Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

16 May 2022

Moest dit gebruiken ivm colonoscopie. een avond Voor gebruik van de darmspoeling. Na alle ervaringen te hebben gelezen was ik niet gerust op het gebruik. Om 22:00 ingenomen na een uur wat rommelende geluiden toch in slaap gevallen en rond 04:00 wakker om naar het toilet te gaan wel wat last van maagzuur. Verder geen klachten gehad. Ik was blij met deze ervaring want ik had wat verschrikkelijke verhalen gelezen..

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

9 May 2022

Na wat reacties te hebben gelezen, beetje argwanend de twee tabletjes ingenomen. Wat zitten er een hoop “piepers” bij….. je neemt deze, omdat je verlost wilt worden van……. Precies. Ik heb om 11.00 uur ze dus ingenomen, daarna op de bank in slaap gevallen. Zo nu en dan werd ik wakker, er zat gelukkig “schot” in de zaak….. het rommelde wat, beetje zweten (niks overdreven), en wat kram ( maar dat had ik toch al, zeker niet erger! ). Rond 17.00 uur was het moment aangebroken….. de “kluster-bom” diende zich aan. De stoelgang was soepel, tot drie keer toe…. Wat een opluchting. Ja, het is een middel om je van een “ongemak” te verlossen….. dat brengt met zich mee dat het niet aangenaam is….. maar wat is erger….. beetje zweten, ja….. kramp, ja ook, het moet wel gestuwd worden…..naderhand heeft het nog wel een dag geduurd eer het gerommel, klein beetje kramp, verdwenen was. Prima middel, zou het zo weer gebruiken.

BISACODYL APOTEX TABLET MSR 5MG

4 May 2022

Als darmvoorbereiding moest ik twee dagen voor de colonoscopie om 22.00 twee tabletten Bisacodyl nemen. De dag erna en de ochtend van het onderzoek ook nog 2 liter Moviprep en 2 liter heldere drank. De nacht op inname van Bisacodyl heb ik de ergste darmkrampen in mijn leven meegemaakt, ik heb van 02.00 tot 08.00 huilend en schreeuwend van pijn op het toilet gezeten. Alsof mijn darmen werden fijn geknepen en uit elkaar getrokken. Ik had zo'n verschrikkelijke pijn. En ik ben pijn gewend, ben bekend met ondermeer zenuwpijn, endometriose, reumatische ontstekingspijn en ziekte van Crohn pijn. Onbegrijpelijk waarom ik deze marteling moest ondergaan. Ik heb eerder colonoscopiën ondergaan en altijd was Moviprep voldoende. Ik ben een 45-jarige vrouw van 65 kilo zwaar die al jaren veganist is dus wat de arts verwachtte in mijn darmen en daarom dit middel uit de hel voorschreef geen idee maar het is een verschrikking.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL CF ZETPIL 10MG

30 April 2022

Na een week niet naar de wc te kunnen, zetpil ingebracht. Na een 20 minuten kwam de aandrang. Met weinig buikkrampen is alles er uitgekomen, wel nog moeten persen. Na 1,5uur het laatste deel eruit kunnen persen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

7 April 2022

Om 10 uur ingenomen na het eten... Om 2 uur snachts ineens vreselijke buikpijn... Zweten, trillen en een buik die helemaal opzwelt. Naar de wc zakte in bijna door m'n benen. Heb 112 gebeld en ambulance kwam.. Ze hebben hartfilmpje gemaakt. Maar kwam duidelijk uit de maag, na een rennie leek het halfuur later dragelijk Zelfs de dag later kwamen de pijn aanvallen nog terug... Nooiiit weerrrr

LAXEERTABLET HTP BISACODYL TABLET MSR 5MG

16 January 2022

's avonds ingenomen rond 8 uur. In de nacht wakker geworden met hevige krampen. uiteindelijk flauwgevallen bij het toilet en gelukkig gevonden door ouders die een bonk hadden gehoord. 'de zeer zelden' bijwerking lijkt me toch niet zo zelden..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL CF TABLET MSR 5MG

16 September 2021

Jarenlang sporadisch gebruikt bij een verstopping. Afgelopen week weer laat van obstipatie dus bisacodyl ingenomen om 23:00. Vervolgens om 02:30 wakker verschrikkelijke buikpijn en krampen. Naar het toilet gegaan wel aandrang maar geen ontlasting. Ineens hevig zweten, oorsuizingen, wazig zien. Mijn man uit bed geroepen gelukken niet flauwgevallen. Nadat dit was gezakt (3 kwartier) pas ontlasting gehad. Altijd fijn gebruikt maar nu durf ik het niet meer ook de dag erna nog veel buikkrampen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL APOTEX TABLET MSR 5MG

25 October 2020

Moest dit nemen voor een darmonderzoek, binnen een kwartier giga diarree en buikpijn. Hoezo naar enkele uren komt de stoelgang op gang. Artsen zouden van te voren meer moeten vragen naar de gebruikelijke stoelgang en dan in overleg wel/niet dit middel laten slikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL CF TABLET MSR 5MG

10 September 2020

Prima bij verstopping. Eén tablet werkt ook goed en is minder heftig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LAXEERTABLET HTP BISACODYL TABLET MSR 5MG

17 August 2020

Na enige dagen met dikke verstopte buik en minuscule beetjes ontlasting geprobeerd op te lossen met veel drinken en zelfs microklimaat. Werkte niet.Laatste optie voor ik huisarts wilde bellen was 2 tabletten bisacodyl voor het slapen gaan.Het kwam moeilijk op gang smorgens, maar heb uiteindelijk meerdere keren naar de wc gekund. 2x vaste ontlasting, daarna diaree. Niet plezant maar oh wat was ik opgelucht dat het eruit was. Daar heb ik wel een dagje overlast van buikkramp en diaree voor over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL APOTEX TABLET MSR 5MG

19 July 2020

Ik slikte dit om de darm schoon te maken voor een darmonderzoek. Om 22.30 2x ingenomen, om 2.30 wakker geworden van de krampen. De darmen hebben zich de uren daarna geleegd, uiteindelijk waterdun, maar wel ten koste van mijn nachtrust. Het is nu halverwege de volgende dag en mijn darmen doen nog zeer. De grote reiniging met de zakjes moet nog beginnen. Pfff, deze pillen zou ik nooit nemen voor een beetje verstopping.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Bisacodyl TABLET MSR 5MG

6 June 2020

Afschuwelijke maagpijn, zelfs de dag erma. Niet on staat water of eten binnen te houden.

BISACODYL TEVA TABLET MSR 5MG

27 February 2020

Na allerlei zakjes dit geprobeerd. Ik moest 2 tabletjes slikken wil ik reactie krijgen. Ga terug naar MDL arts voor advies wat wel goed werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL CF ZETPIL 10MG

LAXEERTABLET HTP BISACODYL TABLET MSR 5MG

2 February 2020

Last gehad van erg moeizame ontlasting, 1 tabletje gepakt en 5 uur later flinke buikkrampen, en kwam de "verstopping" er uit en in nog 5x toilet de rest van de darminhoud, ik beveel dit middel zeker aan het heeft enorm goed geholpen bij mij!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Bisacodyl kruidvat

2 January 2020

Heftige maagpijn, flauw vallen van de pijn, veel boeren, Benauwd, transpireren

Bisacodyl TABLET MSR 5MG

28 December 2019

27dec. Rond 2.00u wakker geworden door heftige pijn in mn buik ,heel erg bezweet en gevoel dat je over moet geven en flauw vallen.Naar het toilet geweest niks dus ,ben naar mn slaapkamer gegaan en viel voorover op de grond. bijna knock out zag alles zwart voor mn ogen Mn man heeft mij geholpen daarna koude rillingen heeft lang geduurd en pijn in mn buik werd minder .Vandaag binnen geweest! Wat een troep!

BISACODYL APOTEX TABLET MSR 5MG

27 November 2019

Heftige maagkramp erg misselijk flauw vallen heftig transpireren benauwd dus nooit meer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL CF ZETPIL 10MG

20 November 2019

De zetpil werkt inderdaad binnen zeer korte tijd, maar het was alleen aandrang, daadwerkelijk ontlasting krijgen ging niet. Pas na 7-8 uur en 7x naar de wc gaan, kwam er een beetje ontlasting.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LIVSANE LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

6 July 2019

Zou dit niet lichtvaardig innemen. Er moet wel sprake zijn van ernstige verstopping die gewoon niet makkelijk op te lossen is. Hevige krampen krijg je hier door. Zou een lichter middel nemen en geen Bisacodyl of contact laxantia en ook geen Sennacol of Sennabladeren want die werken niet goed in combinatie met vruchtensap. Het wordt wel eens voor onderzoek toegepast om lege darmen te verkrijgen en bij reizen als je na lange tijd in het buitenland niet naar het toilet kan en dan kan de stoelgang op gang komen. . .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Bisacodyl

24 June 2019

I.v.m. darmonderzoek de dag van tevoren 13:00 twee tabletjes van 5mg ingenomen. Na al die horrorverhalen van mensen die flauwvielen en moesten braken was ik behoorlijk bang voor de eventuele bijwerkingen. Nou, dat was dus nergens voor nodig. Rond 19:30 kwam de ontlasting langzaam op gang. Geen bijwerkingen, niet misselijk, niets.

BISACODYL APOTEX TABLET MSR 5MG

18 June 2019

Was geen pretje.In avond rond elf uur 2 tabletjes ingenomen. Vanaf ongeveer 00 uur steeds beroerder. Erg vervelend gevoel. Nauwelijks geslapen. Pas tegen de ochtend werd het iets beter. Zal deze tabletjes zeker niet meer nemen. Heb medicijn gehad via apotheek maar zie op bijsluiter dat dit product ook zonder recept is te verkrijgen. Zet daar zeer grote vraagtekens bij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL CF TABLET MSR 5MG

24 May 2019

Geeft kramp maar als je naar het toilet bent geweest geeft dat ook wel weer een opluchting en verlichting. ga over op Metamucil I.V.M. die kramp die je er door krijgt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL TEVA TABLET MSR 5MG

18 May 2019

door hevige obstipatie moest ik van de docter 2 pillen per dag met nog eens 4 zakken forlax erbij. het werkte super maar daarvoor in ruil zit je met het grootste deel van de dag met buikkrampen op school/werk zelf thuis. als je ligt is de pijn vaak minder.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel