Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 24 resultaten gevonden.

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL MYLAN T OMH 2MG/ 35MCG

5 March 2021

Ik gebruik deze pil al sinds mijn tienerjaren omdat zwaar acne in de familie zit (ook op volwassen leeftijd). Ik ben nu 31 en gebruik het nog steeds en heb nauwelijks meer last van acne en vette huid. Wel maak ik me een tikje zorgen over libido - dat is bij mij nooit super sterk aanwezig geweest maar omdat ik op jonge leeftijd deze pil ben gaan slikken kan het ook zo zijn dat het al die tijd erdoor onderdrukt is. Ik zal het nooit weten, want ik ben gewoon veel te blij met deze sterke anticonceptiepil. Zelfs als ik per ongeluk de pil een keer vergeten ben en 24u later er pas aan denk (en er dan dus 2 tegelijk inneem) is er niks aan de hand, geen doorbraakbloeding of wat dan ook. Heel betrouwbaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

19 May 2020

Spierspanning, hoofdpijn en paniek. Ik ben gestopt met deze pil en kreeg zware afkickverschijnselen. Slik deze pil niet!

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL MYLAN T OMH 2MG/ 35MCG

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TEVA T OMH 2MG/ 35MCG

21 September 2018

Tussentijdse bloedingen bijna hele maand opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL MYLAN T OMH 2MG/ 35MCG

6 October 2017

Ik slik deze pil al vanaf mijn 15de. Ik heb meermalen aan de dokter gevraagd (na allerlei verhalen gehoord te hebben over deze pil) of ik niet beter kon stoppen. Dit was niet nodig. Echter ben ik nu 28 jaar (en neem de pil nog steeds!) en er is nu trombose ontdekt in mijn been. Het kan niet anders dan van deze pil komen!! Ik waarschuw hier iedereen voor, voor mijn acne toendertijd was de pil erg goed, maar slik deze niet langere tijd! Ik ben altijd erg gezond geweest en nu heb ik door deze pil een trombose ontwikkeld.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL MYLAN T OMH 2MG/ 35MCG

8 March 2016

Werkt als geen andere pil tegen acne. Ben er zeer tevreden over en geen last van trombose o.i.d. Ik slikte deze pil al sinds mijn 14e. Was op mijn 26e tijdelijk overgestapt vanwege angst voor trombose, maar kwam gelijk 10 kg aan en mijn acne kwam terug. Gauw weer terug naar deze pil en ik voel me weer prima.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL MYLAN T OMH 2MG/ 35MCG

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL SANDOZ T OMH 2MG/ 35MCG

6 March 2015

Claimen dat het precies hetzelfde is als Yasmin. Dit is niet het geval! Doorbraakbloedingen, misselijkheid en stemmingswisselingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL PCH T OMH 2MG/ 35MCG

12 August 2013

<p> Dit blijkt dus gewoon de diana pil te zijn. Vorig jaar, toen er zoveel te doen was over die diana pil, dacht ik, die slik ik gelukkig niet. Nu ben ik er bij toeval achter gekomen dat dit dus wel het geval is. Hoe moest ik in godsnaam weten dat ik dus wel die diana slik. Er staat niets op het doosje of de bijsluiter. Ik heb niets via de dokter of apotheek vernomen. Heb wel vernomen dat ze hem aan nieuwe patienten niet meer voorschrijven. Ik ben vandaag in discussie gegaan met de apotheek, ik had de werkzame stoffen op internet kunnen opzoeken. Wat voor een slecht advies is dit, als ik zo met mijn klanten om zou springen kan ik morgen mijn tent wel sluiten. Hoeveel mensen in Nederland slikken nu nog onwetend die diana pil???</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYPROTERONACETAAT PCH TABLET 50MG

30 April 2013

<p> Aanvankelijk geen bijwerkingen. Na een aantal maanden sloeg de vermoeidheid toe, ik liep als een zombie en PSA daalde niet meer. In overleg met uroloog gestopt met dit medicijn. PSA is weer gaan dalen, en ik kan weer urenlange wandelingen maken.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

27 April 2010

Vette huid, kleine pukkeltjes, extreme talgproductie hoofdhuid, bultjes hoofdhuid, cyste, verandering haarstructuur, permantente haarminiaturizatie en haarverlies

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

2 November 2009

De dagaanduiding op de strip/verpakking van het middel dat via leverancier Ratiopharm wordt verstrekt door de apotheek als gevolg van het preverentie beleid, is nauwelijks leesbaar en gebruikersonvriendelijk.De dagaanduiding staat in uitermate kleine lettertjes achter op de strip, dus men moet gissen aan de voorzijde van de strip of je de goede dag doordrukt; voorheen hetzelfde middel via leverancier SANDOZ gebruikt, waarbij de strip uitermate (!) goed leesbaar en bruikbaar is.Maar dit middel kan door de apotheek niet via SANDOZ geleverd worden, omdat de ziekenkostenverzekeraar IZZ alleen nog maar de door hen aangewezen medicijne vergoedt..Dit betekent in de praktijk dat ik het middel niet meer via SANDOZ kan geleverd/gebruikt, maar ik verplicht ben via Ratiopharm te gebruiken wens ik voor vergoeding in aanmerking te willen komen.

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

23 August 2009

Ik ben onlangs van apotheek gewisseld en ben een paar dagen geleden begonnen aan een strip van het doosje pillen wat ik bij mijn nieuwe apotheek gehaald heb. Alleen deze anticonceptiepillen zijn van een ander merk, die de dagvolgorde van de pillen met de klok mee heeft. De strippen die ik bij mijn vorige apotheek haalde gingen tegen de klok in. Ik begon op deze strippen altijd op een bepaalde plek, zodat ik ook zonder naar de dagen te kijken weet welke pil ik moet nemen. Soms kijk ik wel naar de dag, soms niet. Maar daardoor heb ik nu een pil van de verkeerde dag geslikt, waardoor het helemaal niet meer klopt. Het zou goed zijn om een consequente dagvolgorde (of met de klok mee, of er tegenin) te hebben voor de anticonceptiepil, omdat het toch belangrijk is dat je deze elke dag neemt. Overigens weet ik niet welk merk mijn vorige pil had, het was eentje met de stofnaam en niet diane-35.

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

26 June 2009

Werkt vanaf het begin prima tegen acne, maar ook als anticonceptie. Geheel zonder bijwerkingen!

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

13 February 2009

duizeligheid (waarschijnlijk vestibulair)

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

3 July 2008

Slapeloosheid: namelijk niet kunnen doorslapen. Ook humeurigheid, zelfs complete persoonlijkheidsverandering en sterk verminderd libido.

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

7 July 2007

Het naamloze diane35 ( cyproteron/ethinylestradiol) zorgt bij mij voor heel veel haarverlies. Had zelf een kaal plekje op mijn hoofd. Mijn huisarts neemt mijn klachten niet echt serieus. Maar las wel op het haarweb forum dat er meer mensen zijn die last hadden van de naamloze diane35.

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

7 May 2007

De dagaanduiding op de strips is zo klein gedrukt, en bovendien nog op een reflecterende achtergrond, dat ik het vaak slechts met moeite kan lezen

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

17 January 2007

Sinds het gebruik, spierspanningen, haaruitval, extreme vermoeidheid, slecht slapen, pijnlijke spieren en gewrichten.

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

12 January 2007

Deze pil is de verzekeringstechnische gezien de goedkope vervanger van de Diane 35, echter tijdens het gebruik van deze vervanger doorbraakbloedingen in de 2de en 3de stripweek.

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

1 October 2006

Mijn gewicht is in een record tempo toegenomen. Door bij de euthyrox 125 de echte Diane 35 te slikken zit ik het hele jaar door lekker in mijn vel en kan ik normaal fuctioneren. Zonder de echte Diane 35 heb ik enorme pieken en dalen in mijn leven.De cyproteronacetaat/ ethinylestradiol{merkloze versie van de Diane 35} bezorgt mij concentratie problemen en slapeloosheid.

CYPROTERON/ ETHINYLESTRADIOL TABLET OMHULD 2MG/ 35UG

1 October 2006

cyproteronacetaat/ethinylestradiol is de merkloze versie van de Diane 35. Op het herhalingsrecept {Diane 35} verstrekte mijn apotheker zonder meer de merkloze variant met de verklaring dat deze het zelfde is.Vertelt niet dat dit de merkloze versie is. Na ruim drie maanden slikken krijg ik klachten{concentratie problemen en slapeloosheid en mijn gewicht is die maanden 8 kilo toegenomen.Op internet ontdek ik dan dat ik al die maanden de merkloze versie geslikt heb. De hoofdbestandelen zijn het zelfde echter de hulpstoffen NIET.Terug na de apotheker op zaterdag morgen voor de echte Diane 35 echter deze heeft deze niet op voorraad.Slik deze al 13 jaar en was altijd op voorraad. Na een andere apotheek in ons dorp gegaan, deze had de echte Diane 35 wel op voorraad. Bij deze apotheek mochten de mensen kiezen een merk medicijn of de merkloze versie. Na 2 dagen slikken van de echte Diane 35 fuctioneerde ik weer en kon ik mijn werk weer doen en mijn kinderen verzorgen. De apothekers krijgen een premie van de zorgverzekeraars om merkloze medicijnen te verstrekken. Mijn apotheker heeft mij belogen waardoor ik na ruim drie maanden slikken een week ziek ben geweest en op internet zelf moet ontdekken dat de merkloze Diane 35 allerlei klachten veroorzaakt. Ik vindt het een zeer kwalijke zaak .Geld verdienen over mijn rug en spelen met mijn gezond.N.b. bij de huisarts een recept gevraagd voor de Diane 35 echter ook hij schrijft de merkloze variant voor zonder mij hiervan in kennis te stellen. Zowel bij de apotheker als bij de huisarts vindt ik weinig gehoor m.b.t. mijn klachten.Dit stemt mij erg verdrietig en heb veel moeite ermee dat men zo met een klacht omgaat.

CYPROTERON TABLET 50MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel