Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

MESALAZINE SANDOZ TABLET MSR 500MG

14 June 2020

Gebruik het regelmatig ter ondersteuning van endeldarm kanker therapie. Omdat ik het in combinatie gebruik, is het nut ervan moeilijk te bepalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Beclometason 3 mg/ Mesalazine 4 g klysma 100 g Dmb.

15 April 2018

Een darmprobleem zorgt vaak voor onregelmatige stoelgang en daardoor verhoogde winderigheid.Dat is een slechte combinatie met een klysma.Risico dat je het ingebrachte product weer verliest,al dan niet in de toiletpot.Onzinnig advies in bijsluiters resp advies apotheek en ziekenhuis om voordien naar het toilet te gaan.Wie kan op commando poepen? Product alleen verkrijgbaar in 100gr versie terwijl 60gr is voorgeschreven.Zorg dan als farmaceut voor overeenkomstige flacons! Product stinkt en maakt gemene vlekken. Waardeloze uitvinding.

Beclometason 3 mg/ Mesalazine 4 g klysma 100 g Dmb.

8 October 2015

Ik heb negatieve ervaringen met een klysma dat veel door mensen met darmziektes wordt gebruikt. Van de verpleegsters MDL weet ik dat er veel geklaagd wordt over de onwerkbare verpakking.

MESALAZINE SANDOZ TABLET MSR 500MG

22 July 2014

Slik dit medicijn na eerder medicatie met salofalk klysma's en daarna salofalk klysma met mesalazine, wat toch niet voldoende bleek. Erge opvlammingen gehad die gestopt moesten worden met prednison en mesalazine in tabletvorm. Omdat gelijk de darmproblemen stopten daarna prednison mogen afbouwen en overgegaan naar mesalazine en imuran. Hier moest ik 6 weken aan wennen (duizelig, beroerd, geen smaak, niet mezelf zijn, heel erg moe, griepverschijnselen), waarna het middel aansloeg. Ik slik dit nu 2 jaar en heb geen noemenswaardige darmproblemen meer. Word wel 3 maandelijks/4 maandelijks gecontroleerd op bloedwaarden. Heb overigens wel andere klachten zoals erge spierpijnen/botklachten, kom 's morgens gebroken uit bed, oorsuizen en moeheid. Maar dat weegt niet op tegen de darmklachten die ik ervoor had. Ik na nu weer gaan en staan waar ik wil, rekening houdend met mijn gesteldheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MESALAZINE ACTAVIS ZETPIL 500MG

1 June 2014

Ik gebruik er 2x2 per dag, al 8 jaar. Tegen Colitis Ulserosa. Weinig ontvlamming en bijverschijnselen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MESALAZINE ACTAVIS TABLET MSR 500MG

24 November 2013

<p> Inname dagelijks 3x 3 tabl. - periodiek zelfs 3x d. 4 tabl. - vanaf feb. 2010 tot juni 2011 - ivm. colitis ulcerosa. Bijwerkingen: droge prikkelhoest met ademnood bij inspanning/ stekende pijnscheuten in voeten, handen/rood-paarse vlekken op voeten en onderbenen, eerst rechts dan ook links/ snel achteruitgaan gezichtsvermogen/ 1 oog &quot;huilt&quot; bij inspanning/verlammingsverschijnselen van rechterbeen tijdens lopen/rare gevoelswaarneming op buitenkant van voeten en handen/ snel krachtverlies bij zeer korte inspanning in handen en benen/...... neuroloog heeft in 2011 een zich snel ontwikkelende polineuropathie in rechterbeen vastgesteld (EMG). Na stoppen met Mesalazine nam ik 1x daags een klysma van Beclometason/mesalazine alleen bij opvlamming (3-4 keer per jaar). Status quo: zon- en warmte-intolerantie (klachten verergeren dan meteen/ook opvlammingen) /bovenstaande klachten zijn er nog - vooral een langzame maar geleidelijke spierkrachtachteruitgang (hoewel ik 2 uur p.w.met fysio traineer- sinds maanden. De rest lijkt/blijkt zich extreem langzaam te verbeteren als ik veel en regelmatig rust houd (fysiek en mentaal). Herkent dit iemand?</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

29 June 2011

Gebruik normaal Salofalk tabletten 500 mg of Mesalazine Sandoz 500 mg. Kreeg de laatste keer van de apotheek Mesalazine Actavis EC 500 mg. Er is nu een duidelijke terugval bij de ziekte van Crohn. Via de patientenverenging werd ik geinformeerd dat alleen Mesalazine Sandoz 500 mg een "is gelijk" aan Salofalk registratie heeft en dat andere varianten vaak minder goed werken door andere opname in het lichaam.

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

23 January 2010

Darmklachten verminderen, geen bijwerkingen. Goed verkijgbaar.

MESALAZINE TABLET MSR 250MG

23 January 2010

Na 4 dagen kon ik al merken dat het medicijn een goede werking op mij heeft. Verder geen bijwerkingen en eindelijk weer een rust in het toiletbezoek.

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

28 July 2009

Ik gebruik mesalazine van salofalk 500 2 maal daags 2 stuks. Hebt veel last van haar uitval.

MESALAZINE ZETPIL 500MG

11 November 2008

Met name bij het opstaan ben ik heel moe (brak), ik heb pijn in al mijn gewrichten, heb veel hoofdpijn en heb constant een algemeen gevoel van malesse. Ik voel me ellendig en kan bijna niet meer normaal functioneren. Ik slik 6 tot 8 paracetamollen (met Codeine) per dag om normaal te kunnen functioneren.

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

12 October 2008

Voor 4 euro goedkoper geeft de apotheek mij de mesalazine van de fabrikant Sandoz en zegt dat het het zelfde is!Na 4 weken wordt ik ziek doordat er niet de goede hulpstoffen inzitten en moet ik aande klysmas en mn dosering mesalazine wordt verhoogd van mijn oude fabrikant Activis.Dit moet toch niet mogen!!!

MESALAZINE ZETPIL 250MG

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

26 October 2007

duizelig,en ik ben er niet bij heel de tijd volgens mijn collegas schrijf de helft op en rare zinnen.ben mezelf niet

MESALAZINE ZETPIL 500MG

23 April 2007

zetpil verpakking moeilijk af te scheuren. Inkeping op de verkeerde plaats om te openen. Vroeger salofalk gebruikt. geen probleem

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

3 April 2007

Ik heb mijn dosering verhoogt en dit werkt zeer goed. Ben ook minder vlees gaan eten en meer vis. Gerbuik daarnaast ook Bioforte (homeopatisch) voor een gezonden darm flora

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

2 April 2007

gebruik van het medicijn bij inname van alcohol

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

8 September 2006

Last van wisselende (sterk positieve/negatieve) stemmingen.

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

14 August 2006

vroeger heeft het wel gewerkt, maar misschien ben ik wel immuum ofzo het gaat niet meer over

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

28 May 2005

als onderhoudsmiddel 3 maal daags 1, bij een opvlamming 4maal daags2

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

28 May 2005

inname gaat zeer goed bij mij, geen bijsmaak, smelt niet in de mond

MESALAZINE TABLET MSR 500MG

18 December 2004

van mijn arts moet ik Salofalk gaan gebruiken

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel