Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CLOZAPINE ACCORD TABLET 25MG

5 November 2022

Mijn zweet stinkt naar wiet, terwijl ik helemaal niet blow. Mensen zeggen dat ik blow. Door die stank. Ik schaam me kapot en ik zit hierdoor niet lekker in mijn vel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOZAPINE SANDOZ TABLET 25MG

27 August 2022

Ik bleek een allergische reactie te krijgen van dit medicijn. Ze dachten eerst aan corona, ik kreeg erg koorts, was heel kortademig, hield vocht vast. Maar dit werd in een paar dagen zo erg dat ik lopen naar het toilet niet meer lukte, mijn conditie ging in een paar dagen hard achteruit. Eenmaal bij de huisarts, bleek mijn hartfilmpje erg afwijkend te zijn en bij onderzoek in het ziekenhuis bleek mijn hartzakje en mijn hartspier ontstoken te zijn. Ik heb 1,5e week in het ziekenhuis gelegen en ben direct gestopt met de Clozapine. Ik kon duidelijk niet tegen dit nieuwe medicijn voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOZAPINE AUROBINDO TABLET 100MG

3 October 2021

Aanvallen van depersonalisatie, angsten, hallucinaties, zeer grote gewichtstoename in korte tijd ( 32 kg in eeerste jaar), psychoses ( heel duidelijk middel geralateerd, na stoppen ( 26 jaar gebruikt, 650 mg) na 2 jaar nog geen psychotische verschijnselen of geralateerde dingen gehad. Uiteindelijk na 13 jaar gebruik, diabetes type 2 ontwikkeld, die na stoppen verdween na 11 jaar metformine gebruikt te hebben. Voor mij een zeer invaliderend medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Clozapine

6 October 2020

Clozapine kán misdadig zijn,zoals mij is overkomen!26 jaar heb ik “ opgesloten “ gezeten in dit middel.Herhaaldelijk aangegeven dat ik er ziek van werd,dat het zelfs psychotische dingen veroorzaakte. Ik werd niet geloofd, integendeel, de dosis werd verhoogd vanwege de klachten en toen ik de hoogste dosis had een regulier antipsychoticum erbij. Oxazepam voor de psychische bijwerkingen en antidepressivum.Door het groeien ( 30 kg in het eerste jaar) diabetes ontwikkeld,kunstknieën vanwege overgewicht en te hoog cholesterol. Gebit naar z’n grootje, ook bekend van clozapine!Uiteindelijk na wel heel nadrukkelijk aangeven dat ik eraf wilde, is mij aangeboden dat via een opname te doen. STRIJD heb ik geleverd! Zeven weken opgenomen geweest. Maar ik had gelijk, een nieuw leven werd ingezet. Tegen alle adviezen in vervolgens ook alle andere medicijnen afgebouwd en ik ben nu medicijnloos! 52 kg lichter en ik LEEF weer. Ik merk nu wat mij is ontnomen in al die jaren. Geen diabetes meer en helemaal geen medicijnen meer nodig.Ik heb nu een nieuw leven.

CLOZAPINE TABLET 100MG

22 November 2019

Clozapine werkt goed. Beter dan andere antipsychotica. Bijwerkingen (hoge hartslag in rust en obstipatie) opgelost door Metoprolol hart pil en Macrogol laxeermiddel. Ondanks deze bijwerkingen toch erg tevreden. Ik neem 100mg in de ochtend en 300mg in de avond.

CLOZAPINE MYLAN TABLET 25MG

16 April 2019

jullie willen geen negatieve reacties,heb reeds meerdermalen gebrobeerd,

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Clozapine

30 November 2016

Als mentor van mijn neef, die zelf niet in staat is om zijn eigen keuzes te maken, moet ik een beslissing nemen om hem Clozapine te laten innemen. Na het lezen van verschillende documentatie en de forums, twijfel ik enorm. Vooral twijfel ik vanwege alle negatieve berichten die te maken hebben met de bijwerkingen. Hij heeft al een aantal jaren veel last van stemmen, beelden en ruikt van alles, vooral in de nacht is hij heel erg actief omdat hij in opdracht van God allerlei opdrachten moet uitvoeren. Overdag is hij, door de bestaande medicatie, al erg moe en weegt hij 135 kg. Hij ervaart zijn leven als somber en heeft al eens een poging gedaan om er mee te stoppen. Ondanks dat twijfel ik en hoop dat mensen dit herkennen en met Colzapine zijn "opgeknapt".

Clozapine

17 July 2016

Obstipatie, kwijlen in mijn slaap. Verslik me in mijn eigen speeksel, soms verward als die pillen erin knallen. Somberheid, zombiegevoel tot wel 14 uur slapen per nacht. In het begin ook hallucinaties. Gebruik het nu tien jaar. Kom er niet vanaf. Verschrikkelijk dit.

CLOZAPINE ACTAVIS TABLET 100MG

10 November 2015

Ik gebruik sinds ruim een jaar 600 mg voor het slapen gaan. Binnen een uur lig ik dan in coma. Vervolgens slaap ik zeker 12 tot 15 uur aan een stuk door, en kom dan 's middags erg moeilijk uit mijn bed. Kwijl tijdens het slapen mijn hele kussen vol. Word 's nachts soms wakker omdat ik in mijn speeksel lijk te stikken. Als ik 's nachts wakker word om naar het toilet te gaan heb ik last van zeer versnelde/moeilijke ademhaling. Overdag ben ik nog steeds suf/lui/moe en kom tot weinig. Ben in een jaar tijd 10 kg aangekomen, en heb een gevaarlijk hoog triglyceridengehalte.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOZAPINE LEYDEN DELTA TABLET 25MG

23 July 2015

Mijn vader is ernstig gesedeerd geraakt door dit medicijn en na enkele dagen gebruik hiervan overleden. Bij slechte begeleiding zeer gevaarlijk!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Clozapine

31 March 2014

Paardenmiddel. Werkt zeer versuffend, verdovend en heeft ernstige neveneffecten. Stoppen is haast onmogelijk, vanwege rebound psychose. Bij stoppen ook zeer heftige ontwenningsverschijnselen, zoals slapeloosheid, dwanggedachten, angsten, jeukaanvallen etc. Wees gewaarschuwd.

CLOZAPINE

7 March 2014

Mijn moeder heeft Parkinsondementie. Hoewel niet in de bijsluiter vermeld, zagen we elke keer dat de medicatie verhoogd werd, dat ze steeds slechter kon bewegen. Ze kon haar benen niet meer optillen, niet meer rechtop zitten, was bijna niet meer te verstaan. Na de laatste verhoging van 50 naar 75mg per dag zagen we een hele duidelijke verslechtering. Kon ze eerst nog op een hometrainer fietsen, een paar dagen na de verhoging kon ze dat niet meer. Na één week viel ze en brak ze haar heup.. Omdat ze van de combinatie clozapine en oxazepam half in coma lag, is toen alle medicatie gestopt. Na twee dagen kon ze weer rechtop zitten, verstaanbaar praten, zelfstandig eten en was het weer mogelijk om een gesprek te voeren. Helaas zit ze nu weer aan de clozapine en oxazepam. Ze kan zich nu nog nauwelijks meer bewegen en moet in bed gevoerd worden en heeft nu ook doorligwonden.

CLOZAPINE SANDOZ TABLET 25MG

4 November 2013

<p> Zit nog maar aan 125 mg clozapine en lig half in coma half uur na inname.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOZAPINE TABLET 25MG

9 February 2013

Na 10 dagen gebruik kreeg ik een toeval met bijverschijnselen zoals braken, duizeligheid, sufheid, moeite met praten, wazig zien, trillen van ledematen en kaken. Na het stoppen van dit medicijn heb ik nog steeds last van vermoeidheid, weinig eetlust, gevoeligheid op bovenkant hoofd.

CLOZAPINE TABLET 100MG

18 October 2012

na 4 dagen niet gebruiken van clozapine werd mijn vriend heel erg ziek. belangrijk om te weten is dat hij clozapine in combinatie met ritalin, en een antidepresiva gebruikte. hij kreeg heftige ontwenningsverschijnselen koorts, misselijk, buikpijn, overgeven, heel erg bleek, en ernstige ademhalingsproblemen waar een ambulance snachts aan te pas moest komen met ademhalingsapparatuur. Na dat hij de clozapine weer gebruikte verdwenen de ontwenningsverschijnselen, en voelde hij zich weer goed.

CLOZAPINE TABLET 100MG

3 September 2012

na de inname van het clozapine tablet raak je als het ware in een roes. wanneer je het tablet in heb genomen kun je duizelig worden (zelfs tegen flauwvallen aan met het gevoel dat jouw lichaamstemperatuur stijgt), uitgedroogd raken (heb altijd wat drinken bij je tijdens de zomer, het liefst water), speeksel vloed krijgen en ejaculeren gaat niet ( er komt in het geval van de man geen sperma bij het klaarkomen). Gebruik de clozapine het liefst voor het slapen.

CLOZAPINE TABLET 100MG

7 January 2011

Gebruik dit medicijn al 7 jaar en de laatste maanden krijg ik problemen met slikken en wazig zien. vooral s àvonds kan ik niet lezen zonder bril. Heb nu de link gelegd met clozapine (leponex).

CLOZAPINE TABLET 200MG

1 September 2010

kwijlen, gewichtstoename, en toename angst- en dwangklachten. Dit laatste ervaar ik als zeer belastend.

CLOZAPINE TABLET 100MG

4 July 2007

alles wijst erop, dat clozapine (bij mij) dissociatie bevorderend werkt. Hoe hoger mijn bloedspiegel werd, des te meer en des te vollediger ik ging dissocieren. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een zeer ernstige TS in volledig gedissocieerde toestand.

CLOZAPINE TABLET 100MG

17 November 2004

Na twee psychoses ben ik uiteindelijk ingesteld op Clozapin (daarvoor Haldol gebruikt) een middel waar je lichaam in eerste instantie erg aan moet wennen, maar het werkt goed, praktisch zonder bijwerkingen, en zonder verkrampt gevoel in de spieren. Dankzij dit middel heb ik inmiddels een baan en functioneer ik goed.

CLOZAPINE TABLET 100MG

17 November 2004

Inmiddels gebruik ik Clozapine zon vijf jaar. Wanneer je net start heb je in eerste instantie behoorlijk wat bijwerkingen. Speekselvloed s nachts, een suf en slaperig gevoel op de dag, soms bedplassen vanwege de diepe slaap die je hebt en moeite met opstaan. Na een jaar waren deze bijwerkingen verdwenen. Wel ben ik na inname voor het naar bed gaan binnen een uur volledig vertrokken.

CLOZAPINE TABLET 100MG

8 November 2004

Veel slijmverlies tijdens het slapen, concentratiemoeilijkheden, vermoeidheid. Een hogere dosering van Clozapine (van 500 naar 600 mg.) heeft verkeerd uitgepakt. De gevolgen waren: meer wanen en verergerde vermoeidheid.

CLOZAPINE TABLET 100MG

8 November 2004

dit medicijn wordt alleen ingenomen bij psychotische verschijnselen, om rustig van te worden

CLOZAPINE TABLET 100MG

28 October 2004

sterke sedatie, gevoelsvervlakking, verhoogde hartslag (120 in rust), duiziligheid, toename in gewicht

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.