Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CANDESARTAN CILEXETIL SANDOZ TABLET 16MG

12 April 2021

Overgestapt van ACE naar Angiotensine2. Na 18 -20 dagen erg onwel voelen. Kort ademig, hartkloppingen, hoesten , hoofdpijn. Dit middel brengt niet het gewenste effect.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL AURO TABLET 4MG

6 January 2021

Bloeddruk blijft aan de hoge kant. Daarnaast al 6 maanden verstopte neus en keelirritaties. Erg lastig in Coronatijd: geeft onzekerheid en ik heb mij al 4x laten testen (negatief). Inmiddels nu een week over op de Sandoz versie. Bloeddruk gedaald en verstopte neus lijkt ook minder te worden. Met enig voorbehoud: zit er weel het juiste goedje in Auro?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL AURO TABLET 4MG

CANDESARTAN CILEXETIL TEVA TABLET 16 mg

22 November 2019

Galbulten, jeukende en brandende hoofdhuid. Haaruitval. Per direct gestopt.

CANDESARTAN CILEXETIL SANDOZ TABLET 16MG

11 October 2019

verpakking met cm breed plakband onder en bovenkant dichtgeplakt. Is alleen met scherpmesje (met gevaar voor je vingers te openen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL AURO TABLET 4MG

3 September 2019

Gebruik het nu 19 dagen. Na 11 dagen: duizeligheid en lage bloeddruk. Dat verdween na 2 dagen. Na 13 dagen : flinke griep verschijnselen. Stijve nek/schouders, niezen,verstopte neus en keelpijn. Bloeddruk wel stabiel. Nu al 7 dagen deze klachten. Heel vervelend.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL AURO TABLET 16MG

31 January 2019

Vanaf mijn jeugd last gehad van migraine. ( nu 57) Na een Carotis dissectie kreeg ik twee jaar geleden candesartan voorgeschreven en ik ervaar weer hoe het is om een sociaal leven te hebben. Van elke dag hoofdpijn naar 4 dagen per maand en nog maar Pm 3 keer per jaar last van migraine ipv tweewekelijks.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL AURO TABLET 4MG

1 December 2018

Ik heb een te lage bloeddruk en hinder van chronische migraine. De voornoemde medicatie van mijn neuroloog wordt sinds 16-11-2018 toegepast om als onderhoud medicatie te dienen. Bij eventuele aanvallen is er alsdan een tot twee met een tussenruimte van 2 uur rizatriptan 10 mg. Ik word nu gehinderd door slapeloosheid, duizeligheid en misselijkheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL AURO TABLET 4MG

CANDESARTAN CILEXETIL AURO TABLET 8MG

14 September 2018

Sinds ik dit medicijn gebruik i.p.v. valsartan (beide tegen te hoge bloeddruk), heb ik last van slapeloosheid en een opgejaagd gevoel. Ik moet nu de dubbele dosis gaan slikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Candesartan cilexetil cf tablet 16mg

10 August 2018

Ik gebruik dit medicijn preventief tegen ernstige migraine... Het helpt mij goed.. ik heb minder migraine aanvallen..

CANDESARTAN CILEXETIL LICONSA TABLET 8MG

25 March 2018

Ik slik betablokkers tegen migraine. Kreeg eerst 't merk focus, uit Zaandam, werkte prima, hoefde nooit meer afspraken te cancelen. Op mijn verzoek bij de apotheek om weer focus te krijgen, werd mij liconsa, uit Barcelona, verstrekt met de mededeling 'in de computer staat = focus care'. Maar... hoe kan het dan toch... deze pil werkt NIET tegen mijn migraine. Heb in 2,5 maand al weer 2 belangrijke afspraken gemist, slik veel finimal bij en functioneer regelmatig niet of niet volledig. Liconsa = focus care? Ik geloof er niks van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL SANDOZ TABLET 4MG

12 December 2017

Voorgeschreven gekregen omdat ik van Perondopril na de hartoperatie veel moest hoesten en duizelig werd. Met Candersatan geen enkele klacht meer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL ACTAVIS TABLET 4MG

23 November 2017

Volgens mijn apotheek bestaat dit middel niet meer . Klopt dit ?

CANDESARTAN CILEXETIL/ HCT SANDOZ TABLET 16/ 12,5MG

7 September 2017

Ik kreeg deze voor de hoge bloeddruk voorgeschreven, begonnen met 4 mg en inmiddels 32 mg, tot nu toe nog geen verlaging van de bloeddruk. De bijwerkingen bij mij zijn; Maagzuur eczeem/jeuk gewichtstoename gewrichtsklachten winderigheid

CANDESARTAN CILEXETIL MYLAN TABLET 16MG

2 July 2017

Kriebel in de keel heel erg ,verkouden ,hoesten en pijn in de rug allemaal heel vervelend

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL MYLAN TABLET 16MG

25 June 2017

Heb deze vervanger Candesatan cilexetil voor Atacand gekregen van de apotheek, kreeg enorme hitte heftig transpireren, ontsteking aan de luchtwegen. In deze zitten zeer gevaarlijk E466, E463, E421. Zeer gevaarlijk stoffen. Vraag mij eigenlijk af waarom deze middelen erin zitten. Zorg steeds dat u de medicatie nakijken doet kijk hier https//www.geneesmiddeleninformatiebank.nl gebruik RVG Nummer OF EU nummer of werkzamestof

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL ACTAVIS TABLET 4MG

CANDESARTAN CILEXETIL CF TABLET 16MG

12 September 2016

Maar nu willen ze weer een ander geven. Satfinder houdt in dat het weer op regel gebracht moet worden, extra kosten 100 euro voor bloed prikken etc.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN hydrochloorthiazide 16/ 12,5mg

23 July 2016

Na 2 weken gebruik ipv Atacand Plus ervoer ik een gezwollen droge branderige keel met een aanhoudende kuch, heel vervelend, en het verergerde, na 3 weken totaal ben ik wederom Atacand Plus gaan gebruiken, echter nu ben ik ruim 2 maanden verder en de keelklachten blijven aanhouden.

CANDESARTAN CILEXETIL CF TABLET 4MG

1 June 2016

Ik heb twee vreselijke weken gehad, pas na een gebruik van meer dan een maand. Ik was ziek, koude rillingen, klappertanden, je denkt dat je griep krijgt. Spierpijn en pijn in de gewrichten. Het heeft even geduurd voordat ik door had dat het van de medicatie kwam. Geen fut, alles was teveel. Nadat ik was gestopt en als proef op de som enkele dagen later weer was begonnen, was het duidelijk. De bloeddruk was wel onder controle, maar ik wil dit niet weer meemaken. Het was echt heel vervelend, je denkt waar eindigt dit, dus gestopt en andere medicijnen gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL ACTAVIS TABLET 8MG

26 March 2016

Eigenlijk zit mijn ervaring van dit bloeddrukmiddel tussen oranje en roodbruin in, sinds 2004 4 middelen gebruikt tegen erfelijke hypertensie, bij alle middelen bijwerkingen, mijn hart/kleppen etc. is goed, gelukkig, 12 jaar geleden gestopt met roken, dat scheelt wel met je conditie, mocht 2 jaar geleden proberen te stoppen met medicatie van cardioloog, ging mis na 2 maanden? Mijn Chlorestorol/suikerspiegel is al jaren wel goed. Vervelend, voornaamste bijwerkingen candesartan bij mij persoonlijk, erectiestoornissen (soms), huiduitslag, somber gevoel, hartkloppingen, als ik doses van 4 mg per dag neem zijn er vrijwel geen hartkloppingen), sla x 1/2 dagen over, dus neem ik niets in, zijn vrijwel alle bijwerkingen verdwenen? Wel raar hoor, ben moeilijk in te stellen op dit soort medicatie. Bijwerkingen schelen van persoon tot persoon, maar toch. Graag ontvang ik reacties/c.q. ervaringen van andere gebruikers van dit bloeddrukmiddel, zou ik zeer op prijs stellen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL ACTAVIS TABLET 8MG

1 March 2016

Ik slik dit bloeddrukmiddel nu vanaf december 2015 in plaats van losartankalium 25 mg, vervelende bijwerkingen vind ik: erectiestoornissen en somberheid. De bijwerking blaasstenen (urinewegen) is bij dit middel wel een stuk minder, hoewel dit het "schoonste" middel is van de bloeddrukverlagers. Ik slik sinds 2004 deze middelen, 4 gehad, ben moeilijk in te stellen op dit soort medicatie, zijn er nu gelukkig wel nieuwe ontwikkelingen om een soort stand ingeplant te krijgen als de werking van medicijnen onvoldoende is, ga hier informatie over inwinnen via de huisarts en de cardioloog.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL SANDOZ TABLET 16MG

28 December 2015

Duizeligheid, alsof er iets zit achterin m'n keel en last van spieren en botten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel