Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 30 resultaten gevonden.

METOPROLOLTARTRAAT ACCORD TABLET 50MG

12 February 2021

Dat plakkertje op de verpakking zelf. Belachelijk. Moet er nu een mesje bij pakken, of een schaar. Afschaffen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCIN AUROBINDO RET 50 TAB MVA 47,5MG

7 February 2021

Op zich hielp het medicijn prima.Maar al vrij snel kreeg ik erectie stoornissen, en die zijn nooit meer over gegaan. Terwijl ik dit middel al meer dan een jaar niet meer gebruik, heb ik nog steeds erectiestoornissen.Ik wil, omdat de gevolgen enorm zijn, de fabrikant aanklagen. Hoe pak ik dat aan?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLTARTRAAT CF TABLET 50MG

31 January 2021

Ik ben na 2 weken gestopt en ben nu in 1 week 4 kilo aangekomen. Hou enorm veel vocht vast.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 25 TAB MGA 23,75MG

30 December 2020

Van het merk Sandoz kreeg ik gordelroos, extreem benauwd, geen energie, hoofdpijn, diarree, weinig speeksel, niet kunnen slapen, echt algehele malaise.1 maand gebruikt, toen gestopt..na 3 dagen voelde me ik weer normaal worden en de gordelroos verdween meteen. Nu mijn oude merk weer terug (centrafarm), ik voel me stukken beter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT MYLAN RET 100 TABL MVA 95MG

16 November 2020

Bloeddruk en hartslag wordt niet beter en heb ook darmklachten gekregen die ik voor gebruik niet had

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLTARTRAAT SANDOZ TABLET 50MG

21 August 2020

Al na een week had ik ontzettende zweetaanvallen,het liep gewoon langs mijn gezicht naar beneden.Ik zat in een restaurant en een kennis vroeg of ik net onder de douche geweest was.Mijn haar was kletsnat.Verder kreeg ik psoriasis op mijn hoofd en haaruitval.Ik heb om een ander middel gevraagd en nu heb ik Verapamil.Ik heb nu alleen dikke enkels,de rest is gelukkig weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLTARTRAAT SANDOZ TABLET 50MG

13 August 2020

Op dinsdag gestart met 2dd 0,5 tablet na hartinfarct. Zaterdagmorgen huiduitslag in de vorm van kleine, rode jeukende bultjes in hals en borststreek. Na overleg met HAP moest ik wachten tot maandag om met de cardioloog te overleggen. Ik mocht ceterizine nemen en koelen met coldpack. In de loop van zaterdag -nacht breidde de uitslag en de jeuk zich uit over mijn hele lijf. Doffe ellende. Zondagmorgen heb ik wederom de HAP gebeld, toen mocht ik zelf de SEH bellen voor overleg met de dd cardioloog. Van haar mocht ik stoppen met de metoprolol, al duurde het nog wel 2dagen eer de uitslag afnam. De jeuk duurde wat langer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

11 July 2020

Na ruim een week en nog twee andere nieuwe medicijnen (in totaal 5) is het moeilijk te zeggen of de voordelen door metoprolol komen. Het remt de hartslag frequentie effectief, van 80 naar 60 gemiddeld.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT/ HCT SANDOZ TABL MGA 95/ 12,5MG

6 July 2020

Doet wat het moet doen (extrasystolen onderdrukken), verder geen bijwerkingen.

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 25 TAB MGA 23,75MG

3 July 2020

Moest over van Aurobindo naar Sandoz. Maar bij Metropolsuccinaat van Sandoz houd ik veel meer vocht vast in mijn lichaam, ik ben vermoeider en ik heb veel last van hartoverslagen en onregelmatige hartslag, vooral vlak na inname.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT MYLAN RET 25 TABL MVA 23,75MG

13 June 2020

Doodmoe, suf hartslag wel rustig. Onrustig hoofd vooral s morgens de eerste paar uur. Ben een man van 60.Kan niet zonder anders zou ik er direct mee stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 25 TAB MGA 23,75MG

12 June 2020

Ik ben een (redelijk) vitale man van 74. Had rond oud en nieuw (2019-2020) een hartklep reparatie operatie (want hart ging te onregelmatig). Sindsdien metropolol(etc) Ret 25 gebruikt. Hart gaat nu prima regelmatig.! Maar ik ben (nu dus 5 maanden later) de laatste 2 maanden erg moe (en heb erectieproblemen, maar die had ik al voor de operatie, maar zijn nu wel erger geworden) en sinds afgelopen week ben ik elke ochtend duizelig, hetgeen grotendeels weggaat gedurende de dag.Nu moet ik wel vermelden dat ik 5 verschillende medicijnen heb gekregen voor het hart, dus of het nu wel of niet aan dit medicijn ligt kan ik als leek niet beoordelen.Heb er nog niet met de arts over gesproken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 25 TAB MGA 23,75MG

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 25 TAB MGA 23,75MG

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

18 April 2020

Gebruik dit medicijn nu 3 maanden. De eerste dagen had ik meer last van hoofdpijn. Nu na 3 maanden heb ik bijna helemaal geen hoofdpijn meer terwijl ik de afgelopen 40 jaar gemiddeld 4 dagen per week last had van hoofdpijn en zo eens per 2 maanden migraine. Of dat door dit door dit medicijn komt kan ik uiteraard niet bewijzen. Maar ik ben er wel blij mee. Daarnaast is mijn bloeddruk gedaald en zijn de hartritmestoornissen grotendeels voorbij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 25 TAB MGA 23,75MG

18 February 2020

Van Metoprolol heb ik geen bijwerkingen. De hartslag wordt een stuk minder , daarvoor heb ik ze ook gekregen. En de bloeddruk wordt iets lager, maar alleen de onderdruk is soms iets te hoog 90/95, bovendruk is aan de lage kant, altijd al geweest. Ik heb andere b├Ętablokkers gehad, en die waren vreselijk. Dit is een goed medicijn, voor mij i. i. g.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLTARTRAAT SANDOZ TABLET 100MG

17 February 2020

Kreeg als bijwerking Psoriasis. Is 5 jaar door de huisarts aangezien als eczeem. Dermatoloog constateerde kort geleden dat het de psoriasis bijwerking is van Metoprolol. Probeer het nu af te bouwen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLTARTRAAT MYLAN TABLET 50MG, samen met p

8 February 2020

Heel benauwd, veel hoesten, ademnood. In samenwerking met perindopril. Arts gaf geen andere medicijnen, ondanks dat bloeddruk nu nog veel te hoog is. 199/114. Wacht af en zal overleggen met huisarts. Cardioloog gaf niet thuis.

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 25 TAB MGA 23,75MG

5 February 2020

Vanwege vaak hoge hartslag (waarschijnlijk als gevolg van burn out klachten, cardiologisch was er niks mis) dit gaan slikken, aanvankelijk voelde het rustig, maar geleidelijk aan ging ik slechter slapen en na 5 maanden sliep ik nauwelijks meer en was mijn hartslag aanhoudend hoog. Op eigen initiatief gestopt en langzaam ging ik me beter voelen, na vier weken grotendeels weer 'mezelf'

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT A RETARD 50 TABL MGA 47,5MG

26 January 2020

Gebruik 150 mg Sandoz per dag. Vreselijk middel, duizelig, onrustig gevoel in mijn hoofd, misselijk, geen eetlust, neiging om weg te vallen. Bloeddruk blijft hetzelfde of hoger.

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 100 TABL MGA 95MG

16 January 2020

Ik ben een 63-jarige man en slik al ruim een jaar 1 x daags (in de ochtend) 100 mg Metoprolol Sandoz i.v.m. in korte tijd 3 x Hartritmestoornissen gehad. Top middel. Geen Hartritmestoornissen gehad, geen enkele bijwerking (zelfs geen koude handen en/of voeten). Slaap prima, sport meermalen in de week, geen maag/darmklachten. Woog voordat ik dit gebruikte altijd rond de 88 kilo (ben 187). En na een jaar nog steeds. Dus gewichtstoename is het bekende "broodje aap" verhaal. Tevens is het ook complete onzin dat je van het merkloze (wat ik gebruik) Sandoz bijwerkingen krijg en van Selokeen niet. Ik heb nergens last van. Dus laat je niet gek maken door sommige reacties hier.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLTARTRAAT MYLAN TABLET 50MG

2 January 2020

Koude handen en voeten,niet kunnen slapen en bloeddruk is onveranderd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT MYLAN RET 50 TABL MVA 47,5MG

18 December 2019

Wegens hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en migraine gestart met metoprolol. Tot nog toe erg positief, geen overmatig bonkend hart meer wat veel rust geeft en de bloeddruk gaat ook een stuk beter. Migraine heb ik nog niet gehad. Wel af en toe wat duizelig en snel moe, maar of dat te wijten is aan de medicatie weet ik niet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 100 TABL MGA 95MG

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 25 TAB MGA 23,75MG

21 October 2019

Na verloop van tijd lieten de nagelbladen van vingers los. Geen pijn maar vervelend gezicht. Volgens bijsluiter hele kleine kans op psoriasis. Behandeling aan bijwerking hielp niet. Overstap naar andere medicatie wel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel