Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

METHYLFENIDAAT HCL XIROMED TABLET MVA 27MG

18 juli 2024

Mijn zoon slikte deze een tijdje, hij kreeg steeds meer tics. Uiteindelijk overgestapt op een ander merk en de tics verdwenen gelijk! Wat een troep van Xiromed, deze krijgt hij niet meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

24 juni 2024

Niet leverbaar waardoor we terug moeten naar oude dossering van 10 mg en 3xdgs innemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN TABLET 5MG

3 juni 2024

Eerder Sandoz 10mg maar vanwege erg snel uitwerken en rebounds gestopt en later 5 mg Mylan. 5 mg is te weinig. 10 mg is goed voor mij. Als het werkt tenminste want de werking is zéér wisselend. Ene dosis weekt sterk in, andere lijkt niets te doen. Meestal geen bijwerkingen behalve minder eetlust en droge mond. Maar soms ineens hartbonzen als het na een uur goed is ingewerkt. Duurt zeker 15 min en heb zelfs blauwe lippen gekregen omdat het soms zo heftig inwerkt. Werkt zeer kort. Hooguit 1u20 min. dus moest elke 45 min nemen. Ik neem het niet meer. Dacht gewoon dat het mn hart was terwijl nooit problemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN TABLET 10MG

28 mei 2024

Meer overzicht/ruimte in hoofd. Bij uitwerken last van onrust, hoofdpijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

1 april 2024

Dit merk wordt verstreken waarbij werd gezegd dat deze gelijk was aan sandoz. De pillen zijn groter, de nummercode op t doosje is anders dan sandoz, wat betekent dat de hulpstoffen anders zijn en na anderhalf uur zijn de pillen uitgewerkt en ben ik uitgeput en moe. Inmiddels is sandoz terug maar helaas hetzelfde als 1a pharma geworden. De oude tabletten, onlangs getest van sandoz en deze lijken wel een ander medicijn. Daar werd ik niet doodziek van en had ik geen waslijst aan bijwerkingen van. Ze werkten pas na 5 uur uit en ik voelde me rustig in plaats van opgefokt, trillerig, duizelig en ga zo maar door. Echt heel erg jammer dat dit 1a pharma voor altijd nu de nieuwe sandoz is. Sandoz maakte altijd zulke goede medicijnen vond ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

27 maart 2024

Mijn zoontje gebruikt normaal gesproken Methylfenidaat van het merk Xiromed. Daarmee goede ervaring. Omdat niet leverbaar was, van merk Mylan gekregen. Ervaar absoluut niet dezelfde werking!! Zoontje geeft aan dat wanneer hij savonds op bed ligt, "Nare gedachten" heeft. Daarnaast merken wij dat hij veel drukker is in doen en laten en dat hij zich veel minder goed kan concentreren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL 1A PHARMA TABLET 10MG

23 maart 2024

Werkt nauwelijks. Hoofdpijn en hartkloppingen. Verplicht moeten overstappen van zorgverzekering. Goed te merken dat dit de goedkoopste variant is

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN TABLET 10MG

6 februari 2024

Pas geleden begonnen met deze tabletten. Super blij met het resultaat...en toen waren ze bij de volgende levering ineens niet meer beschikbaar. Ik kreeg van de apotheek A1 Pharma/Sandoz. Wat een drama. Ik werd er wazig van in mijn hoofd en er kwam niets meer uit mijn handen. Zelfs mijn partner merkte dat ik niet mezelf was. Als ik de ervaringen hier lees lijkt het erop dat er meer mensen zijn die behoorlijk last hebben van het niet uitwisselbaar zijn van deze 2 soorten methylfenidaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 27MG

1 februari 2024

Vreselijk! We gingen over van Concerta naar dit omdat de zorgverzekeraar deze als voorkeur had. De eerste pil gaf meteen een kind dat er slecht op reageerde. Veel stress, boosheid en frustratie. Alle rust in zijn hoofd die hij ervaarde met Concerta was weg. Na 2 dagen waren we er meer dan klaar mee. Terug naar Concerta want deze ramp nooit meer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL XIROMED TABLET MVA 36MG

4 december 2023

Sinds anderhalve maand heb ik deze in plaats van Concerta (favoriete) en Mylan (wel oké). Ik heb hier flink meer bijwerkingen van, het voelt alsof ik veel te veel koffie heb gedronken. Het lijkt wel alsof deze lichtverteerbaarder is dan de andere merken, de "piek" is me te hoog. Qua productiviteit doet ie het prima, maar ik krijg er spierpijn en gewrichtspijn van, en een opgejaagd gevoel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL XIROMED TABLET MVA 36MG

2 november 2023

Pas sinds juni aan de methylfenidaat, maar al diverse ‘merken’ geprobeerd (ik slikte steeds wat op dat moment verkrijgbaar was) en inmiddels voldoende vergelijkingsmateriaal. Wat een neppil is die Xiromed. Twee weken geslikt, maar ik ga hier niet mee door. Het ene moment hyper en het volgende moment volkomen apathisch, vreetbuien, hartkloppingen, kort lontje, noem maar op. Werken is ook een drama met Xiromed. Gelukkig is Teva nu weer verkrijgbaar, dus die gaat de apotheek voor me bestellen. Teva - en trouwens ook Sandoz - doet tenminste wat ze moet doen en dat is ‘rust in de tent brengen’, maar ik moet er wel zo’n €30 per maand voor gaan betalen. Ik verkeer in de luxe positie dat ik deze keuze kan maken, maar wat als je dat geluk niet hebt? Dan ben je overgeleverd aan de neppil/placebo van Xiromed. Dankjewel CZ en jullie waardeloze preferentiebeleid!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL XIROMED TABLET MVA 36MG

24 oktober 2023

Deze medicatie is ingewerkt bij mij en heeft een goed resultaat. Nu heeft de apotheek mij teva voorgeschreven maar dit is misgegaan waardoor ik niet meer kan werken. Wanneer er iemand nog voorraad heeft zou ik willen overnemen of ruilen tegen teva 36 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL CF TABLET MVA 36MG

19 oktober 2023

Door 'levering' problemen dit merk gekregen in plaats van Mylan. Ik kreeg alleen bijwerkingen tot het punt dat ik liever de dag door kwam zonder medicatie. Na een jaar stabiliteit op mylan, opeens zware depressieve gedachten, angst aanvallen en zelfmoord gedachten wat ik nooit eerder heb gehad. Schandalig dat een fabrikant naar Duitsland verhuisd zonder een voorraad achter te laten. Nu functioneer ik niet en niemand kan mij helpen. Dit is gewoon gevaarlijk en er zullen mensen zijn die dit niet aan kunnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL TEVA RETARD TABLET MVA 36MG

19 oktober 2023

Deed niks. Was futloos en voelde als een placebo terwijl mijn klachten erger werden. Moest dit merk gebruiken, omdat mijn standaard merk niet beschikbaar is

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL 1A PHARMA TABLET 10MG

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN TABLET 10MG

20 september 2023

Ik heb zoveel merken en andere ADHD-middelen geprobeerd en ervaringen gedeeld inmiddels dat ik alleen maar kan constateren dat de uitwerking van een middel alsmede de hoogte van de dosering daarvan, strikt persoonlijk is. Ervaringen lezen met als doel te bepalen of u een medicament wel of niet gaat innemen is onzin. Zelf slik ik 8 maal daags 2 tabletten Mylan 10 mg weg. Hoog, maar effectiever dan ieder ander middel tot dusver voor MIJ welteverstaan. Ieder alternatief bij het niet voorradig zijn van dit middel (wat ik wel als groot minpunt ervaar), doet me vevallen in wanhoop en helaas het besef hoe afhankelijk te zijn van dit specifieke merk. De negatieve reacties over dit middel zijn dus geen unanieme, maar persoonlijke waarheid. Een open deur wellicht, maar toch. Een te lage dosering is mogelijk een reden dat Mylan niet effectief (genoeg) is?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL 1A PHARMA TABLET 10MG

6 september 2023

Na ruim 4 jaar het zelfde merkt Mylan te slikken, is mijn medicatie veranderd. Dit is niet overlegd, dus ik ga morgen met de apotheek bellen. Ik slaap slecht, ben misselijk en heb enorme buikpijn. Ook ben ik hyperactief of juist veel te geconsenteerd. Niet mijn ding denk ik. Van Mylan had ik na de start in 2019, 0 bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL XIROMED TABLET MVA 18MG

4 september 2023

Verschrikkelijk dit. Onze zoon heeft eerst andere medicatie gehad. Dit ging altijd goed. Nu hij deze heeft, lijken zijn klachten alleen nog maar erger te zijn geworden. Wij willen dit middel nooit meer gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL 1A PHARMA TABLET 10MG

15 augustus 2023

Normaal krijg ik altijd de 5 mg tabletten van Mylan voorgeschreven waar ik over het algemeen heel tevreden over ben, maar aangezien daar nu leveringsproblemen mee zijn krijg ik momenteel ter vervanging de 10 mg tabletten van Pharma. Ik vind het echt bizar hoeveel invloed een verschil in merk kan hebben op de werking van eenzelfde actieve stof. Hevige bijwerkingen van de Mylan variant gold voor mij echt als uitzondering op de regel, maar de Pharma variant geeft mij structureel hartkloppingen, druk op mijn borst en een benauwend globusgevoel. Ook krijg ik er zowel fysieke als mentale onrust van. De gewenste concentratieboost is wel enigzins merkbaar, maar nog steeds van mindere kwaliteit dan die die ik van de Mylan variant kreeg. Het kan ook absoluut niet opboksen tegen die hele shitload aan bijwerkingen die ik ervan krijg. Kortom, ik vind het maar troep.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN TABLET 10MG

10 augustus 2023

Werkt gewoon niet! Doet niet wat andere merken wel doen. Heb geen moeite met goedkopere medicijnen en heb dus ook altijd alles ingenomen wat ik mee krijg, maar dit is drama! Sandoz prima, a1 pharma prima. Deze zooi kan ik net zo goed terugbrengen. Vraag me soms af hoe dit toch mogelijk is met alle regels en wetten mbt medicijnen. Het WERKT ECHT NIET!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL TEVA RETARD TABLET MVA 54MG

7 augustus 2023

Is veel sneller uitgewerkt dan dezelfde dosering van Mylan en zorgt bij mij voor een zeer onregelmatige hartslag, enorme vermoeidheid en prikkelbaarheid. Na twee maanden gesmeekt om het middel weer van Mylan te mogen krijgen. Dit werd als test toegestaan en toen waren de klachten verdwenen. Na de testperiode kreeg ik te horen dat alleen teva werd vergoed en dat ik alleen kon overstappen naar Mylan als ik het zelf betaal, omdat het om bijwerkingen gaat en niet om een allergische reactie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL 1A PHARMA TABLET 10MG

6 augustus 2023

Ik ben gestart met 2,5 mg en dit langzaam opgebouwd. Eerste drie dagen ontzettend last van hoofdpijn en hartkloppingen. De tabletjes hebben een vieze smaak. Ze smelten vaak al in de mond voordat ik een slok water kan nemen. Ik vraag me af of ze wel goed genoeg werken. Merk een uur na inname wel iets verbetering in stemming, vermoeidheid en rust in het hoofd. Maar dit houdt maximaal twee uur aan. Officieel moet ik drie tot vier uur wachten voor de volgende maar dan heb ik een hele poos geen effect van de medicijnen/ Ik nam de tabletjes daarom bijna elke twee uur (mag niet). Het was anders een pieken en dalen effect waar je niet beter van wordt. Nu overgestapt op langwerkende (helaas eigen bijdrage omdat de apotheek de volledig vergoede merken niet levert…..). Maar het is het helemaal waard! ‘s Ochtends mijn tabletje en heb er ongeveer tien uur effect van. Geen pieken en dalen omdat het geleidelijk werkt. Ook niet meer elke keer alarm moeten zetten voor inname. Heel erg fijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL XIROMED TABLET MVA 36MG

1 augustus 2023

Schandalig dat ze dit mogen verkopen. Ik slikte altijd Mylan Methylfenidaat voor mijn ADHD en vermoeidheid. Xiromed Methylfenidaat lijkt pure placebo. Lekker placebo’s verkopen als er niks meer leverbaar is. Erg menselijk. Ik ben weer net zo moe als voorheen en heb allerlei bijwerkingen zoals hoofdpijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 54MG

27 juli 2023

De duur van de werking is heel onregelmatig en vaak te kort. Met deze variant voel ik de hele tijd mijn hart in mijn keel kloppen. Eenmaal uitgewerkt wordt ik doodmoe en kan ik bijna niks meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.