Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

AMLODIPINE/ VALSARTAN SANDOZ TABL FILMOMH 5/ 160MG

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

22 May 2018

veel last van krampen en benauwdheid geen kracht veel last van nek Voel me net een zombie

AMIODARON HCL SANDOZ TABLET 200MG

19 May 2018

Geen bijwerkingen, om de 8 uur een tablet na drie dagen klopte mijn hart weer normaal, geen boezem fibrilleren meer. Twee maal dezelfde ervaring.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

18 May 2018

Absoluut niet ermee starten.deze medicijnen worden als pijn stiller voorgeschreven maar eigenlijk zijn het antidepressiva medicijnen,zijn erg verslavend en is moeilijk om te stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IBUPROFEN AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 600MG

BRUFEN BRUIS 600MG BRUISGRANULAAT IN SACHET

18 May 2018

Deze gebruik ik al van af me 11 de ben nou 45 zit op 800 mg neem er 17 perdag en nog bergen met erg veel pijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE SANDOZ TABLET 30MG

18 May 2018

Voorheen kreeg ik altijd mirtazapine 30 Mg van Aurobindo. Dat ging allemaal prima op de bijwerkingen van vermoeidheid en meer eetlust na. Ineens kreeg ik van de apotheek mirtazapine van Sandoz. Vanaf de eerste tablet kreeg ik last van spierpijn, trillende spieren op een manier zoals je ooglid ook soms kan trillen maar dan op allerlei plekken in mijn lijf, stijve knieën en pijn in mijn benen. Gelukkig krijg ik nu een vermelding van medische noodzaak voor levering van Aurobindo. Dit is niet de eerste keer dat het zogenaamd zelfde middel van een andere fabrikant meer bijwerkingen geeft en minder werking.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SUMATRIPTAN ACCORD TABLET OMHULD 100MG

18 May 2018

Werkt snel en prima bij een migraine aanval. Alleen zeer moeilijk te krijgen. Ben nu al 3 wkn aan het wachten en er komen 3 weken bij . De Sumatriptan is niet leverbaar in Nederland

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA CAPSULE 5MG

17 May 2018

Bezig met afkicken. Wat een drama deze zooi. Angst,verdriet,onrust, niet slapen en niet eten, misselijkheid algehele malaise etcetera zijn mijn deel tijdens deze tweede dag zonder Oxycodon. Las net ergens dat ik minimaal nog 3 dagen te gaan heb tot enige verbetering. Weet momenteel niet of en hoe dit nog te redden is. Ben doodziek. Nooit maar dan ook nooit meer Oxycodon in mijn lijf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEMAZEPAM AUROBINDO CAPSULE 10MG

17 May 2018

gebruik het nu 1 keer heb de avond 1 pil genomen van 10mg ik lig nu nog steeds klaarwakker ben er echt niet tevreden mee heb er net nog 1 van 10mg gepakt maar merk er nog niks van ben er niet tervreden mee wat een rotzooi

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOCETIRIZINE DIHCL FOCUS TABLET FO 5MG

17 May 2018

Werkt top en als je er slaperig van wordt zoals beschreven in de omschrijving ‘s avonds innemen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Mebeverine HCL Aurobindo Retard 200mg

17 May 2018

Geen effect. Gebruikte hiervoor Duspatal retard 200 mg met goed resultaat. Nu 4 weken dit middel gebruikt en alle klachten zijn weer terug. Goedkoop is duurkoop!

VIDISIC CARBOGEL OOGGEL 2MG/ G TUBE 10G

17 May 2018

niet te leveren de komende 2 weken, terwijl mijn tube bijna leeg is.

METOPROLOLSUCCINAAT A RETARD 25 TABL MGA 23,75MG

GYNO DAKTARIN VAGINAALCAPSULE 400MG

17 May 2018

Werkt super, kuur van 3 dagen en na de eerste capsule al geen klachten meer. Geen last van bijwerkingen. 37 weken zwanger. Heb de capsules al vaker gebruikt en nooit last gehad van bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ETHINYLESTRADIOL/ LEVONORG FOCUS TAB OMH 0,02/ 0,1MG

SYNAPAUSE E3 VAGINAALCREME 1MG/ G APPLICATOR

16 May 2018

Heb er goede ervaring mee. Geen bijwerkingen gehad. Gebruik het vaginale droogheidcen atrofie door de overgang. De eerste 2 weken iedere dag, daarna 2 x per week. Maar al snel ben ik op 1 x per week over gestapt en dat is voldoende.

SPIRONOLACTONUM TABLET 50MG

16 May 2018

Prima medicijn in de functie waarin het nodig is, nl ziekte van Conn... Wel bijwerkingen met name dunnere slijmvliezen en vertraagde darmwerking, obstipatie, menstruatie stooenissen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM CF TABLET OMHULD 10MG

16 May 2018

Deze fabrikant centrafarma werkt voor mij totaal niet. Extreem veel bijwerkingen waarvan de bloedsuikerspiegel crash. Evenwichtsstoornissen, duizelingen en keihard terugkerende angststoornissen nog de allerergste zijn. Nog nooit zo'n rot variant van citalopram gehad. Centrafarma vermijden Bij een andere fabrikant totaal geen enkel probleem ervaren. Daar werkt de citalopram prefect zonder bijwerkingen. Trap er niet in bij de apotheek die aangeeft dat dit exact hetzelfde is

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM PCH TABLET OMHULD 10MG

Rosuvastine Sandoz

15 May 2018

zeer veel spier en gewrichtspijn, kan amper functioneren., en niet meer goed sporten Crestor wordt niet meer vergoed door de zorgverzekeraar en ook niet verkrijgbaar in de Apotheek echt een ramp om op deze manier ouder te worden, heb jaren zelf in de wijk als Verpleegkundige gewerkt en ben dit probleem altijd tegengekomen. ervaar nu aan eigen lijf, hoe dit voelt, echt v e r s c h i k k e l i j k

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

15 May 2018

5 weken geleden ben ik eerst met citalopram begonnen, 4 dagen 5 mg, daarna verhoogd tot 10 mg. Dat laatste was een stap te ver. Afschuwelijke bijwerkingen. Terug naar 5 mg. Na de misselijkheid en het verlies van eetlust kwam het bibberen, beven, innerlijke onrust. In overleg met de huisarts ben ik toen gaan druppelen. Twee weken 1 dag 2 druppels (4mg) en 2 dagen 1 druppel (2mg). Daarna 1 week om de dag 1 druppel en dan 2 druppels. In deze periode verminderde het bibberen etc. en kwam de eetlust terug en daarmee ook meer energie. Een paar dagen geleden merkte ik een subtiele verandering in mijn stemming. De angst overheerste minder, raakte op de achtergrond. Vanochtend (5 weken na het beginnen met citalopram) weer overlegd met de huisarts. Nu neem ik elke dag 2 druppels. Eens kijken wat dat brengt. Volgens mijn huisarts is het ook een beetje spelen met de dosis om te zien waar jouw effectieviteitspiek ligt. De oxazepam die ik tegelijkertijd met dit medicijn innam heb ik terug gebracht van 10 mg over de dag genomen tot 2.5 mg 's-avonds. Volgens mijn huisarts een "snufje".

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Rosuvastatine 5MG

15 May 2018

Ik gebruik statines vanaf 2012. Ik heb tussen 2012 en heden diverse merken gekregen. Telkens met weer bijwerkingen zoals, spierpijnen, en nauwelijks meer kunnen bewegen van de pijnen. De verschillende merken zijn door zorgverzekeraar voorgeschreven ivm lagere kosten. Zorgverzekeraars hebben lak aan de bijwerkingen die een patiënt ondervind en gaan alleen maar voor kostenreductie. Terwijl premies elk jaar weer omhoog gaan. Via mijn internist heb ik begin dit jaar Crestor voorgeschreven gekregen met een goed resultaat. Geen bijwerkingen zoals spierpijnen etc. Maar deze zijn waarschijnlijk duurder, dus nu hebben ze mij Rosuvastatine ovaa roze 53 5MG voorgeschreven . Ik heb weer last van bijwerkingen, zelfs zo erg dat ik moeite heb om ‘s morgens uit mijn bed te komen van de spierpijnen. Ik ben naar mijn apotheek gegaan en de situatie uitgelegd, gelukkig toonden ze begrip. En hebben ze het terug gewijzigd naar Crestor. Nu maar afwachten wanneer de zorgverzekeraar dit weer gaat wijzigen!

COMBODART CAPSULE 0,5/ 0,4MG

15 May 2018

Werkt effectief echter de bijwerking van verlies van accommodatievermogen van de ogen. Oog de subjectieve waarneming, het zien veranderde. Ermee gestopt in overleg met de huisarts en een ander preparaat proberen.

Calci-Bone D3

15 May 2018

Sinds kort dit medicijn in bruispoedervorm gekregen van de apotheek omdat de tabletten niet meer geleverd werden. Misselijkmakend, ik kotste het meeste uit en kreeg hoofdpijn. Bovendien mierzoet. Apotheek had geen alternatief voorhanden, ik zou erover worden gebeld. Ik wacht nog steeds...

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel