Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

17 May 2024

Ik kreeg erg dikke benen en voeten. Oedeem. Ik ben ermee gestopt. Met medeweten van huisarts en apotheker. Ik heb een recept voor een alternatief. Risedronaat35 mg. Maar ik ben er huiverig voor. Eerst maar eens afwachten tot mijn enkels weer normaal zijn.

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

1 March 2024

Ik heb dit medicijn 3 en 1/2 jaar gebruikt en nu gestopt omdat de tanden in mijn mond los gaan zitten. Hier ben ik erg van geschrokken want ik wil echt geen kunstgebit.

ALENDRONINEZUUR MYLAN TABLET 70MG

16 February 2024

Sinds 3 jaar alendroninezuur geslikt. Geen klachten. Afgelopen week dexa scan gehad. De botdichtheid was verbeterd.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

16 January 2024

Ik heb het 2 jaar geslikt en in het begin geen klachten, na anderhalf jaar begon mijn gordelroos steeds meer op te spelen op het laatst bleef het constant aanwezig. Ook had ik continue diarree maar dacht dat het aan de inname van extra calcium lag. Ik ben 2 maanden geleden gestopt om te zien hoe ik me dan zou voelen. Ik voel me weer jaren jonger, gordelroos helemaal weg en geen dag meer diarree gehad. Nu probeer ik het met vitamine en supplementen die goed zijn voor de opbouw van de botten . Misschien ga ik wel vooruit :)

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

3 November 2023

Bijwerking: Haaruitval vooral! Reeds 3 jaar geslikt (1x per week), nu binnenkort opnieuw scans en foto’s. Wordt niet vergoed door (basis)verzekering terwijl ik dit medicijn nog 2 jaar zal moeten slikken. Naast calcium/vit.D elke dag.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

22 July 2023

Ik heb na 2 maanden gebruik veel last van pijn in mijn heupgewrichten en daardoor moeite met lopen

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

23 May 2023

Stijve spieren, gewrichten, pijn in de ledematen , duizelig en moeheid na 3 jaar slikken zakte ik letterlijk door mijn heupen heen. Nu 2 maanden gestopt klachten zijn bijna weg, maar moet wel naar een neuroloog om te kijken of ik restverschijnselen heb overgehouden van dit medicijn

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

5 March 2023

Extreem moe. Gewrichtspijn.dike benen vocht?

ALENDRONINEZUUR MYLAN TABLET 70MG

28 February 2023

Sinds 2 jaar wekelijks 70mg, voel me er jaren ouder door.Erg veel pijn in bovenbenen en heup vooral tijdens slapen,waardoor je niet goed uitrust. Sporten lijkt het nog erger te maken, dus doe ik ook minder en smal in gezicht geworden. Zal blij zijn als ik ermee kan stoppen over 3 jaar en dan maar hopen dat het ook effect heeft gehad

ALENDRONINEZUUR MYLAN TABLET 70MG

28 February 2023

Sinds 2 jaar wekelijks 70mg,alendroinezuur , voel me er jaren ouder door.Erg veel pijn in bovenbenen en heup vooral tijdens slapen,waardoor je niet goed uitrust. Sporten lijkt het nog erger te maken, dus doe ik ook minder en smal in gezicht geworden. Zal blij zijn als ik ermee kan stoppen over 3 jaar en dan maar hopen dat het ook effect heeft gehad

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

27 February 2023

ben met dit medicijn al voor het vierde jaar bezig zonder al deze bijwerkingen die ik hier lees

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

9 February 2023

Vochtzakjes bij ogen,lichte haaruitval,lichte hoofdpijn,meer pijn van de botten en het zien met de ogen gaat achter uit,en mager in mijn gezicht geworden.

ALENDRONINEZUUR SANDOZ TABLET 70MG

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

31 August 2022

gebruikt vanwege osteoporose. De eerste maand was een proef (4 tabletten). Ik vond het moeilijk te slikken (je proeft toch het zuur en vraagt je af, hoe gaat het met de door MDL-arts eerder vastgestelde refluxziekte).. Verder geen nare bijwerkingen gehad. Bij terugkomst in de apotheek zei ik spontaan ("ik begrijp niet dat dit tablet niet filmomhuld is gezien het risico voor slokdarm en maag". Antwoord: "Maar die hebben we ook" en ik kreeg daarna zonder problemen de filmomhulde versie van Aurobindo mee. Geen problemen meer gehad tot het begin van het nieuwe jaar. Ik kreeg Aurobindo in mijn handen gedrukt, maar zag dat de kleur van de verpakking anders was. Het tablet was m.i. niet filmomhuld. Ik kon wel een filmomhulde versie krijgen van Sandoz, maar dan moest ik zelf een deel bijbetalen van de zorgverzekering! Zo raar, eerst krijg je zo een filmomhulde versie mee, geen enkel probleem. Het jaar daarop wordt een filmomhuld tablet niet meer volledig vergoed. M.i. denkt men niet goed na: penny wise, pound foolish. Bij osteoporose moet men dit medicijn minimaal 5 jaar slikken! Men kan mensen met refluxproblemen m.i. niet blootstellen aan een risico op slokdarmkanker. Hoe hoog zijn de zorgkosten dan wel niet?

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

30 July 2022

Elke week 1 tablet. Ben er steeds 2 dagen beroerd van. Tot niets in staat vanwege grieperig gevoel. Pijn in botten en spieren. Vooral heupen, liesstreek en benen. Zware hoofdpijn en geïrriteerde ogen met slecht zicht.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

28 January 2021

Vreselijke maagzuur, hartkloppingen. Pijn in de armen al na 1 tablet.

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

2 September 2020

Maandag eerste tabl genomen, in de nacht vreselijke pijn ,heupen, armen,rug liezen, elk botje in mijn lichaam deed vreselijke pijn,Dinsdag kon ik niet meer lopen, hele lichaam pijn vreselijk. Nu bang voor Maandag de tweede tabl in te nemen.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

27 February 2020

In het begin opgezette buik en dikke vingers. Dat werd na een week of twee iets beter. Na drie maanden kreeg ik echter last van mijn ogen. Ik kon steeds slechter lezen, geen enkel leesbrilletje hielp meer, en ik had erg veel last van pijnlijke druk in mijn ogen. Ook had ik last van kortademigheid bij het hardlopen. Toen ik stopte met deze medicatie ging werkelijk binnen een week het licht weer aan. Ik kon weer lezen, de pijn in mijn ogen verdween en ik had geen enkele last meer van kortademigheid bij het rennen. Dus voor mij nooit meer Alendroninezuur.

ALENDRONINEZUUR PCH TABLET 70MG

22 August 2019

Heel veel spier en botpijn, gevoel van zware griep. Na 3 dagen iets minder, maar nog steeds spierijn. Heel akelig gevoel

ALENDRONINEZUUR/ CHOLECALCIFEROL AUR TB 70MG/ 2800IE

7 August 2019

In de nacht nadat ik de eerste weekdosering heb ingenomen kreeg ik hoofdpijnen en pijnscheuten in mijn onderrug, linkerheup en linkerpols. Ik kon nauwelijks slapen en met zeer veel moeite opstaan. De pijnscheuten en stijfheid waren op een schaal van 1-10, 8-10 en de onderliggende pijn opbouwend van 3-6. Ook bleef ik een algeheel koortsig en pijnlijk gevoel houden. Na 32 uur zakte de spierzwakte, stijfheid en hevige pijnscheuten aanmerkelijk af. Heb in overleg met de specialist besloten de inname van dit medicijn te stoppen

ALENDRONINEZUUR SANDOZ TABLET 70MG

18 June 2019

Helaas is Alendrolinezuur niet meer.leverbaar tot in december 2019.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

10 April 2019

Bijwerkingen tijdens gebruik: buikpijn, ernstige botpijn in arm en schouder, jeuk. Deze zijn na het stoppen met het medicijn verdwenen.Bijwerkingen waar ik nu nog last van heb: ernstige haaruitval, rode en pijnlijke ogen, zwelling & vocht in oogkassen.Medicijn 3 maanden geslikt: dit middel is erger als de kwaal !

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.