Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

17 September 2018

Ook ik heb slechte ervaring met dit medicijn. Ik heb een kuur van 7 dagen 2x daags een pil. Direct al metaalsmaak, maar daarna heel heftige huiduitslag over mijn hele lichaam. Verder warm en koud zweet, druk op borst, licht in hoofd, zweverig. Nu kortademig. Wat een vergif is dit.

SELSUN SUSPENSIE 25MG/ ML

Sabutomol

16 September 2018

Ik heb er veel baat bij, de eerste keer toen ik het nam was het net of mijn longen automatisch gingen functioneerden, ademen koste mij veel energie. Mijn longfunctionaliteit was 30% Nu met dit middel Is mijn longfunctionaliteit toegenomen tot 40%.

Simvastatine

16 September 2018

Ik gebruik simvastatine nu een week, cardioloog heeft dit voorgeschreven omdat ik veel last had van krampen , band gevoel heb last van hartfalen .. heb gelijk 40 mg gekregen. De eerste paar dagen erg last van spier en hoofdpijn na een dag of zes heb ik hier geen last meer van. Nu hoor je wel dat het niet zo’n aardig middel is en slecht voor het hart. Weet iemand daar meer over te vertellen..

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

16 September 2018

'S-middags begonnen met de dosering. De nacht daarop wakker geworden van migraine achtige hoofdpijn. De volgende dag heel veel geslapen. Wee gevoel. Geen trek. De 2e nacht erg beroerd geweest. Zeer misselijk. Overdag geen verbetering. Alleen maar slapen, misselijk, hangerig en hoofdpijn. Omdat het zondag is en bijsluiter geen uitsluitsel geeft over stoppen of doorgaan.. Ga ik toch maar stoppen met de dosering. Morgen huisarts contacten. Helpt overigens wel tegen de blaasontsteking.

METHADON HCL TEVA TABLET 5MG

16 September 2018

Nog niet echt ervaring met methadon, maar ik ben na 3 jaar gestopt met morfine injecties, ik gebruikte 30mg morf en sinds vorige week gestopt, ik werd gek van de afkickverschijnselen ik dacht dat ik dood ging, spugen diaree duizelig onrustige benen zweten en alleen maar nachtmerries. Nu gestart met de methadon van 5 mg, weet iemand hoelang de werking is van methadon. Ik ervaar als bijwerking heel erg drogemond een vieze smaak in m'n mond, maakt niet uit wat ik drink die smaak gaat niet weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

16 September 2018

De eerste dag kreeg ik in de loop van de avond het gevoel of mijn maag uit elkaar ging klappen. Ik voelde me steeds zieker worden met het gevoel dat ik moest overgeven gedurende de slapeloze nacht met een oplopende koorts tot 38.9 C. Na iets te hebben overgegeven werd mijn maag rustiger en daardoor kon ik de slaap pakken. Dag 2 onmachtig ziek in bed gelegen met hoge koorts, slap en tot niets in staat, geen eetlust. Dag 3 voelde beter, maar na het opstaan kwam ik er al snel achter, dat ik niets waard was en stond te trillen op mijn benen en dus weer plat en heel raar liggen transpireren, terwijl ik koud aanvoelde. Dag 4 de temperatuur bleek aardig gedaald en een douchebeurtje leek mij wel aangenaam. Mijn man heeft me moeten opvangen, want ik stond op het punt om te vallen, me afgedroogd en in bed gelegd. Uit voorzorg ben ik GESTOPT met de furabid capsules en morgen, maandag neem ik contact op met de huisarts. Voor mij is dit geneesmiddel een waardeloosmiddel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

16 September 2018

De eerste dag kreeg ik in de loop van de avond het gevoel of mijn maag uit elkaar ging klappen. Ik voelde me steeds zieker worden met het gevoel dat ik moest overgeven gedurende de slapeloze nacht met een oplopende koorts tot 38.9 C. Na iets te hebben overgegeven werd mijn maag rustiger en daardoor kon ik de slaap pakken. Dag 2 onmachtig ziek in bed gelegen met hoge koorts, slap en tot niets in staat, geen eetlust. Dag 3 voelde beter, maar na het opstaan kwam ik er al snel achter, dat ik niets waard was en stond te trillen op mijn benen en dus weer plat en heel raar liggen transpireren, terwijl ik koud aanvoelde. Dag 4 de temperatuur bleek aardig gedaald en een douchebeurtje leek mij wel aangenaam. Mijn man heeft me moeten opvangen, want ik stond op het punt om te vallen, me afgedroogd en in bed gelegd. Uit voorzorg ben ik GESTOPT met de furabid capsules en morgen, maandag neem ik contact op met de huisarts. Voor mij is dit geneesmiddel een waardeloosmiddel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUETIAPINE SANDOZ RETARD TABLET MVA 50MG

16 September 2018

Ik ben erg blij met dit medicijn slik het nu 1 jaar voor snachts. En het werk super tegen mijn onrust die ik ervoer sochtends. Verder is mijn stemming gestabiliseerd en kan ik over het algemeen beter en rustiger nadenken. Ik slik hierbij ook op werkdagen conserta 27mg en deze combinatie is voor mij perfect. Ik ervaar in het algemeen een fijne buffer om mij heen, wat wil zeggen dat mijn emoties mij niet meer overvallen. In het begin heb ik dit als een leegte en somberheid ervaren maar na dat ik gewent was heeft het erg veel rust en extra energie gegeven. Dit duurde ongeveer 3 maanden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORAMORPH UNIT DOSE DRANK 6MG/ ML FLACON 5ML

16 September 2018

Heb steeds meer Mg nodig zit nu op de 12 tubs per dag die ook al niet meer werken .voel mij steeds sneller opgefockt .verkouden gevoel .snotteren .na uitwerken vd morfine .120 Mg per dag .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTRESTO TABLET FILMOMHULD 49/ 51MG

15 September 2018

Vanaf het begin van het gebruik, ter vervanging van Ramipril, last van spierpijn in de bovenbenen, minder energie, vermoeidheid, opgeblazen buik en winderigheid. Nu na vier weken ga ik terug naar Ramipril. Poging dus mislukt.

DILTIAZEM HCL CF RETARD CAPSULE MVA 300MG

IBEROGAST DRUPPELS

15 September 2018

Wauw, waarom heb ik dit niet eerder geprobeerd? Vrij snel last van maagzuur en prikkelbare darmen en lucht in mijn darmen. De ene keer is ontlasting hard, daarna had ik weer diarree. Sinds een aantal dagen gebruik ik iberogast. Stoelgang is normaal, de lucht uit mijn darmen begint te verdwijnen (en die lucht is niet te harden). Bij maagzuur neem ik dit in en de klachten verdwijnen vrijwel direct. Top spul!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Tirosint 125

15 September 2018

Top. Had nl van thyrax vaak duizelingen en licht innhoofd. Van euthyrox pijn in buik. Dit is voor bij beste t4

TAMSULOSINE HCL AUROBINDO RETARD CAPSULE MGA 0,4MG

15 September 2018

Ik kan ervan plassen dat is dan ook het enigste ik heb hartkloppen, overslaan van het hart, duizeligheid, extreme moe heid, uitgeput, dubbel zien wazig zien, afvallen, slap gevoel, lage bloed druk. in het begin kwam ik klaar in mijn blaas en bovenstaande bijwerkingen waren zeer ernstg nu minder maar nog erg genoeg, maar ja je niet kiezen, niet slikken en je kunt niet gaan met als resultaat je nieren gaan eraan of slik ze en leef in ellende.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

15 September 2018

Tuurlijk in begin bijwerkingen duizelig, gevoel dat je niet kunt slikken, vermoeid etc. Maar na een maand of 2 ging ik me steeds beter voelen. Ik slik het medicijn al 13 jaar en ik zal nooit meer stoppen dan maar 5 kilo zwaarder maar wel zonder angst en paniek.

CALCI CHEW D3 KAUWTABLET 500MG/ 400IE

15 September 2018

Calci Chew was een goede start, maar binnen een paar jaar, is het 3 keer vervangen, Eerst Calcium/Vitamine D, van Sandox, en daarna CaD zakjes bruis met sinaasappelsmaak. Het gaat mij niet eens om de smaak, het gaat mij om de kosten. Ik heb eens zitten googlen en vergeleken, met een bestelling voor 3 maanden, zou je € 55,20 uitsparen, als je Calci Chew was blijven gebruiken, dus die smoes die sommige apotheken hanteren, dat een alternatief goedkoper is, daar klopt niks van. Je wordt gewoon besodemietert waar je bij staat. Het gaat dus alleen maar om winst en de contracten , die er worden afgesloten met medicijnen leveranciers. Als er dan bezuinigd moet worden op de zorg, laten ze dit maar eens gaan aanpakken, want dit was alleen maar de Vitamine D. Wie weet welke medicijnen nog meer winst opleveren!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Losartankalium

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

14 September 2018

Sinds het gebruik van omeprazol extreem heftige hoofdpijn. Volgens mijn MDL-arts en apotheek zou dit niet kunnen komen door omeprazol. Nadat ik vanwege die hevige hoofdpijn bij een neuroloog op afspraak kwam ging hij voor advies naar zijn superviser. Wat bleek? Zijn echtgenote had dezelfde ervaring die ik had. Ook vertelde hij mij dat in China hier nader onderzoek naar was gedaan. En ja hoor, daardoor werd bekend dat { al was het maar een klein percentage} extreme hoofdpijn werd vermeld door gebruik van omeprazol.} Ik ben direct gestopt met deze maagbeschermer maar heb wel 6 weken extreme hoofdpijn gehad. Mijn man vertelde me dat ik 's nachts sliep met een van pijn verwrongen gezicht. Ik hoop dat een volgende patient die zich meld met diezelfde hoofdpijn niet zolang hoeft te lijden als ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fluimucil 400

14 September 2018

Is een nadeel je moet het zelf kopen en je kunt het alleen op dokter resept krijgen

OTRIVIN CARE XYLOMETAZOLINE NEUSSPRAY 1MG/ ML

14 September 2018

Ontzettende hoofdpijn, droge keel en droge mond en zelfs na water drinken blijf ik dat droge gevoel hebben. Continu bloed in de neus en een hele dikke keel. Vreselijk, niemand raad ik dit aan!!!

OXYCODON HCL TEVA CAPSULE 5MG

14 September 2018

Gekregen na een nier operatie. Veel te lang doorgeslikt, want ik werd er euforisch van. Het leven was weer mooi en ik kon echt alles aan. Op een gegeven moment zat ik op 80 mg per dag! En ik bleef maar bestellen. Totdat het een x in een weekend op was. Ik dacht dat ik dood ging. Zware hartslag,zweten, spugen, slap gevoel ect. maandag weer naar de dokter. Teruggedraaid maar 40 mg op een dag.Ik moest afbouwen, maar dit lukte me niet. 3 x geprobeerd om af te kicken. Zo ziek en ellendig. Afgelopen maandag weer gestopt. Het is inmiddels vrijdag en ben zo beroerd. Ik moet van alles kokhalzen, hoofdpijn, koud hebben en diarree. echt vreselijk. Heb het gevoel hier nooit meer overheen te komen en dat maakt me enorm depressief. Heb 2 kindjes om voor te zorgen maar ik lig de helft van de tijd alleen maar op bed. Oxycodon goed voor de pijn. Een hel om vanaf te kicken

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISOPROLOLFUMARAAT MYLAN TABLET 1,25MG

14 September 2018

visusstoornissen, haaruitval, toename in gewicht, droge ogen, benauwdheid bij inspanningen (fietsen, wandelen, huishouden etc.) doordat het hart niet boven de 100 slagen kan komen, hese stem, stem valt weg bij lang of hard praten (in een cafe bijv.)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CANDESARTAN CILEXETIL AURO TABLET 8MG

14 September 2018

Sinds ik dit medicijn gebruik i.p.v. valsartan (beide tegen te hoge bloeddruk), heb ik last van slapeloosheid en een opgejaagd gevoel. Ik moet nu de dubbele dosis gaan slikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Ibuprofen omhulde tablet 600mg

14 September 2018

Niet meer leverbaar tot november

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel