Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 18 resultaten gevonden.

METHYLDOPA CF TABLET 250MG

7 March 2021

Hartkloppingen, druk op de borst , misselijkheid, doof tintelend gevoel in linker kant lichaam arm been en rondom de mond.Meteen gestopt met Dit medicijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) TEVA TABLET 500MG

28 May 2020

Extreme vermoeidheid na het ophoging van de medicatie van 3x250mg naar 3x 500mg per dag, dit ivm pre-eclampsie.Ook een zeer droge mond en duizeligheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 500MG

25 June 2017

Ik slik dit medicijn, L-Methyldopa 500 PCH, 3 maal daags afgelopen 4 maanden. In het begin voelde ik dat het medicijn door mijn lichaam heen zakken. Ik werd wat licht in mijn hoofd / lijf maar kon daarna zonder problemen verder. Verder was ik in het begin erg moe maar dat was na 1 a 2 weken helemaal weg. Verder geen bijzonderheden te benoemen afgelopen periode. Bloeddruk is prima gezakt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 250MG

21 November 2016

Bij drie zwangerschappen en periodes met borstvoeding gebruik ik deze medicatie, met positieve ervaring. Deze week bij het verdubbelen van de dosering een migraineaanval gekregen die zo heftig was dat er uitvalverschijnselen optraden (spraak, verlamming).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 250MG

12 February 2016

Verhoogd na 3x 500mg, sindsdien parkinsonachtige klachten, nachtmerries, extreme vermoeidheid en toegenomen pijn op de borst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 250MG

12 December 2014

In het begin last van bijwerkingen zoals slaperigheid overdags. Nu 1 week gebruikt en de bloeddruk is al naar beneden en voel me ook beter. Ik slaap ook beter nu als voorheen. Medicijn werkt goed voor mij. Gebruik het voor de hoge bloeddruk tijdens mijn zwangerschap; 3 x 250 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 500MG

30 November 2014

Suf, vermoeid, erg droge mond en neus, verstopte neus, lichte verhoging. 3x 750mg Ivm zwangerschaps hyper tensie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 250MG

6 October 2014

Gebruik al jaren methyldopa, bloeddruk is onder controle. Helaas heb ik wel al jaren met enige regelmaat last van een verstopte neus. Verder heb ik geen last van bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA SANDOZ TABLET 250MG

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 500MG

2 June 2014

Slaperigheid, vermoeid gevoel armen en benen, droge mond, verstopte neus..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 250MG

19 November 2013

<p> Methyldopa gekregen vanwege te hoge bloeddruk in mijn zwangerschap. Donderdag gestart. Vrijdag al raar gevoel in mijn benen. Zaterdag steeds het idee dat ik ging flauwvallen en het koud zweet brak me uit. En spuig neigingen. Doorgelopen tot dinsdag maar de klachten werden steeds erger. Met ook erg onrustige benen. Kon ze snachts niet meer stil houden. Extreme moeheid. Dinsdag heeft arts in het ziekenhuis besloten om te stoppen met deze medicatie. Vrijdag was is geheel al klacht vrij.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA (L) PCH TABLET 250MG

5 November 2013

<p> Ik heb deze medicatie gekregen voor mijn hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Sinds ik ze ben gaan slikken heb ik last gekregen van duizelingen, daarnaast had ik een hele nare bijwerking, ik heb een psychose gekregen. De gynaecoloog heeft niet gesignaleerd dat dat door de medicatie kwam, maar toen ik bij de psychiater terecht kwam nadat ik heb aangegeven dat het echt heel slecht met me ging werd er wel een link gelegd met de medicatie. Na het stoppen met deze tabletten was ik in een paar dagen van de psychotische klachten af.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLDOPA TABLET 500MG

11 December 2012

Vanwege mijn zwangerschapswens heb ik een tijdlang methyldopa/aldomed geslikt. De bloeddruk werd er niet veel lager van, maar ik had wel erg veel last van bijwerkingen. Extreem moe, somber, extreem prikkelbaar. Ik voelde me zo afwezig dat ik eigenlijk geen auto durfde rijden. Van de internist mocht ik abrupt stoppen met het medicijn en ik voelde me toen na een dag een stuk beter. Het abrupt stoppen veroorzaakte wel 2 a 3 slapeloze nachten.

METHYLDOPA TABLET 250MG

2 June 2012

Met het medicijn L-Methyldopa 250mg. Dit is een bloeddrukverlagende medicijn. na ongeveer inname na 2 uur begon de ellende: zweven, duizelingen, angstig, geen macht op mijn evenwicht, daarna ben ik op de bank in slaap gevallen en werd wakker al kwijlend wat op mijn goed terecht kwam. Dit moest ik 2x daags innemen van de cardioloog ben direct gestopt.

METHYLDOPA TABLET 250MG

27 June 2011

Tweemaal in 1 week heb ik gemerkt dat mijn urine een vreemde donkere rood/oranje kleur had na methyldopa geslikt te hebben. Dit was beide na de combinatie met het eten van een banaan. Ik heb dit opgezocht en een Japans artikel gevonden van Uesawa en Mohri in Pharmaceuticals 2010, 3, 441-447. Zij beschrijven dat methyldopa wordt afgebroken door banaan en laten in hun artikel ook de kleur zien van menging van bananensap met methyldopa. Exact zoals de urine kleurde.

METHYLDOPA TABLET 500MG

1 February 2010

Ikzelf werd al erg suf en slaperig van het medicijn tijdens het laatste deel van de zwangerschap. Na de bevalling wilde ik mijn kindje borstvoeding geven. Ik had veel voeding wat een bekende bijwerking is van de medicijnen. Echter door de moedermelk kreeg mijn pasgeboren dochtertje het medicijn ook binnen en zij werd er ook zeer slaperig van en dronk ze erg weinig. Als proef op de som, na overleg met verloskundige en huisarts ben ik 24 uur overgegaan op kunstvoeding en meteen de 2e voeding al was ze veel wakkerder. Pas nadat ik met de medicatie was gestopt kon ik haar weer borstvoeding geven, die ik middels kolven op gang had gehouden.

METHYLDOPA TABLET 250MG

12 March 2008

Onrust, overmatig huilen dag en nacht, overstrekken, slapeloosheid, gespannen

METHYLDOPA TABLET 250MG

12 March 2008

Onrust, gestresst, slapeloosheid, hoofdpijn, duizeligheid

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel