Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

12 May 2018

Hallo, neem nu 5 weken wellbutrin 150mg. Jaren efexor 75mg genomen . Gewenning.... In samenspraak met mijn psychiater gestart met wellbutrin. De samenwerking met efexor 75 mg die moest afgebouwd worden voelde ik mij relatief goed? Positieve reactie van mijn omgeving! Na 5 wkn is de efexor gestopt . Maar nu voel ik me zo raar... Hypergevoelig, huilerig, rare gedachten, niet meer slapen,ruzie met iedereen, chaotish in mijn hoofd.... Bel maandag mijn psychiater

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

5 April 2018

In oktober 2017 begonnen met wellbutrin in combinatie met methylfenidaat, omdat ik een onrustig/opgefokt gevoel ervaarde door de methylfenidaat. In eerste instantie werkte het middel prima. Onrust was verdwenen, waardoor de methylfenidaat ook zijn werk deed. Na een tijdje (2/3 maanden) begonnen de bijwerkingen. Heel snel geïrriteerd, boos om de kleinste dingen, piep in mijn oren, hoofdpijn, toegenomen angst en paniekaanvallen, achterdochtig over alles, concentratie problemen, verhoogde bloeddruk en hartslag, huilbuien, stemmingswisselingen, extreem droge mond, algehele onrust/opgefokt, slaaploosheid, trillen/beven, totale verandering van persoonlijkheid en uiteindelijk het gevoel in een depressie te zijn beland (inclusief nare gedachten). Ik voelde me totaal niet meer mezelf. Het was alsof ik buiten mezelf stond (depersonalisatie). Ik kon me totaal niet identificeren met wat ik dacht en wat ik voelde. In overleg met de psychiater cold turkey gestopt. Hierdoor ervaar ik wat ontwenningsverschijnselen (met name extreme vermoeidheid en hoofdpijn), maar voelde me na 2/3 dagen zonder wellbutrin al vele malen beter. Ik ben weer vrolijk en opgewekt!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

6 March 2018

Slik Wellbutrin nu ruim een jaar i.v.m. ADHD. Ik begon met 150 mg. In het begin, de eerste twee weken, voelde ik me erg onrustig en was vaak vergeetachtig en had veel last van hoofdpijn. Dit besproken met de behandelend arts en op advies meer water gaan drinken. Dit hielp de hoofdpijn te laten verdwijnen. Na enige tijd wel de dosering aangepast, zit nu op 450 mg per dag. Ik, maar ook mijn omgeving, hebben er veel baat bij: ik ervaar veel meer rust in mijn hoofd en ben minder prikkelbaar naar mijn omgeving. Ook heb ik wat meer geduld. Verder heb ik geen last van bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

3 March 2018

Ik voelde mij de eerste maand prettig maar ik vind de bijwerking erg lastig. Ik hebconstant een droge mond,pijnlijke brandende tong en rode pijnlijke mondhoeken.Ik hoopte heel erg dat het over zou gaan maar het lijkt wel steeds erger te worden. Ik heb besloten ondanks de goed werking betreft ADHD het toch te gaan afbouwen. Zo jammer omdat het mij toch hielp

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

22 November 2017

Depressieve klachten en Angst- en Paniekaanvallen zijn sterk afgenomen. Zoals besproken met de huisarts voelde ik me de eerste 2 weken somberder, en dacht ik veel vaker dat ik liever dood zou zijn (geen plannen gemaakt). Maar ik was na een paar dagen wel al veel minder paniekerig. Nu na 5 weken voel ik me een stuk beter. Minder gevoel van waardeloosheid en uitzichtloosheid. Ja, ik zou ook liever zonder willen, maar op dit moment lukt dat gewoon niet. Hopelijk met psychotherapie/begeleiding uiteindelijk wel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

7 November 2017

Ik heb wellbutrin 150 mg net iets meer als een week geslikt en heb me nog nooit zo beroerd gevoeld. Enorm last van overmatige enregie wat zorgde voor enorme onrust en een slechte nachtrust. Mijn kaken staan heel de dag strak en totaal geen eetlust. Gespannen spieren en misselijkheid ontbraken niet aan het hele lijstje. Het lijkt wel alsof je aan de speed zit. Door al die ervaringen raakte ik in paniek en ben ik direct gestopt op advies van mijn behandelaar. Nu al 3 dagen geen wellbutrin geslikt en voel me nog enorm beroerd. Nog duizelig, slap, hoofdpijn, geen eetlust, slecht slapen naja ga zo maar door. Nooit meer dat ik deze troep neem. Ik heb hierdoor zelfs een angst gekregen om andere medicatie te proberen. Bang om me weer zo te voelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

10 October 2017

gebruik het nu 2 maanden voorheen was ik medicijn vrij en was opaanraden psygyator.....ik heb al die tijd vervelende hoofdpijn en begin steeds agressiever te worden val nu tegen iedereen uit....twee weken geleden was ik er mee gestopt gelukkig zag iemand in de buurt het want was ik was mijn eigen zelfmoord aan het plannen.....nooit gehad was serieus zaken zwaar aan regelen ...geld weggeven kleren na een keer dragen weggooien etc nu weer aan Wellbutrin.....ga morgen maar praten......ben soort van verslaafd gemaakt......wil deze pillen echt niet......maar als ik ermee wil stoppen wordt de suciduaal ben ten einde raad ...die psygyator doet alsof niks aan de hand is ....gaat met de week slechter met mij.....zeg het elke week.....maar blijft maar zeggen gaat over wordt beter....maar wordt erger........

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

4 June 2017

Uiterst gevaarlijk spul !!! Bij het opstarten Voelde ik mij in eerste instantie super opgefokt. Doordat ik wel terug kon lachen , nam ik dat opgefokt gevoel erbij .... . Nu , na 3 weken , is het zo erg geworden dat ik agressief ben ; ik ga tegen iedereen tekeer , ouders, familie , vrienden , in het verkeer .... heb zelfs mijn lieve kat ne stamp gegeven ... dit ben ik niet meer. Ofwel doe ik mezelf iets ofwel iemand anders. Dit moet dus stoppen !!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

9 May 2017

Ik slik het nu 2,5 maand 1x per dag in de ochtend en ik ga vandaag stoppen. Ik voelde mij de eerste dag een beetje raar, alsof ik overal een seconde langer over na moest denken. Voor de rest veel last van maagklachten, waaronder boeren, misselijkheid en buikkrampen. Vooral na het eten en 's avonds. Op een gegeven moment zo erg dat ik steeds zo misselijk werd dat ik 'lucht' ging overgeven. Verschillende medicatie van de huisarts erbij gekregen om de bijwerkingen te onderdrukken, maar niets hielp. Mij is verteld dat de bijwerkingen na 4-6 weken echt wel weg moesten zijn, maar helaas. Psychiater heeft nog niet eerder gehoord dat het zo erg kon zijn met het gebruik van Wellbrutrin.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

7 April 2017

Ik gebruik het nu ong een week, miss paar dagen langer, Daarbij heb ik nog een anti depresiva die amitriptiline heet. Die combinatie zorgt voor een wisselwerking. Ik heb de hele dag elke dag last van hoofdpijn. Heb totaal geen energie. Ben heel snel geïrriteerd en kwaad. En heb nu ook nog eens levens echte dromen. Die soms egt eng zijn en soms vraag ik me af of ik uberhaupt wel slaap of in een psychose zit.... Heeft iemand anders hier ook ervaring mee hebben? Zakt dit af na een tijdje?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

6 April 2017

neem wellbutrin nu 1 maand.en heb enorm veel last van hoofdpijn de hele dag. is dit van voorbijgaande aard of is het beter van er mee te stoppen. als iemand raad weet

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

16 March 2017

De eersten weken toen ik er net aan begonnen was, was ik snel geïrriteerd en opgefokt. Toch doorgezet omdat er pas echt resultaat is na een maand. Ik ben nu zeer tevreden. Ik slik 150 per dag voor mijn ADD. Ik wil ook geen verhoging, zelf heb ik nog nooit zo veel rust in mijn hoofd gehad, m'n huis is netjes en voor het eerst leven de planten in m'n huis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

6 March 2017

Weet zelf ook niet wat ik ervan moet denken, pas paar dagen gestart maar voel me alles behalve goed erdoor (misselijk opgefokt depri) en dan te bedenken dat dit een aantal weken zo aan kan houden? Dan nog liever geen pillen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

6 March 2017

Na 6 dagen gestopt! Al vanaf dag 1 geen slaap meer, voelt een beetje alsof je heel veel energie krijgt in je hoofd. Geen eetlust; misselijk bij alles wat ik wel nog at en vervolgens kon ik ook helemaal niet meer binnen houden. Na 6 dagen bijna niets eten (binnen houden) en geen slaap ben ik uiteindelijk zelfs een aantal keer flauwgevallen dit was voor mij het reden om te stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

5 February 2017

Ik gebruik nu bijna 2 weken de bupropion wellbutrin 150 mg vanwege een depressie. Ik slikte hiervoor setralin en daarna 4 weken duloxetine. Ik word helemaal gek van de bijwerkingen, ik herken mezelf niet. Ik voel me heel agressief en opgefokt en emotioneel en kots heel de dag door. Mijn psychiater is met vakantie en is er morgen pas weer. Ik kan zo niet verder.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

17 December 2016

Ik heb Wellbutrin 150 mg nu zo'n 2 weken voor mijn ADHD. Eerlijk gezegd de eerste week wist ik niet wat ik dan anders zou moeten voelen. Nu de tweede week voel ik me alleen maar verdrietig/down/depressief?! Ik heb normaal geen last van depressiviteit maar wel borderline ClusterB. Iemand een idee of het daarmee te maken zou kunnen hebben? Verder heb ik last van zweethanden en een droge mond, zeer prikkelbaar/kort lontje. Ik hoop dat het beter wordt, echt vrolijk word ik er niet van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

2 November 2016

Ik had last van erectieproblemen door gebruik van Lexapro. Psychiater heeft eerst geprobeerd of ik kon overstappen op Wellbutrin om de bijwerking te verhelpen maar dat werkte voor mij niet. De Wellbutrin is toegevoegd aan de Lexapro, en ik heb geen erectieproblemen meer. Libido is ook weer terug. Gelukkig dat mijn psychiater bepaalde onderzoeken kende waaruit blijkt dat toevoegen van Wellbutrin aan andere antidepressiva de seksuele bijwerkingen vaak oplost. Voor iedereen die seksuele bijwerkingen heeft van antidepressiva kan ik Wellbutrin zeker aanraden. Libido is weer normaal, maar dat zeg ik nu ik achteraf terugkijk op hoe dat was zonder de Wellbutrin. Voor mij is dit medicijn echt een godsgeschenk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

22 July 2016

Ik heb het middel niet zo lang gebruikt nog, ongeveer 2 weken. In het begin beviel het goed. Daarna werden de bijwerkingen steeds erger. Werd er ziek van: misselijk, koorts. Kon niet veel meer eten, obstipatie. En toen ik het 1x niet gebruikt had, kreeg ik epileptische aanvallen. Ik ben er al dagen mee gestopt en nog steeds heb ik last van epilepsie. Voor dit medicijn heb ik nog nooit epileptische aanvallen gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

26 June 2016

Werkt heel goed alleen is mijn tinnitus erger geworden. Denk dat ik er mee stop. Bang dat het blijft als ik langer doorga.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

3 April 2016

Sinds kort is de Dexamfetamine in een nieuwe tablet gedrukt!! Met de nieuwe tablet is de werking van de dexamfetamine sterk afgenomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

20 February 2016

Na een echtscheiding/job/familie alles weg, startte ik een bachelor opleiding (50 jaar). Ik nam al 5 jaar deanxit, voorgeschreven wegens "fybromyalgie", na 4 maanden opleiding kreeg ik wellbutrin voorgeschreven wegens gevoel van uitputting en verdriet. Dit heb ik een jaar genomen samen met deanxit. Na een drukke tijd van examens, sociale contacten, fietsen kreeg ik na een jaar een voortdurend gevoel van zeeziek zijn, kokhalzen, braken, kon me niet meer concentreren. Naar mijn gevoel heeft de medicatie de druk versluierd en ben ik nu in een totale burn-out. Alle medicatie stopgezet - mijn bijnieren zijn totaal uitgeput.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

25 November 2015

(dosering: 450mg/dag) Na 4 weken verdwenen letterlijk al mijn symptomen van de atypische depressie waar ik al 4 jaar mee kampte, als sneeuw voor de zon. Ik had me nog nooit zo energiek, gemotiveerd, vrolijk, levenslustig en normaal gevoeld. Helaas kon uiteindelijk zelfs 450mg niet op tegen de terugval die ik na 3 maanden kreeg. Maar zolang het werkte was het het perfecte middel voor mijn type depressie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

24 October 2015

Ik kreeg Wellbutrin voorgeschreven omdat ik ADHD heb, eerst amfetamine geprobeerd maar daar kon ik absoluut niet tegen. Dit leek een goed middel maar twijfelde al of het deed wat ik gehoopt had, meer focus en meer concentratie. Sinds 4 weken last van opvliegers (blozen en zweten), veel aan het staren, moe, hoge bloeddruk en veel vlekken in m'n gezicht.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

16 September 2015

Ik ben er super blij mee na lexapro, citalopram, metylfendidaat, enz., nu eindelijk iets waar ik me wat beter van voel en toch mijn eigen gevoel een beetje hou zonder dat afgevlakte gevoel. Ik ben erg positief over dit medicijn, alleen heb ik wel regelmatig hoofdpijn en af en toe een beetje staargevoel. Lang niet zoveel nadelen als andere medicatie voor hetzelfde probleem

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

31 August 2015

Ik gebruik dit middel tegen depressie ter vervanging van Lexapro. Inmiddels slik ik het nu ruim 4 weken, maar ik word gestoord van de bijwerkingen zoals: duizeligheid, last van maag, slapeloosheid, hoofdpijn en agressie. Er is wel 1 pluspuntje en dat is dat ik wat meer energie heb, maar dat weegt niet op tegen de minpunten. De eetlustremmende werking is in sommmige gevallen gunstig, maar aangezien ik een maagverkleining heb ondergaan, werkt het bij mij in mijn nadeel, want op 1 korstje brood per dag kan je niet leven, morgen dus maar weer even langs de huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel