Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 5 resultaten gevonden.

XANAX RETARD TABLET MGA 0,5MG

4 March 2018

Alhoewel het mijn paniekaanvallen ietwat afblokt, ervaar ik een onaangenaam gevoel van onverschillendheid en vervreemding. Alsof mijn fantastische echtgenote en prachtige kinderen niet de mijne zijn. Dan liever nog die vreselijke aanvallen dan dit. Ik stop er morgen al mee en heb het slechts drie dagen gebruikt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

XANAX RETARD TABLET MGA 0,5MG

19 August 2014

Ik gebruik het al 30 jaar. Neem er 4 per dag. Ik voel mij goed. Zonder zou ik niet kunnen normaal leven. Heb geen last van nevenwerking. Heb al veel meegemaakt in mijn leven, maar ik blijf positief. Ik geniet van de kleine dingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

XANAX RETARD TABLET MGA 0,5MG

3 May 2009

Migraine hoofdpijn met extreem gevoeligheid voor licht, alleen te verhelpen met dicloflenac 50 mg zetpil

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

XANAX RETARD TABLET MGA 0,5MG

10 December 2008

Per 1 januari heeft ministerie van volksgezondheid vergoeding van dit medicijn verboden behoudens een aantal uitzonderingsgevallen. toen ik mij met de huisarts en mijn specialist i(neuroloog) in verbinding stelde, gaven zij beiden als hun mening dat ik tot de groep patienten behoor voor wie de minister een uitzondering heeft gemaakt. geen van beide wist echter aan wie hij dit zou moeten melden. ze adviseerden mij dit na te vragen bij mijn ziektekostenverzekeraar. Het gaat hier om het UMC, onderdeel van de IZA. UMC zei niets te weten over uitzonderingsgevallen en bleek evenmin op de hoogte van de folder hierover, die de DGV, het Nederlands Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik IN OPDRACHT VAN het ministerie over deze materie heeft gemaakt. Mij werd geadviseerd de huisartts te vragen een brief te sturen naar de Afdeling Machtigingen van het UMC (IZA), die dan zou gaan beoordelenen of ik well of niet meer voor vergoeding in aanmerking kom. Tevens werd mij geadviseerd te verwijzen naar de folder van de DGV, aangezien men van beide nog niet eerder had gehoord. Ook beweerde de woordvoerster van het UMC (IZA) dat haar instelling helemaal niets afwist van mogelijke uitzonderingen op de regel dat deze categorie slaap- en kalmeringsmiddelen per 1-1-2009 niet meer vergoed mogen worden. Als dit waar is, is het ministerie toch wel heel slordig om niet te zeggen onverantwoord te werk gegaan. Daarbij komt nog dat het niet meer vergoeden van deze medicijnen wel heel erg laat aan alle betrokkenen is meegedeeld. Ook is het toch ronduit stuitend dat als het ministerie een aantal uitzonderingsgevalllen creeert, dat het dan verzuimt aan te geven bij wie en op welke wijze de patienten in kwestie dat moeten melden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel