Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

FENTANYL SANDOZ MATRIXPLEISTER 37MCG/ UUR

3 October 2021

Obstipatie, extreme dorst, jeuk, incontinentie ( door de obstipatie ?) Heftige onttrekkingsverschijnselen bij stoppen

FENTANYL SANDOZ MATRIXPLEISTER 12MCG/ UUR

4 February 2021

De pleisters laten binnen de drie dagen al los. Vandaag bleek zelfs de pleister er helemaal te zijn afgevallen en lag op de grond terwijl ik kleine kinderen heb. Levensgevaarlijk. De pleisters van het merk Aurobindo blijven wel altijd goed plakken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL SANDOZ MATRIXPLEISTER 37MCG/ UUR

19 January 2021

De pijn bleef.Obstipatie , incontinentie, jeuk, dorst, dorst, dorst. Afbouwen een hel!!

Fentanyl

15 August 2020

Ik heb in de laatste 10 jaar fentanyl pleister.Matrix maakte me wat duf maar hielp goed. Toen naar Centrafarm voor mij de beste kwaliteit. Was zonder bijwerkingen, bleef nestje zitten de 3 dagen . Toen gingen we helaas naar de Sandoz waren de volgende dag los. Ik ben toen op recept met medische noodzaak weer terug gegaan naar de Centrafarm. Helaas gingen ze eruit hadden ze tegen mij gezegd. Kreeg toen Teva ze werken goed maar na een douch beurt moest je wel vervangen want dan kwam er toch ruimte bij de buitenrand en werkte ze minder. Laatst kreeg ik de Aurobindo die werkte maar 1 ,5 dag de avond daarna ook al zat hij netjes op. Verging ik van de pijn. Ik kreeg deze omdat ze in het ziekenhuis zelf alleen dat merk hadden en geen Teva of Centrafarm. Ik lig dus nu om de nacht wakker van de pijn. Er zit zoveel verschil in soms welk merk je schijnbaar hebt. Het draait allemaal om geld. Als jou apotheek alleen goedkope merken heeft dan heb je pech. Mijn voorkeur gaat uit naar Centrafarm en Teva is ook wel te doen. Zonder bijwerkingen. Kan iemand mij vertellen waarom er zoveel verschil kwa kwaliteit en duurzaamheid in zit terwijl het toch allemaal dezelfde inhoud in moet zitten. ?

FENTANYL SANDOZ MATRIXPLEISTER 50MCG/ UUR

27 July 2020

Tijdens de eerste weken wel last van sufheid en obstipatie. Bij langdurig gebruik vaak last van spiertrekkingen in buikspieren arm en been. De pleisters van Sandoz houden minder goed waardoor er minder huidcontact is en ze dus minder werken. Pijnstilling is zeer goed, wel ontwenningsverschijnselen wanneer de dosis naar beneden gaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL TEVA PLEISTER 12MCG/ UUR

19 January 2020

Eergister ochtend de pleister geplakt agv chronische pijn in rechter flank na 2de keer open nieroperatie (2 jaar geleden) en afgel. Week niersteen in rechter nier. Vrijdagnacht eindelijk goed geslapen, maar gedurende de dag een vervelende druk in mn hoofd, hoofdpijn (paracetamol blijven slikken), duizelig, misselijk en ondanks Movicolon zakjes sinds het plakken niet meer kunnen poepen. Ook ben ik erg sjaggerijnig en ben mezelf helemal niet, reageer nukkig en heb afgelopen nacht erg slecht geslapen. Ik heb vanmorgen de pleister verwijderd, ben er klaar mee! Liever pijn dan al die bijwerkingen, waar ik veel meer last van heb. Troep!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL SANDOZ MATRIXPLEISTER 25MCG/ UUR

15 December 2019

Vrijdag 13 dec. opgeplakt. Zaterdag was ik praktisch de hele ochtend tot 14:00u beroerd. Daarna ging het weer tot de vooravond hoofpijn en duizelig. Heel veel geslapen. Zondag morgen voelde ik mij shaikerig, duizelig en misselijk tot overgeven toe. Heel veel geslapen, uiteindelijk heb ik de pleister verwijderd. Ik voelde me te beroerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fentanyl Aurobindo pleisters 25mg

9 December 2019

Ik heb botkanker en gebruikt nu pleisters van Aurobindo. Ik werd er doodziek van. Het begon met een vieze smaak, smaakverlies, misselijk zijn, kokhalzen en heftig overgeven. Ik heb in 30 dagen (15 pleisters à 48 uur) 6kg gewicht verloren. Ik wis dat het aan die pleisters lag en heb dat op 2-12-2019 besproken met de arts en hij heeft mij weer Fentanyl Teva voorgeschreven. De verandering was al na 2 pleisters merkbaar. Ik ben nu weer minder misselijk en mijn smaak komt gelukkig zo langzamerhand terug en ik Mijn eetlust ook. Dat is heel belangrijk voor mensen met kanker.Mijn ervaring met Fentanyl pleisters is het volgende: Fentanyl Teva nr. 1 werkt het best.Fentanyl Sandoz nr. 2 maar die laat reeds binnen 1 dag los waardoor de werking niet goed is.Fentanyl Aurobindo RAAD IK AF OM ZIEKE MENSEN VOOR TE SCHRIJVEN I.V.M. ERNSTIGE BIJWERKINGEN.Ik heb Teva en Aurobindo gegoogled en kwam er achter dat die pleisters van Teva volkomen veilig is te gebruiken maar dat er bij AUROBINDO een ZEER GEVAARLIJK EN SINDS 1993 VERBODEN STOF NL. TITANIUM(IV)BUTOXIDE WORDT TOEGEVOEGD DIE SINDS 1993 DOOR DE VN ALS ZEER TOXISCH EN GEVAARLIJK GELABELD IS!

Fentanyl

7 November 2019

Ik gebruik lange tijd Fentanyl Matrixpleister. Ik ben dankbaar dat het er is, pijn sloopt een mens. Ik heb één nare ervaring en dat is dat de werking en / of kwaliteit afhankelijk is van het merk van dit medicijn. Ik had een lange tijd vier verschillende merken pleisters. Mijn vrouw plakt de pleister altijd op mijn rug en ik weet de volgende dag welk merk pleister aangebracht is. Dat varieert van zeer slecht tot zeer goed. Mijn mening is dat dit niet mag, daar komt bij dat alle merken niet altijd leverbaar zijn.

FENTANYL MATRIX AUROBINDO PLEISTER 50MCG/ UUR

20 October 2019

mijn zoon van 15 heeft waarschijlijk een pleister om te proberen wat er gebeurt op de tong gelegd,de schouwarts heeft dat gevonden,want me zoon hebben we dood gevonden in zijn bedje wegens overdosis fentanyl

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Paracetamol 1000mg i.c.m. Oxicodon 15mg/ Oxycodon 5mg/ Lyrica150 mg/ Fentanyl 100ug / Acestylsallicylzuur 80mg/ Methadon 10

30 September 2019

Mijn ervaring is dat ik het gevoel heb dat ik meen dat ik moeilijk tot en met zeg maar als ik dan ala eerste zou maar dat hoeft niet maar het is maar dat er ook van op de hoogte ben ik nu dan toch rechts of links dragend?

FENTANYL TEVA PLEISTER 12MCG/ UUR

27 July 2019

2 pleisters van 12 per periode van 3 dagen voor artrose in de onderrug werkt goed ook al slikte ik nog dagelijks 4 tot 5 x 1000 mg. paracetamol erbij. Huisarts was daar niet blij mee. Is ook erg veel. Bijverschijnselen bij mij zijn depressiviteit (agressief) en nog wat vage verschijnselen die op de gebruiksaanwijzing staan (af en toe blauwe huid op mijn bovenbenen) Om van de paracetamol af te komen ben ik THC druppels gaan gebruiken. Geen CBD. Dat doet bij mij niets. Slik nu in elk geval geen paracetamol meer. Huisarts blij en ik ook :-) Hoop hierdoor ook zonder de pleisters verder te kunnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL SANDOZ MATRIXPLEISTER 37MCG/ UUR

16 June 2019

Mijn ervaring met deze sterkte zijn 80% tevredenheid.Maar de 72 uur is niet echt goed en dat ligt grotendeels aan de locatie van plakken van pleister. Op de borst maximaal 48 uur, op de rug aan de kant waar de pijn het sterkst is word onderin de rug (pijn zit in rechter boven bil(bekken)) werkt het wel 72 uur, links onder kort naast de ruggengraat ook goed maar op de schouderbladen is het minder ofwel bij staan en rechtop zitten is de pijn goed te voelen en kan ik na 30-45 min nauwelijks geen stap meer verzetten.Ik ga nu eerst naar Revalidatie als de oproep komt, mocht dit helpen mooi! Zo niet dan toch een stap hoger 50 micro gram hoewel liever niet.Nog dit Tramadol en pregabaline werken de werking van de fentanyl pleister tegen niet gebruiken dus, verder gebruik ik 2 X daags paracetamol 1000 mg een multi vitamine en in plaats van de apotheek ontlasting poeders Wapiti darmfunctie complex tabletten.en ik plak Leukamed douche pleisters met gaasje over de fentanyl pleister. De Apotheek verkocht mij 5 pleisters voor 11 euro terwijl de douche pleisters 50 stuks voor €14,95 kosten online.

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 25MCG/ UUR

10 March 2019

De sandoz pleisters laten heel snel los,ze helpen ook niet tegen de pijn.Omdat ze loslaten. Heb er ook uitslag van.die pleisters.jeuk. deze kunnen beter uit de handel laten. Ze doen toch hun werk niet.

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

25 July 2018

Deze pleister laat met enkele uren al los

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

FENTANYL MATRIX AUROBINDO PLEISTER 25MCG/ UUR

21 May 2018

Cognitieve achteruitgang, depri, onrustig, opgejaagd, moe en toename van pijnklachten

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

9 May 2018

Mijn moeder van 86 jaar gebruikt sinds een half jaar deze pijnpleister. Ze is snel moe en 9 kilo afgevallen. Sinds ze de pleister heeft is ze ook cognitief sterk achteruitgegaan en heeft geheugenproblemen. Voor ouderen is dit middel zelfs in de laagste dosis (waarom zijn er geen lagere dosis in de handel) veel te zwaar. Nooit aan beginnen!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL TEVA PLEISTER 12MCG/ UUR

20 March 2018

Hevige jeuk van de huid op voornamelijk de rug en onderbenen maar ook in iets mindere mate de buik en bovenarmen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX RP PLEISTER 12MCG/ UUR

5 February 2018

Wegens osteoporose en 2 ingezakte wervels (48) fentanyl gekregen tot 62,5mg, dit was een ramp. Eetlust vedween en diverse andere dingen. Tot ik zelf tegen pijnpolie zei, zou een Tens apparaat misschien niet werken. Absurt dat je dat zelf moet aangeven, dit werkt bij mij zo goed samen met 12 mg fentanyl. Ik heb 6 maanden met pijn gelopen en zo goed als pijnloos, misschien is dit ook iets voor anderen. Veel succes.

NAPROXEN TEVA TABLET MSR 500MG Oxycodon 5 Mg 4/ per dag Fentanyl 50 Mg pleister enz

3 December 2017

En nog een aantal andere maar ben op het moment wel pijn vrij gelukkig heb tot nu toe geen last behalve ingescheurde lippen daar nu zalf voor gekregen

FENTANYL TEVA PLEISTER 100MCG/ UUR

29 November 2017

Elke vorm van morfine of morfineachtige medicijnen zijn voor veel mensen een raar idee of hebben impact... Welk merk verschilt ook zeer zeker. In mijn geval blijft niks anders plakken als het merk Teva. Sandoz e.d. waar een soort stoffen rand omheen zit val er al na een uur af... Plakken moet het goed stevig en dat 3 dagen lang, anders neemt ook natuurlijk de volledige stof niet op in de huid..de sterkte zit ook met name in de afmeting van het materiaal...hoe sterker hoe groter de pleister...dus als die maar voor de helft je huid raakt...logisch.. Maar ik schrok er van wat iemand hier schrijft...die plakte hem op het been...ABSOLUUT FOUT. De fentanylpleister moet altijd ten hoogte van het hart zitten en mag nooit in de hals geplakt worden....op andere plekken heeft geen zin. Het beste is dan de bovenarmen..binnenkanten en buitenkanten. Voor op de borstkas hoog of op de rug net onder de schouder..maar dat is voor de zelfplakker soms moeilijk. Evt daags van te voren beetje de huid scheren (bij de man) helpt. Met een watje en alcohol van te voren de plaats ontvetten helpt ook voor een betere hechting.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX MYLAN PLEISTER 100MCG/ UUR

7 November 2017

Der ervaring wàs prima. omwille van vasculaire necrose ( heb 2 nieuwe knieën, 2 nieuwe heupen, 1 nieuwe schouder, elleboog en schouder 2 staan op het programma), 2 nieuwe longen en plasma blasten lymfeoom... kreeg ik 300ùg Fentanyl. MET tot 4 x 60 mg oxynorm bij doorbraakpijn. Dit werkte prima. Vorig jaar ben ik van de ene dag naar de andere overgestapt naar 200 ug, een maand later idem van 200 ùg naar 100ùg. 10 dagen geleden ben ik ook zo bot gestopt van 100ùg naar 0ùg. maar dat loopt behoorlijk moeilijk. Ik ben érg moe, slaap veel, voel me ellendig. Ik was beter geleidelijk gestopt. pff. Maar ik weet nu niet wat ik best doe: vb terug naar 50ùg en dan week/week afbouwen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fentanyl pleisters Sandoz

30 September 2017

Laten veel te snel los, nu tegaderm pleisters er o erheen, maar ook deze rollen los,kreeg gister advies om het weekend aan te kijke en evt maandag bellen en een ander merk te vragen ipv Sandoz.

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

6 August 2017

Pleister laat los na douche waardoor ik te snel door mijn voorraad ben dit gebeurd alleen met de Sandoz pleister omdat hier zogenaamde beluchtingsgaatjes inzitten. Ik ben hier niet over te spreken. Al meerdere keren aangegeven bij de apotheek maar die kan er schijnbaar niks aan doen dus bij deze doe wat aan die plaklaag en zorg voor betere kwaliteit want dit is bagger.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel