Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 21 resultaten gevonden.

INSULINE ASPART SANOF SOLOSTAR INJ 100E/ ML PEN 3ML

8 January 2022

Vanwege het niet meer vergoeden van Novorapid moest ik overstappen op Sanofi aspart. Het was direct veel moeilijker om de bloedsuikerwaarden stabiel te houden, soms moest ik vijf keer per dag bijspuiten voordat het weer onder controle was. Netto moest ik daardoor veel meer insuline gebruiken. Binnen drie weken traden er problemen met mijn oog op die veroorzaakt werden door niet goed ingestelde diabetes. Ik heb mijn diabetesverpleegkundige en internist dringend verzocht om een verklaring voor medische noodzaak te verstrekken, zodat ik weer terug kan naar Novorapid, waarmee ik nooit problemen heb gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

6 January 2022

Ook ik ben noodgedwongen over moeten gaan van novorapid naar aspart. Het was een regelrechte ramp met die aspart. Het vloog alle kanten op maar zeker niet de goede. Contact opgenomen met het diabetes team ziekenhuis. Ze hebben contact opgenomen met apotheek om mij toch novorapid voor te schrijven. Dezelfde dag nog novorapid ontvangen van apotheek. Binnen 1 dag had ik weer normale waardes met novorapid ASPART WERKT VOOR MIJ NIET.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

28 December 2021

Hoge pieken bloedsuikerwaarde die niet weg ye werken zijn met bijspuiten. Verplicht over moeten stappen van nova rapid. Kom daar naar maamden gebruik pas achter, omdat je vertrouwen hebt, en ben gaan zoeken op interney naar lotgenoten cg slachtoffers. Dit gaat een paar jaar van je leven kosten.

ik gebruik metformine tolbutamine en lang werkende insuline

12 December 2021

Novorapid was oke. Aspart is een echte ramp.

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

29 November 2021

Verplicht overgegaan naar aspart sanofi. Een complete ramp precies zo als hier omschreven. Denk ook dat er minder werkzamestoffen inzitten, meer spuiten. Grotere omzet voor die boeven. ping ping kassa En wij maar bijsturen en geen dag rust Schandalig!!!! Ik laat het er niet bijzitten!!!

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

17 November 2021

De pen is waardeloos, de patroon past niet op een fijne pen en dan bedoel ik met fijne pen de Novopen .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

INSULINE ASPART SANOF SOLOSTAR INJ 100E/ ML PEN 3ML

3 November 2021

Sinds de verplichte overgang van Novorapid naar Aspart een achtbaan van bloedsuikers. Bij insulinetoediening en gelijk eten schieten de suikers naar torenhoog. De aspart begint vaak pas na 1 uur te werken, niet te doen dus! Heb 3 kwartaal geleden al mijn ervaring aangegeven bij DBV. Zij zei dat het "eigenlijk niet moest kunnen) vervangend internist brabbelde er omheen. Morgen ga ik opnieuw gesprek hierover aan met beide. Ik ben er wel klaar mee! Mijn 3 verschillende soorten kankers en behandelingen hebben mij een minder gevoel van negativiteit gegeven dan heel dit gedoe met de Aspart omdat ik me vaak vervelend en moe voel door de schommelingen, terwijl dat met de Novorapid niet zo was. Die werkte binnen 15 tit 20 minuten. Alles draait tegenwoordig om geld, BAH!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

3 October 2021

Moest zoals vele andere insuline gebruikers overstappen van Novorapid naar deze insuline. Snapte niet waarom ik steeds zo hoog zit, na elke maaltijd melding hoge glucose. Tussendoor uitschieters naar 17 tot 20. Langwerkende al verhoogd zelf maar blijft pieken. Nog maar 44% binnen doelbereik ipv 73%. Tot ik mij realiseerde dat ik andere insuline gebruik de laatste tijd. Ik ga maar contact opnemen met mijn diabetes verpleegkundige.

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

28 September 2021

over moeten stappen van novo rapid naar aspart, moet nu meer spuiten als voorheen, ook grote schommelingen in bloedsuiker waardes, de pen is waardeloos, moeilijk in te drukken bij begin van injecteren, inmiddels al een nieuwe pen moeten bestellen, omdat de dop eraf valt, nu 2 maanden verder en deze pen ook weer stuk, zelfde euvel. zou graag weer terug gaan naar novo rapid, maar dit mag niet van zorgverzekeraar.

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

29 August 2021

Huilen met de pet op van de arts moet ik het nog ff proberen maar suikers zitten constant en hoog en veel te laag voel me gewoon ziek, die verzekering kan me wat die stuur ik mijn arts op hun nek dan krijg ik hopelijk insuline en geen rommel ik ben normaal al slecht instelbaar nu had ik het met novorapid een beetje goed en nu weer niet goed? Bij thyrax werkte de arts op hun nek sturen hopelijk hiermee ook want ik heb nu echt de pest in.

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

16 August 2021

Deze insuline gekregen in plaats van het origineel Novorapid. Deze insuline werkt veel minder goed en vereist dat ik ruim 3x zoveel eenheden moet spuiten als bij de Novorapid! Bij de Novorapid merkte ik bij ‘bijspuiten’ dat mijn bloedsuiker binnen een uur begon te dalen, bij deze insuline duurt dat een halve dag met veel grotere hoeveelheden insuline. Mijn diabetes is zwaar ontregeld, wat een ramp. Ook de bijbehorende pen is waardeloos, omdat je niet eens een klikje hoort na het inspuiten, waardoor je soms twijfelt of er überhaupt insuline is ingespoten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

9 August 2021

Wel apart om dit zo tegen te komen. Moest sinds kort van de verzekering ook van novorapid naar aspart sanofi. Nou inderdaad ik ben alleen maar aan het corrigeren en mijn bloedsuiker niet onder controle

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

8 July 2021

Van de novorapid naar de insuline sanofi, ben continue aan het bijprikken maar krijg mijn bloedsuiker niet onder controle. Met de novorapid nooit last gehad! Nu met de Apotheek in discussie!

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

28 April 2021

Als ik deze insuline neem voor het eten dan schiet het omhoog als ik gegeten heb . En ik eet al niet veel.Ik heb al jaren novorapid en dit heb ik nog nooit meegemaakt

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

23 April 2021

Afgelopen week gedwongen overgestapt van Novorapid naar Sanofi. De bijbehorende Sanofi pen is echt waardeloos in vergelijking met de pen van Novorapid. Vaak geen/ moeilijke afgifte, geen digitale eenheden teller/ geheugen. Werkelijk een onding.

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

18 April 2021

Van Novo Rapid naar Sanofi Aspart gaf direct een heel onstabiele bloedsuiker. Ik krijg bijna de indruk dat er per injectie een afwisselende hoeveelheid werkzame stof afgegeven wordt.

INSULINE LISPRO SANOFI INJVLST 100E/ ML FLACON 10ML

23 March 2021

Hypo na hypo, ik moet zeker opnieuw ingesteld worden. Deze maand een keer internist en drie keer diabetesverpleegkundige. Kost meer als de besparing.40 jaar diabetes I nu 20 jaar pomp ervaring. In al die tijdniet zo frequent hypo’s ondergaan. Schande dat dit preferentie beleid de esculaap vervangt voor dollartekens

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

1 February 2021

Eerste paar dagen was de werking beduidend minder, ik kreeg mijn bloedglucose waarden niet stabiel. Doordat ik verzekerd ben bij Univé moest ik gedwongen overstappen van Fiasp naar Sanofi.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ik gebruik metformine tolbutamine en lang werkende insuline

6 December 2013

<p> Toen ik alleen tabletten nam bleef het steeds op en af gaan. Sinds 3 maanden gebruik ik er insuline bij, had daar in begin wat klachten van maar nu gaat het uitstekend.</p>

INSULINE NOVOMIX 30 PENFILL INJ 100E/ ML PATR 3ML

19 June 2007

Patient gebruikte het uit de handel genomen Mixtard 20/80. De prijs was euro 93,88 voor 15 ampullen. Voor Novo Mix moet zij per 15 ampullen euro 141,18 betalen. Beide middelen komen van dezelfde firma Novo Nordisk uit Denemarken. Patient heeft indruk dat producent meer aan Novo Mix verdient. Terwijl zij juist zo tevreden was met de Mixtard 20/80 de toediening was voor haar vorm van diabetes perfect, terwijl het gebruik van Novo Mix nogal wat verschillen in de morgen, middag en avond laat zien. Patient is al jarenlang diabetes patient en weet echt wel waar over zij praat. Tot slot ook ik vind met haar dat het prijsverschil behoorlijk is. Met vriendelijke groet, ******.

INSULINE NOVORAPID NOVOLET INJVLS 100E/ ML WWSP 3ML

23 June 2004

De injectiespuiten zijn zeer stroef in te drukken en vooral voor ouderen met gebrek aan kracht in de handen met moeite bruikbaar.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel