Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

CLONIDINE HCL CF TABLET 0,025MG

OXAZEPAM ACCORD TABLET 10MG

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

5 October 2022

Erg vies. Maar goed je darmen worden wel schoon. Bij de tweede oplossing heb ik een knijper op de neus gedaan. Dat hielp wel wat. Ik dronk er koud water naast. Dat kan beter met warm water. Al dat koude water moet je lichaam weer verwarmen. Waardoor ik het een tijd zelf heel koud had

EZETIMIBE ACCORD TABLET 10MG

5 October 2022

Ik heb in tegenstelling tot simvastatine geen enkele last van bijwerkingen bij ezetimibe, heb zelfs meer energie gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

INSULATARD PENFILL INJ 100IE/ ML PATR 3ML

FUROSEMIDE AUROBINDO TABLET 40MG

4 October 2022

Ik hield vocht vast en was erg benauwd, Op advies van de huisarts moest ik de eerste 3 dagen 2 tabletten van 40 mg daarna 1 per dag. Op dag 5 kon ik helemaal niet meer plassen. Ben er mee in het ZH beland aan de katheter. Hebben meer mensen deze ervaring?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FEMARA TABLET OMHULD 2,5MG

4 October 2022

Spier- en knokenpijn. Nu neem ik flexofytol plus. Geen pijn meer?? Het is een voedingssupplement op basis van kurkuma. Een aanrader!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZURE OORDRUPPELS M TCA DMB 0,1% FNA OORDR 1MG/ G

3 October 2022

Verschrikkelijk. verschrikkelijke pijn. bleef stampen op de grond en de tranen sprongen uit mijn ogen. Ook was ik gelijk weer doof. Hoop dat ik weer snel gewoon kan horen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

3 October 2022

Na gebruik van een week lukt het niet de groene dop handmatig te verwijderen. Druppel komt pas vrij na meerdere keren drukken en is verschillend in grote. Geeft irritatie in het oog waardoor het met traanvocht over de wang loopt. Oogdruk bleef wel stabiel door tweemaal daags druppelen.

PARACETAMOL TEVA TABLET 500MG

3 October 2022

chemisch amoniak smaak.. zeer vreemd. Ik gebruik paracetamol dertig jaar en nog nooit zo'n chemisch smaak ervaren. Werkte minder goed tegen hoofdpijn. Ben benieuwd waar ze geproduceerd zijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBASALAATCALCIUM CARDIO MYLAN SACHET 100MG

3 October 2022

Ik gebruik al jaren carbasalaatcalcium van Sandoz, deze was even niet leverbaar, daarom heb ik Mylan gekregen van de apotheek. Na drie dagen had ik druk op mijn borst, hoofdpijn en het gevoel alsof mijn keel wordt dichtgeknepen. Ik had nog 10 sachets Sandoz liggen in mijn caravan en ben deze weer gaan gebruiken, de klachten waren snel over. Toen deze op waren weer aan de Mylan gegaan, de klachten kwamen meteen terug. Ik heb ze teruggebracht naar de apotheek en gelukkig weer Sandoz gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL 1A PHARMA TABLET SUBLINGUAAL 100MCG

2 October 2022

Zit in harde aluminium verp en moet aan een klein lipje trekken maar door artrose en geen kracht in handen bijna niet mogelijk

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

1 October 2022

Vanwege een missed abortion bij 7w de miskraam opgewekt. Eerst een tablet oraal ingenomen en 43 uur later in de ochtend 4 tabletten cytotec vaginaal. langzaamaan kwam er een krampend gevoel op. Begin van de middag heel hevige krampen, zo hevig dat ik het niet kon verdragen en lag te kermen van de pijn. Nog nooit zo veel pijn meegemaakt. Daarbij ook misselijk, overgeven en trillen over het hele lichaam (bekende bijwerkingen). Via de verloskundige doorgestuurd naar de gynaecoloog. Echo gemaakt waarbij te zien was dat de vrucht los was en deze is met een tang verwijderd. De arts gaf aan dat de klachten minder worden na het verliezen van de vrucht. Nog kort in het ziekenhuis verbleven vanwege de klachten, maar langzaam maar zeker klaarde alles op en ik mocht ik weer naar huis. Al met al niet ontevreden, gezien het middel wel echt zijn werk heeft gedaan, maar helaas een heftige reactie erop gehad. Dit komt heus niet altijd voor, maar ik wilde het wel gedeeld hebben

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SELINCRO TABLET FILMOMHULD 18MG

30 September 2022

Ik kreeg Selincro voorgeschreven van mijn psycholoog. Ik ben sowieso al geen fan van tabletten/pillen maar zodra ik naar alcohol verlangde, nam ik een halve tablet in. Al snel begon ik me duidelijk en misselijk te voelen. Na een tijdje kreeg ik bonkende hoofdpijn en mijn spraak was net zoals die als ik iets had gedronken. Ik dacht moe te zijn, dus ging ik naar bed, in de hoop lekker te kunnen slapen. Dit was dus niet zo. De hele nacht wakker geweest, draaien in bed, weer die duizeligheid en hoofdpijn.

PRIMOLUT N TABLET 5MG

30 September 2022

Primolut gekregen i.v.m. PCOS en geen menstruatie krijgen na een aantal maanden. een aantal jaar heb ik een ander medicijn gekregen dat werkte prima, 1 pilletje en ik werd ongesteld. nu voor het eerst primolut maar enorm last van bijwerkingen, hoofdpijn en af en toe duizeligheid, zweten als nooit tevoren in de nacht, ook zweetaanvallen overdag. buikpijn en rugpijn die lijken asof je ween begint te krijgen. kramp in mijn hand wat ik nog nooit eerder heb ervaren. nu gister de 1e dag gestopt na de kuur. Hopen op menstruatie. afwachten.... maar nooit meer dit medicijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Sotalol en Eliquis

30 September 2022

Ik heb enorme hoestbuien dit wordt bij niemand gemeld.

TRAMADOL HCL AUROBINDO CAPSULE 50MG

30 September 2022

Ik heb veel pijn a.d. achterzijde van mijn lichaam, mijn schouders en mijn nek. Heb 2 jaar terug een ernstig fietsongeluk gehad. Ik kan mij er niets van herinneren. Ben van moment ongeluk namelijk 3 maanden van mijn geheugen kwijt. Ik had 2 ruggenwervels gebroken, borstbeen gebroken, sleutelbeen gebroken, zenuw in mijn elleboog zit klem en is beschadigd, hierdoor werkt de helft van mijn linkerhand niet en heb ik een vreemd gevoel in mijn arm. Ze hadden mij 8 dagen in Coma gehouden om de druk op mijn hersens te verminderen. Kennis van mij die erbij was zegt achteraf, zoals je erbij lag hadden we je eigenlijkk afgeschreven. Sterkte voor de medegebruikers van dit medicijn. Ik hoop dat het niet zo'n slecht middel.en verslavend is als Oxycodon.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE MYLAN TABLET 200MG

30 September 2022

Werkte goed tegen mijn aangezichtspijn.. de vervangende pillen allemaal niet en niet meer te krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FEMOSTON TABLET 1/ 10MG

30 September 2022

Blij iets gevonden te hebben dacht ik,, na overleg met huisarts begonnen met Femoston 1-10, ik menstrueer nog wel maar sla zo nu en dan een maand over, ik heb al zeker 4 jaar klachten en alle voorkomende zoals opvliegers, opgejaagd, stress, slecht kunnen slapen terwijl je ontzettend moe bent, oververmoeid en uitgeput,hartkloppingen, pms, neerslachtig, pijn gewrichten en heb artrose in beide handen en duimbasis. Ik kan nog wel even doorgaan. Maargoed ik was bij 1e tablet al euforisch dat het zou gaan helpen na positieve ervaringen te hebben gelezen. Ik hield gelijk veel vocht vast, zware benen en in rap tempo aankomen en in 1 week tijd 1,a 2 kilo erbij?? Ik dacht nee dit echt niet! Ook ervaarde ik wat benauwd gevoel en hoofdpijn Waar ik ook last van had was enorme maagpijnen, kwam ik tot de conclusie dat de tabletten lactose bevatten wat ik absoluut niet verdraag ben ik al enige tijd achter na meerdere maagonderzoeken, ik huisarts op de hoogte ga stellen. Ik ben dus gelijk gestopt en aankomen wil ik al helemaal niet. Plus dacht het vergoed te krijgen maar de eigen risico was niet mis en heel duur. Dus helaas voor mij niet meer en is de keus snel gemaakt te stoppen.

TRAFLOXAL OOGZALF 3MG/ G TUBE 3G

29 September 2022

Na gebruik druk boven het oog en flinke hoofdpijn. Voelde als beginnende voorhoofdsholte ontsteking. Als ik lees dat er een hoorzitting is geweest over de groep antibiotica waar ook deze werkende stof, afloxacine, toe behoort en waaruit blijkt dat er zeer ernstige bijwerkingen kunnen optreden, begrijp ik niet dat deze antibiotica nog worden voorgeschreven bij kleine aandoeningen zoals bij mij. (Hoornvlies licht beschadigd) Hoe kan dit in godsnaam???? Ik ben na 1 x smeren meteen gestopt toen ik klachten kreeg en eea had gelezen. :-(((

METRONIDAZOL PCH TABLET 500MG

29 September 2022

4 tabletten in 1 keer. Bijwerkingen : stemmelings wisselingen. Depresieve gedachtes. Concentratie problemen. Metaal smaak. Duizelig, slecht zicht en moe. Spraak problemen spier in tong is zwak. Stem word zwaarder. En dit is pas de eerste dag. Ben benieuwd hoelang dit aanhoud.

MAGNESIUMHYDROXIDE TEVA KAUWTABLET 724MG

28 September 2022

niet beschikbaar ik begrijp echt niet waarom er een tekort aan medicijnen is in nederland. Hier zou de politiek iets aan moeten doen. Nu weer klachten terwijl ik met medicatie nagenoeg klachtenvrij was!!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABASAGLAR INJVLST 100E/ ML PEN 3ML

28 September 2022

De werking van het medicijn is goed maar als je het naaltje er op draait draait het door. Je probeert dan het voorzichtig nog een keer en er komt dan met moeite insuline uit waardoor je dus eigenlijk niet goed spuit. Deze ervaring heb ik al een aantal maanden. Ik gebruik ook snelwerkend insuline die pen is smaller en daar zijn geen problemen mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM ACCORD TABLET FILMOMHULD 10MG

27 September 2022

Bij eerdere depressie Escitalopram TEVA gehad. Amper bijwerkingen. Escitalopram Accord heeft alles van PTSS en angsten weer bovengehaald. Niet te doen. Zorgverzekeraar bepaalt wat wordt vergoed. Daar zit dus blijkbaar een fiks risico. In mijn geval bijna mijn leven !!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel