Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

10 November 2022

Sinds 3 maanden slik ik amlodipine ivm een veel te hoge bloeddruk. Bloeddruk daalt maar ik krijg nu last van bijwerkingen die niet prettig zijn. Geen last van oedeem maar zeer veel pijn in mijn rug/romp, spierpijn in benen, maagklachten, tandvleesproblemen en neerslachtigheid. Ik weet niet of ik hier nog mee door ga.

AMLODIPINE SANDOZ TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

8 November 2022

Na een miocard-infarct in oktober 2020, slik ik op voorschrift van de cardioloog, al 2 jaar onder andere Amlodipin 5 mg. M'n bloeddruk is sindsdien steeds keurig beneden de gevaren-grens van 140 en ik heb geen enkele bijwerking (denk ik). Door m'n werk, waarin fysieke inspanning en vaak onmogelijke werkhoudingen vereist zijn, heb ik uiteraard last van vermoeidheid 's middags, als 62 jarige man, en had ik veel last van kramp in m'n kuiten en voeten. Echter, met het slikken iedere avond van een 400 mg Magnesium Citraat-pil, zijn deze krampen verdwenen (te veel hiervan geeft diarree-klachten !!!). Amlodipin levert bij mij dus geen nadelige effecten, eerder positief !!!

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

23 August 2022

Ik kreeg naar jaren gebruik last van hevige verwardheid, of dat ik dement werd, en de bloeddruk bleef toch aan de hoge kant, ik ben gestopt, ik ging mij stukken voelen en knapte weer op zoals ik hoorde te zijn!! Medicijnen met de bijwerkingen zijn soms erger dan de kwaal, troep!

AMLODIPINE APOTEX TABLET 5MG

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

13 July 2022

Jaren geslikt en kreeg last van; krampen in benen, voeten, enkels, kortademigheid, vergeetachtig. Tot de arts voorstelde stop eens met dit medicijn, naar twee weken knapte ik op, gif is het de bijwerkingen zijn erger dan de kwaal!

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

30 June 2022

Sinds zes weken gebruik ik dit medicijn. Ik kan er niet scherp door zien en kijk wazig door dit medicijn. De huisarts heb ik gebeld (op advies van apotheker) en ik word morgen teruggebeld. Ik ga het niet meer innemen.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

AMLODIPINE PCH TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

29 May 2022

De Hoge bloeddruk daalde inderdaad naar een goede waarde. Veel last van spierpijn, onrustige benen en ontzettend veel opvliegers. Nu gestopt met dit medicijn, bloeddruk blijft nu stabiel en de opvliegers zijn compleet verdwenen

AMLODIPINE MYLAN TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

19 May 2022

Nu 4 wkn op voorschrift cardioloog ingenomen na 2 wkn al dikke enkels en benen. Gaf het een kans bloeddruk gedaald maar moe en buikomvang toegenomen ook in gewicht. Nu ondraaglijke pijnen buik en rondom romp . Gaat dwars door 6 x paracetamol en 3x diclofenac heen . Huisarts gaf stress de schuld . Nu 1 dag gestopt gaat beter. Huisarts en apotheek gemeld. Dus wat anderen zeggen de pil bijwerkingen zijn erger dan de kwaal. Luister naar je lijf !!!

AMLODIPINE ACCORD TABLET 10MG

18 May 2022

Sinds ruim een week 10mg ivm hoge bloeddruk. Dit is in combinatie met losartankalium die ik al langer gebruik wel gezakt. Alleen nu dikke enkels en onderbenen gespannen, jeuk, hoofdpijn. Verder heel erg moe en problemen met lopen, moest vaak rust houden ivm pijn in bovenbenen en heupen. Raar gevoel in mijn hartstreek en zware linkerarm. Weet niet of klachten zullen verdwijnen.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 10MG

23 April 2022

5 weken slik ik Amlodipine accord 5mg, voor hart kramp,wat 1keer is gebeurd, hoge bloeddruk.Heb al hevege overgangs klachten,met gebruik Amlodipine nog erger.Gek van te worden! Kortademigheid nu,had ik van tevoren niet.Eet heel mijn leven gezond, beweeg veel,nu ben ik gauw moe en veel lichaamelijke klachten.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

19 April 2022

10 dagen ingenomen. Erge oedeem/pijnlijke voeten en benen. Ook in armen en gezicht zit vocht. Koude rillingen. Ijskoud en doof gevoel in vingers. Stijve handen na rustperiode. Problemen met lopen door vermoeidheid en mindere spierkracht in benen. Ik ben ermee gestopt.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

1 April 2022

Ben nu 2weken bezig voel me zo ziek van 5mg naar 10 mg hevige hoofdpijn duizeligheid vieze smaak in mijn mond ben benauwd heb geen kracht meer

AMLODIPINE SANDOZ TABLET 10MG (ALS BESILAAT)

21 March 2022

Al twee jaar klachten moeilijk opstaan. Pijn in mijn hele lijf .. koude rillingen. Niemand kon achterhalen wat het was. Vandaag zeiden andere huisarts .. stop maar eens met dit medicijn. Na twee jaar ellende eindelijk een arts die dit aangaf. Herken me volledig in alle beschrijvingen hier over sandoz 10mg

AMLODIPINE MYLAN TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

9 March 2022

dikke enkels en opgezette voeten en tenen. Koude rillingen, ondertemperatuur. Bloeddruk stijgt eerder dan dat hij daalt, maar ben pas 5 dagen aan de gang.

AMLODIPINE MYLAN TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

6 March 2022

Bloeddruk daalt , maar enkels en benen zwellen en zwellen, ook kortademigheid. Bijwerkingen medicijn lijken erger dan de kwaal.

AMLODIPINE SANDOZ TABLET 10MG (ALS BESILAAT)

1 March 2022

Had eerst 5 mg dat ging wel, maar laatst verhoogd naar 10 mg. Kan moeilijk opstaan van de bank, pijn in benen heupen knieen, Raar gevoel ook steeds in de benen vooral in de avond. Héél lastig ik ga afbouwen en dan stoppen na overleg arts. Ben benieuwd wanneer dat rare gevoel over is.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 10MG

6 February 2022

Sinds april het merk ACCORD. Drama! Dikke benen en enkels, pijnlijke pols gewrichten en stijve handen vooral na rust. Deze staan dan in de klauwstand en moet ze voorzichtig los maken. Ook veel last van oorsuizen. Ga er nu mee stoppen. Hou mijn bloeddruk bij en ik kijk wel. Het zou ook fijn zijn als er wat mee gedaan gaat worden. Melden alleen is niet genoeg. Farmaceutische industrie aanpakken is beter!

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

31 December 2021

4 dagen aan het slikken nu, tegen veels te hoge bloeddruk. De bijwerkingen beginnen te komen. Ijskoude handen tot 'dode' vingertoppen, spierpijn in armen en benen, hartkloppigen, rillingen van top tot teen. Hoop dat dit weggaat. Bloeddruk wel iets gezakt, van 190 naar 170. Nog veels te hoog, maar ben pas 4 dagen bezig.

AMLODIPINE SANDOZ TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

AMLODIPINE SANDOZ TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

10 October 2021

Ik heb Amlodipine gekregen van mijn huisarts, de bijwerkingen van dit middel zijn juist bij mij bekent. Wie ervaart dit ook en wat doe je eraan?

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

4 October 2021

Gebruik sinds 27 augustus 2021 , 5 mg per dag welke ik om 22.00 inneem. Sinds eerste dag is mijn bloeddruk gezakt van 175/103 met een hartslag van 55, naar een hartslag van 132/80 met hartslag van 52. Al met al zeer tevreden. Van alle in de beschrijving omschreven mogelijke bijwerkingen heb ik totaal geen enkele last.??

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

17 August 2021

Ik ben pas begonnen ik ben benieuwd

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

12 August 2021

smaak- en geurverlies, in sterke mate.

AMLODIPINE AUROBINDO TABLET 5MG

28 June 2021

door de jaren heen steeds allergische reactie na 8 jaar een echte uitbarsting kleine bultjes toen armen en benen vuurrood als of ze ondergedompeld waren in kokend water blaren op de benen wel 8 weken er ellende er van jeuk en pijn gehad zo het nu lijkt duurt het nog wel een paar week voor dat het echt weg gaat koorts er bij een en al ellende het wekt wel snel tegen h.bloeddruk voor de rest word je vergiftigt. dood ziek er van dus nu moet ik opnieuw in geregeld worden met een nieuw medicijn en dat is ook niet gemakkelijk verschillende gehad en nog niet klaar dokter zegt nou maar die amlodipine doet het wel goed hoor advies om het weer op te pakken nou echt niet.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.