Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 43 resultaten gevonden.

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

CITALOPRAM AUROBINDO TABLET OMHULD 20MG

26 July 2021

Ik halveer deze. Ik heb er wel baat bij maar krijg lichamelijke klachten. Zoals buik en darmklachten smorgens. Zeer ernstige pijn en verlammend gevoel smorgens in mijn armen en benen. Bloeddoorloop. Ik ben er mee moeten stoppen helaas. Want psygisch gezien was het net dat kleine beetje afvlakking van eindeloos piekeren wat ik nodig heb. Maar is lichamelijk niet te doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM AUROBINDO TABLET OMHULD 20MG

6 March 2021

Het werkt goed, maakt me wat laconiek over dingen waar ik me anders zorgen over maak. Geen bijwerkingen, behalve dat ik ook wat laconiek ben met bijvoorbeeld een kaasschaaf gebruiken. Dan let ik te weinig op.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

27 February 2021

Zoals voorspeld in de eerste weken wat misselijkheid en meer angstig. Ook heb ik last gehad van zicht vermindering, voornamelijk dit tijdens het autorijden en in de scherming en/of donkere uren.Ook heb ik een kleine psychose gehad (hallunicaties), dit heb ik hiervoor nooit gehad, mijn psychiater zegt dat dit niet aan dit medicijn ligt, echter staat het wel in de bijsluiter.Nu na dik 3 maanden slikken nog steeds iedere nacht meerdere malen wakker in een bed zeiknat van het zweet net of er een emmer over je heen gegoten is.zweetdruppels druipen letterlijk over het lichaam.Verder echt een top medicijn! Na een kleine 3 weken slikken voelde ik me eindelijk weer beter en genoot ik weer van de dingen die mij altijd rust gaven. Eindelijk weer een echte lach op mn gezicht in plaats van een lach omdat het moest...

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 15MG

7 November 2020

Mijn sociale angst is weg. Het constant malen over kleine grote dingen is stukken minder. Ik heb meer geduld en raak niet meer snel van slag. Ik kan onverwachte situaties beter aan. Is voor mij een psychische redding geweest

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

12 October 2020

Voor geschreven gekregen voor bij angststoornis in combinatie met een burn-out. Bijwerkingen zijn wel echt nadelig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM CF TABLET OMHULD 20MG

23 September 2020

De eerste paar weken gingen om als een roes. Ik voelde weinig en alles wat maar negatief had kunnen zijn was in een mist omringt. Nu geringe tijd later is alleen het scherpe randje eraf, voel en beleef ik veel meer. Emoties kunnen er zijn, maar ik verdrink er niet meer aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM ACCORD TABLET FILMOMHULD 10MG

15 September 2020

Trillen, suf . Geen hoofdpijn tot nu toe. Ik slaap wat beter. maar de eerste weken was het moeilijk om dagelijkse functies te verrichten. Constant gapen en vermoeid. Mijn lichaam heeft een vreemde gevoel constant. Moe maar niet echt moe. Constant strekken en als ik dat doe dan bibber ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM AUROBINDO TABLET OMHULD 20MG

8 September 2020

Vorig jaar oktober begonnen met dit medicijn. 6 weken doorzetten met het beginning ermee. Overal qua bijwerkingen had ik last. Tja...vette Pech!Maar na een tijdje verdwenen de meeste paniekaanvallen. Nu heb ik therapieën erbij en men komt niet door mijn zelf gecreëerde veilige bubbel. Ik ken geen emoties meer enz....van 30 mg gezakt naar 20. Enkele weken later naar 10.... de 10mg ervaring is niet te doen. Ben nu gestopt....pffft heavy. Maar voel weer dingen...kan weer huilen enz. Heerlijk! De verschijnselen van het stoppen verschilt per dag. Wel last van duizeligheid soms misselijk...nu is het dag 4 helemaal zonder. Nu ik alles lees van iedreen vraag ik me af of ik morgen de huisarts ga bellen. Wil zo graag ermee stoppen..Nogmaals het werkte goed voor me. Geduld is de key. Succes, stay save!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM ACCORD TABLET FILMOMHULD 10MG

19 August 2020

Ik slik dit medicijn in combinatie met bupropion en merkte na een aantal weken al verschil. Voel me zoveel beter, hoofd is een stuk leger . Zie niet overal meer beren op de weg . De angsten zijn een stuk minder geworden en voel me een stuk opgewekter . Heb hiervoor wel andere medicatie gehad om te kijken wat voor mij werkte, heb nu de goede combinatie. Zie het leven een heel stuk zonniger in!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 15MG

24 July 2020

Was veel aan het doemdenken zag veel problemen die er niet waren. Daar werd ik depressief van. Na wat een moeilijke start waar je echt even door heen moet voel ik mij echt geweldig. Niet meer doemdenken minder angstig. Kan veel beter met moeijlijke momenten omgaan. Zie alles positiever

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM MYLAN TABLET OMHULD 40MG

24 July 2020

Al jaren Citalopram van Sandoz en ineens krijg van de apotheek het merk Mylan mee. Ik vind het vervelend. Maar wil het het voordeel van de twijfel geven. Maar na 14 dagen gebruik voel ik me erg slecht. Terneergeslagen, somber en de wil om te leven is ver te zoeken. Contact opgenomen met hulpverlener om zo gauw mogelijk mijn eigen vertrouwde Sandoz tabletten weer terug te krijgen. Vind dat een apotheek mensen wel beter mag informeren wanneer er van merk gewisseld word. Met de anticonceptiepil is dit ook al eens misgegaan doordat ze op een ander merk overgingen. Ik ben daar blijkbaar erg gevoelig voor....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

24 July 2020

Ik ben een 26-jarige vrouw en gebruik nu een aantal maanden 10 mg Escitalopram via de psychiater wegens een chronische depressie. In het begin van het gebruik bijwerkingen gehad zoals trillen, zweten, duf en hoofdpijn. Na +/- 8 weken verdween dat. Soms heb ik nog een "zweetaanval" en orgasmes zijn ook verleden tijd. Verder ben ik ietsje minder depri, maar de werking vind ik zeer minimaal. Verhogen van mg wil de psychiater (nog) niet omdat ik best last heb van bijwerkingen bij verhoging.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 20MG

17 July 2020

Ik ben nu denk ik al een jaar op deze medicatie en WAUW ... ik kan gewoon niet omschrijven hoeveel mijn leven is verandert. Ik ben 40 kilo afgevallen, sport nu elke dag, leef een leven dat eindelijk waardig is om te leven, ook al deal ik met chronische pijn (dagelijks) en ben als persoon zoveel verandert. Ik ken mezelf weer een beetje zoals ik vroeger was, een jaar of 8/10. Ben een jongen van 27 jaar en ik kan echt alleen maar zeggen dat ik positieve ervaringen heb met dit medicijn. Het heeft mij uit zo'n ontiegelijke diepe put gehaald.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM CF TABLET OMHULD 40MG

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

21 June 2020

Had angst bij de opbouw werd ik ook depri.Toen het medicijn werd opgehoogd raakte ik diep depressief.Kon niet meer slapen en eten.Suicidale gedachten. De hel brak los voor mij.Voor het eerst in mijn leven ervaarde ik dit. Ik moest door slikken maar dit was voor mij niet te doen. Momenteel slik ik niets maar ben nog steeds herstellende van de depressie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 10MG

6 June 2020

Hele goed ervaringen met dit medicijn.Inmiddels slik ik een jaar elke dag 10 mg en mijn leven is totaal verandert. Een combinatie van dit medicijn en goede therapie heeft wonderen verricht bij mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM AUROBINDO TABLET OMHULD 10MG

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

20 May 2020

Ik ben een jongen van 22 jaar die nu sinds een aantal maanden escitalopram 10mg slikt. Het heeft goed geholpen tegen mijn continue stress. Ik heb echter 1 groot minpunt ervaren waar ik erg van ben geschrokken. Ik kan nog maar moeilijk een erectie krijgen en vooral het behouden is moeilijk. Heb hier eerder uiteraard nooit problemen mee gehad. Wil iedereen hier even voor waarschuwen. Niet prettig als je als 22 jarige jongen deze problemen ervaart!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

14 May 2020

Goede ervaring met het medicijn. Doet precies wat het moet doen zonder dat ik er eigenlijk erg in heb. Functioneer er erg goed op. In tegenstelling tot Efexor waarvan ik een zombie werd. Ik gebruikte altijd het Sandoz fabricaat en heb via de apotheek op een gegeven moment de pillen van een andere fabrikant gekregen. (op last van de zorgverzekeraar!) Hier reageerde ik heel slecht op mentaal gezien en tevens kreeg ik extreme oedeem klachten. Vingers, polsen, enkels en voeten liepen vol met vocht en waren twee keer zo dik. Ik hoor de apothekersassistente nog zeggen; "Tis gewoon dezelfde pil hoor, maar dan van een andere fabrikant; er zit hetzelfde in!" De klachten die ik kreeg spreken dit dus feitelijk en fel tegen. Een zorgverzekeraar zou hier geen leidende invloed op moeten mogen hebben; dit hoort thuis bij een arts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 5MG

5 May 2020

Nou wat een trip waren de eerste 4 weken, van sterke suïcidale gevoelens, paniek en angst aanvallen, eindeloos vaak gapen, trillen, rare eet gewoontes tot me verschrikkelijk sexueel ongemakkelijk voelen. Heb ik het doorstaan. Ik ben zo blij dat ik heb door gezet! De bijwerkingen verdwenen de weken erop geleidelijk, en zijn nu 6 maanden verder helemaal weg (al een paar maanden) . Ik kan zeggen dat het heel goed gaat. Mijn huisarts stelde het voor door mijn zenuw pijn in 3/4 van mijn lichaam zowel in mijn huid als "aanvallen" dehele dag door, ik ging er aan onder door en wilde niet meer. Ik was depressief. Ook had ik veel stress en angst/paniek in die periode, wat de pijn erger maakte. Mijn huisarts vertelde mij niks over de bijwerkingen, maar ik vertrouwde haar. Anders had ik het niet geprobeerd. Ze was slim. Want nu gaat het fantastisch! Mijn zenuw pijn is 80 procent minder, mijn stress en paniek is weg, en daarbij ook een fobie. Ik kan weer slapen, ik pieker niet meer, ik voel geen stress in stressvolle situatie maar kan doelgericht denken. mij werd eerst 5mg voorgeschreven voor de eerste week en 10mg vanaf de tweede week. Ik merkte gelijk dat dat teveel was, ik ging weer terug naar 5mg, en dat gaat nog steeds goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

31 March 2020

Ik Heb dit medicament 4 jaar gebruikt. Ik weet niet of ik er baat bij heb gehad want ik heb geen veranderingen gemerkt. Ik bleef angstig 24 uur per dag. Nu ben ik vrij van angsten en ben ik dit medicijn aan het afbouwen. De ontrekkingsverschijnselen zijn afschuwelijk en erger dan de klachten waarvoor ik dit medicijn heb gekregen. Mijn advies is dus: afblijven. De zogenaamde SSRI veranderen jou hersens. Er zijn wetenschappelijke artikelen te over die dat bevestigen. Psychiater schrijven dit voor zonder dat ze weten wat het met de hersenen doet. Je wordt er niet beter van maar slechter.Lees meer over de SSRI op pubmed. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5044489/

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 30MG

25 March 2020

Slik al 2 jaar citalopram 30 mg. In deze 3 jaar een aantal keer van de apotheek het merk Sandoz gekregen ipv. CF. Een paar keer zonder het te melden en zonder dat ik het direct door had. Maar elke keer merkte ik op na een maand slikken dat ik me heel angstig, opgefokt, prikkelbaar en weer depressief voelde. In eerste instantie dacht ik er niet aan dat het door de merkverandering zou kunnen komen. Maar elke keer als ik weer terug naar CF ga, en als het dan weer word gewisseld gaat het weer hetzelfde. Ik vind het echt niet kunnen dat de apotheek zonder van tevoren antidepressiva merken kunnen veranderen. Hier zou überhaupt veel voorzichtiger mee omgegaan moeten worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM CF TABLET OMHULD 20MG

11 March 2020

Na 3 maanden, toen de bijwerkingen wat afnamen, ging ik me steeds beter voelen. In combinatie met wat aanpassingen op mijn werk, meer bewegen en beter plannen voel ik me nu een ander mens.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel