Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

TREVICTA 263 INJSUSP 200MG/ ML WWSP 1,315ML

2 July 2020

Het middel zorgt ervoor dat mijn spieren afnemen en zwak zijn. Ik knars mijn tanden en heb weinig energie

NAPROXEN ACCORD TABLET 250MG

2 July 2020

ik kreeg het voorgeschreven voor de slijmbeursontsteking in mijn schouder en was zo dom om het keurig twee weken door te blijven slikken ondanks dat ik er blaren van in de mond kreeg en al mijn gewrichten pijn gingen doen en na een week scheurde ik bij het graven van een klein gaatje voor een plantje ik ineens een spier in mijn andere arm. Toen kon ik niets meer. Ik voelde me beroerd! Op de laatste dag had ik een flinke ontsteking aan het oor. Uiteindelijk bleek de slijmbeursontsteking veel erger geworden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

REPATHA INJVLST 140MG/ ML PEN 1ML

2 July 2020

Eindelijk na 4 infarcten een medicijn dat Cholesterol voldoende verlaagde ! Na enkele maanden hoesten, geïrriteerde slijmvliezen, benauwdheid, ontstoken bijholten, nul energie, van de ene specialist naar de andere... tot ik eindelijk de bijsluiter maar eens las. Nooit de link gelegd helaas. Opvallend dat geen enkele arts/specialist iets weet of wil weten over mogelijke bijwerkingen van dit medicijn, moet er zelf maar achter komen kennelijk. Nu gestopt en 3 wk na mijn laatste injectie voel ik me een totaal ander mens; weer zin in dingen, weg hoest etc. Inmiddels wel mijn baan kwijt omdat ik niet meer kon functioneren ??. Pas op als je dit middel gebruikt of gaat gebruiken!!

ENALAPRIL MALEAAT SANDOZ TABLET 10MG

1 July 2020

Geen bijwerkingen bij gebruik. Probleem met het uiterlijk van de tablet. Lijkt enorm op de tablet voor chloresterol (simvastatine). Dit is verwarrend. Andere tabletten voor hoge bloeddruk waren altijd wit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPROFLOXACINE ACCORD TABLET 500MG

1 July 2020

Blaasontsteking genezen maar paar weken later peesontsteking in schouder.

AMLODIPINE APOTEX TABLET 5MG

1 July 2020

De eerste paar weken geen bijwerkingen. Nu dikke enkels en benen. Duizeligheid licht misselijk en darmklachten. Kan zo niet doorgaan.

NAPROXEN ACCORD TABLET 500MG

1 July 2020

eigenlijk weet ik niet goed of en hoe dit medicijn werkt,ik neem het voor fibriomyalgie,en daar is eigenlijk niets voor ,wel merk ik een grieperig gevoel en koude rillingen ,is dit van de naproxen?lees nu pas dat dit een ,zelfs, ernsige bijwerking is.helaas doet het voor de pijn niet veel maar dat geldt voor alle pijnstillers.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

REPATHA INJVLST 140MG/ ML PEN 1ML

1 July 2020

Tijdens de corona tijd paar maanden gestopt met repatha. nu weer 2 spuiten gehad en na elke spuit flink ziek, stijve spieren, kortaf en geprikkeld. Verder last van uitslag en benauwdheid. Iom de huisarts gestopt.

STRATTERA CAPSULE 60MG

1 July 2020

Ik neem nu al bijna twee jaar dit medicijn. In eerste instantie hielp het goed en concentreerde ik mij beter, maar nu dat ik het langer neem kan ik echt zien wat een verschil het maakt. Ik ben 17 en zit op de middelbare. School heeft er meerdere keren over nagedacht om mij een niveau te laten zakken. Nu sta ik overal gemiddeld een 8 op, en een 9. Het voelt alsof mijn inzet zich eindelijk afbetaald. Ik hoef maar de helft van de tijd als vroeger aan mijn huiswerk te zitten, maar doe het 4× zo makkelijk en goed. Het heeft ook geholpen met mijn depressie.Ik heb zelf geen last van bijwerkingen. Wel heb ik sowieso een slechte eetlust, maar ik heb niet het gevoel dat de mediactie dit heeft veroorzaakt. Zo wel, dan boeit me dat nog niet. Het zou het zeker waard zijn. Ik ben erg tevreden met de medicatie. Wel moest op een gegeven moment mijn dosis omhoog, want hij werkte minder goed, maar dat was toen dan ook gefikst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PANTOPRAZOL TEVA TABLET MSR 20MG

30 June 2020

Ik heb altijd de pantopazol aurobindo 20 mg ontvangen via de apotheek, dit in verband met een middenrif hernia. hier was mijn hoestprobleem grotendeels mee opgelost, ik kreeg weer meer last van hoesten, en toen kwam ik er achter dat ik ineens een ander medicijn kreeg, de pantoprazol teva 20mg. ik vind het erg vreemd dat ik ineens voor de aurobindo moet bij betalen. en dat alleen omdat mijn verzekering het niet meer vergoed, hebben blijkbaar een dealtje gesloten met een maatschappij die een slechter (voor mij in ieder geval) medicijn voor goedkoper kan leveren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NEVANAC OOGDRUPPELS 3MG/ ML FLACON 3ML

29 June 2020

Ik moet 1 maal per dag in de avond 1 maal druppelen. Ben nu een week bezig, komt er haast niet uit. Ik moet nog drie weken maar er komt nu helemaal niks meer uit, het flesje is leeg. Dus ik ga het ziekenhuis straks even bellen.

ANASTROZOL ACCORD TABLET FILMOMHULD 1MG

29 June 2020

Enorme bijwerkingen van de Anastrozol Accord, ik voelde me depressief, veel opvliegers, enorm moe en kon amper uit een stoel omhoog komen door stijve gewrichten.Ik heb gevraagd om te mogen switchen naar Anastrozol Pch en dat heeft enorm geholpen! Ik slik deze nu 2 weken en voel me niet meer depressief en hoef niet meer iedere middag te slapen. Mijn gewrichten voelen minder stijf, maar mijn opvliegers zijn er nog wel steeds ieder uur (maar dat kan ook komen omdat ze de eierstokken hebben verwijderd)Kortom; Bij heftige bijwerkingen, vraag naar de Anastrozol van Pch!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMLODIPINE ACCORD TABLET 10MG

28 June 2020

Na veel bijwerkingen van lisinopril, nu eindelijk weer een goed gevoel

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

28 June 2020

sinds een jaar heb ben ik overgestapt op Wellbutrin XR 300MG en deze bevalt me heel erg goed. mijn ADHD is een stuk handelbaarder en mijn depressie is ook een eind over. ik kan weer lachen om films en dat is iets wat ik echt heb gemist. maar door leverploblemen bij de aphotheek krijg ik de ene keer Wellbutrin XR en de andere keer Brupropion van Sandoz. net als in de andere comment hier. zegt de apotheek dat er geen enkel verschil in zit behalve de naam. maar ik ervaar weldegelijk klachten bij sandoz. hartkloppingen, droge mond, hoofdpijn, druk op de ogen. vrijwel de hele bijsluiter aan klachten. en met Wellbrutrin , niks. hier ook melding van gedaan bij zowel huisarts als apotheek. en gezegd dat ze het gewoon op voorraad moeten hebben, helemaal omdat ik structureel de medicijnen kom halen en er de komende jaren nog wel aan vast zit. maar ik krijg gewoon te horen dat het niet bestelbaar is, en dus weer de Brupropion van Sandoz gekregen. resultaat. deze maand niet sporten of intensive dingen, anders gaat mijn hart op hol.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMIGRAN ZETPIL 25MG

27 June 2020

De Imigran zetpil was voor mij de oplossing tegen migraine, omdat ik er vaak misselijk bij ben. Een pil slikken is dan geen optie en de neusspray werkt bij mij niet. Please geef ons de zetpil terug!

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

27 June 2020

Wordt er rustig van.Met alcohol versterk het voor mij en slaap als een roos ( 8 uur per dag)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETIMIBE/ SIMVASTATINE GLENMARK TABLET 10/ 10MG

FENISTIL DIMETINDEENWATERSTOFMALEAAT DRUP 1MG/ ML

27 June 2020

Feniststil gel in Italië gekregen in een apotheek. Hielp mij prima tegen warmte-uitslag!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RHINOCORT TURBUHALER INHPDR NASAAL 0,1MG/ DO 200DO

26 June 2020

Ik heb dit middel al gebruikt sinds 1995 ongeveer...dat is dus echt bijna zo lang als ik me kan herinneren. Daarvoor was ik continu aan het hoesten, proesten, snuiten etc etc. Wat een verschrikkelijke schrik dat dit middel uit de handel is...juist nu je in deze tijd voor goed fatsoen niet meer mag niezen.Wie gaat mij en alle mensen die zo goed gebaat zijn bij dit middel (ik lees niet anders op internet) nu helpen? Andere sprays werken niet

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TERRA CORTRIL + POLYMYXINE B OORDRUPPELS

26 June 2020

Na gebruik van Terra-Cortril in linker oor op zondag 21-06-2020 ‘S avonds laat om 23:45 uur werd ik acuut misselijk, hoofdpijn, extreem duizelig, braken, stoned zijn, zag mieren over de grond lopen, waanbeelden. Ik kon me nog net aan de keukenkast vast grijpen zo duizelig was ik. Ik hoorde met het linker oor niets meer. Ik heb direct de huisartsen spoeddienst gebeld en kon om 2:00 uur kon ik terecht. Voelde me verschrikkelijk. het voelde als een allergische reactie. De huisartsen spoeddienst heeft het middel per direct gestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SALBUTAMOL MYLAN AER CFKV 100MCG/ DO SPBS 200DO+INH

26 June 2020

Kreeg salbutamol van mylan. Waardeloos, werkt niet gelukkig kon ik het weer van Sandos krijgen dat werkt gelukkig wel

MONTELUKAST SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

26 June 2020

Ik gebruik al 2 jaar montelukast van Sandoz, nu is het niet meer leverbaar

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MONTELUKAST TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

26 June 2020

Montelukjast van Sandoz was niet leverbaar en die van gevaar was het alternatief. Heb continu droge mond en hoofdpijn. Nu moet ik Max paracetamol slikken om de hoofdpijn te onderdrukken. Ik wil dit montelukast van gevaar niet langer gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel