Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 37 resultaten gevonden.

CARBAMAZEPINE SANDOZ RETARD TABLET MGA 200MG

16 December 2019

Vrouw, 28 jaarSinds 2005 diagnose epilepsie na het hebben van een gegeneraliseerde tonisch-clonische aanval. In het ziekenhuis opgehoogd tot hoge dosering (weet vrijwel niets meer van deze periode). In 2007 tabletten afgebouwd en toen nogmaals 'grand mal' aanval gehad, toen i.o.m. neuroloog besloten om medicatie door te slikken op kinderdosering (200mg per dag, 1/2 tablet s'ochtends en 1/2 tablet s'middags). Sindsdien aanvalsvrij. Sinds vorig jaar uit eigen beweegreden gestopt. Voelde me ondanks lage dosering toch vaak moe en wilde ermee stoppen. Zit nu een aantal maanden in een stresserige periode en merkte dat ik last van aura's kreeg (last v raar gevoel in maagstreek, duizelig) , was ontzettend bang om weer een aanval te krijgen. Dus op eigen iniatief sinds 2 weken weer gestart met medicatie. Voel me misselijk, maar gelukkig geen aanval (tot nu toe gehad). Hopelijk blijft dit zo.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE TABLET MGA 200MG

18 August 2019

Veel last van slijm ophoping nadat ik het medicijn heb ingenomen uren aan het hoesten. Vaak veel spanning op mijn lichaam en loop vaak buiten bijna tegen flauw vallen aan. Zie het elke keer net tot aan huis te redden!Zou dit nooit aanbevelen!!

CARBAMAZEPINE TABLET 200MG

28 July 2019

Ik krijg van dit medicijn woede uitbarstingen, angsten en grote stemmings wisselingen

CARBAMAZEPINE CF TABLET 200MG

22 May 2019

Ik heb sinds 2010 aangezichtspijn na van alles geprobeerd nu al 5 jaar aan de carbamazapine.. het helpt wel in begin goed nu alleen de pijn lichter neemt niet weg .veel bijwerkingen duizelig vergeetachtig moe hoofdpijn gestresst vochtvasthouden overgwicht. heb nu Gabapentine gekregen maar ga er niet mee beginnen .. deze heeft 10x meer bijwerkingen en lees allemaal alexhte dingen erover. wat me bang heeft gemaakt .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE TEVA RETARD TABLET MGA 200MG

14 October 2018

Sinds ik 5 jaar geleden op Sandoz ben over MOETEN stappen, meer aanvallen en aanvallen die ik niet voel aankomen. Zijn de Teva's nog ergens in de handel?

Carbamazepine van pch 200mg, helaas niet meer verkrijgbaar en waarom ????

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

24 August 2018

Dubbel zien, kokerzicht, dystonie, suïcidaal ernstig depressief. Alles is weggetrokken na staken van dit middel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Carbamazepine van pch 200mg, helaas niet meer verkrijgbaar en waarom ????

13 August 2018

Helaas niet meer verkrijgbaar , en waarom ???? Een meld die zeer goed werkt bij mijn zenuwpijn

CARBAMAZEPINE TABLET 100MG

14 February 2018

ik was met de carbamazipine 100mg goed tevreden en ineens was het niet meerleverbaar zit nu vast aande carbamazipine 200mg die ik moet splijten. vaak gaat dat niet goed waardoor ik verschillende helften heb of 1 helft die helemaal verpulvert. sinds het slikken van 4xdaags 1/2 tablet van de 200mg heb ik veel meer last van absances en meer lichtere aanvallen. vraag mij dus ook af wanneer komt de carbamazipine 100mg terug zodat ik weer een rustiger leven heb.

CARBAMAZEPINE TABLET 200MG

31 October 2017

Heb dit medicijn 6 weken gebruikt tegen trigeminus neuralgie. Begonnen met 200 Mg per dag, tot uiteindelijk 1200 Mg per dag. Na elke ophoging was ik telkens een paar dagen pijn vrij, waarna de pijnklachten weer steeds erger werden. Bijverschijnselen werden ook steeds erger: depressieve gevoelens, angst gevoelens, verwardheid, woordvindings problemen, jeuk, opgezwollen handen voeten en benen, verminderde werking van de lever. Uiteindelijk zat er over mijn hele lichaam een erg pijnlijke huiduitslag met bulten. Jeuk om gek van te worden. Evenwichtstoornis, trillende handen. En dat is nog niet eens alles. Bij het afbouwen en daarna stoppen met dit middel werd ik met de dag meer helder en verdwenen de bijverschijnselen.

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 400MG

14 September 2017

TEVA is PRIMA. Apotex kut. Nu denken ze richting opereren wat ik natuurlijk niet doe! TEVA moet opnieuw carbamazepine retard gaan leveren en de zorgverzekeraar moet het vergoeden!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 400MG

29 August 2017

Ik hat ook teva carbamazepine retard 400 deze medizijn was top en nu apotex en konstand problemen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

7 June 2017

voorheen had ik cabamazipine retard van Mylan, Deze worden helaas niet meer verstrekt, ben erg ontevreden de carbamazipine van Apotex, ze vallen meteen uit elkaar in de mond dus van een retard afgifte kan dan volgens mij geen sprake meer zijn. Met mylan was ik al jaren aanval vrij terwijl ik nu heel veel aanvallen weer krijg door deze van Apotex. Dit belemmerd me heel erg in mijn zelfstandigheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

17 March 2017

Vallen al uit elkaar als ze net in je mond zijn. Graag een beter omhulsel en liefst ovaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

21 February 2017

ik ben sinds ik dit middel ging gebruiken nu een jaar geleden erg onzeker, soms duizelingen en heb een slechte concentratie, vermoeidheid en soms slecht slapen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

CARBAMAZEPINE SANDOZ RETARD TABLET MGA 400MG

19 February 2017

Goede ervaring met dit medicijn. Ik slik dit omdat ik epilepsie heb. Ik gebruik 1600 mg per dag. Daarnaast slik ik ook nog 2000 mg levetiracetam per dag. Het is een behoorlijke dosis bij elkaar. Maar ik ben nu al bijna 3 jaar aanval vrij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

15 January 2017

De tablet valt op het puntje van je tong al uit elkaar en ik stik er iedere keer opnieuw in. De werking is matig. Ik word ook afwezig er van, geen contact met de buitenwereld, depressief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

13 January 2017

Het middel ben ik zeer over te spreken, slik het al heel wat jaren. Ik zit inmiddels op 700 mg per dag (ik zat op 900mg) en het houdt de epilepsieaanvallen er bij mij mee onder controle. Echter een groot minpunt en dat is dat het medicijn niet altijd leverbaar is, nu voor de tweede keer in korte tijd. En dan heb je een groot probleem, grote onzekerheid, wat nu? Vele apotheken afgeweest om te kijken of er ergens voorraad was, dat was er niet, daarom gebruik ik momenteel op advies de 400 Mg tablet die wel voorradig is. Er zijn natuurlijk pillen carbamazepine van andere leveranciers maar door de vele hulpstoffen die er in zitten heb ik meer bijwerkingen dan noodzakelijk is. In het verleden is er veel uitgeprobeerd, evenals Tegretol, daarom destijds overgestapt op het middel wat ik nu al jaren gebruik. Ik heb 2 vormen van epilepsie en voor de andere vorm heb ik een hersenoperatie gehad, en het gaat nu goed en dat wil ik heel graag zo houden vandaar dat ik op deze ongein, als een tekort aan medicatie, of zoals eerder bij de andere apotheek iedere keer pillen van andere leveranciers kreeg, helemaal niet zit te wachten. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die zonder carbamazepine 200 mg van Apotex zijn komen te zitten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE AUROBINDO RETARD TABLET MGA 200MG

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

13 January 2017

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Anders, namelijk:

Een licht rare gewaarwording in mijn hoofd,ook al is het rvg nummer hetzelfde,misschien gewennig?

Toelichting: Ik gebruikte actavis en daarna aurobindo al 14 jaar. Zonder aanvallen.Alsof je geen epilepsie hebt.HEERLIJK. Wat een gevoel van zekerheid!!!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

16 December 2016

Werking was veel minder goed dan die van fabrikant Sandoz. Ze kunnen mij nog meer vertellen dat het om dezelfde werkzame stof zou gaan, ik geloof er niets van. Bovendien zijn het eenvoudige witte kwetsbare tabletten. Ze lijken bovendien te veel op andere tabletten die ik heb. Nu betaal ik mijn medicatie (van Sandoz) volledig zelf omdat mijn zorgverzekeraar IZZ alléén die van Apotex vergoed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE SANDOZ RETARD TABLET MGA 200MG

10 December 2016

Werkt erg goed. Tuurlijk zijn er ook bijwerkingen, maar dat is met elk medicijn zo. Last van vermoeidheid, concentratieproblemen, verhoogde hormoonproductie/disbalans, misselijk in het begin en duizeligheid af en toe. Maar alles beter dan meer dan 8 zware aanvallen op een dag, dat is veel vermoeiender. Natuurlijk moet men wel onthouden dat medicijnen op iedere persoon anders werken/reageren. Niet iedereen zal dezelfde bijwerkingen hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

6 December 2016

Op dit ogenblik is geen van onderstaande merken leverbaar 'om economische redenen'. Actavis is overgenomen door Aurobindo. En per heden is de Aurobindo uit de handel. Blijkt dat geen enkel middel tot 2e week januari (hopelijk) leverbaar is. En dat om economische redenen. Dit is een grof schandaal veroorzaakt door de mateloze marktwerking. Ik en andere epilepsiepatienten zijn hierdoor zwaar de dupe. Wat denkt men wel? Moet ik dan weer aanvallen krijgen - dat kost de samenleving meer geld dan de tabletten. CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG CARBAMAZEPINE AUROBINDO RETARD TABLET MGA 200MG CARBAMAZEPINE ACTAVIS RETARD TABLET MGA 200MG

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

3 December 2016

Hevige schokken in beide armen, niet kunnen concentreren (al 10 minuten na innemen).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

3 December 2016

Boeren, slechte concentratie, heftige onwillekeurige bewegingen beide armen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel