Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

31 August 2022

gebruikt vanwege osteoporose. De eerste maand was een proef (4 tabletten). Ik vond het moeilijk te slikken (je proeft toch het zuur en vraagt je af, hoe gaat het met de door MDL-arts eerder vastgestelde refluxziekte).. Verder geen nare bijwerkingen gehad. Bij terugkomst in de apotheek zei ik spontaan ("ik begrijp niet dat dit tablet niet filmomhuld is gezien het risico voor slokdarm en maag". Antwoord: "Maar die hebben we ook" en ik kreeg daarna zonder problemen de filmomhulde versie van Aurobindo mee. Geen problemen meer gehad tot het begin van het nieuwe jaar. Ik kreeg Aurobindo in mijn handen gedrukt, maar zag dat de kleur van de verpakking anders was. Het tablet was m.i. niet filmomhuld. Ik kon wel een filmomhulde versie krijgen van Sandoz, maar dan moest ik zelf een deel bijbetalen van de zorgverzekering! Zo raar, eerst krijg je zo een filmomhulde versie mee, geen enkel probleem. Het jaar daarop wordt een filmomhuld tablet niet meer volledig vergoed. M.i. denkt men niet goed na: penny wise, pound foolish. Bij osteoporose moet men dit medicijn minimaal 5 jaar slikken! Men kan mensen met refluxproblemen m.i. niet blootstellen aan een risico op slokdarmkanker. Hoe hoog zijn de zorgkosten dan wel niet?

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

30 July 2022

Elke week 1 tablet. Ben er steeds 2 dagen beroerd van. Tot niets in staat vanwege grieperig gevoel. Pijn in botten en spieren. Vooral heupen, liesstreek en benen. Zware hoofdpijn en geïrriteerde ogen met slecht zicht.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

28 January 2021

Vreselijke maagzuur, hartkloppingen. Pijn in de armen al na 1 tablet.

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

2 September 2020

Maandag eerste tabl genomen, in de nacht vreselijke pijn ,heupen, armen,rug liezen, elk botje in mijn lichaam deed vreselijke pijn,Dinsdag kon ik niet meer lopen, hele lichaam pijn vreselijk. Nu bang voor Maandag de tweede tabl in te nemen.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

27 February 2020

In het begin opgezette buik en dikke vingers. Dat werd na een week of twee iets beter. Na drie maanden kreeg ik echter last van mijn ogen. Ik kon steeds slechter lezen, geen enkel leesbrilletje hielp meer, en ik had erg veel last van pijnlijke druk in mijn ogen. Ook had ik last van kortademigheid bij het hardlopen. Toen ik stopte met deze medicatie ging werkelijk binnen een week het licht weer aan. Ik kon weer lezen, de pijn in mijn ogen verdween en ik had geen enkele last meer van kortademigheid bij het rennen. Dus voor mij nooit meer Alendroninezuur.

ALENDRONINEZUUR PCH TABLET 70MG

22 August 2019

Heel veel spier en botpijn, gevoel van zware griep. Na 3 dagen iets minder, maar nog steeds spierijn. Heel akelig gevoel

ALENDRONINEZUUR/ CHOLECALCIFEROL AUR TB 70MG/ 2800IE

7 August 2019

In de nacht nadat ik de eerste weekdosering heb ingenomen kreeg ik hoofdpijnen en pijnscheuten in mijn onderrug, linkerheup en linkerpols. Ik kon nauwelijks slapen en met zeer veel moeite opstaan. De pijnscheuten en stijfheid waren op een schaal van 1-10, 8-10 en de onderliggende pijn opbouwend van 3-6. Ook bleef ik een algeheel koortsig en pijnlijk gevoel houden. Na 32 uur zakte de spierzwakte, stijfheid en hevige pijnscheuten aanmerkelijk af. Heb in overleg met de specialist besloten de inname van dit medicijn te stoppen

ALENDRONINEZUUR SANDOZ TABLET 70MG

18 June 2019

Helaas is Alendrolinezuur niet meer.leverbaar tot in december 2019.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

10 April 2019

Bijwerkingen tijdens gebruik: buikpijn, ernstige botpijn in arm en schouder, jeuk. Deze zijn na het stoppen met het medicijn verdwenen.Bijwerkingen waar ik nu nog last van heb: ernstige haaruitval, rode en pijnlijke ogen, zwelling & vocht in oogkassen.Medicijn 3 maanden geslikt: dit middel is erger als de kwaal !

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

29 March 2019

Het medicijn geeft niet zoveel bijwerkingen maar ik krijg wel een waarschuwing tandarts kaak implantaten, dat het een slecht medicijn is. Vreemde geen ene arts of specialist reageert daar op. Dus zelf bepalen of ik het risico wil nemen voor mijn kaak. Slecht!

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

27 February 2019

Sinds het gebruik ervan vele ontstekingen in de kaak gehad en meerdere tanden verloren, ik heb nu een gebit maar de ontstekingen blijven komen. Ik denk erover om ermee te stoppen.

ALENDRONINEZUUR PCH TABLET 70MG

15 December 2018

Heel veel bijwerkingen gehad bij deze medicijnen. Ik kreeg ze omdat ik prednisolon moet slikken voor mijn reuma. Sins ik alendroninezuur 1 keer p.w 70 mg moest, namen klachten van pijn en stijfheid toe. Heel veel last van maag en darmklachten door dit middel. Na 4 weken beroerd er van te zijn geweest ermee gestopt.

ALENDRONINEZUUR PCH TABLET 10MG

14 December 2018

Heb ik van de internist gekregen voor botontkalking maar gebruik ze niet meer omdat ik door het medicijn mijn implantaten verloren heb en ze van de tandarts niet meer mag nemen want hij kan voor mij geen implantaten zetten omdat ze afstotingsverschijnselen geven vind ik heel erg daar ik ze pas 3 jaar had en heb aan gegeven dat ik die had bij de internist maar niets mee heeft gedaan.

ALENDRONINEZUUR PCH TABLET 70MG

12 June 2018

pilletje blijft in de keel steken. Ook na het drinken van een glas water.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

21 October 2017

Het pilletje blijft steken in mijn keel, ondanks dat ik er een heel glas water bij drink en rechtop blijf zoals het voorschrift luidt. Laat de fabrikant er een glad omhulsel om maken! Elke week weer zie ik er enorm tegenop om dit pilletje te slikken en dat heb ik bij geen enkele andere pil.

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

19 December 2016

Het enige medicijn dat ook werkelijk helpt. Sinds ik dit gebruik, heb ik geen last meer van m'n rug. Het enige nadeel ervan vind ik dat ik er zuurbranden van krijg, maar dan neem ik 2 suikerklontjes en verdwijnen de klachten. Top!

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

22 August 2016

Na 5 jaar mag ik stoppen met het slikken van bovengenoemd medicijn. Resultaat: botten 10% toegenomen (dikker) in de benen en heupen en 14% in de rug.

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

31 July 2016

Neem de tablet op vrijdagmorgen in. Was de eerste keer na inname beroerd, pijn aan al m'n gewrichten en spieren, kon niets meer, niet draaien in bed, zitten en lopen, ik wist niet wat me overkwam. Gelukkig werd het iedere week minder, toch heeft het zeker 2 maanden geduurd voor ik klachtenvrij was na innemen van alendroninezuur. Maar ik ben blij dat ik doorgezet heb.

ALENDRONINEZUUR Sandoz tablet 70 Mg.

21 February 2016

Veel pijn in de gewrichten en in de liesstreek. Ik ga het nog even langer gebruiken en als de klachten niet verminderen stop ik er mee.

ALENDRONINEZUUR MYLAN TABLET 70MG

12 December 2015

Het enige nadeel was dat ik een half uur moest wachten met koffie en eten, dit een keer per week. Ik heb dit medicijn ik meen 5 jaar of langer geslikt en moest stoppen van de arts omdat anders mijn botten te hard zouden worden.

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 10MG

ALENDRONINEZUUR ACTAVIS TABLET 70MG

30 August 2015

Na slechte ervaringen met Evista overgestapt op de alendroninezuur tabletten. Ik moet deze vijf jaar lang 1x per week slikken. Tot nu toe last van mijn onderbuik. De eerste dag grieperig en lamlendig. Nu maar hopen dat het de moeite waard is.

ALENDRONINEZUUR ACTAVIS TABLET 70MG

9 April 2015

Forse gewrichts- en spierpijn. Gewrichtsontstekingen, met name handen/knieën. Spierzwakte. Extreem vermoeid. Negatieve gedachten. Secundair: maagpijn, gevoelige tanden. Nu vier pillen geslikt. Intensiteit van klachten neemt af maar in deze vier weken nog geen moment pijnvrij geweest.

ALENDRONINEZUUR ACCORD TABLET 70MG

ALENDRONINEZUUR ACTAVIS TABLET 70MG

2 April 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel