Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

Hydrocortison Magistrale bereider

14 March 2020

Ik snap niet dat er niet meer wordt geschreven over de problemen met dit product. Velen zijn erg ziek geweest omdat een bepaalde (of meerdere) charge(s) geen werking heeft gehad. Ikzelf ben opgenomen geweest met een Addisson crisis in het LUMC omdat deze hydrocort niet werkt, sterker nog, niet slikken gaf minder problemen dan wel slikken. Dit is bekend bij de endocrinologen in de UMC's. Is dit een doofpot? Waarom is dit product nog niet uit de handel?

HYDROCORTISON FAGRON FNA CREME 10MG/ G

Hydrocortison 5 Mg 20 Mg per dag

19 February 2019

Zelf gebruik ik jaren Hydrocortison van het Merk Ceban. Heb daar goede ervaring mee!!

Hydrocortison-17-butyraat lotion 30 ml

21 January 2019

Tegen korsten op het hoofd, het gaat om hydrocortison. Plotselinge stoelgangen met papperige structuur. Bij oogdruppels met cortison dezelfde ervaring.

Hydrocortison 5 Mg 20 Mg per dag

1 July 2018

Ik heb de autoimmuumziekte CVID, na jaren prednison geslikt te hebben, overgestapt op hydrocortison. Ik gebruik het middel sinds een maand, maar nu zit alles vast, spieren doen pijn, ik heb dikke voeten kan haast niet lopen zit thuis met de warmte weer met steunkouzen, zou eigenlijk willen stoppen, kan niet zomaar?

HYDROCORTISON PCH INJPDR FLACON 100MG +SOLV 2ML

28 November 2017

Bij seborroïsch eczeem schrijft elke (huid)arts ketaconazol en Hydrocortison voor. Wat zelfs huidartsen niet weten (omdat ze het zelf niet hebben gehad, blijkbaar) is dat gewone vaseline het perfecte middel is om de gistvorming te onderdrukken. Eerst enkele dagen een vaseline laag dag en nacht... en na 4 dagen alleen in de nacht. En je bent van je seborroïsch eczeem verlost. De vaseline trekt niet in de huid, maar blijft er op liggen. Ze sluit de huid af voor zuurstof en daar kan de huid prima tegen, maar gist niet. De farmaceutische industrie zal niet blij zijn met deze simpele oplossing die altijd werkt, want de ontstekingsremmende lotion of crème (corticosteroïd) levert zowel huidarts als farmacie grote inkomsten op. Maar hormoonzalf is natuurlijk heel slecht voor de huid, zeker bij regelmatig en langdurig gebruik. Daarom ben ik benieuwd of u dit succesvolle huismiddel mee propageert. En een maakt aan de valse voorlichting die onnodige kosten veroorzaakt en min of meer gezonde mensen dwingt tot het smeren van ongezonde teer-producten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCORTISON FAGRON FNA CREME 10MG/ G

19 November 2017

Dwingend voorgeschreven toepassing oogleden; nu zeer heftige zwellingen oogleden en onder ogen vochtophoping en geen oplossing voor jeuk (allergie) rond ogen en moeite met zien. Ervaar het als gevaarlijk. Volgens bijsluiter kan dit niet rond ogen, Huidige Huisarts blijft erbij ondanks eerdere info huisarts(met pensioen) en specialist dat dit middel voor mij als zalf niet moet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

miconazolnitraat en hydrocortison

11 November 2017

Ik heb tijdens hele zwangerschap last van schimmelinfectie ik heb kuurtjes gekregen inwendig deze hadden helaas niet geholpen sinds 1 dag gebruik ik miconazolnitraat en hydrocortison deze heeft gelijk geholpen en ben zeer tevreden en echt eeen aanrader!!

HYDROCORTISON

22 February 2017

Gebruik al jaren capsules van 5mg. Deze worden zonder pardon en aankondiging niet meer geleverd.(feb 2017) Nu heb ik een GROOT probleem aangezien in de tabletten niet kan innemen. Maar daar hebben de leveranciers lak aan..

Hydrocortison creme

16 January 2017

Werkte zeer goed. Mocht het 1 week dun smeren. Roodheid, zwelling en schilfering zag je per dag wegtrekken, creme was bij mij zeer goed smeerbaar.

Hydrocortison vaseline crème 1%

12 June 2016

Heb last van droge plekken op vingers, soms lijkt het brandwondjes zo rood en pijnlijk en jeukt. Heb deze crème van de arts gekregen en is goed uit te smeren en droogt snel.

HYDROCORTISON PCH INJPDR FLACON 100MG +SOLV 2ML

4 January 2016

Mijn vrouw vervalt een aantal malen per jaar in een Addison crisis n.a.v. een hypofyse adenoom astatisch (tumor 4½x4cm) die na de operaties en een gamma knife bestraling ontstaan is. De hypofyse is verwijderd en de steel is doorgeknipt om te voorkomen dat die contact zoekt met de toen nog aanwezige restant tumor van 25%. De restant tumor is door een gamma knife bestraling van 75 minuten geëlimineerd geweest. De tumor is aan het afbrokkelen en mogelijk dit jaar in zijn geheel "opgeruimd". Zij gebruikt hiervoor o.a. Hydrocortison en krijgt Solucortef via Act-O-Vial in een 100mg. De versie die nog steeds bestaat én vergoed wordt. Deze "boost"van dit preparaat heeft afgelopen jaar reeds 3x succes gehad. Je moet na deze aanval meteen 112 bellen en gemiddeld een week ter controle in het ziekenhuis blijven om alles weer te stabiliseren. De reguliere dagelijkse medicatie is 10+5+5mg/dag, 3x/daags een Desmopressine 0.1mg. Om minder urine aan te maken vanwege de zeer zware incontinentie ontstaan ná de laatste operatie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ELOCON VET WATEREMULGERENDE ZALF 1MG/ G

HYDROCORTISON FAGRON FNA CREME 10MG/ G

30 August 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Hydrocortison 5m

24 November 2014

Inderdaad, dat is mij ook overkomen, veel meer hoger. Word ik heel blij van.

Hydrocortison Magistrale bereider

17 September 2014

Door bijnier insufficiëntie (ontbreken van de bijnieren) ben ik afhankelijk van hydrocortison. Na jaren niet genoeg binnen gekregen te hebben, is op aanraden de hydrocortison bij de magistrale bereider besteld. Dit is precies 2x goed gegaan. Nu krijg ik weer andere: Mediq heeft het nu in eigen beheer en ik ben weer terug bij af. WEER extra hydrocortison bijslikken om maar voldoende binnen te krijgen. Gevolg van niet juiste instelling hydrocortison: ziekenhuisopname (op dit moment dus ook).

HYDROCORTISON PCH CREME 10MG/ G

15 August 2014

Mijn ervaring hiermee is dat is bijna onsmeerbaar. Het is zo stijf/droog. Ik moest het met vaseline mengen om het smeerbaar te maken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCORTISON

15 April 2014

Het is net XTC, je gaat er het eerste uur erg hard op. Alleen die honger/trek is echt killing.

HYDROCORTISON CF TABLET 20MG

29 January 2014

Even een nuancering op de bovenstaande reactie: hydrocortisol kan bepaalde emoties versterken. Ligt bij iedereen anders. Maar als het je aanspreekt dat het als speed werkt, bedenk dan ook dat je er fors depressief van kan worden. Overleg met je arts als je neiging tot depressie hebt is echt aan te raden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCORTISON CF TABLET 20MG

21 January 2014

<p> Het lijkt in het begin wel speed . Je kan alles aan alleen je krijgt er zo een trek van.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCORTISON CREME 10MG/ G

20 September 2011

Vandaag kreeg ik van mijn huisarts "Hydrocortison vaselinecreme 1% FNA" Op de tube staat: uiterste gebruiksdatum 14-09-2012. Wat ik nu nergens, ook niet in de bijsluiter, kan vinden: hoelang mag ik de crème nog gebruiken als deze eenmaal geopend is?

HYDROCORTISON TABLET 20MG

HYDROCORTISON TABLET 20MG

2 April 2007

Grotere eetlust, dikker orden, vollemaansgezicht, minder slapen.

HYDROCORTISON/ MICONAZOL CREME 10/ 20MG/ G

HYDROCORTISON ZALF 10MG/ G

15 December 2004

de verpakking bevat 30 gram, terwijl ik nauwelijks een halve gram , of nog minder, nodig heb.

HYDROCORTISON CREME 10MG/ G

25 July 2004

hydrocortison is onmisbaar bij de ziekte van Addison

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel