Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

17 July 2021

2 x pw 1 tablet moest ik innemen, wegens bloedarmoede. De eerste pil heb ik 1 dag diarree van gehad. Van de 2e pil en 3e pil geen last, van de 4e pil 4 hele dagen kramp, diarree en misselijkheid gehad. Middel lijkt erger dan de kwaal op deze manier.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA TABLET OMHULD 100MG

28 October 2020

Ik had weinig last van bijwerkingen, alleen wat darmkrampen af en toe. Het heeft bij mij heel snel effect gehad, na een maand was mijn ijzergehalte weer op peil

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

10 September 2020

Ik heb alle bijwerkingen die in de bijsluiter staan. Daarnaast ook hoofdpijn en erg suf na het innemen daarom neem ik het 's avonds in

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

FERROFUMARAAT TEVA SUSPENSIE 20MG/ ML

11 March 2020

Mijn zoon van 4 kreeg tijdens gebruik een darmontsteking. Meteen gestopt. Rotzooi!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

6 March 2020

Was ernstig moe en zag bleek wit. Na controle van me bloed bleek ik een tekort aan ijzer te hebben. Na een aantal maanden deze medicijnen gebruikt te hebben voelde ik me helemaal herboren en zag er een stuk beter uit. Kon er alleen heel slecht van naar de wc dus dit is opgelost met Macrogol/Elektrolyten zakjes.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT SANDOZ TABLET 200MG

13 January 2020

3x200 per dag voorgeschreven. Is 2 weken redelijk goed gegaan.Toen extreme bijwerkingen. Waterdunne diaree, overproductie van maagzuur en dat opbraken. 2dagen volledig lethargisch geweest. Door rennies en omeprazol maag tot rust gekregen. Maar na 4 dagen nog steeds diaree en geen eetlust. Middel lijkt erger dan de kwaal. Gestopt met inname.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA SUSPENSIE 20MG/ ML

23 December 2019

Veel last van te snelle hartslag, maagpijn, misselijkheid, zwarte en dunnere ontlasting. Neiging tot overgeven en veel "opboeren".

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

25 September 2019

Kreeg eerst ferrofumaraat CF daar kreeg ik klachten als : misselijk, beroerd en extreme maagpijn. Slikte het voor het slapen. Uiteindelijk slikte ik het letterlijk tussendoor het avondeten. Dus al ik 50% van mijn bord op had slikte ik de pil en dan at ik de rest. Dat was het enige wat hielp. Werd dan niet misselijk of beroerd, maar kreeg wel een beetje maagpijn later. Ik slikte 1x 200 mg toen.Nu heb ik ferrofumaraat van teva gehad en daar slik ik 2x per dag een tabletje van. Ook presies tussendoor het avond eten. Tot nu toe helemaal geen klachten van gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

25 August 2019

Net begonnen, maar heb gelezen dat er een onderzoek is gedaan door het Radboud, waarbij het er sterk op lijkt dat inname 1x per twee dagen veel beter is. https://www.radboudumc.nl/nieuws/2015/betere-behandeling-van-ijzertekort-bij-bloedarmoede-ontdekt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT SANDOZ TABLET 200MG

FERROFUMARAAT TEVA TABLET OMHULD 100MG

14 July 2019

- 8 Weken heb ik 3 maal daags 100 mg genomen. Klachten: metalige smaak in de mond, een gevoel van 'niet helemaal lekker' zijn, maagpijn, dikke buik, opgeblazen gevoel, fotosensibilisatie (sterke rode verkleuring na in de zon te zijn geweest). Klacht besproken met arts die adviseerde nog maar 1 maal daags 100 mg te nemen. Na 1 week 1 maal daags te hebben genomen is de maagpijn weg en de metalige smaak nog wel aanwezig maar iets minder. De andere klachten zijn nog aanwezig. Vooral van het 'niet helemaal lekker' gevoel, de metalige smaak en het opgeblazen gevoel (+dikke buik) heb ik zo langzamerhand genoeg. +Het hb daarentegen was na 5 weken gestegen van 5.3 naar 7.4. Over twee weken verwacht ik weer een bloedonderzoek. Wanneer dit positief is, hoop ik de dosis te mogen verlagen naar 60 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

7 July 2019

Veel maagpijn en misselijk, houdt gemiddeld 2 uur aan, zelfs als ik het direct na het eten slik. Heel vervelend!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA SUSPENSIE 20MG/ ML

30 June 2019

ging lang goed, plotseling liep mijn darm leeg! 2 maal geprobeerd,na een dag zonder, steeds liepmijn darm leeg.ben gestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

28 June 2019

Geen last van bijwerkingen. Ik neem dit middel op een nuchtere maag. Ijzerwaarde steeg gelukkig vlot!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

28 March 2019

Ik heb Ferrofumaraat van Centrafarm, maar die staat niet bij keuze mogelijkheden. 3x200mg . Ik ben kotsmisselijk, ik moet spugen, amper eetlust. Kortom ik voel mij beroerd!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

22 March 2019

Eerste 2e x inname op lege maag best goed. Beetje zwaar gevoel op de maag. 3e keer ook nuchter is heel zwaar gevallen. Overgeven en diarree. Nu denk voortaan maar innemen na het eten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT SANDOZ TABLET 200MG

15 March 2019

Ik slik dit nu 2 weken! 3x daags 1 tablet. Erg last gehad van hoofdpijn, misselijkheid, naar gevoel in de ochtend. Nu ik het na mijn maaltijd neem kan ik er veel beter tegen!! Mijn hb was erg laag 4.9 volgende week weer bloedprikken om te kijken of het wat doet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel