Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

6 juni 2024

Onlangs kreeg ik Amiodaron voorgeschreven, met een begindosering van 3 tabletten per dag gedurende 1 week, gevolgd door 2 doseringen in de 2e week en m.i.v. de 3e week 1x per dag. Al na 2 dagen voelde ik mij steeds zieker worden. Slapeloosheid (elke nacht om plm. 2 uur klaarwakker), hoofdpijn, draaierigheid en een misselijk gevoel bepaalden mijn leven. Een groot deel van de dag lag ik op bed, totaal uitgeput en doodziek. Het enige pluspunt van dit middel is dat het je hartslag keurig in toom houdt. Verder is het puur vergif en een lang blijvende aanslag op je gezondheid. Gelukkig mocht ik na 5 dagen stoppen met dit vreselijke gif. Het duurt maanden totdat dit middel uit je lichaam verdwenen is. Gelukkig gebruikte ik het nog maar 5 dagen. Mijn advies: begin er niet aan, als het echt niet anders kan en kies voor een (extra) ablatie (indien mogelijk), al dan niet met een andere medicatie. In mijn geval Verapamil Retard 120 mg per dag. mr.drs. Dirk-Jan Kann, Huizen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

10 mei 2024

Zelfs de cardioloog vond het nodig om voor dit middel te waarschuwen! Beslist lange mouwen dragen en zo. De apotheker schrijft met hoofdletters: niet in de zon of onder de zonnebank. Ik zou graag zien dat dit wat beter wordt gemotiveerd. Ik slik trouw iedere avond die rommel en zit heerlijk in de zon met uiteraard wel zonnecreme factor 30 en heb nergens last van. Dus stop met dat paniekzaaien!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

29 maart 2024

Ik gebruik dit medicijn nu 2 maanden. Ik heb een boezemfibrillatiemet flutter onderzijde hart. Inmiddels 2x Cardioversie ondergaan. 1e was mislukt (er zijn 3x schokken geprobeerd, allen zonder succes). Daaropvolgend moest ik Amiodaron HCI Aurobindo 200 mg gaan gebruiken. Na 1 maand en 2e Cardioversie poging gedaan, nu bij 1e schok was het hartritme gelijk goed! Echter na 3,5 dagen na een wat intensiever sportmoment (racefiets 25 Km 145-155 bpm) was het probleem weer terug (baalde flink). Dat moment kon ik precies bepalen dmv een Kardia Mobile 6L met meting meerdere keren per dag en gedaan kort voor én na het sportmoment. Ik sta nu op de wachtlijst voor Ablatie en hoop tzt van dit medicijn af te zijn. Ervaring: Als ik hier wat ervaringen lees kan ik Aurobindo 200 mg redelijk verdragen. Heel af en toe korte angstmomenten en vreemde druk in oren/hoofd, maar alles acceptabel. Nog geen ervaring met zon gehad, het was/is nog eind winter/begin voorjaar. Ik vind die vermelde bijwerking betreffende overgevoeligheid voor zon het vervelendst en ben benieuwd naar ervaringen van mensen die dit in laat voorjaar en zomer gebruikt hebben,

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

27 oktober 2021

Na zes jaar amiodaron (200mg pd) had ik bijna alle bekende bijwerkingen al. Toen volgde een ernstige longbeschadiging met als gevolg te weinig zuurstof in het bloed en in coma raken. Twee keer geïntubeerd. 2,5 liter vocht achter de longen afgetapt. 6 zakken bloed. 8 kilo verlies aan lichaamsgewicht. Vreselijke delier. 30 dagen op de Intensive Care, totaal 52 dagen ziekenhuis. Situatie vaak kritiek, laten inslapen was een optie. De diagnose was bacteriële longontsteking . Dus veel antibiotica en liefst 39 pogingen om een bacterie op te sporen. Steeds met negatief resultaat. Op het internet is het advies zeer duidelijk: artsen wees alert, als er geen verklaring is voor een longbeschadiging, denk dan aan amiodaron. In mijn geval werd helaas pas na 32 testen (38 dagen) besloten dat amiodaron de oorzaak was en niet een bacterie. Daarna volgde een forse dosis prednison per dag met verbluffend resultaat. Men had “zelden een 77-jarige man zo snel zien opknappen”. Na nog 2 weken ziekenhuis en 17 dagen revalidatie was ik zelfverzorgend en weer thuis. Een jaar later zijn mijn longen geheel hersteld. De huidverkleuring is weg. De schildklier is (nog) niet goed. Onderschat de kans op een amiodaronlong a.u.b. niet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

23 mei 2020

RAMPZALIG MIDDELAmiodaron heeft mijn leven verwoest. Na 1,5 jaar zijn weten we eindelijk dat ik er afschuwelijk veel ernstig beperkende bijwerkingen van heb. Ik heb ze zonder voorlichting gekregen in het ziekenhuis maar er is mij niet verteld dat dit middel veel bijwerkingen kan geven. Ik ben een aantal keren buiten bewustzijn geraakt, ik ben vreselijk moe, ik lig 24/7 op het ziekenhuisbed bij de ventilator omdat mijn gezicht, hals, armen, en bovenste deel borstkas zo bloedheet, rood en warm zijn en onder de (jeukende) uitslag zitten, ik heb afgrijselijke nachtmerries, ik word ‘s nachts gillend van wakker (dat was PTSS zei men) ik heb veel zenuwpijn, ben benauwd en heb heel vreemde klachten in mijn benen en voeten (zowel pijnlijk als gevoelloos). Ondanks ziekenhuisopnames werd de link met Amiodaron niet gelegd. Ik verdraag geen dag/zonlicht meer dus de ramen zijn afgeplakt. Mijn ogen zijn slecht geworden, ik zie wazig mijn ogen gaan hangen of zelfs volledig dicht van de zwelling. Ik kan bijna niks meer en ik ben pas 46 jaar!! Echt afschuwelijk. Ik ben een aantal dagen geleden gestopt met deze rotzooi. BEZINT EER GIJ BEGINT want het zijn absoluut geen onschuldige tabletjes maar ze kunnen je leven ruïneren of zelfs beëindigen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

28 december 2019

Neem het nu 3 weken,al de rest gestopt. Begonnen met 3 per dag 1 week dan 2 per dag week en nu onderhoudsdosis van 1 dag.Tot op heden valt het mee,mijn hart slaagt wel 9 tal slagen hoger in rust dan vroeger met betablokkers wast het 37 minimum nu 46,ben ook wel wat opgejaagd en meer energie,hopelijk blijven de ritmestoornissen weg,laatste maanden 5 tal op 1 maand,nu na 4 weken nog niks

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

26 september 2019

Mijn vader heeft dit medicijn een jaar gebruikt. Hij kreeg longontsteking en werd opgenomen in het ziekenhuis. Twee dagen later lag hij in kunstmatige coma op de IC. 4 weken later zijn de machines gestopt en is hij overleden. Dit is aantoonbaar te wijten aan de amiodaron

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL TEVA TABLET 200MG

19 juni 2019

Sinds Januari 2019 neem ik dit medicijn betreft flutter. Ik ben ondertussen zeker 10 kg verdikt voel me hier heel slecht bij. Heb op 7 Juni 2019 ablatie rechter flutter ondergaan maar ik moet nog steeds die amiodaron 200 mg nemen ,1x per dag. July terug op controle bij de cardioloog , hoop dat ik ermee mag stoppen want ik ben in mijn leven nog nooit zo dik geweest :-( en lijn hart slaagt na1,5 week thuis van die ablatie nog 96 /per minuut..Mss iemand die weet of er een vervanging van die amiodaron bestaat waarbij ik terug gewicht verlies en mijn normale gewicht terug heb . Met dank en groetjes ,Dora

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

19 juni 2019

Na een paar dagen normaal hartritme. Geen enkele bijwerking. Geweldig medicijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL MYLAN TABLET 200MG

8 mei 2019

Zeer sterk en agressief medicijn.Chronische ontstoken neusslijmvliezen. Ontstoken ogen.Zeer gevoeligheid voor zonlicht. (niet in de zon) Pas 3 maanden na stoppen geheel uit het lichaam.Het werkt wel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

1 november 2018

Mijn man slikt dit ook en zegt nu dit medicijn word mijn dood . Morgen tweede keer cardioversie zijn al sinds juli aan het dokteren en ze zeiden na de eerste nou een tweede heeft geen zin meer .Dus waarom ze nu wel weer een doen ?? Na morgen slikt hij het beslist niet meer. Ze blijven experimenteren met medicijnen de cardioloog zegt u hart loopt continu een marathon .Maar het hart is ook een keer uitgelopen. Hartslag is in rust nu 120 was 155 . Boezem dusdanig vergroot en volgens de artsen niets meer aan te doen. We wachten morgen nog af en anders willen we een second opinion . Maar onder geen beding dit medicijn verder slikken . Hart slaat op hol hij zit soms drie en half uur snachts beneden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL SANDOZ TABLET 200MG

9 oktober 2018

Slecht medicijn alle organen aangetast h wel veel bijwerkingen en aan overleden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL SANDOZ TABLET 200MG

29 september 2018

Mijn man heeft 20 dagen AMiodaron 1200 Mg per dag moeten slikken ( om het hart “op de rit te krijgen”) en daarna 200 Mg per dag. Al met al 3 en halve maand. Hij werd hier erg ziek van maar er werd niets mee gedaan. Twee keer een opname in het ziekenhuis. De derde keer twee weken IC in een zeer zorgwekkende toestand. Toen ik voor de DERDE ! keer een opmerking over de Amiodaron gemaakt had werd het stopgezet en mijn man ging opknappen heen. Als men het niet stopgezet zou hebben zou hij het niet overleefd hebben. Dat werd later door de artsen toegegeven. Helaas heeft mijn man er twee beschadigde longen aan overgehouden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL AUROBINDO TABLET 200MG

25 mei 2018

helpt wel tegen hartstoornissen, ben er niet helemaal vanaf, maar heb bijwerkingen er van zoals schildklier, benauwdheid, meer beven, vraag me af of er een ander middel is zonder al die bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL SANDOZ TABLET 200MG

19 mei 2018

Geen bijwerkingen, om de 8 uur een tablet na drie dagen klopte mijn hart weer normaal, geen boezem fibrilleren meer. Twee maal dezelfde ervaring.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Amiodaron

2 april 2018

Na een ablatie dit medicijn gekregen. Door enstig hartfalen heb ik mn slaap nodig. Door gebruik van dit medicijn had ik iedere nacht nachtmerries , beleefde heftige gevechten en werd daardoor doodmoe wakker. Overdag haalde ik me van alles in mn hoofd, was er van overtuigd dat ik dement was omdat ik van alles vergat. Na een half jaar is het medicijn verlaagd naar 100 mg en zijn bovenstaande bijwerkingen minder geworden. Toch veranderde ik langzaam in een soort zombie waar veel aan voorbij ging, kon me niet meer concentreren, niet meer focussen . Conditie was 0, Ben verschillende keren naar de opticien geweest om mn ogen na te laten kijken...zag wazig en halo's , bleek ook een bijwerking te zijn. Nu sinds januari is het medicijn op zeer sterk aandringen van mijn vrouw verlaagd naar 50 mg.. En vanaf die tijd begin ik langzaam maar zeker weer mezelf te worden.

AMIODARON HCL APOTEX TABLET 200MG

29 september 2017

Schildklierondsteking hartslag onregelmatig. Na drie jaar behoorlijk ziek geworden. Dus dit medicijn niet gebruiken overstappen op metoprololtartraat

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL MYLAN TABLET 200MG

8 april 2017

Veel bijwerkingen. Moeilijk ademen, volg gevoel op borst, steken op borst, jeuk, spierpijn, misselijkheid, duizelig, slapeloosheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL MYLAN TABLET 200MG

12 december 2015

Vele klachten o.a. slapeloosheid, erge maagklachten, misselijk, hoofdpijn en erg onrustig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL ACTAVIS TABLET 200MG

1 juni 2015

Helpt boezemfibrilleren voorkomen, maar het lopen gaat steeds moeilijker en ook een beklemd gevoelvol de borst doet zich vaker voor.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMIODARON HCL SANDOZ TABLET 200MG

20 mei 2015

Gebruik het nu ruim 3 maanden. Krijg weer meerdere malen per week een beklemming op de borst bij alleen maar wandelen of zwemmen. Kan dan niets meer en hoop dan dat het wegtrekt wat wel een tijdje kan duren Word soms ook duizelig. Krijg pijn in spieren en gewrichten. Kan moeilijk lopen. Ga over 2 dagen naar de cardioloog en zal dit aan hem doorgeven. Hoop dat hij een andere oplossing heeft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.