Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

FUROSEMIDE SANDOZ TABLET 40MG

22 January 2023

Vreselijk 1e dag geholpen daarna niet meer wilde de vloeibare vorm omdat in bijna alle pillen altijd lactose zit blijkbaar wat makkelijk vervangbaar is. De vloeibare vorm is geen vergoeding voor maar ik volg een veganistisch dieet dus je denkt goed te doen met alles maar wat medicijnen betreft is het een straf. Ik wil uit levensovertuiging geen lactose innemen maar ben gewoon gedwongen en het is bij elke pil een afschuwelijk gevoel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE AUROBINDO TABLET 40MG

10 October 2022

Na mijn prostaatoperatie in 2018 werd mijn einddarm steeds slechter en poepte ik enkel nog bloed. In 2022 werd mijn einddarm weer behandeld, maar mijn afgang bleef een grote ramp. Bij de geringste aandrang moest ik plassen, en dát 24/24! Ik sliep niet meer en ging vocht vasthouden. In september gaf mijn huisarts mij furosemide te slikken. Kort na inname van de eerste pil zwol mijn balzak op tot het formaat van een kalebas en mijn benen werden dik als pilaren. In het ziekenhuis tenslotte hebben ze tien liter vocht uit mij gepompt en nu weeg ik nog maar net 72 kg in plaats van 82. Overal in huis staan emmertjes en ik plas onverminderd 24/24. De cardioloog in het ziekenhuis mompelt nu iets over mijn longen. Ik weet het niet meer. Wel weet ik dat mijn vertrouwen in de heelkunst een flink stuk is gedaald.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE AUROBINDO TABLET 40MG

4 October 2022

Ik hield vocht vast en was erg benauwd, Op advies van de huisarts moest ik de eerste 3 dagen 2 tabletten van 40 mg daarna 1 per dag. Op dag 5 kon ik helemaal niet meer plassen. Ben er mee in het ZH beland aan de katheter. Hebben meer mensen deze ervaring?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE APOTEX TABLET 40MG

24 October 2021

1ste keer duizelig gedurende de eerste 3–4 uur. Moest wel veel plassen en heb bij een vochtige mond toch een dorstgevoel. Bloeddruk wordt lager. Normaal 125-135/70-75 nu beide 10 punten lager. Nu 5x gebruikt en denk er mee te stoppen. Geen positief effect tijdens cardio oefeningen in de sportschool.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE CF TABLET 40MG

26 November 2020

Furosemide werd aanvankelijk toegediend via het infuus tijdens 4x een week chemo-therapie. Het geeft een heftig effect, ca. 10min. na het toedienen krijg je elke 5 á 10min. een sterke drang te plassen waarbij soms de wc niet gehaald wordt. Dit houdt 1 -1,5uur aan, hierna blijft de drang te plassen maar is er weinig te plassen. Bij gebruik van de pillen wordt het effect ca. 4 uur vertraagd en is het effect veel gematigder. Na de 2e en 3e chemo merkte ik een aanzienlijk gehoorverlies. Bij raadpleging van de bijsluiter blijkt dit in combinatie met cisplatine (chemo) inderdaad blijvende gehoorschade te kunnen veroorzaken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE TEVA TABLET 20MG

23 May 2020

Bij inname acute incontinentie bij Teva!Eerder bij ander merk, wat niet meer vergoed wordt, geen last van incontinentie.Vreselijk rot spul.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE CF TABLET 40MG

FUROSEMIDE TEVA TABLET 20MG

4 March 2020

gebruik dagelijks bij opstaan, werkt afdoende en niet te sterk; na ca. 1 jaar bleek halve tablet voldoende om dikke enkels te voorkomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE TEVA TABLET 20MG

9 February 2020

Dag 2 van dit medicijn, diarree is heftiger dan gister. Moeten plastabletten zijn, maar het werkt juist op mijn darmen blijkbaar. Hoef niet meer of vaker te plassen dan normaal, maar mijn ontlasting is wel heul vloeibaar...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE SANDOZ TABLET 40MG

FUROSEMIDE TEVA TABLET 20MG

FUROSEMIDE AUROBINDO TABLET 20MG

FUROSEMIDE APOTEX TABLET 40MG

16 July 2018

Overal spierpijn, slik het nu al 8 maanden. En nog steeds klachten, duizeligheid droge mond hartkloppingen etc.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE SANDOZ TABLET 40MG

4 March 2018

Na enkele weken 1 tablet te hebben geslikt van 40 mg waren mijn klachten van oedeem en kortademigheid verdwenen.Ook de stabiliteit tijdens het lopen verbeterde aanmerkelijk. Ik neem het tablet altijd een half uur voor het ontbijt in.Dan werk het sneller.Ik ben nu ook weer op mijn goede gewicht.Tijdens de oedeemklachten was mijn gewicht binnen korte tijd met 5 kg. vermeerderd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE SANDOZ TABLET 40MG

3 March 2018

Na gebruik van ongeveer van anderhalf jaar tot twee jaar haaruitval en snel grijzend. 2 a 3 tabl. per dag.Verder geen klachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE APOTEX TABLET 40MG

2 December 2017

's ochtens veelvuldig sterke aandrang om te plassen, ieder kwartier/20 minuten, urenlang.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE CF TABLET 20MG

7 March 2017

Heel erge haaruitval na 2x per dag zo'n tablet in te nemen. Bij 1 tablet een licht kaal plekje maar bij 2 tabletten heb ik nu over het hele hoofd haaruitval en korstjes.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE CF TABLET 20MG

16 June 2016

Meteen na inname plassen, tijdens het plassen ontzettende pijn in mijn nieren. Trekt van de nieren naar beneden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE CF INJVLST 10MG/ ML AMPUL 2ML

7 February 2016

Mijn moeder heeft jarenlang furosemide gebruikt. Ze is ruim drie maanden geleden overleden en bleek ernstig nierfalen te hebben. Volgens de arts kon dat oa een gevolg zijn van het langdurig gebruik van dit middel. Ik zie het echter nergens vermeld als bijwerking. Toen mijn moeder werd opgenomen waren de nieren zodanig aangetast dat zij eigenlijk aan de dialyse moest. Helaas was dat niet meer mogelijk ivm haar conditie. Anderhalve dag later is ze overleden. Hoewel het niet helemaal duidelijk is werd toch vermeld dat furosemide een oorzaak zou KUNNEN zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE ACTAVIS TABLET 40MG

22 December 2015

Mijn moeder heeft ernstig vocht in haar benen en is totaal benauwd. Vocht pruttelt in haar longen en ze heeft longkanker (stadium 4) moest vaak plassen maar na inname van deze tabletten plast ze nauwelijks en haar benen zwellen nog meer op.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FUROSEMIDE SANDOZ TABLET 40MG

FUROSEMIDE SANDOZ INFVLST CONC 10MG/ ML AMPUL 25ML

17 December 2014

Wellicht is het een middel tegen oorsuizen. Furosemide vermindert de activiteit in het auditieve systeem, door hersenactiviteit te verminderen in het gedeelte van het brein dat verantwoordelijk is voor het verwerken van geluid. Met andere woorden: furosemide blokkeert de signalen van het oor naar de hersenen. Na het toedienen van het medicijn vertoonden cavia’s geen tekenen meer van oorsuizen. Volgens de onderzoekers zijn de resultaten veelbelovend. De studie moet echter nog op mensen worden toegepast om de methode en resultaten te kunnen bevestigen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.