. Enorm last van overmatige enregie wat zorgde voor enorme onrust en een slechte nachtrust. Mijn kaken staan heel de dag strak en totaal geen eetlust. Gespannen spieren en misselijkheid ontbraken niet aan het hele lijstje. Het lijkt wel alsof je aan de speed zit. Door al die ervaringen raakte ik in paniek en ben ik direct gestopt op advies van mijn behandelaar. Nu al 3 dagen geen wellbutrin geslikt en voel me nog enorm beroerd. Nog duizelig, slap, hoofdpijn, geen eetlust, slecht slapen naja ga zo maar door. Nooit meer dat ik deze troep neem. Ik heb hierdoor zelfs een angst gekregen om andere medicatie te proberen. Bang om me weer zo te voelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

10 October 2017

gebruik het nu 2 maanden voorheen was ik medicijn vrij en was opaanraden psygyator.....ik heb al die tijd vervelende hoofdpijn en begin steeds agressiever te worden val nu tegen iedereen uit....twee weken geleden was ik er mee gestopt gelukkig zag iemand in de buurt het want was ik was mijn eigen zelfmoord aan het plannen.....nooit gehad was serieus zaken zwaar aan regelen ...geld weggeven kleren na een keer dragen weggooien etc nu weer aan Wellbutrin.....ga morgen maar praten......ben soort van verslaafd gemaakt......wil deze pillen echt niet......maar als ik ermee wil stoppen wordt de suciduaal ben ten einde raad ...die psygyator doet alsof niks aan de hand is ....gaat met de week slechter met mij.....zeg het elke week.....maar blijft maar zeggen gaat over wordt beter....maar wordt erger........

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

4 June 2017

Uiterst gevaarlijk spul !!! Bij het opstarten Voelde ik mij in eerste instantie super opgefokt. Doordat ik wel terug kon lachen , nam ik dat opgefokt gevoel erbij .... . Nu , na 3 weken , is het zo erg geworden dat ik agressief ben ; ik ga tegen iedereen tekeer , ouders, familie , vrienden , in het verkeer .... heb zelfs mijn lieve kat ne stamp gegeven ... dit ben ik niet meer. Ofwel doe ik mezelf iets ofwel iemand anders. Dit moet dus stoppen !!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

9 May 2017

Ik slik het nu 2,5 maand 1x per dag in de ochtend en ik ga vandaag stoppen. Ik voelde mij de eerste dag een beetje raar, alsof ik overal een seconde langer over na moest denken. Voor de rest veel last van maagklachten, waaronder boeren, misselijkheid en buikkrampen. Vooral na het eten en 's avonds. Op een gegeven moment zo erg dat ik steeds zo misselijk werd dat ik 'lucht' ging overgeven. Verschillende medicatie van de huisarts erbij gekregen om de bijwerkingen te onderdrukken, maar niets hielp. Mij is verteld dat de bijwerkingen na 4-6 weken echt wel weg moesten zijn, maar helaas. Psychiater heeft nog niet eerder gehoord dat het zo erg kon zijn met het gebruik van Wellbrutrin.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

7 April 2017

Ik gebruik het nu ong een week, miss paar dagen langer, Daarbij heb ik nog een anti depresiva die amitriptiline heet. Die combinatie zorgt voor een wisselwerking. Ik heb de hele dag elke dag last van hoofdpijn. Heb totaal geen energie. Ben heel snel geïrriteerd en kwaad. En heb nu ook nog eens levens echte dromen. Die soms egt eng zijn en soms vraag ik me af of ik uberhaupt wel slaap of in een psychose zit.... Heeft iemand anders hier ook ervaring mee hebben? Zakt dit af na een tijdje?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

6 April 2017

neem wellbutrin nu 1 maand.en heb enorm veel last van hoofdpijn de hele dag. is dit van voorbijgaande aard of is het beter van er mee te stoppen. als iemand raad weet

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

16 March 2017

De eersten weken toen ik er net aan begonnen was, was ik snel geïrriteerd en opgefokt. Toch doorgezet omdat er pas echt resultaat is na een maand. Ik ben nu zeer tevreden. Ik slik 150 per dag voor mijn ADD. Ik wil ook geen verhoging, zelf heb ik nog nooit zo veel rust in mijn hoofd gehad, m'n huis is netjes en voor het eerst leven de planten in m'n huis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

6 March 2017

Weet zelf ook niet wat ik ervan moet denken, pas paar dagen gestart maar voel me alles behalve goed erdoor (misselijk opgefokt depri) en dan te bedenken dat dit een aantal weken zo aan kan houden? Dan nog liever geen pillen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

6 March 2017

Na 6 dagen gestopt! Al vanaf dag 1 geen slaap meer, voelt een beetje alsof je heel veel energie krijgt in je hoofd. Geen eetlust; misselijk bij alles wat ik wel nog at en vervolgens kon ik ook helemaal niet meer binnen houden. Na 6 dagen bijna niets eten (binnen houden) en geen slaap ben ik uiteindelijk zelfs een aantal keer flauwgevallen dit was voor mij het reden om te stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

5 February 2017

Ik gebruik nu bijna 2 weken de bupropion wellbutrin 150 mg vanwege een depressie. Ik slikte hiervoor setralin en daarna 4 weken duloxetine. Ik word helemaal gek van de bijwerkingen, ik herken mezelf niet. Ik voel me heel agressief en opgefokt en emotioneel en kots heel de dag door. Mijn psychiater is met vakantie en is er morgen pas weer. Ik kan zo niet verder.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel