Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

PRADAXA CAPSULE 150MG

29 mei 2017

Direct na het eerste gebruik van Pradaxa kreeg ik bultjes (alleen) op mijn handen. Deze gingen erg jeuken en al gauw gingen mijn handen flink vervellen.

BACICOLINE-B OORDRUPPELS FLACON 7,5ML

29 mei 2017

Na het plaatsen van een buisje in mijn linkeroor na twee dagen begonnen met druppelen van bacicoline-B. Omdat ik het niet vertrouwde( omdat er in de bijsluiter stond niet druppelen bij een gebroken of beschadigd trommelvlies )eerst nog naar de kno arts gebeld of ik wel kon druppelen na het plaatsen van het buisje. De asistent zei dat ik gewoon kon druppelen. Na de eerste dag druppelen werd ik in de avond vreselijk misselijk en kreeg in last van enorme duizelingen. Na een nacht van braken en niet meer kunnen staan naar het ziekenhuis.(weekendarts) Medicatie gekregen tegen de duizeligheid en prednison om de druk in het oor te verminderen. Moet nu weer naar mijn eigen kno arts terug om een gehoortest af te laten nemen ivm een beschadiging door de druppels van het gehoororgaan. Ik ben na drie dagen nog steeds duizelig en hoor slecht. Ik ben een vrouw van 60 jaar en raad iedereen ten sterkste af dit middel te gebruiken. Deze bijwerkingen staan niet in de bijsluiter en worden zowel door de kno arts en de afnemende apotheek niet aan de patiënt gemeld. Ik weet nu nog niet of de beschadiging blijvend is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

29 mei 2017

Ik heb normaal altijd Concerta, maar nu heb ik opeens deze 'vervanger' van Sandoz gekregen. Maar deze lijkt helemaal niet te werken. Ik kan totaal niet opletten, het werkt voor heen meter. En ik word er moe en sloom van. Ook krijg ik een beetje een zwaar gevoel. Erg naar. De apotheek doet moeilijk en geeft geen Concerta omdat er op het recept van de dokter niet staat dat het noodzakelijk is om Concerta te krijgen of zo iets. Heel vaag. Ik vind het zelf best wel raar dat dit bestaat. Het maakt mijn ADD alleen nog maar erger lijkt het.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAZODON HCL SANDOZ TABLET 100MG

29 mei 2017

Werkt niet, in tegenstelling tot de trazolan van pfizer, die doet het wel goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Levothyroxine 150 microgram

29 mei 2017

van 150 microgram Thyrax duotab over moeten stappen naar Levothyroxine 150 microgram, dat was geen feest, veel bijwerkingen, daardoor hartkloppingen, prikkelbaar en heel erg moe, ook na verlaging naar 125 microgram Levothyroxine geen vermindering van de klachten, bloedwaarden waren wel weer netjes. Klachten waren onverminderd!! Gelukkig nu weer terug op Thyrax Duotab 150 microgram, waar ik reeds 15 jaar lang geen problemen mee heb gehad en goed was ingesteld.

DOXYCYCLINE ACCORD DISPER TABLET 100MG

29 mei 2017

Ik kreeg een kuur van 2 weken in 4 doosjes zodat de prijs kon worden opgedreven. Het had me minder geld gekost als de apotheek 1 groot doosje gegeven had.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEMAZEPAM CF CAPSULE 20MG

29 mei 2017

Krijg Arubindo ipv CF, en deze werkt niet. Lijkt een placebo. Eindelijk CF toch gekregen en werkt deze ook heel slecht. De dosering lijkt gehalveerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NAPROXEN TEVA TABLET MSR 500MG

29 mei 2017

Na 4 dagen gebruik, bij zeer warm weer, toch uit de zon gebleven, zeer zware huiduitslag, na bezoek wederom aan huisarts, 5 dagen niet slikken en wederom weer proberen te slikken, huidirritatitie smeren met hydrocortisal zalf

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

mirena spiraal

29 mei 2017

ik heb vanaf december 2016 een mirena. Plaatsing ( en vooral de uren daarna) deden me ontzettend veel zeer, daarna wel wat weken wat spotting gehad maar dat was te overzien. Nu heb ik sinds een maand of drie vrijwel continue menstruatiekrampen, vooral in rechterbovenbeen en vooral bij inspanning en warmte. Ook is mijn menstruatie (die aan het begin weg was) sinds drie maanden weer terug. Ik kijk het nog even aan maar als het zo blijft dan ga ik terug aan de pil, vooral ivm mogelijkheid van menstruatieplannen.

ALPRAZOLAM CF TABLET 0,5MG

29 mei 2017

Wanneer ik een pilletje Alprazolam uit de strip drukt breekt deze in meerdere stukken tijdens het eruit drukken. Dit heb ik alleen van de fabrikant Centrafarm. Bij fabrikant Sandoz had ik dit nooit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEMAZEPAM AUROBINDO CAPSULE 10MG

28 mei 2017

Ik gebruik dat omdat ik vaak in het buiteland werk, soms kan een verschil zijn van 6 a 12 uurtjes van nederland zijn . Bijv. als ik zuid- Amerika innees naar Azie moet . dan gebruik ik deze middel 1 a 2 dagen, niet langer . het werk bij heel goed, als ik er aan twijfel ik 2 tergelijk in om zeker van te zijn dat ik kan slapen, Ik moet zeggen dat voor 90 % heeft altijd gewerk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROLIA 60 INJVLST 60MG/ ML WWSP 1ML

27 mei 2017

Ik ben 3 maanden hondsberoerd geweest, klachten van de longen en darmen, slecht slapen, vlekken voor de ogen. Bij huisarts en longarts geweest, weten niet wat ze ermee moeten. Contact met de fabrikant opgenomen, kan me ook niet helpen. Kwam op een engelse site tegen dat het verstandig is veel te drinken bij gebruik van dit medicijn, 2 tot 2,5 liter. Dit gedaan. Ik ben in eerste instantie nog zieker geworden maar na ongeveer een week werd het beter. De klachten zijn nu acceptabel.

Sotalol 160mg 2x

26 mei 2017

Ik heb twee keer per dag 160mg sotalol maar ik krijg drie maal per week boezemvibratie gaat niet over ik ben met 40 Mg begonnen maar het gaat niet over ik ben echt radeloos

ISOTRETINOINE AUROBINDO CAPSULE 10MG

26 mei 2017

droge huid droge lippen gevoelens van onrust ontregelde bloedsuikerwaarden (diabetes)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MACROGOL EN ELEKTR SANDOZ POEDER V DRANK IN SACHET

26 mei 2017

Erge buikkrampen, die wel uren en soms wel een dag aanhouden. De pijn hiervan is dubbel zoveel als het last hebben vd verstopping Ik ben er na een paar keer proberen meegestopt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IRBESARTAN AUROBINDO TABLET 75MG

25 mei 2017

Het medicijn werkt goed. De verpakking is niet prettig. Het folie van de doordrukstrip is nogal stug waardoor de toch al kleine pilletjes snel breken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOPIDOGREL A TABLET FILMOMHULD 75MG

25 mei 2017

Ik heb `m pas sinds 2 april 2017, maar tot nu toe geen klachten. Soms wat jeuk maar verder gaat het goed.

ATORVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 40MG

25 mei 2017

Sinds ik Atorvastatine gebruik heb ik ook last van pijn in mijn knie met uistraling naar de rechterheup. Heel moe. En sinds kort ook gewrichtspijn in mijn handen. Ik ga rodegistrijst proberen. Geen atorvastatiene meer voor mij !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

25 mei 2017

Ik heb al jaren Thyrax geslikt ivm trage schildklier werking. Sinds 4 weken overgestapt op 1 compleet 125 mgr euthyrox. Voelde al snel duizeligheid opkomen en is mijn conditie intussen alleen maar slechter geworden o.a. darmklachten, maagpijn, na eten opgezwollen buikgevoel, geen eetlust, heze stem terwijl de duizeligheid toenam en na korte inspanning al vermoeidheid optrad. Gelukkig een zeer verstandige huisdokter, die de kwalen herkende en constateerde dat de werking aanzienlijk te hoog lag. Direct weer op de teruggekeerde Thyrax overgestapt en krijg langzamerhand mijn conditie terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPO PROVERA 150 INJSUSP 150MG/ ML WWSP 1ML

25 mei 2017

Eerste 4 maanden geen spotting gehad, daarna 2 maanden wel vrijwel dagelijks spotting en toen gestopt. Libido daalde enórm tijdens het gebruik; zodanig dat het vrijwel afwezig was. Nu ik 2 maanden gestopt ben heb ik nog steeds een veel lager libido dan voor het gebruik en heb ik nog steeds last van spotting.

ORGAMETRIL TABLET 5MG

25 mei 2017

Ik had gelukkig geen doorbraakbloedingen. Wel was mijn libido enorm laag geworden. Verder ben ik in gewicht aangekomen. Ondertussen gestopt en de eerste keer na het stoppen weer menstrueren was hormonaal/emotioneel gezien een drama.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SUSTANON 250 INJVLST 250MG/ ML AMPUL 1ML

25 mei 2017

Werkte goed, ik voelde mij emotioneel stabiel, ik vond de injecties goed te doen omdat het slechts 1x/3weken was. Geen bijwerkingen bemerkt.

Aerius

25 mei 2017

Krijg ik niet meer bij apotheek wel ander merk zeggen dat zelfde is maar werkt dus niet bij mij koop het tegenwoordig in buitenland veeeeel goedkoper en vrij verkrijgbaar neem altijd voorraad mee terug van vakantie of laat het door andere meenemen

GYNO DAKTARIN-1 VAGINAALCAPSULE 1200MG

24 mei 2017

Ingebracht voor het slapen gaan, hooguit een uurtje geslapen en werd wakker van een extreem branderig gevoel! Kon hierdoor niet meer slapen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel