Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

6 January 2019

Begonnen met dit middel ivm vermoeidheidsklachten icm depressie en een mogelijke ADD. Voor de depressie had ik al enkele SSRI's geprobeerd; deze waren voor mij vaak even effectief en daarna niet meer. Ik ben zelfstandig gestopt met fluoxetine in een periode waarin het heel slecht ging, voor mij een teken dat dit middel niet werkte voor mij. Omdat een van mijn professoren (medische studie) erg enthousiast was over dit middel, heb ik mijn psychiater gevraagd dit te proberen. Hij heeft me gewaarschuwd dat veel mensen stoppen met dit middel vanwege de bijwerkingen, maar het leek hem geen slecht idee het te proberen als ik dat wilde. De eerste week Wellbutrin (150mg) voelde ik me top, de tweede week was een absolut dieptepunt. De derde week was weer iets beter. In de vierde week dosis verhoogd naar 300mg. Vanaf dit punt ging het veel beter. Meer energie, minder somber. Ik had echt het gevoel weer 'normaal' te zijn. Nu een half jaar later ben ik nog steeds erg tevreden. Enkele bijwerkingen, m.n. droge mond en veel dorst. Daarnaast het afgelopen half jaar 2-3 kg afgevallen ondanks minder sporten. Wel nog steeds een gezond gewicht. Ik heb verder geen last van slapeloosheid, misselijkheid e.d.. Al met al dus heel tevreden!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

8 September 2018

Ik slik deze medicatie nu bijna 2,5 maand, en merk er weinig van. 5 weken geleden is mijn dosis verhoogd van 150, naar 300 mg. Ik merk dat ik enorm geïrriteerd ben,(kort lontje), ik weinig kan hebben. Ik had voor ik aan dit medicijn begon veel last van stemmingswisselingen en ik begon depressief te worden, nu heb ik hier nog veel meer last van. Ik heb wel een beter ritme kunnen opbouwen, en op tijd naar bed gaan en 's morgens vroeg opstaan voor werk gaat nu makkelijker, (icbm Quetiapine). Ik werk een paar uurtjes per dag, dit gaat goed, maar zodra ik weer thuis kom plof ik neer op de bank en heb ik helemaal nergens meer zin in, mijn ogen vallen constant dicht en voel ik me echt ziek, zowel psychisch als lichamelijk. Ik ben dan een emotioneel wrak, ik huil om alles, en wanneer ik 's weekends vrij ben zit ik alleen maar in mijn eigen wereldje, waar het zo negatief en somber is.. OF dit medicijn maakt me zo ziek.. OF het werkt gewoon niet bij mij, waardoor mijn depressie erger en erger aan het worden is. Nog even afwachten, en anders maar stoppen met deze medicatie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

31 August 2018

Voor depressie gebruik ik dit middel al geruime tijd. Niet zoals hierboven aangegeven de 300mg maar de hoogste dosering van 450 mg. Het heeft mij zeker stabieler gemaakt en helpt mij ook in de zwaardere periodes er weer sneller bovenop te komen. Het enige nadeel wat ik ervaar, is dat ik (zelfs na een jaar slikken) nog bijwerkingen van dit medicijn heb. Denk hierbij aan een droge mond, sneller licht in het hoofd en misselijkheid en dan het vervelendste bijverschijnsel; de piep in de oren oftewel tinnitus. Dit zou na een paar weken moeten overgaan, maar dit is helaas niet gebeurd. Ik blijf de goede hoop houden dat dit zodra ik dit middel kan gaan afbouwen, de piep ook zal verdwijnen. Maar het belangrijkste is dat ik mij beter gaan voelen en meer energie heb gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

30 May 2018

Ik heb de Wellbutrin gebruikt als 3e middel, nadat de vorige antidepressiva niet voldoende werkzaam waren tegen mijn depressie. De wellbutrin zelf bleek uiteindelijk de depressie niet te kunnen genezen, maar het heeft er bij mij zeker voor gezorgd dat ik een aantal maanden stabieler was dan ervoor. Ik kon de wellbutrin ook gemakkelijk en snel opbouwen zonder bijwerkingen, echter in combinatie met Lithium (Priadel) kreeg ik erg last van trillende handen. Dit valt echter in het niets als je het vergelijkt met het stabielere gevoel van de wellbutrin. Tevens ging het afbouwen zeer gemakkelijk en heb ik vrijwel geen bijwerkingen ervaren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

25 May 2018

ben na 6 weken overgestapt van 150 mg Welbutrin naar 300 mg. heel onrustig soms angstig moet kalmeringstabletten slikken omdat het anders niet te harden is kan ineens hevig huilen en denk vaker dat de dood verlossing biedt. kan mijn dieren echter niet alleen laten. daarbij moet ik ook nog gaan werken. dat ik doorga

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

31 December 2017

Ik heb Wellbutrin een jaar gebruikt, en was er redelijk tevreden over. Het hielp goed met mijn depressie en ADHD, ik kon me beter concentreren en voelde me veel minder emotioneel. Ik reageerde niet meer zo heftig op vervelende gebeurtenissen en dat was wel fijn. De bijwerkingen waren echter best vervelend. Ik had voordat ik begon met dit medicijn een gezond gewicht, maar ik viel in de eerste 3 maanden 10 kilo af en uiteindelijk kreeg ik ondergewicht. Ik heb echt mijn best moeten doen om boven de 50 kilo te blijven, maar dat was niet zo makkelijk aangezien ik erg weinig eetlust had. Verder voelde ik me ook vaak misselijk, terwijl ik normaal eigenlijk nooit ziek ben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

14 December 2017

Ik gebruik Wellbutrin 300 Mg nu alweer meer dan twee jaar als anti-depressivum, in combinatie met dexamfetamine. Wat oorsuizingen ‘s avonds, droge mond soms overdag. Verder geen centje pijn. Een paar weken lang bracht ik in overleg met mijn arts de dosis terug naar 150 Mg, maar toen lag de depressie alweer op de loer. Nu soms nog wel korte periodes depressieve gevoelens, maar de Wellbutrin laat mij niet meer ‘door de bodem zakken’. Volgens mijn psychiater werkt het middel ook op de ADHD, maar dat kan ik niet zo beoordelen. Misschien moet ik eens uitproberen wat stoppen met dexamfetamine doet onder gelijktijdige ophoging van de Wellbutrin naar 450 Mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

29 August 2017

Eerst heb ik methylfenidaat en dexamfetamine gebruikt. Van methylfenidaat werd ik echter angstig en depressief en ik kreeg er suïcidale gedachten door. Dexamfetamine werkte prima, maar ik kon met dit middel niet meer in slaap komen. Op dit moment slik ik 450 Mg Wellbutrin XR per dag voor mijn AD(H)D. Ik neem de volledige dosering in tijdens het ontbijt. 150 Mg hielp redelijk en de ophoging naar 300 Mg had ook positieve effecten. Deze laatste dosering zorgde er weliswaar voor dat ik emotioneel gezien stabieler was en dat ik een wat betere focus had, maar ik miste toch erg de focus zoals ik die had door dexamfetamine. Daarom is de dosering verhoogd naar 450 Mg. Ik merk dat het middel in deze dosering heel erg lijkt op een stimultium (methylfenidaat, dexamfetamine) qua focus die ik erdoor krijg, maar dan zonder de vervelende bijwerkingen. Het middel werkt bij mij in deze dosering prima voor AD(H)D. De enige bijwerkingen die ik heb zijn een droge mond, na een drukke dag soms wat oorsuizingen en wat meer transpireren. Daar valt wat mij betreft mee te leven en ik ben erg tevreden over het medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

13 May 2017

Voor mij echt een wondermiddel. Na de eerste 6 weken verbeterde mijn stemming aanzienlijk en ook na bijna een jaar is dit onveranderd. Dit terwijl ik daarvoor niet eerder zo lang klachtenvrij ben geweest. Weinig bijwerkingen, in het begin een droge mond en minder eetlust maar na de eerste weken nam dit af. Nu ben ik soms nog wat trillerig en voel me eerder wat onrustig maar dit neem ik absoluut voor lief!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

24 April 2017

Pas op met deze medicijn het kan haaruitval veroorzaken , ik gebruik het nu 3 weken en mijn haar begint uit te vallen op mijn onderbenen. Verder veel last van hoofdpijn , droge mond , veel plassen , trillerige handen, rare gevoel in onderbenen , hartkloppingen. Je wordt er wel iets actiever van maar dit is het niet waard.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

14 March 2017

Houdt mij stabiel en ben minder moe. Maar wil kijken of ik kan afbouwen, want zonder is altijd beter, en als je het niet probeert weet je nooit of je het nog nodig hebt. Weinig bijwerkingen alleen misselijkheid 's ochtends. Maar daar kan ik wel mee leven en in het begin enorm verhoogd libido, maar dat is nu ook weer normaal. Ik heb dit medicijn ongeveer 2.5 jaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

12 June 2016

Ik gebruik Wellbutrin sinds 2 maanden en ben er tevreden over. Ik krijg het voorgeschreven ivm ADHD. Ik ervaar meer rust, maak me minder druk en kan dingen die niet goed gaan beter loslaten. Mijn faalangst is daardoor ook minder geworden en het helpt ook tegen mijn somberte. Daardoor heb ik ook minder paniekaanvallen al komen die 's nachts soms nog voor. Mijn omgeving zegt dat het veel beter gaat met me, dat ik blijer ben. Met dexamfetamine kon ik nog iets beter geconcentreerd werken, maar daarvan werd ik wel erg rustig en dat voelde niet als mezelf. De Wellbutrin heeft me niet veranderd maar helpt me relativeren en de positieve dingen zien. Ik voel me gewoon mezelf, mijn omgeving bevestigt dat. Als bijwerking heb ik een droge mond en een tragere stoelgang maar met extra poetsen, voldoende drinken en vezelrijk eten is dat geen groot probleem. Ik slik 300mg per dag. Het wordt volledig vergoed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

24 May 2016

Sinds 5/6 weken gebruik van Wellbutrin. Ik merkte sinds dag 1 al dat ik meer energie had. Kamp ook met behoorlijke ADD klachten, en ook hier werkt het medicijn behoorlijk goed voor. Qua stemming merk ik enige verbetering, maar fijn 's avonds een film kijken, of even genieten van de zon is er nog niet zo bij. De psychiater zegt ook dat het vrij lang kan duren eer dat het effect op de stemming helder wordt. Heb weinig bijwerkingen ervaren. Tijdens het opstaan wat duizelig, maar daar blijft het bij. Sinds 2 weken opgehoogd en in afwachting wat voor een bijdrage het medicijn gaat leveren. Een depressie moet je toch zelf bestrijden. Het medicijn is enkel een hulpmiddel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

7 March 2016

Zoals bij alle antidepressiva en ADHD medicijnen is de werking van het medicijn zeer persoonlijk. Wat voor de één een wondermiddel is, is voor een ander de absolute hel. Ik slik Wellbutrin (Bupropion) sinds januari 2012. In eerste instantie als middel om mij te ondersteunen bij mijn ADD, echter heb ik voor deze werking een non-respons zoals bij alle ADHD medicijnen. Echter als antidepressivum is dit voor mij een absolute topper. Mijn emoties zijn volledig in balans en stap zeer gelukkig door het leven. Ik ervaar geen enkele negatieve bijwerking, wel positieve, oa in de vorm van een licht verhoogd libido. Echter zoals eerder gezegd, resultaten zijn zeer persoonlijk. Bij een kennis van mij die ik dit aanraadde werkte het totaal niet, hij werd er alleen maar slechter van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

31 January 2016

Ik neem nu een aantal weken dit product. Moet geduld hebben zegt de psychiater. Ik voel me suïcidaal. En zou langs de grond kruipen van de intensiteit van de depressie. Iedere dag is er voor mij één teveel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

8 December 2015

Ik gebruik Wellbutrin nu 2 jaar op voorschrift van mijn psychiater en dit heeft werkelijk mijn leven en dat van mijn gezin compleet veranderd. Aanleiding was een zware burn-out waar vanuit het psychologisch onderzoek ADHD en persoonlijkheidsstoornis 'NOA' is gediagnosticeerd. Al sinds mijn 13e, ik ben inmiddels 40, liep ik rond met een intense onrust, ontevredenheid, boosheid, impulsiviteit en bewijsdrang, waar ik doodongelukkig van werd. Sinds ik Wellbutrin gebruik zijn deze gevoelens volledig weg en is er rust en ruimte ontstaan voor emotieregulatie en (gedrags)ontwikkeling. Wellbutrin heeft mijn leven in positieve zin totaal veranderd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

15 November 2015

Ik kreeg dit medicijn voorgeschreven voor depressie en ADD. Maar wat een nachtmerrie. De eerste dagen een gevoel van euforie en kon 's avonds op bed niet bepalen of ik echt wakker was of sliep. Daarna begonnen de auditieve en visuele hallucinaties. Ik zag en hoorde dus dingen die er niet waren. Heel beangstigend. En uiteindelijk begon ik ook nog eens last te krijgen van paniekaanvallen, durfde het huis niet meer uit en kreeg ik last van tinnitus (oorsuizen). De tinnitus was zo luid dat het volgen van tv of gesprekken niet meer mogelijk was. In plaats dat dit medicijn me beter liet voelen, voelde ik me nog slechter. Ik wilde dood. Omdat de psychiater mijn klachten niet serieus nam en me vertelde dat het gewoon bijwerkingen waren die met de tijd wel weer eens over zouden gaan, ben ik zelf ermee gestopt. Nu helaas blijvende schade van dit medicijn overgehouden; oorsuizen (niet meer zo luid als eerst, gelukkig) en mijn angsten zijn verergerd. En dat nog steeds, na vier jaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

8 September 2015

Ik kreeg dit middel voorgeschreven voor een aantal verschillende klachten: concentratieproblemen en angstklachten. Na een aantal maanden werd de dosis verlaagd van 300 mg naar 150 mg, maar bij beide doses bleek dit alleen maar mijn klachten te versterken. Ik ben sinds een week gestopt. En het lijkt erop dat ik mij in elk opzicht veel beter voel: betere concentratie, veel minder angst, ik voel me eigenlijk weer de oude. Ik ben verrast en erg verbaasd. Ik hoop dat ik er zonder al te veel klachten zo van af kan komen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

15 August 2015

Ik gebruik dit tegen ADHD. 1e 2 maanden last van de bijwerkingen. Dat het zo lang was kwam omdat ik begon met de 150 mg. Maar moet toch 300 mg, dus was dubbel wennen. Ik kreeg last van hoofdpijn, slechter zien en geen eetlust. Enige wat ik nu heb nog (tenminste ik denk dat het daar door komt) is overmatig zweten bij de minste inspanning. En ga ik uit en dansen dan is het net of ik onder een douche ben gestapt. De upsite is dat ik veel meer geconcentreerd ben. Ik kom makkelijk uit mijn woorden. Mijn huis is opgeruimd en geordend. Mijn geheugen is zo veel beter. Kortom een stuk rustiger in mijn hoofd. Terwijl het mijn eigen ik niet aantast. Het brengt mezelf gewoon in balans, al met al top voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

3 June 2015

Heb dit middel 2 jaar geslikt en veel baat bij gehad. In het begin wel bijverschijnselen (van alles) maar na 2 maanden werd het rustiger. Wel lastig vond ik opvliegers maar ik loop ook tegen de overgang dus die had ik toch wel gekregen. Voor mij de grootste pluspunten zijn geen libido verlies en geen gewichtstoename (viel zelfs 5 kilo af) helaas niet gestopt met roken (wel makkelijker en vaker aan de electrische sigaret) en ook niet echt minder drinken. Aangezien het toch rotzooi is en het beter met mij gaat ben ik nu aan het afbouwen en zit nu op 150 mg. Ik ben nu al 2,5 kilo aangekomen en ben hier niet blij mee. Dit zou een reden voor mij kunnen zijn om het middel te blijven gebruiken want van gewichtstoename word ik depressief!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

25 February 2015

Ik gebruik het voor Add en depressie. Na 4 maanden werkt het goed, als er iets negatiefs gebeurt dan kan ik nog wel in een depressie schieten, maar het is maar kort en niet diep. Bijwerkingen had ik in het begin wel. Mijn eetlust was weg en ik 'vergat' te eten en te drinken, waardoor mijn bloeddruk erg laag werd, daar kan je best naar van worden. Maar dat was zo opgelost door meer te eten en te drinken. Ik ben erg blij met dit geneesmiddel, het werkt voor mij veel beter dan ritalin of een ander antidepressivum.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

26 October 2014

Oorspronkelijk kreeg ik de 150mg voorgeschreven nadat bij mij op mijn 38e ADD was geconstateerd. Dat hielp in het begin fantastisch; ik ging als een trein. Op een paar dagen slecht slapen helemaal in het begin na ook geen bijwerkingen. Na een paar weken werkte het echter niet meer. Ik ben toen naar 300mg gegaan en dat lijkt te blijven werken. Verhogen ging pijnloos, zelfs niet slecht geslapen bij de eerste paar keer 300mg. Totaal geen bijwerkingen dus. Ik sta nu om 6 uur om te forenzen naar bureauwerk, iets dat ik voor ik Wellbutrin slikte hoogstens 2 dagen volgehouden zou hebben. Dan is er nog een positieve bijwerking die ik nergens beschreven zie. Mijn hele leven heb ik er al last van dat ik enorm vaak verkouden was en eigenlijk altijd een verstopte neus had. Geen enkele allergietest leverde iets op en niets hielp, zelfs corticosteroïden niet. Sinds ik Wellbutrin slik is mijn neus vrij en ben ik niet meer verkouden geweest.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

27 August 2014

Ik slik Wellbutrin omdat ik ADD heb en Ritalin een ramp voor mij is. Kreeg er paniekaanvallen van en al mijn creativiteit verdween. ADD heeft ook een hoop positieve kanten en Ritalin deed die teniet. Wellbutrin slik ik nu bijna twee jaar en kan er alleen maar positief over zijn. Eerste weken wel wat last van duizeligheid, slapeloosheid en zweten, maar dat gaat over. Ik heb nu totaal geen last meer van bijwerkingen. Behalve dan misschien dat ik al twee jaar gestopt ben met roken. :) Ik had altijd het gevoel dat ik continue aan het watertrappelen was en bijna verzoop in mijn gedachten. Nu zijn die gedachten er nog steeds, maar ik drijf ertussen op een luchtbedje. Ik kan eruit pakken wat ik nodig heb op een bepaald moment, maar kan dingen ook langs me heen laten drijven. In het verleden heb ik heel veel problemen gehad met school, terwijl ik slim genoeg ben. Nu volg ik een cursus, een MBO opleiding én een HBO opleiding naast mijn baan van 32 uur per week. Ook heb ik daarnaast nog genoeg energie over om 4x per week te sporten. Ik voel me geweldig, heb veel meer zelfvertrouwen en kan eindelijk het maximale uit mezelf halen. Ik kan iedereen die ADD heeft en geen baat heeft bij Ritalin dit aanraden. De eerste weken zijn vervelend, maar daar moet je even doorheen. Kijk het een half jaar aan voordat je het evt aan de kant zet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

14 May 2014

Eerste week vreselijk trillen. Gelukkig na een week over. Ik krijg het voor mijn ADD en ben zeer tevreden!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

8 April 2014

Ik gebruik Welbutrin voor mijn ADD, en het werkt uitstekend, vooral in de late middag en avond merk ik duidelijk resultaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel