Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CIPROFLOXACINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 500MG

24 November 2021

Net pas begonnen. De bijsluiters, zowel als de uitleg bij de apotheek laten te wensen over. Het is blijkbaar al 10 jaar bekend hoe de interactie tussen zuivel en dit medicijn uitpakt. De apothekersassitent heeft niets gezegd. in de bijsuiters, zowel die van de apotheek als die van de fabrikant, is slechts sprake van "niet innemen met zuivel". Blijkbaar mag er wel zuivel worden gebruikt tot twee uur voor inname of na twee uur na inname. Waarom staat dat nog steeds niet in de bijsluiter(s)?

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

15 October 2021

Kuur van een week 2x 1,5 tablet. Met name de uren na inname erg vermoeid, duizelig/misselijk, opgeblazen gevoel, zeurende hoofdpijn, spierpijn, zeer slecht en onrustig slapen, rillerig en koorts. Verschilt van moment tot moment. Paracetamol helpt deels. Ik kreeg zelf het idee dat ik meer lichamelijke problemen had en terug moest naar de huisarts totdat ik hier de gedeelde reacties zag. Geeft iets meer rust. Even door de kuur heen komen!

CIPROFLOXACINE SANDOZ TABLET 750MG

23 July 2021

Na 2 dagen van pijn en incontinentie verlost na 6 weken en 3-4 antibiotica kuren klooien, in notime van een zware urineweg infectie verlost. Geen last van bijwerkingen gehad. Bijwerkingen op deze site zijn volgens de statistieken zééeer zeldzaam, dus nogal overdreven om dat niet te vermelden........ baat is groter dan de last.

CIPROFLOXACINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 500MG

13 July 2021

eerst Monuril gekregen voor blaasontsteking/nierbekkenontsteking. toen mijn toestand verslechterde heb ik Citrofloxacine gekregen. dag 1 prima...dag 2 merkte nix, dag 3 de Hel broke loose..... chemisch totaal ontregeld. hartkloppingen, trillen, zere spieren, nekpijn, moe, traag lopen, zwak, duf, harde buik... dag erna gebeld met de huisarts. mag stoppen, maar de ontsteking was nog niet weg....toch doorzetten. 2 dagen later was de ontsteking weg maar de bijwerkingen nog niet. gister mijn laatste tablet gehad, zojuist gebeld met de huisarts... hoe lang het duurt voordat dit uit me lijf is, ik ben compleet onderuit geschopt, kilo afgevallen ( ik woog 43,5) mentaal een oude dame geworden... assistente wist niet precies hoe lang, toen de apotheek gebeld, kan 3 tot 4 dagen duren voordat de antibiotica uit het lijf is..... ik weet van voor niet meer hoe ik van achter leef. hou het in de gaten wordt er gezegd.... de bijsluiter is 11 pagina's en google geeft ook geen positieve reacties. kijk goed als je dit wil gebruiken, wat het met je doet....het is écht een heel heftig middel.... (bloeddruk is goed, saturatie is goed, hartslag is goed...) maar het lichaam is echt compleet van slag.

CIPROFLOXACINE CF TABLET 500MG

13 May 2021

Alle dagen v.d. kuur , diarree en de hele dag misselijk ! 9 dagen lang. !

CIPROFLOXACINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 500MG

21 April 2021

Na 1 pil ingenomen te hebben in de namiddag dezelfde avond/nacht hevige bijwerkingen gekregen zoals o.a. benauwd, duizelig, hevige hartkloppingen. Ben direct ermee gestopt en in de loop van de volgende dag alle bijwerkingen verdwenen. Nu afgesprokeen (ik heb gelukkig een Supergoede Uroloog en Huisarts) eerst wachten op uitslag kweek en dan op basis daarvan een andere anti-biotica (deze troep neem ik niet meer) nemen Ik heb aantal jaar geleden al een keer een blaasontsteking gehad en bij de toen gekregen 7-daagse kuur, ben de naam kwijt, geen enkele bijwerking gekregen en de blaasontsteking verdween.

CIPROFLOXACINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 500MG

15 March 2021

Ik kreeg 2x daags 500 mg. Het hielp wel tegen nierbekkenontsteking maar ik had hartkloppingen, benauwd op de borst en een gevoel dat ik hyper was. De kuur was 1 week. Na stoppen medicatie waren de bijwerkingen gelijk weg.

CIPROFLOXACINE SANDOZ TABLET 250MG

13 August 2020

Een kuur van 7 dagen voor het behandelen van een urineweginfectie. Twee weken later naar de SEH en een week opgenomen in het ziekenhuis door een alvleesklierontsteking. Geen andere oorzaak gevonden, behalve de Ciprofloxacine

CIPROFLOXACINE ACCORD TABLET 500MG

1 July 2020

Blaasontsteking genezen maar paar weken later peesontsteking in schouder.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

15 June 2020

Dit middel gekregen tegen blaasontsteking. Kuur afgemaakt maar met de nodige bijverschijnselen zoals opgeblazen gevoel, misselijkheid, veel gasvorming, hoofdpijn en vlak na inname van een dosis merkte in dat het ook van invloed was op mijn rijvaardigheid. Het gaf een soort dof gevoel in mijn hoofd, alsof ik me minder bewust was van het verkeer. Het heeft wel heel goed geholpen en de blaasontsteking is eindelijk genezen.

CIPROFLOXACINE CF TABLET 500MG

1 June 2020

bij staande plassen gaat kennelijk de sluitspier ook los en moet ik heel snel gaan zitten om een klein beetje te poepen.

CIPROFLOXACINE SANDOZ TABLET 500MG

18 April 2020

Makkelijk in te nemen . Kuur van 12 dagen voor urineweginfectie.Volgende klachten:Na paar dagen stevige buikpijn, Ontlasting stagneerde na 1 dag gebruik(na 5 dagen opgelost met aanvullende medicatie),spierpijn in kuiten en achilleshiel,opgezwollen voeten,lichte hoofdpijn na 7 dagen gebruik, slapeloosheid, verhoogde plasfrequentie, rug- en lende pijn en buikpijn werden minder na 6 dagen

CIPROFLOXACINE ACCORD TABLET 500MG

28 February 2020

Na drie dagen ontzettend buikpijn. Kon niet meer lopen van de spierpijn in de kuiten. Onmiddelijk ophoren met tabletten.Nu na drie weken nog altijd pijn in kuiten. Vreselijk

CIPROFLOXACINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 500MG

27 January 2020

Na alle negatieve ervaringen was ik heel huiverig om met dit medicijn te starten. Een kuur van 1 week 2xdd 500 mg voor blaasontsteking. De vierde dag kreeg ik diarree, 1 dag, dit viel mee. Vanaf de 7e dag bemerkte ik spierpijnen. Na het stoppen van de kuur nergens meer last en heeft geholpen tegen de blaasontsteking.

CIPROFLOXACINE KABI INFVLST 2MG/ ML FLACON 200ML

CIPROFLOXACINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 500MG

17 November 2019

In aug 2x kuur van totaal 14 dagen gehad wegens nierbekkenontsteking. Veel last van m'n spieren, kramp en het gevoel dat er iets scheurde in m'n spieren. Inmiddels 3 mnd later nog altijd heel veel last van de bijwerkingen. De bijwerkingen (pijn scheuten) zijn soms zo erg dat ik door m'n benen zak en bijna vd trap val

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

18 August 2019

Na 2 dagen moeilijk lopen en pijn knie en onderbeen due dagelijks toenam. Na dag 6 las ik de bijwerkingen pas in de bijsluiter. Pijnlijk en zwelling en leek wel of er uitval was van mijn voet. Zenuwpijn. Kon been nauwelijks nog optillen. Loop nu nog met krukken omdat ik niet kan belast kan lopen. ( 18 dagen geleden gestopt met kuur) Oedeem in li knie en been. Meniscus is gescheurd zonder trauma! Dat het medicijn nog op de markt is en dat artsen het voorschrijven . De 3 huisartsen die ik gezien waren niet op de hoogte van deze bijwerkingen en denken dat mijn klachten niet van de medicatie komen. De fysiotherapeut wel. En ik ook!

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

16 June 2019

Zit op dag drie nu, voel me een beetje alsof ik aan de speed zit en enorme hartkloppingen. Snachts val ik niet in slaap en als het uiteindelijk wel lukt wordt ik badend in het zweet wakker. Snachts ook rare gedachtes, voel me niet helemaal mezelf. Hoop dat het na de kuur gewoon weer over gaat. Ik slik het tegen omhoogkomende blaaontsteking, die klachten zijn nu weg dus het helpt wel..

CIPROFLOXACINE MYLAN TABLET 500MG

18 May 2019

Kreeg dit middel voor blaasontsteking.Na de derde dag ineens buikpijn en erge krampen en vreselijke diarree.Gestopt met de kuur ,wat een bijwerking.Ben er helemaal slap van ,diareeremmers gebruik ik nu en drink ORS.Ben al ruim 2 kilo afgevallen door de diarree en het is nog niet over .

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

24 March 2019

Heb begin 2017 diverse kuren achter elkaar moeten slikken en kreeg gigantische haaruitval, slapeloosheid, stoornissen van hart en bloeddruk, totaal energieloos, bedlegerig, psychoses en zelfmoordneigingen. Najaar 2018 opnieuw en weer dezelfde problemen. Nu was het beiden blaas/niergerelateerd.. dus niet helemaal zeker of het het middel of de kwaal was. Maar wel vreemd dat je tijdens zo'n kuur opeens vreselijk oedeem in het gezicht krijgt en hartklachten. Die maanden aanhouden. Na de kuur zieker dan ervoor.

CIPROFLOXACINE SANDOZ TABLET 500MG

8 February 2019

Werkt goed tegen blaasontsteking en geen bijwerkingen (voor mij).

Ciprofloxacine

25 January 2019

jeuk aan de anus breidt zich uit naar voren kuur wel afgemaakt nu 2 weken geleden

CIPROFLOXACINE SANDOZ TABLET 750MG

29 December 2018

1 maand lang moet ik deze kuur innemen en ook nog eens een hogere dosering, zo zie ik nu.. Ik heb een enkele keer last van sterke duizelingen. Daarnaast merk ik na een dag of 7 dat ik slecht inslaap (normaal gesproken geen last van!) en heb de hele dag spierpijn. Tegen het advies van de kno-arts in ben ik even gaan hardlopen (wel rustig aan gedaan) en merk niets aan mijn achillespezen (vooralsnog). Ben sowieso altijd veel in beweging (met hond lopen/stukken fietsen). Mogelijk zijn mijn pezen sterk genoeg dit op te vangen..? Verder geen andere klachten; de spierpijn vindt ik echter wel vervelend/pijnlijk..

CIPROFLOXACINE ACCORD TABLET 250MG

20 November 2018

Het heeft voor verschrikkelijk bijwerkingen gezorgd. Zelfs bijna 2 jaar later nog steeds veel spier- en gewrichtspijn. En veel problemen met slapen. Voor het gebruik van deze antibiotica was ik kerngezond, had geen pijn en sliep altijd goed.The European Medicines Agency is eindelijk (16-11-2018) met een persverklaring gekomen over het gevaar van deze antibiotica. https://www.ema.europa.eu/en/news/disabling-potentially-permanent-side-effects-lead-suspension-restrictions-quinolone-fluoroquinolone

CIPROFLOXACINE MYLAN TABLET 500MG

10 November 2018

Gebruik ze nu 4 dagen de 3de dag kreeg ik buikrampen en veel ontlasting de 4de dag werden de krampen zo erg dat ik nu de heldag al op de wc zit en de krampen blijven komen en ik moet nog 6 dagen heb een longonstekimg dus voel me nu zo ziek weet niet meer wat ik moet doen tis nu weekend dus maandag gelijk bellen wamt dit is niet te doen

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel