Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 31 resultaten gevonden.

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

3 February 2021

Ik heb haaruitval en nierschade door dit middel.gekregen.Mag er niet mee stoppen omdat ik een Barrett slokdarm heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

25 August 2020

Omeprazol verlicht de pijn, maar zorgt steeds voor hevige obstipatie

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

4 April 2020

RECTIFICATIE 5 maart 2020 heb ik geschreven dat ik drijfnat was van de medicatie esomeprazol,voelde als 'n soort opvliegers. Dit moet ik terugnemen , het lag helemaal niet aan de Esomeprazol 40 Sun ! Imipramine was de boosdoener, die had ik ongeveer tegelijkertijd van de huisarts gekregen, tegen PTSS door de tientallen darmoperaties. Gruwelijke nachtmerries doordat ik zo toegetakeld ben, op operatietafels, matten, prolapsen, darminklemmingen, buikwandbreuken, abcessen en een hoefijzervormig fistel*Godzijdank leef ik nog ! Ik heb nog n paar andere medicijnen, i v m crohn,en mijn halve schildklier (1/2 eruit vol cystes)enz... Na alles een voor een te hebben geschrapt , bleek ik na een week afbouwen met imipramine minder te transpireren ! En na 2 weken voelde ik me gewoon normaal , "geen lopende sauna"-gevoel meer , geen "lopende ovenschotel"- gevoel HEERLIJK , maar deze horror lag dus NIET aan esomeprazol, want die gebruik ik nu gelukkig weer tegen een enorme hoeveelheid maagsap(als ik me héél erg druk maak) Esomeprazol werkt ontzettend goed tegen overdadig maagsap/zuur. Soms zelf 2 of 3 per dag en dan gaat t weer goed , dan pak ik weer een van 40 mg. of een van 20 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

5 March 2020

Het vervolg...Het hielp geweldig totdat ik 3 x per dag droge kleren aan moest doen. De overgang was er niks bij, drijfnat van t zweten dag en nacht. Ik kwam erachter dat deze maagtabletten ervoor zorgen dat je bloedheet en druppelend van het zweet de dag door moet komen..echt drijfnat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

14 February 2020

Esomeprazol werkt beter dan Omeprazol zei de huisarts, en hij heeft gelijk !!! Esomeprazol,( de stofnaam van Nexium) wordt anders omgezet. Ik zat op 2 x 40 omeprazol en merkte totaal niks ! Nu Esomeprazol, en na n paar dagen waren mijn maagontstekingen/zweren niet meer zo heftig. Daarvoor kon ik me niet bewegen, of iemand een spies in mn maag stak, gruwelijk. Ook slokdarmkrampen en ontsteking daarbij gehad, en nu voel ik niks meer in mijn maag , na 2 weken gebruik. Ik had al 40 jaar last van ontstekingen in maag en darm(crohn) Deze "nexium" esomeprazol werkt perfect. Eindelijk, geen opgezwollen buik meer, geen pijn meer s nachts, geen pijn meer bij eten of drinken( ik drink geen alcohol, rook niet, en eet geen zoet, sober/niet somber, gezond) maar de maagpijn door ontstekingen en zweren heeft me 40 jaar achtervolgd. Tot nu dus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

14 January 2020

Deze medicijnen helpen niet. Ik heb eerst Esomeprazol gebruikt van een ander merk. Hiermee verdwenen mijn klachten. Omdat mijn verzekering alleen dit merk vergoedt overgestapt op Aristo. Hierin zou volgens mijn apotheek precies dezelfde werkzame stof moeten zitten, maar ik kan dit moeilijk geloven. Mijn klachten waren direct in volle hevigheid terug. Helaas betekent dit kennelijk dat ik voortaan zelf moet gaan bijbetalen als ik een medicijn wil dat wel werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

11 December 2019

Flinke allergische reactie. Hevige buikpijn gepaard met hevige jeuk aan het hele lichaam. Zwelling van mijn gezicht/oren/lippen. Echt verschrikkelijk! Ik moet erbij zeggen ik ook nog eens zwanger ben en dat dat het extra lastig maakt :( nooit meer omerprazol voor mij!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

29 November 2019

Doordat ik niet meer van mijn honger gevoel afkwam, wist ik niet meer wanneer ik moest eten en wanneer ik eigenlijk vol zat. Ik ben uiteindelijk in 3 jaar 40kg aangekomen! Echt leuk hoor..En uiteindelijk na 3 jaar gestopt maar ja die kilo’s zitten er nog. En nee ik was niet 24/7 aan het eten, ben hetzelfde blijven eten als daarvoor.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

28 August 2019

Ik heb 2jaar nexium geslikt toen heeft de apotheek het veranderd naar esomeprasol werken niet zo goed als de nexium heb een buismaag en ik stiks soms in het maagzuur de mdl arts heeft nexium voor geschreven krijg ze niet van de apotheek

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

22 August 2019

Al jaren gebruiker van Esomeprazol (Nexium 20, PCH) (met medische noodzaak), maar nu verplicht door Zorg en Zekerheid over naar Aristo. Veel minder effectief en dagelijks last van maagpijn. Nu al 4 weken over op een dubbel dosering van Aristo, maar ook dit levert geen verbetering op.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL PCH CAPSULE MSR 40MG

16 August 2019

Al jaren gebruik ik Nexium. Eerst 20mg, momenteel 40mg. Ook ik kreeg als alternatief voor Nexium het middel Esameprazol 40mg van de aprotheek. En ook ik kreeg te horen dat de zorgverzekeraar Nexium niet meer zou vergoeden. Na 2-3 dagen Esameprazol heel erge buikpijn en een paar dagen diarree. Na overleg met mijn zorgverzekeraar om toch weer Nexium te kunnen gebruiken bleek dat er 2 opties waren: Als eerste optie: Nexium op voorschrift van de huisarts. Dan wordt het gewoon vergoedt. Als tweede optie: Het verschil zelf bijbetalen. Ik heb in eerste instantie gekozen voor de eerste optie. De huisarts werkt hier aan mee. Maar de apotheken niet (bij meerdere geinformeerd, allemaal hetzelfde antwoord)..omdat de zorgverzekeraars dit meenemen in de afleveringsstatistieken, wat kan resulteren in een slechter contract voor het volgende jaar met de zorgverzekeraar, of erger, helemaal geen contract meer krijgen omdat ze teveel zgn. "spécialité geneesmiddelen" hebben geleverd (waaronder dus Nexium, maar ook Lipitor bijvoorbeeld). Noodgedwongen maar gekozen voor zelf bijbetalen....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

24 June 2019

gebruik dit al jaren omdat ik een middenrifbreukje heb. Sindsdien geen maagzuurproblemen meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

17 June 2019

Werkte niet tegen de zure oprispingen. Zat onder de netelroos, leverwaardes verhoogd en depressieve gevoelens. Nu ruim een week gestopt met deze rommel, depressieve gevoelens zijn weg, maag is een stuk rustiger en netelroos gelukkig onderdrukt door antihistamines. Binnenkort wederom controle of de leverwaardes zijn genormaliseerd. Nooit gedacht dat een medicijn zoveel invloed op je lichaam en geest kon hebben, een maagcapsule die je bij overgevoeligheid regelrecht over de rand helpt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

8 March 2019

Wat een rot medicijnen.vertrouw geen enkele arts meer. Geven het gewoon. Begin je er over wat betreft bijwerkingen. Laten dan niets meer horen. Je mag niet boos worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Omeprazol esomeprazol pantoprazol

10 February 2019

Allemaal een pot nat en allemaal protonen pomp remmers maar soms geen keus en bij langdurig gebruik verschrikkelijke bijwerkingen.

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20 MG

11 September 2018

Zonder te overleggen heeft de apotheker mij Esomeprazol van Aristo gegeven. Eerder gebruikte ik Esomeprazol van Sandoz. Ik kreeg allerlei klachten, misselijk en het medicijn werkte gewoon niet. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik een andere soort had ontvangen. Ben boos naar de apotheker gegaan. Wie zijn zij die dit zomaar doen zonder te overleggen? 6 weken klachten gehad waarvan ik niet wist waar het vandaan kwam. Heb het laten vastleggen dat dit nooit weer gebeurd.

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

25 July 2018

Ik heb dit middel voor de eerste keer. Vandaag voor de eerste keer ingenomen. Werd even later wel erg misselijk, maar moet even afwachten hoe ik hier verder op ga reageren. En inderdaad €15,00 vond ik ook een belachelijke prijs.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

23 June 2018

Jaren nexium,prima medicijn. Sinds kort bovenstaand medicijn en verschrikkelijke maagpijn. Heb al een gevecht met apotheker geleverd om mijn oude selokeen weer terug te krijgen nadat ze mij een ander merk metoprelol hadden gegeven waar ik hoofdpijn en hoge bloeddruk (190/85) van kreeg!! Durf niet ook nog om mijn oude nexium te gaan,maar ik heb zo,n maagpijn!! Vind het schandalig dat de zorgverzekeraar met de apotheker op de stoel van de artsen durven gaan zitten!! Dit beleid kost zeker mensen levens!!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20 MG

2 June 2018

Heel veel gasvorming en chemische winden laten die naar de inhoud van de capsules ruiken.

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

13 May 2018

10 jaar gebruik gemaakt van nexium nou sinds een week esomeprazol aristo. vreselijk ook nog capsule. heb pijn in mijn keelgrof ben misselijk doe vaker ontlasting en beetje warrig hoofd.ga hiermee terug naar apotheek. wil dit beslist niet meer. doe mijn ervaring verder wel melden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 40MG

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

9 April 2018

3 January 2018 Had voorheen jarenlang originele Nexium die ik op advies van internist gebruikte voor een grote hiatus hernia. Hiervoor had ik ook al eens een generiek middel dat echter niet werkte met een zeer zware slokdarmontsteking tot gevolg. Daarom zei de internist destijds dat ik de originele Nexium moest nemen omdat die veel beter zijn. Nu kreeg ik eind november opeens weer een nieuw generiek middel i.p.v. de jarenlange goed werkende Nexium, en dat terwijl er medische noodzaak op het recept staat. De apotheker weigert het origineel te geven. Nu heb ik dus alweer een ernstige slokdarmontsteking na 4 weken Aristo. Ik voel duidelijk dat ze slecht tot niet werken. De apotheek schuift de schuld op de zorgverzekeraar en de zorgverzekeraar schuift het op de apotheker want die zou een IDEA contract hebben en dus zelf kunnen kiezen wat hij mij geeft. Waarom moet ik dan nog naar een arts als de apotheker bepaald wat goed voor mij is? Blijkbaar moet ik eerst slokdarmkanker krijgen voordat iemand wakker wordt. Dit middel werkt absoluut niet hetzelfde als de originele Nexium. Ik heb nu na 4 weken slikken van Aristo esomeprazol weer zeer fikse pijn. Hartelijk bedankt aan allen die hier debet aan zijn en mijn leven op het spel zetten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

27 January 2018

Esomeprazol 40mg van sandoz niet Leverbaar volgens apotheek.Dus van aristo.Wat een ellende.Misselijk,spierkramp,zweten als een malle,slikklachten,buik en maagpijn,gasvorming.Denk zowat Alle bijwerkingen zowat.Rotmedicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

3 January 2018

Had voorheen jarenlang originele Nexium die ik op advies van internist gebruikte voor een grote hiatus hernia. Hiervoor had ik ook al eens een generiek middel dat echter niet werkte met een zeer zware slokdarmontsteking tot gevolg. Daarom zei de internist destijds dat ik de originele Nexium moest nemen omdat die veel beter zijn. Nu kreeg ik eind november opeens weer een nieuw generiek middel i.p.v. de jarenlange goed werkende Nexium, en dat terwijl er medische noodzaak op het recept staat. De apotheker weigert het origineel te geven. Nu heb ik dus alweer een ernstige slokdarmontsteking na 4 weken Aristo. Ik voel duidelijk dat ze slecht tot niet werken. De apotheek schuift de schuld op de zorgverzekeraar en de zorgverzekeraar schuift het op de apotheker want die zou een IDEA contract hebben en dus zelf kunnen kiezen wat hij mij geeft. Waarom moet ik dan nog naar een arts als de apotheker bepaald wat goed voor mij is? Blijkbaar moet ik eerst slokdarmkanker krijgen voordat iemand wakker wordt. Dit middel werkt absoluut niet hetzelfde als de originele Nexium. Ik heb nu na 4 weken slikken van Aristo esomeprazol weer zeer fikse pijn. Hartelijk bedankt aan allen die hier debet aan zijn en mijn leven op het spel zetten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

3 January 2018

Darm klachten , duizelig, draai duizelig soms meerdere dagen aanhoudend, buikloop.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel