Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

IMIPRAMINE HCL CF DRAGEE 25MG

16 January 2022

Het middel is sinds eind 2021 slecht verkrijgbaar. Ergens in de productieketen is een probleem. Dit is niet aan, apothekers gemeld waardoor ik plotseling niet meer voldoende van dit middel kan krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIPRAMINE HCL CF DRAGEE 25MG

8 September 2020

hoge hartslag, dikker worden, erg transpireren, moeheid, hoofdpijn, misselijkheid, obstipatie, afvlakken van gevoelens, minder nadenken, minder initiatief,

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIPRAMINE HCL PCH DRAGEE 25MG

15 March 2020

Ik kom terug op mijn positieve melding. Ja, het is goed spul, maar nu na bijna 2 maanden ben ik nog steeds een lopende sauna. Het transpireren gaat niet over, ik ga nu minderen van 50 naar 25mg , en als t dan nog zo n drama is met drijfnatte kleren, moet ik weer iets anders gaan proberen .

IMIPRAMINE HCL PCH DRAGEE 25MG

29 February 2020

s Avonds 2 x een piepklein rood pilletje imipramine van 25 mg , en ik ben relaxt. En ik slaap ! Gebruik t nu 'n paar maanden en ik voel me 30 jaar jonger ! Energie overdag niet te stuiten, en een goede nachtrust. In t begin i d d twee weken knalduizelig bij opstaan geweest maar dat is weggetrokken. Ik heb verschillende heftige aandoeningen die me sloopten, en dacht dat komt nooit meer goed, maar nu voel ik me echt als herboren.

IMIPRAMINE HCL CF DRAGEE 25MG

22 February 2020

Prima spul imipramine. Ik heb al veel soorten a d 's geprobeerd. SSRI's en TCA's. Maar dit is een goeie TCA. Wat ik wel bij alle a d's merk is dat mijn hartslag torenhoog wordt bij méér dan 50 mg. per dag. Dus 50mg is voor mij goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIPRAMINE HCL CF DRAGEE 25MG

16 February 2020

Jarenlang goed mee kunnen leven inclusief vreselijk transpireren tot nu toe. Snel buiten adem en veel te snelle pols. Wordt via internist en psychiater (voor het eerst van mijn leven)uitgezocht. Indertijd voorgeschreven door huisarts wegens huilen dat ik niet kon stoppen en er nooit meer vanaf gekomen. Vele pogingen ondernomen. Vreselijke teleurstellend en zwaar geweest. De internist haalt me nu door de molen en verwijst me nu voor het eerst in mijn leven naar een psychiater die meer van dit soort medicatie weet. 38 jaar aan het slikken. Van 28e tot 66e.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIPRAMINE HCL PCH DRAGEE 25MG

14 February 2020

Veel minder pijn, en ik slaap goed. Kreeg deze als pijnbestrijding van de arts. In t begin ben je wat duizelig bij het opstaan , maar dat is na 2 weken weg. Wat me ook opvalt is dat ik geen enge dromen meer heb.

IMIPRAMINE HCL CF DRAGEE 25MG

14 February 2020

Na 2 weken gebruik van Imipramine voelde ik me al een stuk beter. De vermoeidheid overdag trok weg, slapen was weer fijn, net als heel lang geleden toen ik nog geen zorgen had. Het leven kreeg weer lichtpunten. De pijn in mijn buik verdween. Geen hoge dosering, 50 mg in totaal, maar dit werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIPRAMINE HCL CF DRAGEE 25MG

9 February 2020

Artrose en artritis pijn is weg . Ik word niet meer wakker van de pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIPRAMINE HCL CF DRAGEE 25MG

7 February 2020

PTSS , en nu geen nachtmerries meer ! En ik slaap langer, dat was ook echt wel nodig. Imipramine heeft voor mij weinig bijwerkingen. De eerste dagen was ik wat suffig ,maar dat is al snel weggetrokken. Toen verhoogd naar 2 x 25 mg, gaat goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIPRAMINE HCL PCH DRAGEE 25MG

2 February 2020

Bijna geen bijwerkingen (hoera!) na van alle andere ,behalve doxipine , heel veel last te hebben gehad) en héérlijke leuke dromen. Van andere TCA's had ik de heftigste nachtmerries(behalve sinequan/Doxipine , maar die kan niet meer geleverd worden helaas) Imipramine neemt het beklemmende gevoel van PTSS weg, en je slaapt er goed van, en geeft wat rust in de hectiek overdag.

IMIPRAMINE HCL CF DRAGEE 25MG

28 January 2020

Droge mond tand problemen Ik slik ruim 10 jaar dit medicijn eerst 16 dragees 350 gram daarbij 900 mgr depakine thans verbruik 10 dragees 800 mgr depakine niemand durft deze te veranderen of afbouwen de geriator zegt dat ik nu redeijk stabiel,ben ik ben volgens de geriator ben ik chronisch depressief soms heb ik mijn dalen. ook maakt dit medicijn je stram

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

tranxene, imipramine en seroquel

7 August 2019

Volgens zeggen erg lage dosis gekregen. Vanwege paniek aanvallen, niet in slaapkomen. Stemmings wisseling. 50 mg retaar. En indien nodig 2 tabletten 25 mg. Al vrij snel na inname, gevoel niet wakker te worden, enorm slaperig, vlak , gevoel dat ik er niet bij ben, niet kan reageren. Heel erg zweten en angstig.Veel moeite met praten en woorden zoeken. Dacht eerst , even wennen misschien. Maar werd alleen maar erger. Na 3 dagen gestopt. Nog enkele dagen erna nog angstig en mar en afwezig voel.

IMIPRAMINE HCL PCH DRAGEE 25MG

8 November 2016

Geen bijwerkingen, alleen bij het opstaan vaak duizelig. Gebruik dit middel tegen hart- en vaatkramp.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

tranxene, imipramine en seroquel

3 October 2016

Ik heb ze nodig, maar heb bijwerkingen: gewichtstoename, spierkrachtverlies, moe, vaker hoofdpijn.

Imipramine, pregabaline,sinemet,flecaïnide,nebivolol,oxazapam,vesicare.

27 August 2016

Alles helpt gelukkig goed. Heb alleen veel meer last van de warmte, rodere wangen dan normaal en 's morgens soms rode vlekjes in mijn gezicht. Die verdwijnen in de loop van de dag of enkele dagen later. Bij inspanning knalrode wangen. Had ik vroeger nooit.

IMIPRAMINE HCL PCH DRAGEE 10MG

22 April 2016

Het helpt wel tegen mijn klachten maar de bijwerkingen zijn verschrikkelijk. Na jarenlang met tussenpozen amytriptiline te hebben geslikt moest ik overschakelen op iets nieuws omdat deze niet meer werkte (samen met oxazepam). Bij opname in kliniek imipramine voorgeschreven gekregen, later aangevuld met seroquel en tranxene. Ontzettende bijwerkingen terwijl ik op een minimale dosering zit van ieder 1 tablet per dag, 's avonds voor het slapen gaan. Bijwerkingen zijn verschrikkelijk : vaker hoofdpijn, vermoeidheid in de spieren maar vooral het ontzettende zweten bij de minste lichamelijke inspanning. Tabletten blijken op de hormonen te slaan, het zijn geen normale opvliegers maar 1 zweetbad. Schuif ik 's avonds met de medicatie, schuift t zweten mee op. (Van mezelf totaal geen last van de overgang). Andere bijwerkingen: toename in gewicht (vet) en het vasthouden van vocht). Als ik gesport heb (3x per week) heb ik een rode toeter van heb ik jou daar terwijl mijn handen ijskoud blijven. Heb al geprobeerd via alternatieve geneeswijzen iets anders te vinden maar dat is tot op heden niet gelukt. Zou ik stoppen zal het misschien een tijdje goed gaan maar mijn hele leven gaan mijn stemmingen al op en neer. Kan het mijn gezin (en met name mijn man) niet meer aandoen en zelf kan ik ook niet meer omgaan met de klachten (dacht dat naar mate ik ouder werd, ik er wel meer aan zou wennen maar helaas). Zelfs op de lagere school werd mijn moeder al verteld dat mijn punten heel erg schommelden van heel hoog tot middelmatig (was ook een heel stil, introvert kind). Zit dus wel echt in de genen. Bij de amytriptiline was er alleen de vermoeidheid, ook niet leuk maar toch een stuk beter. Helaas werkte dit niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIPRAMINE HCL PCH DRAGEE 25MG

IMIPRAMINE DRAGEE 25MG

14 October 2012

Ik kreeg trillende benen en kon bijna niet meer staan door verstijvingen. (myoclonieen) Ondanks de enorme beperkingen hierdoor ben ik niet meteen gestopt. Na het stoppen is het niet overgegaan.

IMIPRAMINE DRAGEE 25MG

imipramine

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. Omschrijving: Toen ik een tijdje de antidepressiva gebruikte was er niet veel nodig in mijn gedachte om er een eind aan te maken terwijl ik toch in heel gelukkige omstandigheden leef en nergens over te klagen had ik kreeg ze om zogenaamd mijn pijnklachten te bestrijden maar dat werd met dat middel meer geestelijke pijn dan dat het iets oploste. Na die zelfmoordpoging ben ik er onmiddellijk mee gestopt.

imipramine

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido. Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit. Omschrijving: meerdere zelfmoordpogingen.

imipramine

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit. Omschrijving: In de 20 - 25 jr. dat ik medicijnen geslikt heb, meerdere zelfmoordpogingen gedaan. Zag dan geen enkele uitweg meer, wilde alleen maar weg van alles. Gedaan: Op eigen verzoek een opname gevraagd.

imipramine

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. Omschrijving: Na het stoppen met Zyprexa is mij tijdens een opname imipramine voorgeschreven ik werd hier zo angstig van dat ik de kliniek heb verlaten. En nog zeker zonder imipramine 5weken erg angstig ben geweest.IK heb nu seroquel en diazepam.

imipramine

2 February 2010

Melding via TROS Radar: gewichtstoename. Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. heel verdrietig/onzeker Omschrijving: Tijdens gebruik van antidepressiva ruim 30 kg aangekomen, was de hele dag duizelig en probeerde dat met kleine beetjes eten op te vangen (niet gelukt dus) had toentertijd 3 kleine kinderen en was altijd bang voor de stemmen in mijn hoofd, dat ik hen wat aan zou moeten doen. Hr. ****** (psychiater) zei dat dit in geen geval (zowel de gedachten als de gewichtstoename) niet van de antidepressiva kon komen !!!! (Leugenaar !!) Totaal 12 jaar lang antidepressiva geslikt. Nu er helemaal van af en een eigen praktijk in natuurgeneeskunde, waarmee ik al heel veel mensen heb kunnen helpen. Er zijn n.l. ook andere manieren om van angststoornissen af te komen !

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.