Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

ZYBAN TABLET MGA 150MG

24 October 2020

Heb heftige nachtmerries als ik kan slapen. Vaak kan ik niet slapen. Wordt angstig wakker door de nachtmerries. Misselijk en hoofdpijn. Wordt het wel zat op deze manier. Het werkt wel ben acuut gestopt met roken en blowen. Af en toe spookt het in mijn hoofd wel om een sigaret op te steken. Blowen denk ik helemaal niet meer aan.

ZYBAN TABLET MGA 150MG

18 August 2020

Zyban, ik ben nog nooit zo depressief geweest. Nadat ik gestopt ben heeft het erg lang geduurd voordat ik weer wat opknapte. Natuurlijk had de huisarts me niet gewaarschuwd voor de eventuele bijwerkingen. Voor mij nooit meer!

ZYBAN TABLET MGA 150MG

24 August 2015

Ik slaap heel slecht en heb jeuk op handen en gezicht, ik word er gek van. De jeuk is het ergste. Ik raad het iedereen af.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

16 July 2015

Ik heb veel last van bijwerkingen zoals oorsuizen, jeuk, zweten, slapeloosheid, duizeligheid, onrustig zijn en hoofdpijn. Dus ik ben er niet tevreden over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

24 June 2015

Pijn aan de borst steeds erger en veel te hoge bloeddruk huisarts geweest en daarna met ambulance naar ziekenhuis na alles stabiel was weer hart filmpje alles goed kwam dus toch door die pillen zeiden ze en direct stoppen. Nu maar wat anders vinden voor hulp stoppen met roken. :(

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

29 July 2014

Het neemt de "cravings" helemaal weg. Wel nog zeer prikkelbaar, met name in de avond. Ik denk dat ik 2x verspreid over de dag (8 uur er tussen) ga nemen. Overigens wel last van oorsuizen en wazig zien.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

28 February 2012

Het werkt heel goed, ik ben tevreden. Zeker bij 1 tablet per dag. Na een week moet je volgens de bijsluiter 2x daags een tablet. Op de 5e dag voelde ik me heel snel heel vreemd: ik kon niet goed meer lopen, alles draaide, ik was chaotisch. Ik was moe van alles te moeten overdenken, en veel twijfelen over wel of niet. Ik was ongecoördineerd. Begon ook te stotteren en in mijn armen en benen kriebelden regenwurmen en schokkende ledematen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

11 July 2011

ik ben met zyban begonnen om te stoppen met roken.ik was helaas 1 van de mensen die blijkbaar heel gevoelig was voor dit product.ik heb ongeveer 3 weken bij elkaar last gehad van plotseling oorsuizen, droge mond, hoofdpijn, hartkloppingen, trillende handen, depressiviteit, slapeloosheid en een vieze,bittere smaak in m'n mond. het waren allemaal dingen waar mee te leven viel,maar leuk was anders.de bijverschijnselen gingen wel weg en is het stoppen met roken gelukt. het is het waard!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

19 May 2011

6 dagen 1 tablet, daarna 2 tabletten tot dag 13, daarna op advies van arts weer 1 tablet, op dag 15 gestopt met gebruik.Na 8 dagen gebruik van Zyban een constant misselijk gevoel.Na 12 dagen gebruik verkrampt gevoel in kaken. Na 15 dagen dystonie (verlammingsverschijnselen) van kaak en mond.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

3 March 2010

Inmiddels slik ik sinds enkele maanden 150 mg bupropion (Wellbutrin). Gedurende de eerste week dacht ik al positieve werking te ervaren, ik kreeg hoop! Helaas hield dit gevoel niet lang aan - en heb ik nu niet meer het gevoel dat ik baat heb bij dit medicijn. Daarom heb ik in overleg met de huisarts mijn dosering verhoogd naar 300 mg. Dit heb ik slechts anderhalve week volgehouden, omdat ik dermate last had van druk op mijn borst, benauwdheid, dove spieren in mijn linkerarm, hartkloppingen. Inmiddels dus weer terug op 150 mg en ik vind het moeilijk om te beslissen of ik met dit middel door blijf gaan. Ik heb last van stemmingswisselingen, ben vergeetachtiger dan ik was, maar het is natuurlijk de vraag of dit zonder de medicijnen niet net zo goed het geval geweest zou zijn. Wat betreft de bijwerkingen: bij 300 mg had ik daar dus veel last van, maar toen ik mijn dosis weer bijstelde naar 150 mg, verdwenen de klachten in de hartstreek snel. Voordeel t.o.v. andere antidepressiva is zeker wel dat ik geen last heb van gewichtstoename of slapeloosheid. In die zin is het een zeer vriendelijk medicijn in het gebruik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

3 March 2010

Bij 150 mg had ik geen last van bijwerkingen, maar bij 300 mg had ik vrij snel erg veel last van druk op mijn borst, pijnscheuten in de hartstreek, dove spieren in mijn linkerarm. Dit was erg akelig en maakte me erg onzeker en bezorgd om de gezondheid van mijn lichaam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

27 February 2008

duizelingen/misselijk/drogemond/slaapproblemen/zweten/maagdarmklachten/mezelf niet zijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

27 February 2008

Duizelig/ misselijk/ sjagerijnig/ mezelf niet zijn/ opgefokt/ droge mond/ slapeloosheid/ overmatig zweten/ maag darmklachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

24 February 2008

verschrikkelijke huiduitslag gepaard gaande met enorme jeuk, bijna niet vol te houden, van de arts moest ik in combinatie met Xyzal doorgaan met Zyban maar ik ben gestopt, het is een verschrikkelijk middel

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

22 February 2008

door het gebruik van het medicijn zyban voel ik me zeeer licht (iets te)in mijn hoofd en heb de hele dag last van misselijkheid... niet leuk. ben daarentegen wel aan het doorzetten om te stoppen met roken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

11 July 2007

Mijn inziens hielp dit middel wel om mij over de ergste afkicksverschijnselen heen te zetten. Ware het niet dat ik alsnog een hele strijd heb moeten leveren om daadwerkelijk van de sigaretten af te kunnen blijven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

11 July 2007

- Ernstige slaapproblemen. Elk uur wakker worden en een gemiddeld slaapritme van 3-5 uur per nacht (let wel, dit zijn maximums voor mij). - Enorme stemmingswisselingen, uitvallen en achterdochtig zijn zonder daadwerkelijk goede redenen te hebben. - Erge neerslachtigheid, tegen het suicidale aan, niet meer willen leven (dit minimaal een paar keer per dag). - Wisselwerking met paracetamol: 6-7 uur lang ontzettende angst gevoelens gehad, stress factor, enorm hoge bloeddruk, gejaagdheid, opvliegers. - Huiduitslag, bultjes, jeuk en dergelijke (de uiteindelijke reden voor de dokter om mij te laten stoppen).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

3 April 2007

hartklachten, na opname in het ziekenhuis zelfs een hartstilstand gekregen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

ZYBAN TABLET MGA 150MG

2 April 2007

de zin in roken werd niet minder, het roken zelf werd een bezoeking. je hebt zin in een sigaret, je steekt er een op maar het is smerig. je blijft dus zitten met een onbevredigd gevoel. en dat de hele dag lang.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

31 January 2007

angstig, zenuwachtig, geirriteerd, achterdochtig, niet mezelf zijn, ongeduldig

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MGA 150MG

22 December 2006

met andere middelen zou ik het heel moeilijk hebben en nu is het gewoon bijna niet tot niet de drang te hebbebn om te roken

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel