Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 300MG

30 May 2022

Voel me erg ziek,heel somber , krijg het heel warm hiervan, pijn in spieren en slappe spieren en last van mijn ogen. Hele slappe spieren, galbulten

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 100MG

15 December 2021

GABAPENTINE STRIDES kreeg ik nu . CZ gebeld huisarts en apotheek. Strides wordt wel vergoed de rest niet meer. Even wennen . Maar voor het slapen gaan 3 of 4 van 100 mg , en ik slaap als een os. Zonder pijn, de hele nacht geen pijn. HEERLIJK .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 100MG

17 September 2021

Gabapentine werkt goed, maar helaas kwam ik na n paar weken dagelijks gebruik 4 kilo aan. De drang om te eten was echt onvoorstelbaar, dat had ik ook met mirtazapine , vraatzucht , hoe dat kan weet ik niet, maar je blijft eten, alles . Altijd 300-400 mg gebruik , nooit meer, dat is voor mij niet goed. Dus nu weer af en toe een of 2 dagen gebruik , dan is t ok . Bij totale oververmoeidheid; je valt met 400 mg als een blok in slaap, bij een volle kop /overprikkeld werkt dit ook prima , over de dag verdeeld, , en bij hevige rug heup artrose pijn, 4 x 100 mg verdeeld over de dag. Die torenhoge doseringen , daar kan ik me niks bij voorstellen,ik denk dat ik dan niet meer mn bed uit zou komen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 100MG

25 August 2021

Na een lange tijd met a d en de nodige opvliegers , heb ik weer n paar keer gabapentine ingenomen , nooit meer dan 200- 300 mg . Bij hogere doseringen ben ik van de wereld. Focussen gaat veel beter , migraine weg, en t transpireren verdwijnt. Als ik dit wondermiddel af en toe een paar dagen gebruik bij flinke klachten , is t werkelijk een weldaad. Als ik kijk naar de slechte ervaringen van mensen die 2700 mg gebruiken , dan denk ik ; dat zou een coma worden voor mij. Lage dosering werkt perfect.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE SANDOZ CAPSULE 100MG

8 February 2021

miniem tegen zenuw pijn. De bijwerkingen bleken kolossaal. Dubbelzien constant koorts, spierzwakte, droge mond, afname spiermassa, geheugenproblemen, trillende handen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 100MG

7 December 2020

Volgens mij staat er een fout in de tekst. Het moet slaperigheid zijn, niet slapeloosheid...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE SANDOZ CAPSULE 100MG

19 November 2020

3x daags 100mg.gebruik voor polieneuropathie.verminderd wel de pijn maar na 6 weken gebruik veel last van bijwerkingen.duizelig,lopen als dronkenman,moe,geen energie,bloedruk hoog,erectie stoornis,libido weg,enorme spierpijn,kan bijna niet bewegen door stijfheid. zou deze problemen misschien ook te maken kunnen gebben i.c.m.gebruik andere medicijnen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 300MG

3 July 2020

Kreeg het als slaapmiddel in plaats van zopiclon waar ik geen last van had. Ik ben astma patiënt en werd al door de apotheek gewaarschuwd dat dit medicijn veel bijwerkingen had. Na twee dagen was ik zo benauwd dat ik mijn longarts gebeld heb en meteen met Gabapentine moest stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE SANDOZ CAPSULE 100MG

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 300MG

10 February 2020

Ik was na 2 dagen ontzettend benauwd en ben er mee gestopt. Werd mij voorgeschreven voor slapeloosheid in plaats van zopiclon want dat zou verslavend zijn. Ik ben astma patiënt en dit werkt niet als slaapmiddel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE SANDOZ CAPSULE 300MG

21 December 2019

Zenuwpijnen na beklemming nekwervels en CVA. Had voordien al verschillende medicaties geprobeerd, leidden telkens tot ondraagbare duizeligheid. Gabapentine werd voorgeschreven door mijn neuroloog. Inname volgens een heel voorzichtig opbouwplan. Na drie weken ondervind ik minder spasmen 's nachts, waardoor ik bijna de hele nacht aan een stuk kan doorslapen. Was heel lang geleden!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE AUROBINDO CAPSULE 300MG

8 December 2019

Burnout. Het was allemaal teveel, ik was totaal overprikkeld, kon niks meer verdragen, het was een pittige burnout. Ik kwam tot niks. Voorzichtig begonnen met Gabapentine, een halve capsule, alleen s avonds, en ik sliep als een roos. Het kalmeert, en zorgt dat je weer bij jezelf komt. Wel wat suffig, maar o.k. Ik kon me weer concentreren, geen verdwaalde gedachtes meer, geen 1000 gedachtes tegelijk. Heerlijk. Ik weet niet hoe het werkt, maar bij superstress is dit een lichtpunt. Je wordt er echt lekker rustig van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE AUROBINDO CAPSULE 300MG

9 September 2019

Van Sandoz overgezet naar Aurobindo, volgens de apotheek omdat de verzekering alleen nog Aurobindo zou vergoeden. Ik slik het voor Epilepsie. Met Aurobindo meer aanvallen, en ik kreeg zenuwpijn van mijn kruin tot onder mijn voeten. Letterlijk. Medische noodzaak aangevraagd en weer Sandoz gekregen. Aanvallen verminderden weer en zenuwpijn verdween.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE PCH CAPSULE 100MG

25 July 2019

Medicijn deed niets aan mijn klachten (RLS), maar had wel ernstige bijwerkingen: hevige haaruitval, tanden gingen los staan, jeuk, uitslag, verdikking huid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE CAPSULE 300MG

15 April 2019

Ik heb Gabapentine voorgeschreven gekregen na het plaatsen van een knieprothese links, en merkte direct het verschil qua pijn na de knieprothese rechts; de pijn is draagbaar, en ik heb geen onrustige benen.Wat mij direct op viel is dat ik in jaren niet zo goed geslapen heb (rust in mijn lijf en hoofd), en de pijn van twee hernia's en kanaal stenose stukken minder is. Enige bijwerkingen de eerste dagen waren; droge mond, neus en keel, en praten met dubbele tong , beetje duf. Acceptabel.Voor mij is het tot nu toe een wondermiddel!

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 100MG

6 April 2019

Misschien op jullie site ook nog een bijkomend gebruik voor gabapentine vermelden . Het is blijkbaar experimenteel maar de capsules worden in Amerika en tevens ook door professor gynaecologie UZ Gent verbrijzeld en gebruikt in een zalf voor vrouwen die lijden aan vulvodynie . Reeds meer dan een jaar loop ik van hot naar her . Ik heb bij eenmalige betrekking soms echte blaarvorming. Van dit medicijn wordt een gel gemaakt die 2 maal per dag lokaal moet aangebracht worden. Veel vrouwen zouden hun lijdensweg met 50% pijn zien afnemen !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE MYLAN CAPSULE 300MG

14 November 2018

Ik slik al 10 jaar deze medicatie. Sind een aantal maanden niet f nauwelijks leverbaar. Voorgeschreven op medische noodzaak daar ik bij een ander merk van Gabapentine enorm heftig reageer door andere hulpstoffen. Zo erg dat er suicidale gedachten zijn ontstaan. Waar kan ik terecht om dit te melden? Wie is hier verantwoordelijk voor? Moeten we niet participeren. Voor elkaar zorgen. Wie kan mij helpen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 300MG

25 October 2018

Ik gebruik nu gabapentine 900 mg al een jaartje en ik moet toegeven dat ik er veel baat bij heb slaap veel rustiger dus overdag ook meer uitgerust en veel minder zenuw pijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE PCH CAPSULE 300MG

11 October 2018

Gabapentine tegen de klachten (soms heel heftig) van fibromyalgie gekregen. 1 x 300 mg bij pijn , 2 x 300 mg bij hevige pijn. Ik moest eigenlijk meer innemen , maar dit is exact een goede dosis. En heb nog nooit zo vast geslapen. Knal vast . En lang . Had ik ook duidelijk even nodig .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE PCH CAPSULE 300MG

17 August 2018

Als je er vanaf kun blijven doen!!! Heb ongeveer een jaar 3600mg gabapentine geslikt daarnaast ook nog aardige dosis oxycodon, oxytocine en amitriptaline,lijkt allemaal leuk dat je deels van de pijn af bent(tijdelijk) maar denk ook eens aan de ontwenningsverschijnselen,das een ramp,bij mij is het zover dat de zenuwen nu zo beschadigd zijn dat ik 24/7 last heb van rusteloze benen en armen,slapen tja wat is dat,dus aub mensen als je er doorheen kunt bijten doe het dan!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE SANDOZ CAPSULE 100MG

17 June 2018

Haat-liefde verhouding met dit medicijn. Helpt wel tegen de pijn en prikkels. Ik slaap wel beter maar volgens info een soort coma :). Zeker niet fijn is de gewichtstoename door aanpassing van de dosis (nu 800 mg en bij een opvlamming naar 1200 mg per dag). De blijvende bijverschijnselen zijn voor mij: huiduitslag en een hoge bloeddruk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE PCH CAPSULE 300MG

14 June 2018

Kreeg ze van de arts tegen de vermoeidheid C.V.S.(overprikkeling) en door mijn burn out. i.d.d. het piekeren is weg. Wat suffig,valt mee ,maar een veel beter gevoel dan eerst. Ik kan me ook weer concentreren op één ding. Eerst was het een warboel in mijn hoofd. Weer wat lichtpuntjes in mn hoofd nu. De toekomst was eerst zwart, nu heb ik weer wat ideeën gelukkig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE AUROBINDO CAPSULE 300MG

1 May 2018

Na een paar fikse dompers en weer te veel te hebben gedaan, was ik doodmoe en had overal pijn. En door het malen in mijn hoofd kwam ik bijna niet in slaap, en als ik even sliep weer veel nachtmerries. Ik had ze nog liggen van de pijn poli, de pijn arts n keer. Een zalige nacht achter de rug met flinke stukken van 4 uur geslapen, 3 x. Dus de klok rond, dat was even nodig. En leuke dromen over vroeger gehad. Dit spul zet idd een onrustig hoofd even stop.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 100MG

16 March 2018

Helaas deed dit middel ook niets bij mij, maar er zullen best wel genoeg patiënten zijn die er baat bij hebben, anders zit het a) niet meer in het ziekenfodspakket b) schrijven de artsen het niet meer voor, want die luisteren toch ook wel naar de patiënten (neem ik aan :-) , want de tijd van de provisies die ze te verdelen hadden is al lang en breed voorbij...Maar goed, ik ben al 18 jaar o.a. CRPS patiënt en heb in die tijd 10-tallen verschillende soorten medicatie getest/gebruikt, nog steeds aan het gebruiken, de één geeft wat verlichting, de ander doet niets en weer een ander verergert de klachten. Er is totaal geen pijl op te trekken en ja, die boom met die dikke takken en dat stuk touw, ook daar heb ik wel eens aan gedacht, maar de vraag is dan, kan je al die mensen ( al zijn het er maar 2 of 1 ) hun verdere leven een gevoel mee te geven dat zij misschien wel hebben gefaald en jou niet genoeg liefde hebben gegeven om verder te blijven te leven, met andere woorden, deze mensen misschien in een depressie te gooien. waar jezelf waarschijnlijk al jaren in verkeert ? Ik vind dat egoïstisch, maar misschien is dat wel niet zo...een ieder moet daar zelf me dealen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE CF TABLET FILMOMHULD 600MG

21 July 2017

Kan niet peilen of het iets doet aan mijn dystofie aan mijn voet. Wel bijwerkingen die na twee weken niet meer relevant zijn voor bv arbodienst.( leed de bijsluiter maar)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel