Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 28 resultaten gevonden.

CETIRIZINE DIHCL RP TABLET 10MG

30 September 2021

Na jaren gebruik besef ik me nu pas, dat ik een heftige lichamelijke reactie heb op dit medicijn dat alleen weg gaat door t gebruiken van dit medicijn. Jaren geleden had ik dit al aangegeven bij de huisarts en allergoloog, maar zij beweerde dat dit absoluut niet kon. Nu zie ik dat het bij meer mensen het geval is en ik ben echt zo ontzettend kwaad! Pharma op zn best! Rode brandende onderhuidse, jeukende blaren op mn hele lichaam als ik t niet op tijd weer inslik. Vreselijk om dit nu te beseffen na jaren. De medische wereld heeft zelf vaak geen idee waar ze mee te maken hebben. Arts én huisarts beweerde beide dat t niet van die medicijn kon zijn??

LEVOCETIRIZINE DIHCL AUROBINDO TABLET FO 5MG

1 April 2021

Ik gebruik dit middel nu drie jaar in het voorjaar tegen hooikoorts. Werkt prima tegen de hooikoortsklachten maar ben de periode dat ik het middel gebruik (maart, april, mei) zo enorm moe. Vooral de eerste maand tijdens gebruik. Dit is echt verschrikkelijk. Daarna neemt het af.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL AUROBINDO TABLET FO 5MG

LEVOCETIRIZINE DIHCL SANDOZ TABLET FO 5MG

25 January 2021

Ik gebruik dit medicijn al jaren i.v.m. boompollen allergie. Ik heb tot voor kort merk Focus gebruikt en werkt naar behoren. Nu heb ik sinds 2 maanden merk Sandoz en nu is de werking heel beperkt en krijg ik nu al, in december, veel last van de boompollen. Net of de samenstelling niet correct is of te weinig werkende stoffen heeft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL AUROBINDO TABLET FO 5MG

11 June 2020

Het medicijn geeft bij mij veel bijwerkingen zoals maag en darm problemen hartkloppingen en pijn prikkels over gehele lichaam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CETIRIZINE DIHCL ACTAVIS TABLET FILMOMHULD 10MG

5 June 2020

Kan je niet zomaar stoppen,Ik jeukte voor innemen van deze medicijn alleen een lopende neus voor allergie.Wanner ik een allergie test kreeg ik deze elke nacht 1 keer innemen maar als ik deze wil stopen krijg ik steken overal in mijn lichaam en yeukt het overal dus ik ben aan het stoppen met 3/4 van de tablet pakken anders is mijn hele lijf rood door het jeuk dus ik ga deze traag afbouwen aangeraad door een doctor

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALLERGIETABLET CETIRIZINE DIHCL HTP TABLET FO 10MG

1 June 2020

Ik heb het twee keer opnieuw geprobeerd maar ik werd wakker van een rare hartslag. Aantal keren heel vlug en dan stop en dit herhaalde zich steeds dus ik ben nu gestopt en morgen naar de apotheek of dokter

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL SANDOZ TABLET FO 5MG

27 May 2020

Voor mij werkt levocetririzene beter dan cetirizine of loratadine. Op erge hooikoortsdagen heb ik na de andere antihistamine-tabletten al na een paar uur weer erge jeuk in de mond en keel (en mag maar 1 per dag nemen), maar levocetirizine houdt zijn anti-allergie-werking veel langer. Ik snap alleen niet waarom het in NL op recept moet. Ik ken Europese landen waar levocetirizine zonder recept verkrijgbaar is; waarom krijg ik hier alleen de slechter werkende allergiespullen zonder recept?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL AUROBINDO TABLET FO 5MG

24 May 2020

ik gebruik het nu een jaar, in het begin waren er duidelijk bijwerkingen; droge mond en keel en heel vermoeid. later werden ze wel minder. ik heb nog steeds bijwerkingen zoals: vermoeidheid, benauwd en kortademigheid. het medicijn helpt wel tegen de jeuk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL AUROBINDO TABLET FO 5MG

6 May 2020

Vermoeidheid, wat suffig. Had ook volgens mij effect op het hardlopen... lijkt verder wel allergische reacties tegen te gaan. Maar bijwerking is zo zo. Misschien na een aantal dagen gebruiken dat het weg gaat, zoals in de bijsluiter te lezen is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL FOCUS TABLET FO 5MG

26 April 2020

Hartkloppingen, extreem vermoeid en suf. Daarentegen helpt het wel tegen histamine explosie in mijn lijf die zo nu en dan afgaat in mij bij bepaald eten. Verder hoop ik dit medicijn niet al te lang te hoeven gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CETIRIZINE DIHCL MDQ TABLET FILMOMHULD 10MG

10 March 2020

Steken in enkel gingen weg, en voor een slechte/onrustige slaper als ik héérlijk geslapen. Maar ook de hele dag slaperig gebleven en nu na 25 uur trekt de slaap weg...en het is 23.11 uur.Nog een pilletje?

ALLERGIETABLET CETIRIZINE DIHCL HTP TABLET FO 10MG

15 February 2020

Tegen allergie prima maar slaperigheid speelt al bij n half tabletje . ( je wordt er dus echt moe van )

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL PCH TABLET FO 5MG

5 January 2020

Ik had in december ineens last van hooikoorts achtige klachten: jeukerige en tranende ogen en veel niesen. Na 3 dagen, 1 tablet per dag was het weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL AUROBINDO TABLET FO 5MG

3 August 2019

Werkt bij mij prima. Ik werd gek van de jeuk. Met dit medicijn verdwijnt de jeuk bijna helemaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CETIRIZINE DIHCL ACTAVIS TABLET FILMOMHULD 10MG

30 June 2019

Twee tot drie dagen alleen maar moe geweest. Kon overdag bijna mijn ogen niet openhouden. Werkte wel heel goed tegen mijn allergische reactie op muggenbulten

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALLERGIETABLET CETIRIZINE DIHCL HTP TABLET FO 10MG

28 June 2019

Ik wist al dat ik er slaperig van werd, en tijdens zwangerschap overgegaan op desloratadine.. nu gebruik ik af en toe cetirizine en het lijkt of ik elke x méér last heb van slaperigheid ook al neem ik hem savonds in... Ik slaap er onrustig door.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CETIRIZINE DIHCL MDQ TABLET FILMOMHULD 10MG

27 June 2019

Zelfs van een half pilletje word ik zó ontzettend moe, dat ik amper nog uit mijn woorden kom en tot niets meer in staat ben. Ik ben echt niet in staat om nog auto te rijden. Ook als ik het pilletje 's avonds inneem, ben ik niet wakker te krijgen 's ochtends en dit werkt nog heel lang door. Ik neem het echt alleen als ik heel veel last heb van hooikoorts, maar het heeft bijna meer nadelen dan voordelen. Mijn hele familie heeft hier last van, het komt vaak voor. Hier moet echt beter voor gewaarschuwd worden in de bijsluiter!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALLERGIETABLET CETIRIZINE DIHCL HTP TABLET FO 10MG

26 June 2019

zeer slaperig (vergelijkbaar met 2 nachten niet slapen). zeer schrikkerig in verkeer en knikkebollen. Zeer gevaarlijk in verkeer; niet rijden. concentratieproblemen, duizelingen, ongecontroleerde oogbewegingen, wazig zien. Slaapverlammingen tijdens nachtmerries en zelfmoordgedachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CETIRIZINE DIHCL MDQ TABLET FILMOMHULD 10MG

20 June 2019

Ik wist al dat ik hier slaperig van werd, dus nam deze tabletten (zeer incidenteel) al 's avonds en sliep er heerlijk op. Maar de laatste keer 36 uur totaal versuft en lamgeslagen van geweest. Autorijden geen sprake van! Gemeld bij Lareb, maar daar hadden ze 'deze klacht nog niet vaak gehoord'. In de bijsluiter staat onvoldoende waarschuwing!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREVALIN ALLERSTOP CETIRIZINE TABLET FILMOMH 10MG

19 May 2019

Via mijn kno arts gebruik ik voor een allergie een neusspray, en dit helpt goed. Maar desondanks heb ik sinds het vroege voorjaar ook last van een kriebelhoest en gebruik nu op dagen dat er veel pollen verwacht worden, een tabletjes Prevalin citirizine allerstop. En wat ben ik hier van opgeknapt. De hoestbuien zijn opvallend minder, en hierdoor voel ik mij veel fitter. Geen last van bijwerkingen.Het enige minpuntje vind ik de prijs( ruim €14 voor zeven tabletjes)., dus neem ik het alleen als het echt nodig is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL AUROBINDO TABLET FO 5MG

13 May 2019

werkt prima. Neem het al jaren in in het voorjaar. elke avond voor het slapen gaan. Dat bevalt mij het beste.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL MYLAN TABLET 5MG

25 April 2019

Heb dit via dermatoloog gehad omdat urticaria door gewone cetrizine heen ging. Ik kreeg door de levocetrizine hartkloppingen en nog meer last van urticaria. Ben er direct mee gestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel