Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

LORAZEPAM MYLAN TABLET 1MG

16 March 2018

mijn ervaring was goed, tot dat het niet meer leerbaar was en ik wakker werd met nachtmeries waain in zag hoe mijn dochtertje uit elkaar getrokken werd en in stukjes naast me neer werd gelegd en denk maar niet dat je met vervangende slaaptableten wakker word neuhh je mag de nachtmerrie tot aan t eind mee maken en sochtends met nog een trauma voor bij je ptss. waarom is er een grondstofprobleem? maak dan meteen een nieuwe mensen worden echt gek zonder ik iig wel

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXAZEPAM ACCORD TABLET 10MG

16 March 2018

ik kan niet gewoon lopen, hoewel ik me dat ook amper kan herineren. ik word agresief en extreem paniekerig

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

16 March 2018

Heb nu iets meer dan 1 jaar het spiraal en ben er steeds meer van overtuigt dak ik al veeel eerder een afspraak had moeten maken om deze eruit te laten halen. Ik herken mezelf niet meer. Prikkelbaar, overgevoelig, rugpijn, hevige stemmingswisselingen, depressieve klachten, 0,0 libido, altijd moe, futloos, woede uitbarstingen, opjagen in het minste, ruzies met vriend over humeur en uitbarstingen,.. daardoor enorm aan mezelf beginnen twijfelen en in de war omdat ik niet verstond wat er met me aan de hand was.. Ga blij zijn als ik hem er binnenkort kan laten uithalen!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LORAZEPAM CF TABLET 1MG

16 March 2018

Mijn schizofrene zoon slikt Lorazepam om angstgevoelens te onderdrukken. Van de week vanwege onbeschikbaarheid door psychiater op diazepam gezet. Hij schreeuwt uit dat die niet helpt en hij niet meer kan slapen. Vervolgens wordt niet doorgepakt door bijv tijdelijk anti psychotica bij te geven om te compenseren en is van kwaad tot erger zodanig ver ontregeld dat justitie het heeft overgenomen (volledig ontspoort) . Fijn geregeld zo, stront creeren en dan justitie het laten op knappen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROXYCHLOROQUINESULFAAT CF TABLET FILMOMH 200MG

ESMYA TABLET 5MG

16 March 2018

ik slik het medicijn nu 2 jaar met een tussenpoze van half jaar de laatste keer. Ik ben erg blij met Esmya omdat het mijn vleesbomen heeft verkleind, ik was enorm ongesteld met grote stolsels en nu maar 1 x in de 3 maanden, en dan toch wel minder als eerst gelukkig. Ik had ook bloedarmoede en dat is ook een stuk minder. Er is nu onderzoek naar dit medicijn ivm leverfalen in Engeland bij 3 patienten, dus wordt geadviseerd te stoppen tot er meer duidelijkheid is. Ik hoop dat het loos alarm zal blijken want ik ben heel blij met Esmya en ondervind geen vervelende bijwerkingen, het enige wat ik heb is: iets dikkere buik, gevoelige spieren af en toe, en in het begin van de 3 maanden beetje urineverlies.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IBEROGAST DRUPPELS

16 March 2018

Mijn vriendin was geopereerd aan haar buik, daarna constante buikpijn. Allerlei medicijnen gekregen, geen van alle werkten. Ten einde raad Iberogast geprobeerd. Ongelooflijk maar waar: bijna meteen verdwenen alle klachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 100MG

16 March 2018

Helaas deed dit middel ook niets bij mij, maar er zullen best wel genoeg patiënten zijn die er baat bij hebben, anders zit het a) niet meer in het ziekenfodspakket b) schrijven de artsen het niet meer voor, want die luisteren toch ook wel naar de patiënten (neem ik aan :-) , want de tijd van de provisies die ze te verdelen hadden is al lang en breed voorbij...Maar goed, ik ben al 18 jaar o.a. CRPS patiënt en heb in die tijd 10-tallen verschillende soorten medicatie getest/gebruikt, nog steeds aan het gebruiken, de één geeft wat verlichting, de ander doet niets en weer een ander verergert de klachten. Er is totaal geen pijl op te trekken en ja, die boom met die dikke takken en dat stuk touw, ook daar heb ik wel eens aan gedacht, maar de vraag is dan, kan je al die mensen ( al zijn het er maar 2 of 1 ) hun verdere leven een gevoel mee te geven dat zij misschien wel hebben gefaald en jou niet genoeg liefde hebben gegeven om verder te blijven te leven, met andere woorden, deze mensen misschien in een depressie te gooien. waar jezelf waarschijnlijk al jaren in verkeert ? Ik vind dat egoïstisch, maar misschien is dat wel niet zo...een ieder moet daar zelf me dealen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINENATRIUM AURO TABLET 20MG

16 March 2018

Ik gebruik deze tablet sinds drie maanden structureel door deze s'avonds voor het slapen te nemen. Plots kreeg ik enkele weken terug erg heftige pijnen in het bovenbeen, wat weer uitstraalt naar het scheenbeen , kon soms niet meer lopen , moest vaak stilstaan. Zelfs wandelen op Center Parcs lukte haast niet moest daar zelfs naar een huisarts in Gennep op dat ik verrekte van de pijn , net of er iemand tegen getrapt heeft, deze dacht in eerste instantie aan peesontsteking zware pijnstilling gekregen, maar de pijn bleef. bij toeval ontdekten ik via een patiënt in een wachtkamer van het NOK. op 13 maart 18 dat deze dat ook had gehad en dat dit kwam door de genoemde Pravastine tablet. toch maar mijn huisarts gebeld en hem mijn bevinding verteld deze gaf aan maar eens twee weken te stoppen hiermee, na drie dagen te zijn gestopt met Pravastadine 20 mg tablet Sandoz. het gaat dacht ik al wat beter hoef in ieder geval niet extra pijnstilling te nemen, soms na wat meer wandelen voelt het logwel eens pijnlijk een soort etalagebenen gevoel. Daar ik binnenkort Gastric Bypass krijg hoef ik de Cholestrol verlagers wellicht ook niet meer te gebruiken,

Erythrocine 250 mg tabletten

16 March 2018

Werkt vrijwel direct..na twee uur voelde ik al effect. Mijn tong was ontstoken. Maar het bijeffect zorgde ervoor dat mijn eetlust verdween en ik het gevoel kreeg een knoop in mijn maag te krijgen. Ook kreeg ik een soort stompgevoel in mijn hoofd en oren. Het werkt wel goed, bijeffect is alleen minder.

SIMVASTATINE TABLET FO 40MG

15 March 2018

Sinds 8 dagen neem ik s,avonds een simvastatine in , en eerlijk gezegd voel ik me er ook niet goed op .Ik heb last van duizeligheid, en kort na de inname , heb ik het gevoel dikker in mijn buik te zijn, opgezwollen.Ben ook van plan naar de huisarts te gaan, eigenlijk wil ik er mee stoppen. Door bestraling schijn ik iets aan mijn hart te hebben. Zelf nooit wat gemerkt?

FLUCLOXACILLINE MYLAN CAPSULE 500MG

15 March 2018

Medicijn werkt vrij goed bij bijholteontsteking. Bijwerking: misselijkheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Chloortalidon 25 mg

15 March 2018

Zonder kennisgeving is de samenstelling gewijzigd met een desastreus resultant. In overleg met de huisarts onmiddelijk gestopt.

Anastrozol Accoord 1 mg

15 March 2018

Krijg steeds meer gewrichtsklachten ben een wandelaarste maar gaat haast niet meer. Slecht slapen en minder concentratie wilde stoppen maar wordt afgeraden door oncoloog ,mamacare en chirurg. Al mijn botten gaan zeer doen.

ISOTRETINOINE AUROBINDO CAPSULE 10MG

15 March 2018

Heb zelf 8 jaar geleden Roaccutane gebruikt (bevat isotretinoïne) tegen acne. Het hielp zeker tegen mijn acne. Maar de bij-effecten zijn het ergst. Bloedneus, droge lippen etc. Maar het ergste van allemaal is dat ik nu geen enkele sexdrive meer heb. Ik voel me totaal niet meer aangetrokken tot het andere geslacht en heb zeer erge erectieproblemen. Ik zou dit daarom echt aan niemand aanbevelen! Er staat bij dat het stopt na het innemen van het medicijn, maar dit doet het zeker niet! Ik heb er nog steeds last van en ik heb nog geen medicijn hiervoor kunnen vinden. Als meer mensen hier last van hebben, zou ik graag ook met jullie in contact willen komen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE MYLAN TABLET FILMOMHULD 100MG

15 March 2018

Prima medicijn, ik gebruik het nu ongeveer 3 jaar en het is me 4e antidepressiva. Ik ervaar minder bijwerkingen dan bij voorgaande antidepressiva. Wel iets wat afgevlakte emoties en moeite met in slaap vallen (dit hoeft natuurlijk niet gerelateerd te zijn aan het medicijn). Op sexueel gebied: weinig libido verlies (geestelijk) alleen lichamelijk wel wat moeizaam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMLODIPINE CF TABLET 5MG (ALS BESILAAT)

15 March 2018

Bloeddruk wel wat verlaagd. Maar nare bijwerkingen. Opgezwollen enkels buikpijn neusslijmvlies ontstoken. Dus jeuk bloedkorsten niezen. Kriebelhoest. Constant knalrode wangen. Permanent blozen dus. Pijn in onderbuik vaak moeten plassen Misschien is de combinatie van bètablokker en plaspillen ook niet ideaal?

TRAZODON HCL SANDOZ TABLET 100MG

15 March 2018

Ik gebruik trazodon nu een half jaar eerst 50 mg en na een week 25 mg en ik kan zeggen dat ik er alleen maar voordelen bij heb. Natuurlijk heb ik bijwerkingen maar die wegen niet op tegen de voordelen die ik er van heb. Ik kan weer goed doorslapen zodat ik de dag fitter begin en ik voel mij niet meer zo neerslachtig en heb weer plezier in het leven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

15 March 2018

Wat een verschrikkelijke troep! Ik ben geen zeur, ga altijd door,maar dit 'medicijn' heeft me gevloerd. Heb liever chronische blaasontsteking.. bijwerkingen: verward, stoned gevoel, depressieve gevoelens, pijn in benen en armen, tintelingen en doof gevoel in benen en armen, koud zweet, koorts, hoofdpijn en last van de darmen. Maar... de blaasontsteking is wel minder na vijf pillen. Van de huisarts moet ik accuut stoppen nu.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

15 March 2018

Ik heb jarenlang concerta geslikt met altijd goede ervaringen. Opeens moest ik over op methylfenidaat van Sandoz. Ik kreeg opeens last van extreme neerslachtigheid en depressiviteit en enorme moodswings. Van het ene op het andere moment kon ik extreem kwaad worden, waar ik voorheen nooit last van had. Ook werd mijn gedrag ontzettend afgestompt en zag ik nergens meer het nu van in. Mijn studieresultaten kelderden gigantisch; waar ik voorheen steevast fantastisch presteerde kreeg ik nu last van angstaanvallen tot en met dat ik uiteindelijk thuis kwam te zitten. Op het moment dat ik stopte met de pillen had ik plots veel minder problemen. Momenteel slik ik (na behoorlijk wat getouwtrek met de huisarts) weer concerta (het originele merk) en ik ben weer volledig mijzelf, 0 klachten. Kortom, neem deze pillen in godsnaam niet want het heeft een jaar van mijn leven verpest.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLARITROMYCINE TEVA RETARD TABLET MGA 500MG

15 March 2018

Slechte medicijn . Werd enorm misselijk vieze smaak in mijn mond . Jeuk aan mijn geslachtsdeel en afscheiding. Kuur afgemaakt .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRALUENT INJVLST 75MG/ ML PEN 1ML

14 March 2018

Na gebruik van 150mg een enorme verlaging van ldl . i.v.m het zeer lage ldl en het feit dat het lichaam ook ldl nodig heeft heb ik mijn cardioloog/lipiden specialist verzocht om een lagere dosering hetgeen is ingewilligd hetgeen ook weer een hoger (maar aanvaartbaar) ldl level tot gevolg had .

LEVOCETIRIZINE DIHCL AUROBINDO TABLET FO 5MG

14 March 2018

Ik slik al jaren levocetirizine actavis 5mg, 1x per dag. Ooit focus gekregen maar hier kreeg ik erge buiksteken van. Sinds 2 weken gebruik ik aurobindo omdat het merk actavis door de verzekering/apotheek eruit is gehaald. Ik kreeg mijn allergie klachten weer terug. Toen heb ik er 2 tegelijk ingenomen. Mijn allergie klachten namen af maar het zit er nog wel. Ik ben erg moe, duidelig en ik heb hoofdpijn en een droge mond. Ik kijk het nog even aan maar geef mij maar de actavis terug. Ik snap gewoon niet waarom er zoveel wordt gerotzooit met het switchen tussen merken. Heel veel mensen krijgen klachten als er geswitched wordt tussen merken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel