Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

AMFEXA TABLET 5MG

15 November 2019

Ik word er ook nog eens depressief van en krijg nekkrampen en hevige bijwerkingen. Het heeft tot nu toe sinds al 3 maanden helemaal NIETS gedaan behalve mijn leven in een goot gooien. Ik ben 17 en ik heb ADD en OCD. Ik woon vrijwillig in een woongroep voor mijn depressie en thuis situaties en eindelijk wanneer ik dacht dat ik mijn leven weer de goeie kant opgaat komt Amfexa het allemaal verpesten. 3 hele maanden verprutst en kan geen nuttige therapie krijgen voor mijn progressie want het heeft geen zin als deze troep mij zo beroerd laat voelen. Ik wordt ook nog eens verplicht om deze medicatie te nemen. Alles valt weer uit elkaar. Dat de farma handel mensen die het nodig hebben gewoon zo snel laat stikken en hun leven bepalen. Dat kan toch niet?! Ritalin werkt ook niet voor mij en kreeg er ook depressieve klachten van, alleen heb ik met Amfexa ook nog eens veel minder concentratie en veel meer bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ACARIZAX LYOPHILISAAT V ORAAL GEBRUIK 12 SQ-HDM

15 November 2019

Ben inmiddels 1 jaar bezig, van de 3 jaar, met dit middel. In het begin veel last van bijwerkingen. Jeukend gehemelte, oren en lippen. Opgezette speekselklieren in mijn mond en stem regelmatig kwijt. Nu na 1 jaar heb ik nog maar weinig klachten. Af en toe wat licht opgezette speekselklieren, maar dat is alles. Nu het seizoen weer begint voor allergieën, bijna nergens last van. Af en toe een beetje jeukende ogen, die ik nu kan behandelen met oogdruppels en desloratadine. Een jaar geleden was ik op dit moment zo ziek van de allergieën dat ik niet kon werken. Nog 2 jaar te gaan!!

MICROGYNON 50 TABLET OMHULD

15 November 2019

Zeer tevreden met deze pil! Zat eerst aan de 30 pil maar bleef erge buikkrampen en misselijkheden krijgen, ook veel tussentijdsebloedingen, die erg heftig waren. Na deze 50 pil nergens meer last van! Perfect voor mij! Nog steeds wel heftige ongesteldheid maar dat hoort bij mijn lichaam, maar verder alle klachten verholpen!

METHOTREXAAT TEVA INJVLS 15,0MG/ 0,6ML(25MG/ ML)PEN

14 November 2019

Goed spul, bijwerkingen zijn minder maar het werkt wel!

Accord escitalopram

14 November 2019

Ineens krijgt ik ipv accord sandoz en ik merk meteen bijwerkingen of afkick . Zo makkelijk wordt hiermee omgegaan dat switchen waarom ?? Ik verzorg mn dochter en ik was meteen chagrijnig in me gedrag . Moet ik weer naar de apotheek ..

TOPICORTE O/ W EMULSIE 2,5MG/ G

14 November 2019

Ik heb ketelozol shampoo gekregen en daar moest ik van de huisarts mee stopen om dat ik kale plekken krijg ik ben al een poosje er mee gestopt maar ik gebruik ook topicorte zalf maar ik heb het iedee dat ik nog meer kale plekken krijg ondangs dat ik ben gestopt met de ketelozol shampoo ik ben er wel achter gekomen dat ze met het tuitje op mijn hooft huid doen en dat mag niet staat op het doosje .Met vriendelijke groeten van Brigitte

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NAPROXEN ACCORD TABLET 250MG

14 November 2019

ik neem het het aantal jaren werkt goed binnen een uur maar ineens mag ik het niet moet een andere omdat deze niet in het pakket ziet moet ik voor betalen dus je mag geen medcijn waar je baat bij hebt je moet voor betalen anders krijg je een andere soort die niet werken en bijwerkingen van krijgt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOPIDOGREL AUROBINDO TAB FILMOM 75MG(ALS BISULF)

14 November 2019

Ik gebruikte 3 maanden Clopidogrel van Teva en had nauwelijks bijwerkingen, nu omdat de apotheek dit niet meer wil leveren Clopidogrel van Aurobindo met als gevolg veel hoofdpijn last van ogen en voel me slap en ziek.

Amfexa

14 November 2019

Mag weer opnieuw beginnen met instellen. Lekker veel last van bijwerkingen; hoofdpijn, hartkloppingen... Veel heftiger rebound dan met de magistraal bereide dexamfetamine, wat betekent dat ik extreem goed op redose tijden moet letten, wat voor een ADHDer een MEGAuitdaging is :( In de rebound ook last van agressiviteit... Ik zat op de dosering van 6 maal daags 7.5 mg. Volgens de apotheek kon ik van Amfexa ook gewoon 1,5 tablet nemen, maar het ene halfje lijkt het andere halfje niet te zijn.

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

ENALAPRIL TABLET 10MG

Monuril 3000 granulaat

13 November 2019

Helaas veel last gehad van maagkrampen en vermoeidheid na het gebruik van Monuril. Blaasontsteking leek wat af te zwakken maar kwam weer terug.

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

13 November 2019

Ivm een chronische longontsteking slik ik hiervan 1 tablet per dag, nu al sinds 6 weken en heb een recept van de longarts voor 6 maanden. Ik heb met opzet gekozen voor de niet dispergeerbare tablet: dat betekent dat ik hem gewoon kan slikken tijdens de maaltijd en dat ik niet gedwongen wordt om hem eerst in een glas op te lossen. Dat laatste vind ik belastend en onhandig, als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Ik heb nergens last van. Misschien een hele vage misselijkheid. Ik merkte na ca. 2 weken een positief effect, maar dat heeft zich helaas niet doorgezet. Als bijkomend positief neven-effect ervaar ik dat de ontlasting wat vaster wordt. Dit is voor mij een bijkomend voordeel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 60DO INH

13 November 2019

Ik gebruikte dit middel op voorschrift van de longarts voor klachten ivm bronchiectasien en een chronische ( steriele?) ontsteking. Aanvankelijk merkte ik geen verbetering. Toen gebruikte ik het met voorzetkamer en 5 x ademen. Toen ik hem zonder voorzetkamer ging gebruiken (ivm vakantie liet ik die grote voorzetkamer thuis) combineerde ik dat met 1x inhaleren ( na héél hard uitademen) en 10 seconden vasthouden. Ik meende toen een licht positief effect waar te nemen. Toch adviseerde de longarts om te stoppen. Ik meen een kleine verslechtering te ervaren. Ik had geen nevenwerkingen.PS ik gebruikte 2 pufjes per keer. Dus moest het apparaat voor 30 dagen voldoende zijn. Maar alle drie de apparaten bevatten meer dan genoeg voor 40 dagen. PS dit merk hoeft niet geschud te worden.

MIRTAZAPINE SANDOZ TABLET 45MG

13 November 2019

Gebruik dit nu een paar jaar en vooral vanwege het slapen, slaap er zo'n 8 uur op ben werkelijk uitgerust. Betreft depressief zal ik dit waarschijnlijk niet nodig hebben aangezien ik zelf een zeer positief karakter heb en verwerkt heb wat verwerkt moest worden. Jammer genoeg denken andere daar anders over..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DICLOFENAC NATRIUM SANDOZ RETARD TABLET MGA 75MG

13 November 2019

I think it helped with my shoulder pain but I had such a bloated feeling and belly pain.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 100MCG

13 November 2019

Na 25 jaar eindelijk de juiste dosering gevonden. Maar door nieuwe samenstelling ben ik terug bij af. Extreem koud, droge huid, veel jeuk, slecht slapen, gewicht toename ect. Kan weer helemaal opnieuw beginnen. Terwijl gezegd werd dat de sterkte het zelfde zou zijn. Dosering is duidelijk minder krachtig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRIMETHOPRIM CF TABLET 300MG

13 November 2019

Kuur van 5 d. hielp snel. Wel darmklachten tijdens de kuur, en knalgele poep en vreselijk gal braken na afloop van de kuur. Daarna nog 6 weken darmproblemen en slappe knalgele poep. Ik wil dit nooit meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALEVE SELECT TABLET OMHULD 275MG

13 November 2019

In de gebruiksaanwijzing staat dat je er de eerste dag 2 moet nemen maar 1 werkte bij mij al. Normaal extreem erge buikpijn door PMS maar hiermee werd het veel meer te doen. Ik vind het zeker een aanrader want ik heb ook geen bijwerkingen ervaren. Normaal keek ik ontzettend op tegen mijn volgende menstruatieperiode maar nu vind ik het minder erg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

13 November 2019

Dikke enkels/voeten,spierpijn...Bagger medicijn

THEOLAIR RETARD TABLET MGA 350MG

12 November 2019

Na 40 jaar gebruik geen bijwerking Helaas Moeilijk leverbaar alternatieven werken niet

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ISTERANDA TABLET 1,5MG

12 November 2019

Alsnog helaas zwanger geworden !!Nu dus abortus nodig .. ben mentaal helemaal gebroken ..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 November 2019

Ik ben sinds begin november (verplicht) overgestapt naar een combinatie van 5mg Amfexa met 2.5mg magistrale bereiding, 3 xkeer per dag.Ik heb 4 maanden to grote tevredenheid dexamfetamine van de magistrale bereiding gebruikt. De bijwerkingen waren in het begin heftig maar verdwenen na verloop van tijd.Met Amfexa heb ik het gevoel alsof ik het hele traject weer opnieuw moet doen. Echter zijn de bijwerkingen heftiger. Direct na het eerste gebruik voelde ik me onrustig. Mijn eerste gedachte was: he "dit is toch gewoon hetzelfde medicijn met andere naam?".De volgende bijwerkingen deden hun intrede: Hartkloppingen, spierspanning rond en in de borst, nervositeit, droge mond, spierspanning in linker bovenbeen, slapeloosheid, verwarring, meer moeite met spraak, wazig zicht bij rebound, sneller geprikkeld en tot slot neerslachtigheid.Ik hoop dat deze bijwerkgingen in de aankomende dagen zullen verminderen en/of verdwijnen. Bij mijn eerste ADHD medicatie verliep ook niet alles even soepel. Ik ben ook van mening dat we met ons hoofd en hart de medicatie en uitwerking enigzins kunnen sturen zodat het ons ook helpt ipv tegenwerkt. Ik hoop dus op verbetering na langere periode. Zo niet dan zal ik naar alternatieven moeten zoeken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GYNO DAKTARIN-1 VAGINAALCAPSULE 1200MG

12 November 2019

Heb bij de huisarts 1 daagse capsule van 1200 mg daktarin voorgeschreven gekregen. Na al het lezen van deze reacties niet ingebracht. Ik raad aan om molkosan te drinken 3x daags en om daar mee ook 2x daags te spoelen verdund met water.

PANTOPRAZOL TEVA TABLET MSR 40MG

11 November 2019

In het algemeen werkt pantoprazol bij mij goed. De laatste 2 dagen heb ik tabletten van een nieuwe charge gebruikt #10773 exp 10/2021 nu heb ik weer reflux problemen. Toeval of mindere batch?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel