Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 28 resultaten gevonden.

ENALAPRIL MALEAAT APOTEX TABLET 20MG

3 September 2021

ik slik 5mg per dag sinds een maand of 3. Vanaf het allereerste pilletje kriebelhoest. Daarna wazig zien moest ineens een bril! Daarnaast neerslachtige gevoelens, depressief, en labiel. Heel slecht in slaap komen en ook nog heel slecht slapen, steken rond de hartstreek. Omdat ik vaak zo verdrietig was ben ik gaan nadenken en gaan googlen en voila! dit is de boosdoener! Wat een troep. Ze gaan regelrecht de prullenbak in.

ENALAPRIL TABLET 10MG

12 August 2021

Veel last van kriebelhoest vooral ‘s nachts, heel vervelend.

ENALAPRIL MALEAAT AUROBINDO TABLET 5MG

8 May 2021

Pillen zijn kleiner geworden. Ik gebruik al jaren een half tabl. 1 maal daags. Dus moet ze breken dat ging vorige vorm (iets grote tabl prima). Nu is het bijna onmogelijk en breek ook nog onregelmatig. Vraag wilt u het vijf personen op uw kantoor laten doen niet specialisten maar gewoon brildragers en met brede vingers of een oudere. Benieuwd naar uw reactie. Verder is de verpakking groter geworden met meer loze ruimte cq lucht. Lijkt mijn ook voor de fabrikant niet kosten besparend ivm vervoer en opslag ruimte.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL MALEAAT TEVA TABLET 5MG

17 April 2021

Na een aantal dagen gebruik heel veel spierpijn en spierkrampen. Gestopt na overleg huisarts

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL MALEAAT SANDOZ TABLET 10MG

1 July 2020

Geen bijwerkingen bij gebruik. Probleem met het uiterlijk van de tablet. Lijkt enorm op de tablet voor chloresterol (simvastatine). Dit is verwarrend. Andere tabletten voor hoge bloeddruk waren altijd wit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL MALEAAT SANDOZ TABLET 10MG

13 March 2020

Ik heb deze tablet nu bijna 3 weken geslikt en de bijwerkingen zijn: spierkrampen, onverklaarbare blauwe plekken en mijn diabeet instelling is ontregeld want ik krijg steeds hypo's. Helaas kom ik hier nu op vrijdagavond achter na opzoeken op internet en ik ga hier onmiddellijk mee stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL/ HYDROCHLOORTHIAZIDE TEVA TABL 20/ 12,5MG

9 February 2020

Ik heb dit al jaren als bloeddrukverlager. Toch heb ik het idee dat het niet veel doet. Sinds iets meer dan een jaar heb ik regelmatig last van draaiduizeligheid. De dokter schrijft dit toe aan stress. Praten met een praktijk ondersteuner helpt goed, dacht ik. Klachten zijn na zo'n gesprek snel weg. Toch twijfel ik aan mijn medicijn. Iemand ervaring dat bijwerkingen pas veel later ineens opduiken? Jan

ENALAPRIL/ HYDROCHLOORTHIAZIDE SANDOZ TAB 20/ 6MG

12 January 2020

Kreeg enalapril van mijn cardialoog voor geschreven,kreg na een par keer gebruikt te hebben een hele dikke tong kon niet meer slikken bijna en bijn a niet meer adem halen, bleek een allergie voor enalapril te hebben

ENALAPRIL/ HYDROCHLOORTHIAZIDE SANDOZ TAB 20/ 6MG

9 January 2020

Opzich werkt het prima, bloeddruk is oké maar ik voel me verder belabberd. Gevoel van misselijkheid en een metaal smaak in mijn mond.

ENALAPRIL MALEAAT TEVA TABLET 5MG

29 November 2019

Mijn moeder kreeg dit i.v.m. een hoge bloeddruk. Die werd niet lager, het schommelde behoorlijk op en neer. En er waren veel bijwerkingen.Depressiviteit, verwardheid, dingen zien die er niet waren, veel plassen, ook 's nachts tot 8x uit bed om te plassen. Laag in energie, geen zin om iets te doen. Moest bij alles worden geholpen, bij het opstaan van de bank, naar de wc gaan, bij het aankleden. Ze kon steeds slechter lopen en bewegen. Bij alles vroeg ze, wat moet ik nu doen.... Sinds we gestopt zijn gaat het heel erg goed met haar en is ze weer degene die we kennen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL MALEAAT TEVA TABLET 5MG

29 November 2019

Mijn moeder kreeg dit i.v.m. een hoge bloeddruk. Die werd niet lager, het schommelde behoorlijk op en neer. En er waren veel bijwerkingen.Depressiviteit, verwardheid, dingen zien die er niet waren, veel plassen, ook 's nachts tot 8x uit bed om te plassen. Laag in energie, geen zin om iets te doen. Moest bij alles worden geholpen, bij het opstaan van de bank, naar de wc gaan, bij het aankleden. Ze kon steeds slechter lopen en bewegen. Bij alles vroeg ze, wat moet ik nu doen.... Sinds we gestopt zijn gaat het heel erg goed met haar en is ze weer degene die we kennen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL TABLET 10MG

ENALAPRIL TABLET 10MG

28 October 2019

Geen reuk en smaak meer,Winterhanden,Kriebelhoest,Oververmoeid tevens slapeloosheid,Slap gevoel ,Uitslag op polsen en handen.Dit alles door de medicatie.Heb dan ook besloten niet meer in te nemen.Wil toch wel een bepaalde form van kwalieit van leven, anders maar miet

enalaprilmaleaat

Enalapril

28 June 2019

Doet wat het moet doen. Geen bijwerkingen.

ENALAPRIL MALEAAT SANDOZ TABLET 5MG

12 April 2019

ik heb precies dezelfde klachten als mijn voorgangster hierboven. Na een nieuwe aortaklep en voor de klepvervanging, slikte ik Renitec. Daarmee geen klachten. Sinds een paar maanden moet ik enalaprilmaleaat sandoz slikken omdat renitec uit de handel is genomen. 2 x 10 mgr. per dag. Het water loopt zo uit mijn neus. duizeligheid, doodmoe de hele dag. Wazig zien De bloeddruk wordt aanzienlijk hoger. Mijn gezicht zwelt. Vaag misselijk en soms maagpijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL MALEAAT MYLAN TABLET 20MG

31 May 2018

ik gebruik ht al n jaar of 4 kreeg daarvoor captopril 5 jaar #cardioloog ging over op enalPril, gebruik 10mg. mr hb de laatste tyd veel last van wazig zien na gebruik .traan ogen n spanning in de ogen links waar ik n bellse hb . 1 stent in 2009 vanwege vernauwingvn n bloedvat nooit bldruk patient of diabeet . hb de dosering verlaagd nr 1 maals dgs n halve vn 10 mg n voel me stukkn betr. vreemd hoor , ik gebruik ook simvastatine 40 mg n n aspirien vh nr bed gaan, ben benieuwd wat de cardiloog zegt als ikmin juli nr hem ga. ps na gebruik vn wat zoet gt de wazigheid langzaam weg

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL MALEAAT CF TABLET 10MG

14 May 2018

Ik gebruik nu Enalapril Teva 10 mg, de klachten die ik op dit ogenblik ervaar; -prikkelhoest -gierende hoest -overgeven in de ochtend -ernstig vermoeid -snotneus -slijm in de keel(schrapen) - benauwd -geen trap op kunnen lopen zonder totaal uitgeput te zijn -twee keer bij de huisartenpost vanwege een acute keelzwelling -pijnlijke tong En,..inmiddels een hele bezorgde echtgenote! Lekker spul,...ik stop er direct mee, nadat ik vandaag mijn klachten opnieuw heb neergelegd bij mijn huisarts die,. Meteen voorstelde om volledig door de molen te gaan maw, naar de longarts, lingfunctie, longfoto, kno arts Tja,.ik ben geen arts,.. En ik werk gewoon door,.geen probleem;-)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL TABLET 10MG

15 April 2018

Ik heb met dit medicijn (Sandoz) een erg schommelende bloeddruk en het medicijn werkt maar een paar uurtjes (absoluut geen 24 uur !). Ik heb trouwens het idee dat medicatie bij te hoge bloedddruk te snel wordt voorgeschreven i.v.m provisies die de artsen krijgen van de medicijn industrie. Mijn eigen mening is dan ook dat ons angst wordt ingepraat op het gebied van hoge bloeddruk om de medicijn maffia rijk te maken. Een paar jaar terug was half Nederland trouwens aan de prozac en nu aan de bloeddrukverlagers.

ENALAPRIL MALEAAT CF TABLET 10MG

30 December 2017

Na 20 jaar gebruik ineens een allergische reactie. Gezwollen tong en opgezet tandvlees. Een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Na stoppen werd mijn bloedsuiker ook beter gereguleerd. Geen onverklaarbare rare uitschieters naar boven meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENALAPRIL MALEAAT SANDOZ TABLET 5MG

8 December 2017

Na gebruik van ongeveer 3 mnd plotseling "s nachts een sterk gezwollen gezicht. Al eerder duizeligheid, evwichtsstroornissen, kriebelhoest vooral in bed, veel jeuk. Zeer sterke medicatie gehad in overleg met allergoloog. Geen last van zwelling in keel. Verwarrend, want benauwdheid kan bij mij ook astma gerelateerd zijn. erg eng dus! Direct gestopt, en apotheek medicijn laten blocken!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Enalapril Maleaat 10 mg Teva

16 October 2017

Na 3 dagen gebruik van een hele tablet per dag, plotseling optredende onregelmatige hartslag, versnelde hartslag (ca 150/160), hevige hartkloppingen, extreme vermoeidheid welke de gehele nacht aanhoudt. De volgende morgen naar huisarts waarbij boezem fibrillatie wordt gekonstateert. Drie weken voor het gebruik van dit medicijn heb ik het 3 weken met halve tablet per dag getest op advies huisarts en toen traden al verschijnselen op als, licht gevoel in het hoofd, hoofdpijn, vermoeidheid, doof gevoel in rechterbeen en enkel, wazig zien.

ENALAPRIL TABLET 20MG

21 August 2017

Ben 51, man, gebruik(te) het nu plm. 1 jaar en de klachten werden erger en erger. Uitslag, pijn in mijn benen, angstaanvallen, depressief, geen focus meer, doffe vingers, hartkloppingen, denken dat je iedere minuut een hartaanval kan krijgen, wel bloeddruk van 170/95 naar 121/77, maar mensen ik zeg u, dit was het ergste jaar uit mijn leven, vandaag gestopt, maar veel te lang geduurd voor het kwartje viel. Ik had eerder moeten kijken wat de ervaringen zijn, dan had ik geen jaar van mijn leven weggeknikkert. Vanmiddag afspraak huisarts. We gaan het zien wat ze te zeggen heeft.

ENALAPRIL MALEAAT TEVA TABLET 20MG

15 August 2017

Enalaprilmaleaat oplopend van 5 naar 10 naar 20 mgr. gebruikt wegens moeilijk behandelbare hypertensie. Na half jaar was de hoge bloeddruk goed onder controle, maar had ik duidelijk last van aambeien. Daarvoor zelfs een behandeling gestart die nauwelijks hielp. Omdat de nierfunctie in 6 maanden flink verminderd was, toch volledig gestopt met de enalapril 20 mgr en vervangen door ander antihypertensivum: Felodipine Retard. Maar heel opvallend: binnen ongeveer een week waren de aambeien/haemorrhoiden volledig verdwenen. Ik zie dat zelf als bijwerking bij de hoge Enalapril-medicatie. Ik ben arts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel