Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 29 resultaten gevonden.

LOSARTAN KALIUM AUROBINDO TABLET OMHULD 25MG

19 July 2021

Terugroepactie, brief van apotheker ontvangen, vervangend medicijn gekrege, moet ik weer betalen, dit is niet eerlijk, is nu al de 3e keer. Als iets niet goedis uit de supermarkt of waaar dan ook, dan kun je het GRATIS omruilen, tis van de zotte dat je door een fout van defabrikant weer moet betalen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LOSARTAN KALIUM PCH TABLET OMHULD 25MG

15 July 2021

Zes jaar geleden na starten met dit middel een TIA gehad. Daarna ging het een tijd goed, maar kreeg keer op keer een ander merk.... Totdat ik een merk kreeg waarbij ik zoveel last kreeg van bijwerkingen dat ik ben gestopt. Bloeddruk werd dus weer te hoog en dit voorjaar weer gestart met Losartankalium. Kreeg na 2 week ongeveer ernstige darmkrampen, dag en nacht. Vaak diarree en viel erg af. Na ongeveer twee maanden gestopt met dit middel. Het heeft daarna nog zeker twee maanden geduurd voordat de darmflora weer hersteld was. Nu is mijn bloeddruk weer veel te hoog....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LOSARTAN KALIUM/ HCT XIROMED TABL FILMOMH 50/ 12,5MG

12 April 2021

na 2 jaar gebruik samen met antidepressiva, laatste tijd (zeer kort lontje) snel geiriteerd, warrig, moeilijk kunnen concentreren, geheugen slechter, meer depressief enz.

LOSARTAN KALIUM FOCUS TABLET OMHULD 100MG

6 December 2020

Brandend maagzuur en stekende pijn in de slokdarm bij beweging, zoals lopen, traplopen en sporten. De pijn lijkt op de pijn bij een hartinfarct.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Losartankalium 50 mg

2 November 2020

Bloeddruk alleen maar beetje omlaag..verdér steeds maar moe, en voel me gewoon niet mezelf.... dit kan het toch niet zijn..denk ik ....

Losartan focus care

21 May 2020

JAREN lang losartan accord gebruikt nergens last van gehad.nu gebruik ik focus een en al alende tot hart klachten toe, maar ik krijg mijn eigen merk niet meer vergoed.denk dat ziekenhuisopnamen duurder is dan mijn eigen merk

LOSARTAN KALIUM FOCUS TABLET OMHULD 50MG

22 February 2020

Elke dag hoofdpijn en duizeligheid. Vermoeidheid. Slecht slapen. Bij andere merken geen last gehad maar krijg uit sluitend nog focus ivm prijs. Andere merken zouden niet meer leverbaar zijn.Nu ben ik ermee gestopt. Dit is niet vol te houden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LOSARTAN KALIUM ACCORD TABLET OMHULD 25MG

17 February 2020

enalapril had ik eerst. mijn onderdruk ging van 130 naar rond de 105. decadrioloog stopte dit middel en schreef losartan 50 voor. mijn onderdruk is na een week 125. om moedeloos van te worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Losartan focus care

17 February 2020

Sinds kort de losartan van focus care omdat de oude niet leverbaar was. Met deze nieuwe tabletten nog geen minuut zonder hoofdpijn en misselijkheid geweest.

Losartan kalium 50 mg phc

8 February 2020

Mijn bovendruk blijft hoog, hoofdpijn vreemd gevoel

KALIUMLOSARTAN SANDOZ TABLET FILMOMHULD 25MG

18 January 2020

Gevoelsmatig niets. Maar ben bang dat vergeetachtigheid komt van de medicijnen . Losartan/ sotalol/ Eliquis. Want ik vergeet echt te veel dingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Losartankalium accord 50 mg

27 December 2019

heel slecht extra hoofdpijn en verkeerd perspectief zien.Met mijn nah is dit middel niet aan te bevelen.mevr F vd S 74 jaar.

Losartankalium accord 50 mg

23 December 2019

Spierpijn en zenuwpijn in schouders en nek, oedeem in mond, branderig rood hoofd, rest van het lichaam koud, onrustige dromen

Losartan kalium sandoz 100mg

4 December 2019

Ben van de 50mg naar de 100 gegaan. Nu al 2 x een soort zenuwinzinking gekregen sinds ik het gebruik. Heel eng. Van binnen uit is het net of ik het erg koud hebt en gebeurt tegen de tijd dat ik naar bed ga. Kom niet meer in slaap en het gevoel of ik hoge koorts hebt en een rood hoofd. Krijg dáarna last van mn nek en schouders en onderrug. Stijve en gevoelige benen en extra pijn aan de artrose van mn handen.

LOSARTAN KALIUM PCH TABLET OMHULD 100MG

4 December 2019

Na een paar dagen merkte ik al dat ik verstopping had en hierdoor een opgezwollen gevoel, geen trek in eten. Middel is voorgeschreven omdat ik veel eiwit in urine heb. Bloeddruk moet dus ook lager. Zie dat ik vocht vasthoud. Geen prettig gevoel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LOSARTAN KALIUM PCH TABLET OMHULD 25MG

7 November 2019

Gelijk bij het eerste tablet duizelig staat ook beschreven in de bijsluiter. Maar ook Benauwheid en een gevoel van een opgezette keel. Daardoor slik problemen. Wat een goedkope rommel is dit!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LOSARTAN KALIUM PCH TABLET OMHULD 25MG

11 August 2019

Helaas geen enkele potentie overgehouden.Ga dus voor een andere variant.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

KALIUMLOSARTAN SANDOZ TABLET FILMOMHULD 50MG

10 August 2019

verlaagde bloeddruk, soms eerste 2 uur te laag. leidde tot gevoeliger zenuwstelsel, daardoor bijv sterkere reactie op menstruatiepijn. Maar vooral: ik werd depressief, steeds zo op het randje. Huisarts stuurde door naar psychiater, ze had dit middel gewoon moeten stopzetten. Staat genoteerd als bijwerking. Ik word sowieso niet blij van bloeddrukverlagers merk ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

KALIUMLOSARTAN SANDOZ TABLET FILMOMHULD 25MG

10 August 2019

Verlaagde bloeddruk, bij langer gebruik soms te laag in eerste 2 uur na inname,hartkloppingen, druk op hoofd, alsof alles gevoeliger werk,stemmingswisseling, angstig, uiteindelijk zelfs depressief. Huisarts stuurde me naar de psychiater, dik een jaar stil gestaan in mijn leven. ze had dit middel moeten stopzetten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LOSARTAN KALIUM ACCORD TABLET OMHULD 25MG

26 July 2019

Ik heb eerst Valsartan geslikt, maar deze is niet meer verkrijgbaaar. Schijnbaar zou er een kankerverwekkend stofje in hebben gezetten. Ik heb nu LosertanKalium Accord 25 mg, maar deze werkt voor geen meter. Bloeddruk te hoog en nauwelijks onder controle. Heb nu 2 pillen (50 mg) maar ook deze methode is het niet. De pil mag dan goedkoop zijn, maar hier is dan ook echt spraken van Goedkoop is duurkoop.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Losartankalium 50 mg

16 July 2019

Ik heb dit middel geslikt van 2012 - 2016. Ik werd er depressief van. Licht maar langdurig. Huisarts legde het verband niet, apotheker ook niet. 4 maanden antidepressiva geslikt. Hielp, maar de dunne basis kwam daarna terug. Kwam er pas jaren later achter. gevolg: jaren van slecht functioneren. Als je nare klachten hebt, eerst weer eens goed kijken naar bijwerkingen van medicijnen is mijn les. er zijn meer bloeddrukverlagers dan deze.

Losartankalium 50 mg

11 July 2019

ik heb losartan 14dagen geslikt kreeg allerlei klachten vreselijke spierpijn,rode ogen pijn op de borst,nek,benen,keel een algeheel gevoel van beroert zijn lig veel op bed en na 8weken zijn de klachten nog even erg moet nu naar de neuroloog de cardioloog heb ik al gehad voor mij geen middelen tegen hogebloeddruk ik zie wel ben alleen benieuwd of er meer mensen zijn met aanhoudende klachten

LOSARTAN KALIUM FOCUS TABLET OMHULD 100MG

19 March 2019

Slapeloosheid, Verschrikkelijke nachtmerries , veel pijn lijkt of zware griep, zware vermoeidheid, neiging tot suïcidaliteit. Pijnbestrijding met Tramadol niet werkzaam. Duurde 2 weken voor ik er bij toeval achter was dat losartan dit veroorzaakte. Effectiviteit om bloeddruk te verlagen nauwelijks. Echte afrader. Deze bijwerkingen zijn meertalig wereldwijd te traceren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LOSARTAN KALIUM FOCUS TABLET OMHULD 50MG

16 February 2019

Van Valsartan overgezet naar Losartan.Valsartan bevat een kankerverwekkend bestanddeel. Na enige tijd Losartan had ik het steeds koud, koude handen; was voor mij zeer ongebruikeleijk. Later verbrandde lippen en mondbranden. Nooit aan bijwerking van Losartan gedacht. Losartan blijkt dus huidkanker te kunnen veroorzaken.Wie kun je nog vertrouwen? Medicijnen moeten goedkoop, zodat er voor de handel nog wat te verdien valt. Vervolgens eten we straks alleen nog maar Chinees, en worden we ziek van die goedkope medicijnen.We moeten de productie van medicijnen zelf weer in huis halen; en misschien nog wel meer takken van industrie, die we al decennia lang naar lage lonen landen verplaatst hebben. Dan betalen we maar wat meer voor gecontroleerde kwaliteit; levert ook nog eens werkgelegenheid op. Ik ben gestopt met mijn bloeddrukverlagers, en zal me niet zo gauw weer iets late voorschrijven; dan maar wat meer op de levensstijl gaan inleveren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

KALIUMLOSARTAN SANDOZ TABLET FILMOMHULD 50MG

27 January 2019

De huisarts heeft mij overgezet van Lisinopril naar Kaliumlosartan omdat Lisinopril krampen in mijn spieren veroorzaakte welke ook na 1 jaar gebruik niet wegging en ik werd al na een kwartier wandelen moe en kortademig. Maar Losartan geeft veel meer bijverschijnselen. Ik slaap nu elke middag. Mijn keel, voeten en handen zwellen ervan op. Mijn ring, die normaliter los zit, kan ik niet meer dragen. Tintelende handen en voeten. S nachts ook veel pijn in mijn rechterarm. Mijn artrosebulten op mijn handen zijn ook groter geworden en ik plas slecht. Het verschil met Lisinopril is enorm. Maar wat ook opvalt is dat in de week tussen deze twee medicijnen ik me juist erg goed voelde. Fit gewoon. Ik ben volgens de apotheel allergisch (haar woorden) voor Lisinopril, Metoprolol en hydrochloorthiazide. Lisinopril gaf mij dus al die krampen, Hydrochloorthiazide kreeg ik jicht van (na ruim 10 jaar) en ik kon niet meer plassen en metoprolol gaf dikke enkels (na ruim 6 jaar). Losartan geeft van deze 4, bij mij, nog wel de meeste bijverschijnselen en binnen twee weken. Ik denk dat ik helemaal ga stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel