Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

LISINOPRIL ACCORD TABLET 5MG

13 October 2021

Verschrikkelijk veel hoesten tot kokhalzend toe. Ben gestopt. Maar blijf nu erg hoesten

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROSUVASTATINE TEVA TABLET FILMOMHULD 20MG

13 October 2021

Hevige spierpijn in rug schouders en benen. Was op voorschrift huisarts terug begonnnen met half pilletje 20 Mg na 2 weken heel pilletje van 20 Mg.Dit terwijl chlolosterol slechts weinig te hoog was.Direct gestopt en nu hopen dat rotzooi snel uit m’n lijf gaat.

FURABID CAPSULE MGA 100MG

13 October 2021

Dit middel hielp erg goed voor de blaasontsteking. Helaas kreeg ik bijwerkingen. Extreem moe,trillen in mn benen. Raar gevoel met lopen en duizelig. Algeheel malaise gevoel. Op 3e dag iom assistent gestopt. Aankijken of bijwerkingen verdwijnen. Morgen urine inleveren. Als er nog een ontsteking is, andere antibiotica. Voor mij echt geen Furabid meer! Ik ga ook een melding bij Lareb doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

13 October 2021

Heb 7,5 mg genomen. Kreeg het voorgeschreven ivm rusteloosheid en slaapproblemen. Maar na 1 x 7,5 mg was ik wel de hele nacht knock out, maar ook de volgende dag heel suf. Ik kon niet werken en al helemaal niet autorijden. Het voelt heel onprettig. Ook beetje last van rusteloze benen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

amoxicilline/ clavulaanzuur

12 October 2021

Branderig gevoel zoals bij blaasontsteking, koude rillingen, slapeloosheid!

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

12 October 2021

De normale is de enige die werkt, ik krijg echter al maanden Griekse meuk. De aerosol loopt vast, de aerosol geeft minder puffjes af en ik word extra benauwd, is dit bekend?

LAMOTRIGINE AUROBINDO DISPERGEERBAAR TABLET 100MG

LEVODOPA/ CARBIDOPA MYLAN 125 TABLET 100/ 25MG

11 October 2021

Mijn man kreeg via de apotheek deze medicatie ipv Sinemet. (voorkeur verzekering werd er gezegd) Werd o.a. al snel veel stijver, nog vermoeider, niet lekker voelen en ook veel zachter en slechter praten. Op advies van de Parkinson vereniging de apotheek gebeld om toch te vragen terug te kunnen naar de oude medicijnen Sinemet, omdat dit verder weinig klachten gaf. Bij de Parkinson vereniging is dit bekend en er werd mij gevraagd een mail te sturen, zodat ze alles verzamelen en registreren. Hopelijk horen we straks of hij weer de Sinemet kan krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL 1A PHARMA TABLET 10MG

11 October 2021

Na verplicht overstappen van het merk Sandoz naar 1aPharma heb ik last van hartkloppingen,misselijkheid, extra vermoeidheid, druk op de borst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LAMICTAL DISPERS KAUW/ DISPERGEERBARE TABLET 100MG

11 October 2021

Heb al bijna 4 jaar van het merk GSK de 100mg lamictal. Nu wilde ik mijn herhaal recept halen en kreeg ik deze niet meer.Heb al verschillende geprobeerd en bij deze juist geen bijwerkingen en stemmings wisselingen.Wordt nu door apotheek en zorgverzekeraar over en weer gestuurd. Waarom nu bezuinigen op mensen die al genoeg meegemaakt hebben.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

11 October 2021

Verschrikkelijk, voorheen de Sandoz en aurobindo gehad, geen probleem. Maar deze tabletten vallen uit elkaar in de mond, smaken ontzettend vies en bitter. Gek genoeg wordt de 30 mg wel als filmomhuld gegeven maar de 10, 20 en 40 niet... fix dit aub. Ik moet dit medicijn nog de rest van mijn leven slikken!

MIRENA I.U.D.

11 October 2021

Sinds 1,5 week een mirena laten plaatsen. De plaatsing was al pijnlijk, ondanks dat ik wel wat gewend ben door ivf.De klachten werden steeds erger, heel veel krampen in buik, rug. Het lijken wel rugweeën, uitstraling naar de benen. Kan niet normaal meer lopen, zitten wil ook bijna niet. Diclofenac, ibro, paracetamol, aleve feminax, niets helpt. Ondanks de klachten en dat ik er helemaal klaar mee ben, kan het pas woensdag verwijderd worden, nog even doorbijten dus. Nooit weer een spiraal, dit was eenmalig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE MYLAN CAPSULE MSR 30MG

11 October 2021

na een heftige kanker periode, operatie, bestraling, half jaar chemo en 5 jaar anti hormoon therapie. Toen ik begon aan de tamoxifen ( anti hormoon therapie) had ik last van donkere wolken. En veel pijnen gewrichten. Oncoloog schreef duloxitine voor. Eerste week van slikken voor Pampus gelegen vreselijk. Daarna ging t goed. Pijn verdween snel al. Na 3 jaar wist ik niet meer wie ik was. Ook 8 kilo aangekomen. Wilde er van af. Ben toen om de dag gaan slikken. En na jaar om de twee dagen. Niemand ( geen oncoloog, apotheker, huisarts) heeft ooit verteld dat je dit NOOIT moet doen. Je schommeld dan en krijgt ontwennings verschijnselen. Vreselijk. Ben bij endocrinoloog ( hormoon specialist) geweest.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE TEVA CAPSULE MSR 30MG

11 October 2021

Want voelde mij zo vreselijk moe. Hangerig. Lusteloos. Slap. Als stroop en ook naar in mijn hoofd. Helemaal doorgelicht. Alles tip top in orde. Zegt die; zal dan toch aan de duloxitine liggen. Ga maar naar je huisarts terugv voor het afbouwen. Die zei. Lager dan 30 mg bestaat niet. Nu haal ik de capsule uit elkaar. 161-170 korrels zitten erin. Elke week verlaag ik de dosis met 25 korrels. Eerst 3 verlagingen gingen goed. Voelde mij beter. Nu zit ik op 75 korrels en ging naar 65 korrels. Na 4 dagen voel ik mij rot. Dus nu even naar 70 en dan maar na twee weken met 5 korrels steeds verminderen. Wat een vreselijk gedoe en lange weg. Ik zal blij zijn als ik er van af ben. En als ik donkere wolken krijg….. hoop ik op een ander middel met een ( veel) lagere dosering.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SALMETEROL/ FLUTICASON NEUTEC INHPDR 50/ 250MCG 60DO

11 October 2021

Hiervoor Seretide gebruikt heel tevreden. Moest van apotheker overstappen. Nu met Salmeterol continu het gevoel te moeten zuchten, niet genoeg lucht in mijn longen te hebben. Benauwdheid, regelmatig hoofdpijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRUMAZOL TABLET 30MG

10 October 2021

gebruik nu meer dan 5 jaar l thyroxine en strumazol . ben er sinds 2 weken mee gestopt omdat ik me steeds slechter ging voelen ... namelijk ontstekingen op zenuwen en gewrichten pijn aan darmen en veel buikloop jeuk en hoofdpijn ... nu sinds 2 weken gestopt te zijn is de pijn langzaam aan het minderen voel me ook niet meer zo moe ; veel meer energie nu te hopen dat mijn lichaam zichzelf geneest na al deze jaren ...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMLODIPINE SANDOZ TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

10 October 2021

Ik heb Amlodipine gekregen van mijn huisarts, de bijwerkingen van dit middel zijn juist bij mij bekent. Wie ervaart dit ook en wat doe je eraan?

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

10 October 2021

Zeker gezien de ervaringen die ik hier las en 2 eerdere laxeringen lang geleden waarbij ik al kokhalsde als ik het drankje rook, keek ik er erg tegenop. Ik heb de drank voorbereid, in vieren verdeeld in kleine flesjes en ieder kwartier met een rietje een flesje gedronken. Steeds een klein slokje en gelijk erachteraan een klein slokje appelsap. Hierdoor kreeg ik geen vol gevoel, geen vieze smaak en heb ik alles binnengehouden. Niet misselijk, alleen een beetje koud. Mijn darmen waren schoon. Hoop dat iemand wat heeft aan deze tip.

EFUDIX CREME 50MG/ G

9 October 2021

Ik gebruik deze creme nu 10 dagen op mijn jukbeen vlak bij mijn oog, heb daardoor veel last van dat oog,door een zonnebril te dragen verberg ik zo veel mogelijk doordat de huid er omheen er best wel eng uitziet en als ik andere ervaringen lees staat mij dus nog heel wat te wachten pfff.

TAMOXIFEN PCH TABLET 20MG

9 October 2021

Ik slik sinds 5 maart dit jaar tamoxifen had heel veel klachten alle botten in mijn lichaam deden pijn na 3 maanden ging het ineens beter. Nu na een aantal maanden heb ik weer veel last overal spierpijn door mijn hele lichaam. Zijn er meer mensen met deze ervaring?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE RIA DISPER TABLET 100MG

7 October 2021

Hondsberoerd, duizelig en hoofdpijn.verdraag andere doxycycline van andere merken normaal goed, maar deze van RIA(ria generics Ltd) is werkelijk troep

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE RIA DISPER TABLET 100MG

7 October 2021

Hoofdpijn duizelig nekpijn en flink beroerd. Met andere merken van deze antibiotica geen problemen, maar deze van RIA is werkelijk troep

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BACICOLINE-B OORDRUPPELS FLACON 7,5ML

7 October 2021

Ik ben 2 weken geleden gelopen met oordruppels(Bacicoline-B) die erg goed hielpen. Had na het een tijdje te gebruiken(1/3 van de 7.5 ml) geen loop oor meer en me gehoor was daarmee ook weer sterk toegenomen. Super! PS: Ik had wel een gaatje in me trommelvlies voor buisjes en ik denk dat het aan te raden is het niet in te nemen voor het aannemen van een liggende houding omdat men zodoende de kans vergroot dat het in aanraking kom met het deel van het binnenoor dat het evenwicht bewaakt. Ik lees hier veel klachten over van mensen, terwijl ik het eigenlijk als een supergoed middel ervaar)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROPRANOLOL HCL ACCORD TABLET 40MG

6 October 2021

Rugspieren en heupspieren verkrampen waardoor bijna een jaar veel pijn die niet overging bij fysiotherapie en othomanuele behandelingen. Uiteindelijk medicijngebruik gestopt waarna klachten verdwenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel