Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 75MG

5 April 2020

Kan iemand mij vertellen of de bijwerking droge mond ook na een tijd verdwijnt als je venlafaxine inneemt? Bedankt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

REFUSAL TABLET 250MG

4 April 2020

Echt DE stok achter de deur om niet in de goedkeurende redenen van mijn brein te trappen. Ik ervaar nog vaak de gedachte "1tje kan wel" maar door refusal pak ik de eerste nooit op

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

4 April 2020

Voor de derde keer aan het opbouwen. Tot 2 x toe vroegtijdig moeten stoppen door zwangerschap. Nu in opbouwende fase naar 40mg. Erg veel last van misselijkheid en geen trek in eten. Ook slapeloosheid en angstiger dan voorheen. Maar ik weet dat ik me over een paar weken stukken beter zal voelen. Want dat heb ik voorheen wel ervaren. Minder angstig en prikkelbaar

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MONURIL GRANULAAT 3000MG/ 8G IN SACHET

4 April 2020

Heb dit medicijn ingenomen, blaasontsteking is weg.maar ben er zo misselijk van al zeker 3/4dagen zweten raar gevoel in de buik.Lig nu in bed en voel me niet lekker.?? Ik heb gezworen dit medicijn nooit meer in te nemen.Iemand ervaring hoe lang dit duurt

FOSFOMYCINE SANDOZ PDR V DRANK 3000MG/ 8G IN SACH

4 April 2020

I took it in the night, the next morning I had no more complains

SERTRALINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 50MG

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

CANESTEN GYNO 1 VAGINAALTABLET 500MG APPLICATOR

4 April 2020

Het werkt niet. Na het inbrengen van het tablet zijn de symptomen verergert. Bij mij ruikt het vies en heb super veel dikke witte afscheiding. Alle klachten zijn dus verergert ik lees hier van iemand hetzelfde. Wat kan dit betekenen? Kan er echt niets over vinden!

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

4 April 2020

RECTIFICATIE 5 maart 2020 heb ik geschreven dat ik drijfnat was van de medicatie esomeprazol,voelde als 'n soort opvliegers. Dit moet ik terugnemen , het lag helemaal niet aan de Esomeprazol 40 Sun ! Imipramine was de boosdoener, die had ik ongeveer tegelijkertijd van de huisarts gekregen, tegen PTSS door de tientallen darmoperaties. Gruwelijke nachtmerries doordat ik zo toegetakeld ben, op operatietafels, matten, prolapsen, darminklemmingen, buikwandbreuken, abcessen en een hoefijzervormig fistel*Godzijdank leef ik nog ! Ik heb nog n paar andere medicijnen, i v m crohn,en mijn halve schildklier (1/2 eruit vol cystes)enz... Na alles een voor een te hebben geschrapt , bleek ik na een week afbouwen met imipramine minder te transpireren ! En na 2 weken voelde ik me gewoon normaal , "geen lopende sauna"-gevoel meer , geen "lopende ovenschotel"- gevoel HEERLIJK , maar deze horror lag dus NIET aan esomeprazol, want die gebruik ik nu gelukkig weer tegen een enorme hoeveelheid maagsap(als ik me héél erg druk maak) Esomeprazol werkt ontzettend goed tegen overdadig maagsap/zuur. Soms zelf 2 of 3 per dag en dan gaat t weer goed , dan pak ik weer een van 40 mg. of een van 20 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRADAXA CAPSULE 110MG

3 April 2020

Sind kort krijg ik de capsules los in een busje dus geen gepruts meer om die verpakking open te krijgen. Bevalt verder prima geen trombosedienst meer.

SUBOXONE TABLET SUBLINGUAAL 2MG/ 0,5MG

3 April 2020

Dit was een fantastisch middel omdat er ook Naloxon in zit, waardoor je dus geen misbruik kan maken van andere opiaten. Je wordt als het ware beschermd. Nu verdient de apotheek hier niet meer aan en komen ze met een namaak generiek merk. Ik heb hier geen keuze in en nu moet ik het ook nog eens via m'n Eigen Bijdrage grotendeels vergoeden van bijna 50,= euro per maand, hier mee stoppen is levensgevaarlijk voor mij. Zo teleurgesteld in ons zorgsysteem. Amerikaanse BigPharma praktijken zijn dit, alles gaat maar om het geld, niet om het welzijn van de patiënt.

MONO CEDOCARD RETARD CAPSULE MGA 25MG

3 April 2020

Ik had last van hartkrampen , en had ook been krampen in de nacht , voor mij was dit medicijn een droom die uit kwam , alle twee de problemen opgelost , uiteraard kreeg ik ze tegen de hart krampen maar een super bijzaak was dat mijn been krampen ook nagenoeg weg waren , ik noem mezelf een happy camper :)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVETIRACETAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 1000MG

3 April 2020

IK GEBRUIK AL JAREN 2000 mg. LEVETIRACETAM PER DAG. IK HEB NOG NOOIT EEN DOSIS GEMIST. ZODRA IK MIJN DOSERING ONDERSCHRIJD (IN OVERLEG NEUROLOOG) VOLGT EEN FLINKE TOEVAL. LEVETIRACETAM ONDERDRUKT MIJN TOEVALLEN GOED.ABSENCES ZIJN GEBLEVEN. MAAR IK WERD ER TRAAG EN SUF DOOR EN DREEF WEG VAN MIJN OMGEVING, OOK HET GEZIN. IK BEN DRAAI-DUIZELIG GEWORDEN. LATER KREEG IK OOK DIARREE. BLIJ DAT ER ZO'N MEDICIJN BESTAAT, DAT WEL.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZURE OORDRUPPELS M TCA DMB 0,1% FNA OORDR 1MG/ G

3 April 2020

Zeer pijnlijk. Ik moest stampen met mijn voet of hand om t te kunnen dragen.. Trekt ver door tot aan mijn slokdarm, duurt x aantal minuten en word dan minder.. Ging elke keer door de grond. Denk dat t komt omdat ze eerst mijn oor gepoogd hebben uit te spuiten, en nu gehoorgang beschadigd is. Liever oorpijn, dan dit. Help??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

KEPPRA TABLET FILMOMHULD 500MG

2 April 2020

Verschrikkelijk, ik kreeg bijna alle bijwerkingen die er in de bijsluiter stonden ! Jeuk, diarree, hoofdpijn en ik zag dingen die er niet waren, zwarte katten, kraaien, kauwen, gierzwaluwen, vliegen, alles was zwart, nachtdieren ! Ik wou dat ik dood was, ik wou dat de zon opkwam !! Ik stond op m'n bed voor 't raam en wou in de zon kruipen ! Heb EH van ziekenhuis gebeld en die zeiden dat ik meteen weer oude medicijn mocht, ondertussen sprong er spontaan een bloedvat in m'n neus omdat mijn hart zo hard moest werken !! Ben blij dat ik er van af ben; tja, bij de een werkt 't wel en bij mij heel slecht. (Allergisch?)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Ropinirol 1mg

1 April 2020

Helpen niet. En slaap de hele dag als ik het toelaat. Heb smorgens al last van rustelize benen. Dus zeg maar hele dag door. Om gek van te worden

SAXENDA INJVLST 6MG/ ML PEN 3ML

1 April 2020

Hallo ik heb een vraagje voor iedereen wat saxenda gebruikt Wat na de behandeling? Houden jullie je gewicht en hoe? Komt de zoete trek terug?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ELIQUIS TABLET FILMOMHULD 2,5MG

1 April 2020

elke keer als ik na mijn eten eliquis in neem krijg ik zeker een half uur hartkloppingen het lijk wel of een bf krijg zo erg ,houd ongeveer een halfuur aan en dan zakt het langzaam naar normale waarden,ik zit er aan te denken om er maar mee te stoppen.ik had daarvoor acenocoumarol en daar had ik hetzelfde mee ,ik hoop dat er een bloedverdunner is waar geen hartkloppingen van krijg.

EUTHYROX TABLET 175MCG

31 March 2020

Heel goed. Tyrax werkte voor mijn gevoel niet meer. Minder vors, vrolijker. Alleen af en toe vermoeidheid

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

31 March 2020

Heel erg moe, weinig energie sinds gebruik Amlodipine

ATORVASTATINE MYLAN TABLET FILMOMHULD 40MG

31 March 2020

Wordt dagelijks wakker met een bloedneus, die moelijk te stelpen is. Pijnlijke tintelingen in linker arm en hand. 's Nachts meerdere keren kuitkramp in beide benen. Spierpijn in rug en nek. Spontane blauwe plekken. Klamme huid, koud zweet. Slaperigheid overdag. Vandaag consult met mijn neuroloog.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

31 March 2020

Wegens dysthymie (chronische depressie) heb ik het recente verleden diverse SSRI's uitgeprobeerd.Deze hadden geen effect.Sinds januari 2020 heb mirtazapine (ander werkingsmechanisme dan SSRI's) aan de huisarts gevraagd (30 mg per dag). En het werkt in mijn geval uitstekend. De eerste positieve effecten kwamen na circa 2 weken. Depressieve gevoelens zijn vrijwel verdwenen (na 4 weken), durf meer voor mijzelf op te komen (minder algemene angstgevoelens).De nadelige bijwerkingen die ik ervaar zijn restless leggs bij s'avonds innemen. Daarom overgeschakeld naar de ochtend.En verder zoals zoveel van dergelijke middelen gewichtstoename (neem ik op de koop toe).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

31 March 2020

Ik Heb dit medicament 4 jaar gebruikt. Ik weet niet of ik er baat bij heb gehad want ik heb geen veranderingen gemerkt. Ik bleef angstig 24 uur per dag. Nu ben ik vrij van angsten en ben ik dit medicijn aan het afbouwen. De ontrekkingsverschijnselen zijn afschuwelijk en erger dan de klachten waarvoor ik dit medicijn heb gekregen. Mijn advies is dus: afblijven. De zogenaamde SSRI veranderen jou hersens. Er zijn wetenschappelijke artikelen te over die dat bevestigen. Psychiater schrijven dit voor zonder dat ze weten wat het met de hersenen doet. Je wordt er niet beter van maar slechter.Lees meer over de SSRI op pubmed. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5044489/

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel