Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

BACICOLINE-B OORDRUPPELS

27 juli 2017

Ontzettend misselijk, duizeligheid/draaiduizelingen. Zo erg dat ik met spoed ben opgenomen in het ziekenhuis. Infuus moest hebben omdat ik niet meer kon eten en drinken van de misselijkheid. Mijn gehoor is aangetast en mijn evenwichtsorgaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIFROL TABLET MVA 0,375MG (0,26MG BASE)

27 juli 2017

Ik heb al 15 jaar de ziekte van parkinson. Daarbij gebruik ik buiten de levodopa ook het medicijn sifrol in de sterkte 0,26 mg. En 1,57 mg. Opeens kreeg ik nu een paar jaar geleden een ander merk. Ik heb dat een 1/2 jaar geslikt en kreeg van lieverlee enge nare dromen en sloeg in mijn slaap om mij heen. Na enige tijd realiseerde ik me dat dat wel eens van de medicijn merk wisseling kon komen. In overleg met mijn neuroloog heeft hij toen geëist dat ik weer de sifrol kreeg, uiteraard tegen vergoeding. De bijwerkingen verdwenen en tot nu toe gebruik ik nog steeds sifrol.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX STARTVERPAKKING (11TABL 0,5MG+14TABL 1MG)

27 juli 2017

Nu op de 11de dag champix, sinds 3 dgn rookvrij. Geen behoefte, wel moet er vaak aan denken. Wordt hopelijk snel minder. Heb als bijwerkingen alleen droge mond in de eerste week. Nu ik gestopt ben met roken wel last van obstipatie. Daar heb ik medicatie voor. Voor de zekerheid nog 2 wkn besteld, dat moet naar mijn inschatting voldoende zijn. Voel me goed, geen last van gekke dromen of moeheid etc.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NEVANAC OOGDRUPPELS 3MG/ ML FLACON 3ML

27 juli 2017

ik heb geen slechte ervaring van het middel zelf maar met de verpakking. Het flesje is hard plastic, maar de druppels zijn stroperig waardoor je het heel moeilijk kan gebruiken. in de bijsluiter van de apotheek stond dat je het flesje moet rollen en warm moet wrijven, dat het ik allemaal gedaan. Maar het blijft een drama! ik heb nevanac voor geschreven na een oog operatie in mijn beleving komt het dus op aan dat je nevanac goed moet gebruiken. Ik gebruik al meer dan 20 jaar verschillende soorten oog druppels en ooggel en heb tot nu toe nooit problemen met de verpakking gehad. De ooggel wordt bij Alcon-Couvreur NV geproduceerd. En de Nevanac waar het hier om gaat komt van het zelfde bedrijf. dus als ze die nevanac nou in die verpakking van de Thil-tears ooggel doen is mijn probleem opgelost. Ik ben niet de enigste patiënt die tegen dit probleem aanloopt dat hoorde ik in het ziekenhuis van mensen die voor hun twee oog daar waren. Ik heb Alcon gebeld en die telefoniste zei dat ik niet de enige was die gebeld heeft. Ik zou terug gebeld worden binnen 24 uur maar dat is niet gebeurd.

Nevanac

27 juli 2017

De gel waar Nevanac uit bestaat laat zich wat moeilijk 'druppelen'. Even het flaconnetje boven het oog houden en ingeknepen houden totdat druppel valt.

VENLAFAXINE TEVA RETARD CAPSULE MVA 37,5MG

27 juli 2017

gaat zeker niet samen met tramadol of durogesic pleisters. niettegenstaande mijn huisarts meldde dat dit gerust samen mocht genomen worden. enorme pijnscheuten, elektrische schokken in mijn hoofd, grieperig gevoel (maar dan wel heel zware griep), trillen, beven, gevoel van leegheid in mn hoofd, angst koortsgevoel, zweten, ... echt álle symptomen van heel erg zwaar ziek zijn dus. bijkomende problemen met het nemen van dit medicijn zijn, enorme plasproblemen (niet kunnen plassen zonder pijn in de blaas en rug), verwardheid, pijnlijke droge mond, heel wat slaapproblemen, ...noem maar op. ik begrijp zeker niet dat dit een AD zou zijn, volgens mij geraak je er enkel nog dieper in de put van. momenteel probeer ik te stoppen met dit kl... medicijn, maar makkelijk is anders. kan iemand helpen? heeft iemand gelijkaardige ervaringen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON ACTAVIS TABLET 5MG

27 juli 2017

Ik gebruik prednison omdat ik polymialgia reumatica heb. Doordat ik hypersensetief ben voor medicijngebruik zijn de bijverschijnselen heel heftig. Ik schijn hierop een uitzondering te zijn wat er bij mij moeilijk in gaat Ik moest van de huisarts het medicijn gaan afbouwen ,maar bij 20 Mg kwamen de klachten al weer terug,bij een halve Mg was de pijn zo heftig dat ik ben doorgestuurd naar een internist. De internist laat me weten dat er voor deze ziekte geen andere medicijnen zijn die ook de ziekte aanpakken dan prednison. Andere medicijnen zijn diclovenac of ibuprofen achtige middelen die ik niet mag gebruiken. Wie hakt er ook met dit bijltje en kan mij raad geven de bijverschijnselen van de prednison zijn heel heftig en ik zou er graag iets anders voor willen hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA CAPSULE 20MG

27 juli 2017

Mijn vrouw heeft n.a.v. een hernia ook oxycodon voorgeschreven gekregen, eerst 5 mg. later 10 mg. erbij, de 10 mg. voor 's morgens en 's avonds voor het slapen gaan. Het hielp niet zo erg is toen verhoogd naar 2x daags 20 mg met overdag de kortwerkende van 5 mg. 5x per dag. Op het laatst voor de geplande operatie is de 20 mg. verhoogd naar 30 mg. aangevuld met de kort werkende van 5 mg, Na de operatie teruggegaan naar 10 mg. hiermee nog even doorgegaan, maar nadat ze heel kortademig werd en zich benauwd voelde is zij gestopt. Nou dat heeft ze geweten, ze was verward, emotioneel, geen eetlust, 6 kilo afgevallen, koud, rillen en midden in de zomer met de elektrische deken op standje hoog naar bed. Verward reageren huilen om niets, niet kunnen slapen. Haar eetlust is nog niet wat het is geweest, dit was op een zondag. De andere dag de huisarts gebeld en dan krijg je te horen dat ze colt turkey aan het af kikken is. Wij zullen dit medicijn ook niet meer accepteren als pijnstiller. Wij zijn ook geschrokken van de ervaringen van anderen en daarom geven wij hier ook aan wat onze ervaring is geweest.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Metrosa

27 juli 2017

Kreeg ik vroeger Rozex, dat fantastisch hielp, nu heb ik Metrosa gekregen voor de goedkoopte. Het werkt niet, roodheid/branderigheid blijft en het vormt velletjes die je eraf wrijft zodra je een dagcreme aanbrengt. Waardeloos. Ik ga mijn Rozex maar zelf betalen en dit kan de vuilnisbak in.

SIMVASTATINE ACCORD TABLET FILMOMHULD 40MG

27 juli 2017

sedert het gebruik van dit merk heb ik last van milde spierpijn. Die is dan wel zo hevig dat ik voor een uitstapje van een hele dag behoorlijke doses pijnstillers moet slikken. Ik had eerst een ander merk dat geen bijwerkingen gaf (en met name geen spierpijn). Dit merk Accord moest de apotheek van mijn zorgverzekeraar - Zilveren kruis - aan mij verstrekken sedert juni 2017.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYZAAR TABLET 50/ 12,5MG

26 juli 2017

Slik het nu twee weken. Enorme maagkrampen, bloeddruk daalt (niet genoeg) Toename van urine verzuring door dit medicijn. Medicijn is erger dan de kwaal !!

TOBRADEX OOGZALF TUBE 3,5G

26 juli 2017

Klachten zijn hart, en oog erg moe hele dag reacties op voedsel, krampen

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

26 juli 2017

Voorheen werd Omeprazol verstrekt. Voor herhaalrecept is nu Omecat verstrekt. Werkt niet!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT AUROBINDO TABLET 200MG

26 juli 2017

Erg maagpijn toen ik ze slikte een half uur voor of twee uur na de maaltijden. Daarna ben ik ze tijdens de maaltijden gaan slikken, maar de klachten bleven. Maagpijn, misselijk gevoel, opgeblazen harde buik, winderigheid en buikpijn. Ontlasting werd natuurlijk zwart van kleur en iets dunner , maar dat was geen probleem voor mij. De andere klachten zorgden dat ik niet meer goed kon functioneren. Ben op advies van doktersassistente begonnen met maagbeschermer, hoop dat dit gaat helpen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMOXICILLINE/ CLAVULAANZUUR DISPERTABL 500/ 125MG

26 juli 2017

Waterdunne diarree welke ik met immodium tabletten enigszins binnen de perken kon houden. Ook droge mondslijmvliezen en aften door deze tabletten.

Desloratidine

26 juli 2017

Waardeloos.Vroeger kreeg ik Aerius tabletten en die werkten beter,alleen worden ze niet meer vergoed.Meestal zijn het de hulpstoffen die problemen veroorzaken.

LYRICA CAPSULE 75MG

25 juli 2017

Wat ik jammer vind is de vele negatieve ervaringen. Een medicijn is geen wondermiddel, en ieder mens heeft een ander complex systeem. Mijn pijn 'inmiddels al 4 jaar lang, is er zeker minder van geworden, bijwerkingen... ja . Maar zonder erg, ben ik wel weer meer gaan doen. Dus mijn ervaring is wel positief, ik moet een afweging maken..ja het is nu wel leefbaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

THYRAX DUOTAB TABLET 0,100MG

25 juli 2017

doordat Thyrax er tijdelijk niet was in de plaats daarvan Euthyrox genomen. Terloops kreeg ik last van mijn hart, slaapproblemen o.a.. Nu weer terug naar Thyrax. bevalt goed !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

CHAMPIX STARTVERPAKKING (11TABL 0,5MG+14TABL 1MG)

25 juli 2017

Werkte zeker wel had geen behoefte meer om te roken, maar na 2 weken begon ik zo heftig te dromen en kon bijna niet in slaap komen. De dromen waren heel heftig. Angstig zelfs ik ben gestopt met de medicatie. En ja na een tijd weer begonnen met roken ??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

24 juli 2017

Ik gebruik dit middel sinds kort en ben niet meer mezelf.... morgen ziekenhuis bellen.. ik kreeg eerst uitslag in mijn gezicht, verstoppingen en hoofdpijnen en ben gestopt, daarna na een aantal dagen weer begonnen en ik kom un gewicht aan, ben onrustig en argresief, hebt vreselijke huilbuien en irritaties, wel ineens sexueel extreem opgewonden, hoofdpijnen en kan mijn benen niet stilhouden, tevens nu last van maag en ik loop alsof ik een robot ben en ik heb juist erge pijnen aan knieën en het wordt er niet beter op.... Liever pijn en mezelf zijn dan deze effecten, want ik moet mijn agressie inhouden.....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 100MG

24 juli 2017

Ik slik ondertussen al zeker 10 jaar deze soort antidepressiva; begonnen met echte Zoloft en daarna vele jaren sertraline van PCH en nu sinds een week sertraline van Aurobindo. Ik ben er echt heel blij mee en zie niet in waarom ik er mee zou stoppen. Twintig jaar geleden heb ik eens een jaar Seroxat geslikt en dat deed zijn werk. Ik had wel last van een paar bijwerkingen maar dat nam ik op de koop toe. Na een jaar durfde ik het aan om te stoppen. Toen ik zo'n tien jaar geleden weer antidepressiva nodig had, heb ik om iets anders dan Seroxat gevraagd omdat ik wel ervaren had dat Seroxat mijn creativiteit wegnam. Mijn psychiater stelde toen Zoloft voor en met fantastisch resultaat: vanaf de dag dat ik op de juiste dosering zat, kreeg ik een glimlach die er door alle ellende van de wereld niet meer af te krijgen was. Na mijn hele leven alles te zwaar genomen te hebben, nam ik nu opeens alles licht op. Soms wel eens te licht maar ach, ...wat is erger?! Ik teken hiervoor! Ik ben ergens tussendoor eens een jaar gestopt en dat raad ik niemand aan. De tweede keer werkt het jammergenoeg toch iets minder.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 100MG

24 juli 2017

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over sertraline. Ik slik het dagelijks 's avond voor ik naar bed ga. Eens in de zoveel tijd voelt het alsof de pil in mijn keel blijft hangen. Dit geeft dan na een minuutje een heel brandend gevoel wat pas na vele uren weer wegtrekt. Op geen enkele wijze (drinken, eten) krijg ik dat gevoel weg. Een enkele keer wordt ik daar helemaal ziek van: het zweet breekt me uit, ik wil overgeven, plassen en poepen tegelijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Zopiclone eg 7,5 mg

24 juli 2017

Inslapen en slapen lukt goed. Wakker worden is zeer vervelend, altijd met kloppingen rond schildklier en ook hoofdpijn. Ook pijn in vingers. Erge obstipatie en gewicht neemt toe. Suf overdag.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel