Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

dexamfetamine

12 May 2018

Ik slik dit middel op recept. Ik heb het nodig en ik vind het geweldig. Als je dit teveel slikt dan kun je ontzettend veel hoofdpijn krijgen en buikpijn aanvallen waarvan je moet kotsen. Als je een roker bent zul je na overmatig gebruik van dit middel nul zin hebben om te roken. Ook eten gaat niet meer. Drinken alleen bepaalde gezonde drankjes. Geen suiker. Ook gaan je ogen wegdraaien alsof je een epileptische aanval krijgt of zo. Maar desondanks al dat. Blijft dit middel voor mij een stimulant om mijn dingen te gaan doen die ik moet en/of wil doen.

Dexamfetamine

7 April 2018

Ik gebruik sinds 1,5 jaar dexamphetamine 2,5 Mg van het merk ceban. 3 weken geleden kreeg ik een ander merk, zou het zelfde zijn, alleen hulpstofjes kunnen afwijken. Het merk DNB de magistrale berijders. Ik was in 3 dagen tijd emotioneel een wrak, niet slapen, rusteloze ledenmaten, hoofdpijn hartkloppingen, zweten, buikloop, darm/ maag krampen, kaak klemmen, spieren strak spannen, trillende spieren, boos op alles en iedereen en de chronische pijn nam sterk toe en neerslachtig/futloos. Ik heb na 3 dagen al aan de bel getrokken bij apotheek maar moest even aankijken. Het feit dat mijn huisarts zei dat de apotheek het merk alleen kon veranderen, naar de apotheek gegaan, deze zei geen contract te hebben, alsnog ging me huisarts in gesprek en zou ik een ander merk kunnen krijgen, ik heb gebeld en wederom gevraagd en nee ze konden niet leveren. Gelukkig geen ander merk, want het werd mij nu wel duidelijk dat ceban maar 3 hulpstoffen heeft en de andere merken 6 hulpstoffen. Ben nu 1week terug op ceban en ben nog steeds aan herstellen van de beproeving. Het feit dat de hulpstofjes zo simpel mee gegooid word vind ik schandalig en heeft mij ondanks dat het beide dexamphetamine 2,5 Mg is duidelijk van grote invloed

dexamfetamine

11 February 2018

veel gewisseld met medicatie. In eerste instantie met methylfenidaat Mylan begonnen, daarna op de echte Concerta van Janssen-Cilag. Echter beide maakte me een zombie, ik was rustig, maar te rustig. Ik was mezelf niet meer. Dexamfetamine op 3 x p.d. 2 x 2,5mg gaat perfect, ik blijf mezelf met rust en ik erger me niet meer aan kleine dingen, kan weer genieten met ADHD.

Dexamfetamine retard 15 mg

1 January 2018

Ik gebruik de dex 15mg retard nu een jaar. In eerste instantie prima. Misschien wat maag/ darm problemen als bijwerking. Een aantal weken geleden merkte ik dat de medicijnen niet meer leken te werken. Toen vond ik de hele tabletten terug in mijn ontlasting. Ik ben het bij gaan houden en het was elke keer hetzelfde. Inmiddels genoodzaakt een deel van de pillen fijn te malen. Waardoor het hele retard gehalte wel is verdwenen. De hele pillen die ik slik om bij te houden of het een structureel probleem is, blijven in het geheel onverteerd terugkomen. Hebben meer mensen dit probleem gehad? Ik heb het gemeld bij de apotheek, maar vooralsnog geen reactie .

Dexamfetamine 2,5mg

8 September 2017

Heb sindskort de diagnose Adhd gekregen. Ik wordt nu op medicatie ingesteld. Ik ben gestart met Methylfenidaat tot een dosering van 60 Mg per dag. Had bij mij geen werking daarom overgestapt naar Dexamfetamine maar inmiddels zit ik op een dosis 22,5mg per inname moment (3x per dag) . Ik moet zeggen dat het nog steeds niet de werking heeft die het zou moeten hebben. Ik merk er nauwelijks wat van. Lijkt wel of ik immuum ben. Vraag mij af hoever ik zou moeten gaan om een goede werking te kunnen ervaren. Ga eerst maar eeens overleg plegen met de arts over hoenu verder. Zijn er mensen die hier hier ook tegenaan zijn gelopen of ervaring mee hebben gehad?

DEXAMFETAMINESULFAAT CAPSULE 5MG

13 July 2017

Hiervoor slikte ik Ritalin maar helaas kon ik daar niet tegen. Ik werd er heel erg opgefokt en agressief van. Ook was ik erg duizelig had last van spierspanning, trillen, wazig zien en lage bloeddruk. Ik ben nu overgestapt op Dexamfetamine en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Die rot bijwerkingen zijn weg en voel mij relaxed, rustig en heb weer een normale ademhaling zonder hartkloppingen, ik zal dit iedereen aanbevelen die niet tegen Ritalin/Concerta kunnen. Ik slik 3 keer daags 2 tabletten van 2.5MG.

Dexamfetamine

21 June 2017

Mijn zoon slikt 2x 10 mg op een dag. Omdat ik het dan niet vergoed zou krijgen heeft de psychiater er 12,5 mg en 7,5 mg van gemaakt op het recept. Dus slikt hij nu de 2,5 mg versie.

Dexamfetamine retard 15 mg

19 May 2017

Van de kort werkende Dexamfetamine 2,5mg (4 x daags 4 x 2,5mg) overgestapt naar de Dexamfetamine retard 15mg van Regenboog Apotheek (2 x daags) Een heel verschil met de kort werkende, waar ik ontzettend veel last had van stemmingswisselingen, concentratie verbeterde niks, rebounds en wazig voelen. Sinds ik de retard gebruik weinig tot geen last van rebounds, focus is er, concentratie is verbetert en weinig last meer van stemmingswisselingen. Echt een uitkomst voor mij. Hoop wel dat deze in de toekomst vergoed gaan worden, maar voor alsnog is het het geld waard voor mij.

Dexamfetamine

1 May 2017

5 mg kreeg ik niet vergoed,moest ineens €230 afrekenen bij apotheek,mooi niet gedaan dus,helaas wel een jaar! zonder gezeten en uit ellende maar metylfenidaat van mijn kind geslikt. Heb nu inmiddels wel weer dexamfetamine maar dan de 2.5 mg (wordt wél vergoed) ik slik nu alleen het dubbele, dus vier keer p/dag vier tabletjes, kan eindelijk weer focussen!

DEXAMFETAMINESULFAAT CAPSULE 2,5MG

13 April 2017

ik neem 7,5 mg. Soms slapeloosheid, heb helemaal geen honger meer (heb geen eens zin om mijn lievelings eten op te eten terwijl ik honger heb). Ik voel me de heledag verdooft,(maar ik ben dan heel gevoelig) voel me altijd Down. Als ik stoei met mijn vrienden dan ben ik met 1 min helemaal kapot dan kan ik niets meer. (eerst had ik dat niet). Ik heb geen conditie meer (toen ik de pillen nog niet had had ik super goede conditie) als ik nu 50 meter loopt ben ik kapot dan lig ik 5 min op de vloer en Erg veel wisselende bloedsuiker. Soms erge hooftpijn, en de hele dag lichte hooftpijn. En heb het de heledag koud zelf in de zomer als het 30 graden is, als de pillen uitgewerkt zijn dan heb ik het niet meer koud. Heel vaak dromerig en het Gevoel dat ik er niet bij ben. en mijn reactie vermogen is veel minder. dus mijn mening is: dat ik het gevoel heb dat ik helemaal gesloopt word van binnen. HELP TIPS A.U.B ik ben 15 jaar

dexamfetamine

1 November 2016

Ik heb al jaren adhd en ritalin of copncerta is 3 keer niks, werd er agressief van. Nu al 1,5 jaar dex., werkt prima alleen ik merk wel dat m'n mannelijkheid wat minder wordt. Ik overweeg cortisonen en/of steroïden in zeer lichte mate erbij te nemen. Dit deed John F Kennedy bijvoorbeeld ook, kan iemand mij uitleggen waarom?

Dexamfetamine

1 October 2016

Dat het gebruik ervan anders is bij 2x 5 mg dan bij 4x 2,5 mg. Nadat de pillen zijn fijngemalen en oplgelost in water, werken ze veel beter.

Dexamfetamine capsules 5mg

30 August 2016

Een tijdje terug schrok ik enorm toen ik hoorde dat ik mijn medicijnen voor mijn ADHD zelf moest gaan betalen. Dat bedrag was niet betaalbaar voor mij en dat in mijn laatste jaar van mijn opleiding, ik dacht die opleiding kan ik nu wel op mijn buik schrijven. Ik heb meteen mijn verzekering opgebeld, gelukkig vertelden zij mij dat zij ze wel zouden vergoeden, gelukkig want anders kan ik nog geen bladzijde vol schrijven en had ik van de een op de andere dag moeten afkicken van deze medicijnen.

dexamfetamine

16 August 2016

DEXAMFETAMINE SULFAAT, Capsulevrom 5 mg als bijwerking heb ik overmatig transpireren en aan het einde van de avondkaakspanning, en zo af en toe slapeloosheid.

dexamfetamine

27 July 2016

Goed middel, nu alleen nog dure amfexa met alle bijwerkingen, bah ook financieel worden we benadeeld.

Dexamfetaminesulfaat 2,5

3 July 2016

Gebruikte sinds een klein jaar vier maal daags 10 mg, beviel goed. Sliep er heerlijk door en werd fris en makkelijk wakker. Werd er ook relaxt en gefocust door, belangrijk bij het studeren. Nu 2 weken de tabletjes van Pharmaline van 2,5 mg geprobeerd. Het lijkt alsof er geen werkzame stof in zit. Zelfs nadat ik de dosis geleidelijk verhoogd had naar vier maal daags 15 mg is niets meer te bespeuren van enige werking. Terug naar Ritalin vooralsnog en bij terugkomst van vakantie eens onderzoeken hoe dit kan.

Dexamfetamine

25 June 2016

Verplicht overgezet naar Amfexa en heb nu ineens zware hoofdpijn en duizeligheid.

DEXAMFETAMINE TABL 5MG en 10MG DMB

16 June 2016

Ik ben 3 weken geleden verplicht overgezet van dexamfetamine naar de amfexa. Ik zeg zwaar klote. Extreem veel bijwerkingen. Rusteloos en gejaagd, hoofdpijn, duizelig, beroerd, angstig en slecht slapen. Het zou hetzelfde moeten zijn maar blijkt toch totaal wat anders te zijn.

Dexamfetamine

12 May 2016

Helpt goed bij ADHD (hyperactief/impulsief): meer rust en overzicht, minder piekeren, maar zonder 'koker' zoals bij methylfenidaat. Creativiteit en eigenheid blijven ook. Alleen soms droge mond. Groot probleem: het middel is niet meer verkrijgbaar doordat het na 100 jaar fabricage door magistrale bereiders ineens geregistreerd is door een farmaceut onder een merknaam (Amfexa). Het is 3x zo duur geworden en wordt maar voor een klein deel vergoed. Daarbij is er maar 1 dosering beschikbaar (voor mij niet de juiste). De magistrale bereiders mogen alleen nog kleine doseringen maken maar kunnen niet meer aan de grondstof komen doodat die is opgekocht door de producent van Amfexa. Veel patienten gedupeerd en veel extra kosten dus door dalend beleid.

DEXAMFETAMINESULFAAT CAPSULE 2,5MG

12 May 2016

Ik gebruik dit nu inplaats van Methylfenidaat daar bleef ik zo druk van na de overstap meteen super gevoel eindelijk rust en orde in me hoofd. Helaas is het bijna niet meer leverbaar en wat vindt ik dit erg. Ik heb nog 1 maand en dan weet ik niet wat ik ga doen, want ik heb nieuwe recepten liggen. Maar de kosten zijn mij te hoog en hoop dat de regering het erin houd. Veel adhd patiënten hebben veel baat bij dit middel.

Dexamfetamine

20 April 2016

Ik heb hele goede ervaringen met dit medicijn. Ik zit nu op een dosering van 6 x 5 mg = 30 mg per dag. Ik neem er 's morgens 3 en tussen de middag 3 en ik kan weer goed functioneren op mijn werk. Alleen heb ik begrepen dat de 5 mg tabletten per 1 mei niet meer vergoed worden. Ik zou dan 12 x 2,5 mg moeten slikken. Alleen zegt mijn apotheek nu dat de zorgverzekering dit niet vergoedt, omdat ik in aanmerking kom voor 5 mg tabletten. Ik vind het geen punt om 12 tabletjes te slikken, als ik daardoor een eigen bijdrage van 1700,00 euro (!) kan uitsparen. Wie heeft hier ook ervaringen mee dat het middel plotseling niet meer vergoed wordt. Ik zou er graag iets meer over weten.

Dexamfetamine retard 15 mg

15 April 2016

Verbeterd concentratievermogen, focus. Ik gebruik het nu bijna 5 jaar en het heeft me geholpen tijdens mijn studie. Dit betekent niet dat het altijd lukt, soms heb ik nog steeds moeite met concentratie. Ik heb het jarenlang gebruikt in combinatie met Lexapro, daar ben ik afgelopen jaar mee gestopt. Bijwerkingen: verminderde eetlust, ook gewichtsverlies, trillende handen. Bijwerkingen na stop Lexapro: soms angstig, veel piekeren, voel mijn hart vaak hard bonzen.

Dexamfetamine

6 August 2015

Eindelijk voel ik me op het zelfde communicatielevel als iedereen. Voor mij echt een redding. Het haalt de scherpe kantjes eraf zonder afgeremd te worden. Het werkt voor mij 5 uur lang en neem het 3x per dag 10mg. Ik heb weinig bijwerkingen, in het begin een droge mond en slecht slapen. Na een week was het slecht slapen voorbij en de droge mond na 2 weken.

DEXAMFETAMINE TABL 5MG en 10MG DMB

Dexamfetamine tabl 5mg en 10 mg (de collegeale bereiding)

2 April 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Alle bijwerkingen die ik jaren heb gehad, en die weg waren sinds ik dex gebruikte, zijn in 1 keer terug.

dexamfetaminesulfaat 5 mg van Apotheek De Collegiale Bereiding Oldenzaal

Dexamfetaminesulfaat 5mg van Ceban Breda

16 February 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Een kennis kreeg vaak hoofdpijn met de nieuwe fabrikant. Echter, de broer van de gebruiker heeft geen last van de andere fabrikant.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel