Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

15 January 2021

Na inname met ruim voldoende water d.w.z. 500 tot 1000 ml of soms zelfs 1500 ml water komen de capsules terug in de mond. Globus gevoel na inname houdt 30-60 minuten aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

15 January 2021

‘S ochtends ingebracht en 20 minuten later al krampen. Niet vervelend en diezelfde nacht het vruchtje verloren. Volgende ochtend nog een stuk verloren en bloedverlies was veel meer dan een normale menstruatie. 2 dagen later een controle bij de gynacoloog. Die heeft er eigenhandig nog wat uitgehaald. Bloeding was direct gehalveerd. Volgende dag begonnen er weer krampen te komen en ‘s avonds was het niet te houden, zelfs een moment dat ik dacht dat we het ziekenhuis moesten bellen. Laat in de avond een acute diarree aanval en na dit gebeuren had ik 24/7 kramp. Na nog een controle bij de gynacoloog de volgende dag toch nog een stolsel verloren maar de kramp bleef tot een paar dagen. Een grote bijwerking van het medicijn dat het op mn darmen is geslagen. Maar dat ik veel meer pijn zou hebben van de bijwerking dan van de miskraam zelf had ik niet voorzien. Een gedeelde mening over het medicijn. Ik zou er voorzichtig mee zijn als je al een probleem hebt met je darmen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

REPATHA INJVLST 140MG/ ML PEN 1ML

15 January 2021

Ga telkens op een andere plek prikken. In mijn agenda gezet waar of wel linker of rechter bovenbeen en soms in de buik maakt geen verschil in gevoeligheid Ik denk wel dat ik een erg gevoelige en dunne huid van stoot mijn huid snel kapot en sporianis (exeem)kan ook komen van de andere medicijnen nifedipine Valsartan acetylicylazuur gebruik .Nadat ik repatha gebruik (denk ik al ruim 3 jaar )geen pijnlijke spieren en gewrichten meer cholestorol 0,8

LYRICA CAPSULE 75MG

15 January 2021

Na een knieoperatie (halve prothese) kreeg ikzenuwpijn in knie. Huisarts schreef Lyrica voor. Zou niet verslavend zijn. Het hielp een paar weken, maar daarna kwam de pijn heviger terug en breidde zich uit naar voet en bil en uiteindelijk naar mijn andere been. Ook veel last van bijwerkingen: o.a. misselijk, angstig, depressief en een slecht geheugen. Wat een vreselijk medicijn. Ben lid geworden van Facebookgroep Lyrica Survivors ( Pregabalin and Gabapentin support) Je schrikt van de ervaringen van anderen met Lyrica. Ik heb veel aan de adviezen en andere documenten die worden gedeeld. Ben aan het afbouwen dmv watertitratie: poeder of capsule oplossen in heet water en met een spuitje heel precies doseren en opdrinken. ( door een rietje) Bouw met 1 mg per week af. Gebruik was 1 x 75 ‘ s avonds. Het gaat lang duren, maar op deze manier zijn de ontwenningsverschijnselen minimaal. Begin niet aan dit vreselijke medicijn! Het beschadigt de hersenen en verergert op den duur de pijn alleen maar. Niets positiefs aan. Integendeel !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETIMIBE/ SIMVASTATINE AUROBINDO TABLET 10/ 20MG

14 January 2021

Denk dat artsen hier het meeste provisie voor krijgen want van de 10 mensen die ik ken (waaronder ikzelf) hebben er 10 moeten stoppen vanwege zeer erge spierpijnen. Veel mensen denken dat ze verslechteren vanwege leeftijd maar achteraf kwam het door dit medicijn. Walgelijk at dit nog steeds wordt voorgeschreven.

MACROGOL EN ELECTR RP POEDER V DRANK IN SACH 13,7G

14 January 2021

Reageerde heel heftig op dit middel. Mijn maag darm stelsel is erg gezond, maar door pijnstillers voor rug (de voor verstopping zorgde) kreeg ik ze voorgeschreven. Hevig buikpijn en een ontzettend opgeblazen maag. Na een dag of 6 zelfs een nacht in het ziekenhuis. Daar op infuus voor een CT scan. Door het nuchter blijven knapte ik snel op en mocht ik weer naar huis. Daar begonnen de klachten weer. Eerst wisselend maar na een paar dagen weer redelijk heftig. Ik ontraad iedereen dit middel. Probeer het eerst met natuur producten of een product met betere recensies. Ik zag aan andere reacties dat er meer mensen zijn met bovenstaande reactie. Ik hoop dat de klachten niet lang aanhouden. Zit nu in de ziekte wet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUCLOXACILLINE MYLAN CAPSULE 500MG

AMOXICILLINE MYLAN CAPSULE 500MG

13 January 2021

Deze medicijn had ik gebruik voor mijn boven kiest onsteking Toen ik deze medicijn had geslikt werd ik misselijk en ik hoorde heel slecht en vaak vergeetachtig en ook kortademigheid en vaak suf worden. Maar pijnklachten zijn minder geworden .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MACROGOL EN ELECTR RP POEDER V DRANK IN SACH 13,7G

12 January 2021

Vanwege tramadol, een zware pijnstiller die de stoelgangbelemert, 4 zakje verdeelt over 4 dagen genomen. Nou dat heb ik geweten mijn gezonden darmen sloegen op hol. Heel veel darmgasvorming. Zelfs een nacht in het pziekenhuis gelegen voor onderzoek ( de pijn was verschrikkelijk). Dit middel bevat propylethyleeenglycol (PEG ) sommige mensen hun darmen reageren daar heel heftig op. Ik heb deels met waterklysma de PEG uit mijn darmen gekregen. Niet gebruiken dit chemische product.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Liposic ooggel

11 January 2021

Mijn ogen werden er droger van en opgezwollen oogleden. Ben accuut gestopt met het gebruiken van Liposic ooggel.

BRILIQUE ORODISPERGEERBARE TABLET 90MG

11 January 2021

Ik ervaarde heel veel klachten van benauwdheid pijn in de maag slecht slapen onrustig gevoel in mijn lijf constant een volle neus verkouden en dan neem ik de vele blauwe plekken er maar bij. Kortom als ik geweten had dat het van dit medicijn kwam had ik veel eerder aan de bel getrokken

ELIQUIS TABLET FILMOMHULD 5MG

NUROFEN FASTINE LIQUID CAPSULE 200MG

11 January 2021

Op alle verpakkingen (div merken) staat dat iboprufen 200 mg niet geschikt is voor kinderen onder 12 jaar. Op advies van de huisarts iboprufen voor kinderen gekocht en wel nurofen liquid. Echter, dan mag ik (3x per dag) 750ml geven, wat neerkomt op 300 mg iboprufen!! Waarom mag de capsule niet en de drank dan wel?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLINDAMYCINE SANDOZ CAPSULE 300MG

10 January 2021

Na 4 dagen 4x300mg zonder problemen kreeg ik op dag 5 na elke inname ernstige buikpijn en pijn in slokdarm. Zakt na een uur af

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

9 January 2021

https://www.zorgkaartnederland.nl/blog/mag-het-een-pilletje-minder-zijn Combinatie paracetamol en oxycodon met hoofdpijnen waartegen niks temeer te doen was behalve aan infuus prednison op. Seh

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMITRIPTYLINE HCL TEVA TABLET 10MG

9 January 2021

Gedwongen tot slikken van deze medicatie AMITRIPTYLINE HCL TEVA TABLET 10MG voorheen gebruikte ik de medicatie AMITRIPTYLINE HCL SANDOZ TABLET 10MG geen bij klachten. Bij de teva moet ik meer slikken , is dat normaal gedrag... NEEN

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

9 January 2021

Kan ik weer beginnen naar 3 weken gestopt te hebben. Ik ben erg depersief en ik had te dik bloed bij de trombosedienst heeft dat invloed met het medicijn.Ik sta in twijfel wat ik moet doen. Ik voel me erg rot .Gerda Nijland.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZALDIAR TABLET FILMOMHULD

9 January 2021

Dat ik minder pijn in mijn tenen heb, en ik slaap er beter door

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

9 January 2021

wat ik nog even vergat te vertellen nieren heel slecht geworden na het gebruik van tracydal ,ogen heel erg achteruit en als laatste lekkende hartklep en longkllachten. Lang leve dit medicijn breng zo gauw mogelijk parnate bij ons terug.

OXAZEPAM APOTEX TABLET 10MG

7 January 2021

Voor het eerst gebruikt in dit merk . Sorry wat slecht Totaal geen effect. Welke rust . Heb wel eens ander merk gebruikt dat wel effect had . Heb van noodzaak maar temazapan gepakt . Echt een afrader Apotex. Dan nog geld voor durven vragen ook

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Coldrex neusspray

7 January 2021

Heb na het opstaan 's morgens last van snotteren en niezen. Mij werd coldrex neusspray aangeraden. Het hielp niet. Kreeg keelpijn en verkoudheiudsklachten. Ik dacht dat ik verkouden ging worden. Later nog drie de spray geprobeerd. 'kreeg dezelfde bijvereschijnselen: keelpijn en brandend gevoel achter in de neus. Cor

METHOTREXAAT ACCORD TABLET 2,5MG

7 January 2021

tabletjes zijn erg klein, lastig uit de strip te krijgen voor reumapatient

XARELTO TABLET FILMOMHULD 20MG

7 January 2021

Elke dag, na innemen van 20 mg, dikke onderbenen en enkels en depressief. Na twee weken nog steeds. Zelf gestopt, reeds na 2 dagen dikke onderbenen en enkels terug naar normaal! Wat een rotzooi!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 5MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel