Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

LERCANIDIPINE HCL AUROBINDO TABLET OMHULD 10MG

19 April 2021

Ik heb heel veel plasproblemen. schrijnend en branden vaak plassen wie herkent dit .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

POLARAMINE TABLET 2MG

19 April 2021

Helaas........ al meerdere jaren ramplentes en -zomers met hooikoorts........ Heel snel de Polaramine weer terug AUB........ het enige wat écht helpt tegen jeuk, benauwdheid en ontstoken ogen. Nu aan 't rommelen met 4 zgn. anti-hooikoortsmedicijne, waaronder een neusspray waarvan je over je nek gaat, en alles bij elkaar nog niet een kwart zo goed werkend dan de goeie ouwe Polaramine!

MIRENA I.U.D.

18 April 2021

Ik heb mirena laten plaatsen Ik kreeg na een tijd vage klachten kon ze niet plaatsen Steeds misselijk buikpijn krampen veel aankomen moe rug klachten spugen Leek wel zwanger Test paar keer gedaan negatief Borsten die 2 cup maten waren gegroeid Alle klachten waren er Bloed test negatief met arts over gehad klachten kunnen van mirena komen ik ga hem.op korte termijn verwijderen om ik ben gaan kijken na gesprek arts en ja hoor elke maand deze klachten Dat ik net zwanger lijkt Dikker worden Spugen Borsten die 2 cup maten groter worden Rugpijn Ik ben er wel klaar mee kijken voor andere anticonceptie

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOPIDOGREL ACCORD TABLET FILMOMHULD 75MG

18 April 2021

Bloedvaatje in ooglid springt om de paar weken waardoor ik steeds 3 weken met een groot blauw oog loop.

INSULINE ASPART SANOFI INJVLST 100E/ ML PATROON 3ML

18 April 2021

Van Novo Rapid naar Sanofi Aspart gaf direct een heel onstabiele bloedsuiker. Ik krijg bijna de indruk dat er per injectie een afwisselende hoeveelheid werkzame stof afgegeven wordt.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

18 April 2021

Ik ben dit medicijn gaan gebruiken vanaf mijn 27e na een periode van bijna tien jaar depressie/ lusteloos/ angstig en moeizaam. Het duurde even voordat het aansloeg maar vanaf toen sloeg mijn leven 360 graden om. Ik voelde me niet meer onzeker, zag de kleuren en de zin weer van het leven. Ik ging weer studeren en begon een positieve loopbaan. Tóch zit er een bijwerking aan die ik jaren slechts als jammerlijke ervaarde, maar nu twintig jaar later als een kwalijk blok aan mijn been. Namelijk de aantasting van het libido. Nu twintig jaar later kan ik zeggen dat die zo goed als verdwenen is. Sex was al snel niet meer op de voorgrond. Wat me als jonge vrouw die een inhaal slag van haar leven maakte, wel rust in de kop gaf. Werd immers niet meer zo uit het veld geslagen door een verliefdheid. Maar nú is het de grote spelbreker voor relaties. Stoppen met dit medicijn heb ik geprobeerd maar afvlakking van levenslust is een dure prijs.

ENALAPRIL MALEAAT TEVA TABLET 5MG

17 April 2021

Na een aantal dagen gebruik heel veel spierpijn en spierkrampen. Gestopt na overleg huisarts

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LENZETTO SPRAY TRANSDERMAAL 1,53MG/ DOSIS FLAC 56DO

17 April 2021

Binnen 1, dag voelde ik me zorgelozer en vrolijker.

HYDROCHLOORTHIAZIDE TABLET 12,5MG

17 April 2021

Als plastablet deed het zijn werk maar gestopt op advies vd arts ivm verhoogd risico op huidkanker. Loop nu al 2 jaar bij dermatoloog

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

16 April 2021

Ik was erg huiverig vanwege bijwerkingen. Maar gelukkig gaat het een stuk beter met me sinds ik dit medicijn gebruik. In het begin had ik geen eetlust en ben ik gewicht verloren, en had ik soms oorsuizen of hoorde ik geluid raar. Dit is beide minder geworden, alleen lijkt mijn tinnitus (die ik al had) wel iets erger geworden. Ik kan beter relativeren, ben rustiger in mijn hoofd en heb geen zwaar en depressief gevoel meer. Ik kan eindelijk weer emoties goed voelen en genieten van dingen. Het is een fijne ondersteuning bij de cognitieve gedragstherapie voor ADHD. Mensen die bang zijn voor bijwerkingen; probeer 150 mg! Bijwerkingen heb ik als minimaal ervaren. Ik blijf op deze dosis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

16 April 2021

De toediening is inderdaad waardeloos. Volgens de gebruiksaanwijzing zou de druppel na een keer drukken moeten vallen. Er gebeurt niets. Je moet 2 x drukken of schudden met het flesje. Dan valt de druppel soms weer naast het oog.

DUOTRAV OOGDRUPPELS FLACON 2,5ML

16 April 2021

Geen problemen ik gebruik het ongeveer 3 jaar. Maar nu wordt het niet meer vergoed. In die periode heb ik nog een ander gehad maar daar kon ik niet tegen. Dus kreeg ik weer DuoTrav. Nu krijg ik Travoprost/Timolol. Ben er erg boos om waarom veranderen als iets goed is. Het gaat hier altijd om geld.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TAMOXIFEN PCH TABLET 20MG

15 April 2021

Ik kreeg dit medicijn ter vervanging van Sandoz zonder opgave van reden. Hier zijn de bijwerkingen veel erger bij mij: been krampen, stram, pijn in mijn ribbenkast dog gevoel in huid en zeurderig gevoel. Dat heb ik sinds deze pillen. Loop er zelfs door bij de fysio.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FOSTER AEROSOL 100/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

15 April 2021

Ben bijna aan mijn tweede puffen toe, maar merk na aantal weken gebruik veel last van duizeligheid, lijk soms wel dronken en trillingen van handen en hartkloppingen, met name in ruststand. Wil nog wel de tweede proberen, maar binnenkort toch afspraak met longarts, benieuwd wat die zegt

TENTIN TABLET 5MG

14 April 2021

-Moeite met in slaap vallen en slapeloosheid (na 5 á 6 uur slaap klaarwakker zijn) -Hoofdpijn -Wazig zicht, lichte druk op ogen -Geïrriteerdheid (wellicht niet gerelateerd, wel opvallend meer aanwezig sinds gebruik medicijn) -Regelmatig lichte hartkloppingen Zodra ik weer overging op dexamfetamine hielden deze klachten op, maar dankzij Amfexa/Tentin wordt dit middel niet meer gemaakt en moet ik een andere oplossing vinden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SOTALOL HCL AUROBINDO TABLET 40MG

14 April 2021

Werkt wisselend. Soort jojo effect. Vermindert de ritmestoornis niet structureel. Soms zelfs idee dat hartkloppingen toenemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAVOPROST/ TIMOLOL MYL OOGDR 40MCG/ 5MG/ ML FL 2,5ML

14 April 2021

Deze oogdruppels (Glaucoom) gebruik ik sinds 2 weken. Probleem bij deze druppels is dat er soms na 4a5 minuten eindelijk een druppel uitvalt meestal dan niet in het zakje van oog. Probeer maar om 4a5 minuten stil je hoofd achterover te houden en met een hand onderste ooglid naar beneden trekken waar de druppel in een zakje moet vallen met andere hand flacon er precies boven houden dat zo 4 of meerdere keren tot de druppel er eindelijk uitvalt. In beide ogen. Is niet te doen, in mijn geval is dat ik artrose in handen, rug en nek heb. Resultaat is dat mijn ogen niet dagelijks meer gedruppeld worden. De oogdruppels welke ik al ruim 7 jaar gebruik worden niet meer vergoed. Preferentiebeleid zegt apotheker. Kosten voor elke 3 maanden 44.50 euro. Ik ben de laatste 3 maanden 3 x gebeld over medicijnen die ik niet vergoed krijg. Dit beleid van zorgverzekeraars en apothekers waarbij patiënten die chronische kwalen hebben de dupe zijn is schandalig. Het geeft onrust als je vaak moet wisselen. Ik heb bij apotheker, huisarts, oogarts, zorgverzekeraar gemeld dat dit middel niet naar behoren werkt. Zonder enig resultaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA CAPSULE 5MG

13 April 2021

Helpt me al jaren zeer goed tegen de rugpijn en schouderartrose. Neem macrogol zakjes tegen verstopping. Neem alleen 5 mg als het nodig is.! Mensen verdiep je in de gevaren van dit medicijn en neem alleen een lage dosis en houd het daar ook bij! De verleiding is groot om steeds meer van dit wondermiddeltje in te nemen. Voor je het weet zit je dan in de ellende. Google maar eens op VS verslavings epidemi.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CALCI CHEW D3 KAUWTABLET 500MG/ 800IE

13 April 2021

Gebruik het ruim 2 jaar zonder problemen nu moet ik over op een zakje met sinaasappel bruisgranulaat. Lekker handig. Omdat het goedkoper zou zijn, apotheek zegt dat het weinig scheelt.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

13 April 2021

Voor mij dit laxeermiddel NOOIT MEER, de eerste dag van inname kreeg ik het al heel moeizaam naar binnen, zo vies en vol gevoel van het extra drinken wat je er bij moet nemen, met naar toilet gaan inderdaad geen moeite zelfs in de nacht 2 x eruit geweest. De 2e dag (dag van onderzoek) ben ik zo ziek geworden, het kwam zowel boven als onder eruit, ik had nergens meer controle over, mijn handen gingen spastisch trekken daar zat geen gevoel of beweging meer in(volgens verpleegkundige; uitdrogingsverschijnselen) onderweg naar ziekenhuis was ook geen prettige ervaring, vuilniszak en badhanddoek op de stoel gelegd. Na het onderzoek had ik nog steeds last, als ik water had gedronken kwam het er meteen weer uit. Ik heb diverse drankjes gedronken die absoluut ook niet prettig waren maar Pleinvue voor mij nooit meer, deze ervaring vergeet ik nooit meer.

SERTRALINE RIA TABLET FILMOMHULD 100MG

12 April 2021

Ik kreeg Sertraline Ria. De zorgverzekeraar was overgestapt op dit middel. Voor twee jaar. Slechte ervaring met Ria het is een tablet wat direct uit elkaar valt en erg vies van smaak is. branderig gevoel in mon en misslijkheid treedt op. Aurobindo wel erg goede ervaring mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL SANDOZ TABLET 16MG

12 April 2021

Overgestapt van ACE naar Angiotensine2. Na 18 -20 dagen erg onwel voelen. Kort ademig, hartkloppingen, hoesten , hoofdpijn. Dit middel brengt niet het gewenste effect.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYRIMOZ 40MG SENSOREADY INJVLST 50MG/ ML PEN 0,8ML

12 April 2021

Heel naar. Het doet pijn bij het injecteren. Had ik bij Humira helemaal geen last van. In mijn beleving werkt het ook minder lang dan Humira. Ook geen alcoholdoekjes bij aanwezig.

LOSARTAN KALIUM/ HCT XIROMED TABL FILMOMH 50/ 12,5MG

12 April 2021

na 2 jaar gebruik samen met antidepressiva, laatste tijd (zeer kort lontje) snel geiriteerd, warrig, moeilijk kunnen concentreren, geheugen slechter, meer depressief enz.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel