Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 200MCG

24 maart 2017

Ik kreeg 200+25 mcg per dag, voor vervanging van Thyrax (225mcg) die niet meer leverbaar is. Ik kreeg overdag hatdkloppingen, en werd elke nacht wakker met hardkloppingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DICLOFENAC NATRIUM SANDOZ ZETPIL 50MG

SIMVASTATINE ACCORD TABLET FILMOMHULD 40MG

ZOLPIDEMTARTRAAT APOTEX TABLET FILMOMHULD 10MG

24 maart 2017

Eindelijk eens een slaapmiddel dat goed werkt. Eindelijk eens een paar uur door geslapen ..heerlijk

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MACROGOL EN ELEKTR MYLAN CITROEN PDR V DR SACHET

23 maart 2017

Wanneer ik het medicijn gebruik is de verstopping weg en wordt de ontlasting inderdaad zachter, helaas komen mijn klachten wel terug als ik stop met het nemen van de macrogol. (Harde pijnlijke ontlasting en bloeding.)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TAMOXIFEN APOTEX TABLET 20MG

23 maart 2017

Gewrichtspijnen, vermoeidheid, 25 kg aangekomen, huid/nagels/haren kwaliteit is achteruit gegaan, snel geïrriteerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PENTASA COMPACT GRANULAAT MVA 2G IN SACHET

23 maart 2017

Drie uur na de eerste inname hevige diarree en overgeven. Beide in een frequentie van 10 minuten. Het overgeven duurde ongeveer 5 uur, diarree bleef het ongeveer twee en een halve dag actief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PANTOPRAZOL PENSA TABLET MSR 20MG

23 maart 2017

Gebruik nu ruim 2 weken dit middel. Kreeg na 2 dagen mijn oude klachten weer. Maagpijn, oprispingen, borrelen. Verder duizelig, snelle hartslag en diarree. Apotheek gebeld, kreeg te horen dat penza precies het zelfde Is als de focus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HALDOL DECANOAAT INJVLST 100MG/ ML AMPUL 1ML

23 maart 2017

Ik gebruik 3 cc per 4 weken en zorgt er bij mij voor dat ik al 18 jaar stabiel ben en zonder opname leef en wat betreft de bijwerkingen gebruik ik artane 2mg. Ik leef thuis samen met mijn kind inmiddels al 17 jaar. Mijn vraag is als je langdurig dit medicijn neemt en je bent stabiel al jaren dan ga je dan toch niet nadenken om te stoppen dan word je weer ziek.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

23 maart 2017

Zeer suf en slaperig. Begon al 's ochtends rond 10.30 uur. Even stilzitten op de bank en ik viel in slaap. Alleen bewegen en eten en/of drinken, hield me wakker. 's Avonds vanaf 19.30 uur had ik ook weer de grootste problemen om wakker te blijven. Daarnaast had ik enorme eetlust. Heb wel wat meer gegeten, maar ben in een paar weken tijd ruim 15 kilo aangekomen. En dat lijkt me knap om er even aan te eten. Gelukkig mag ik stoppen met dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYBAN TABLET MVA 150MG

23 maart 2017

Over het algemeen tevreden. Werkt goed tegen mijn afkickverschijnselen van het stoppen met roken. Ben bijna klaar met de kuur maar merk nu dat ik last krijg van een opgefokt gevoel en stijve kaken. Daarnaast slaap ik beroerd sinds in zyban gebruik. Gelukkig is het voor tijdelijke duur.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Sertraline

23 maart 2017

De bijwerking is erger dan de kwaal. De paniekaanvallen bleven bijna de hele dag en ik werd er depressief van. En zeer zenuwachtig en opgefokt. De angsten werden alsmaar erger. Na 6 weken weer afbouwen. En mijn bloeddruk was mega hoog. Ik kreeg clonazepam en ik voel me direct geweldig rustig en energiek.

ENBREL MYCLIC INJVLST 50MG/ ML PEN 1ML

23 maart 2017

Mijn man gebruikte Enbrel vele jaren met heel goed resultaat. De reumatoloog raadde afgelopen zomer aan te stoppen om te kijken of hij het zonder kon. Sommige patiënten blijken na het stoppen min of meer klachtenvrij. Mijn man niet, de psoriasis kwam terug en de vermoeidheid en de ontstekingen. Nu gebruikt hij het sinds 5 weken weer (5 injecties). De pijn en psoriasis is veel minder maar de vermoeidheid lijkt sterk toegenomen. Ook is hij vaak duizelig. Hij gebruikt geen MTX. Heeft iemand anders ook deze ervaring bij het opnieuw starten met Enbrel? Deze bijwerkingen (als het dat is) had hij bij de aanvankelijke start van Enbrel niet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOELY TABLET FILMOMHULD

23 maart 2017

Minder bijwerkingen dan bij microgynon. Voelt goed, geen invloed op stemming!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LORAZEPAM APOTEX TABLET 2,5MG

22 maart 2017

Ik gebruik dit middel 4x per dag maar denk dat er veel wordt veranderd met de merknamen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 40MG

22 maart 2017

Gekregen bij diclofenac. Bij de 2e dag al kreeg ik erge buikkrampen en was het rennen naar de wc. Dag erna nog steeds erge buikpijn. Nu maak ik de capsule open en neem 's ochtends en 's avonds de helft. Buikpijn is weg maar nu heb ik andere middeltjes nodig om nog naar de wc te kunnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLPIDEMTARTRAAT SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

22 maart 2017

Prima medicijn, fijn dat 't goed te delen is en soms nam ik maar een halfje van een halve. Nu heb ik hetzelfde medicijn van Ratiopharm, werkt niet zo goed heb heel tabletje nodig en breekt moeilijker (en halfje van halve is niet te doen).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALDARA CREME 50MG/ G IN SACHET

22 maart 2017

Dit medicijn gekregen ter bestrijding van GW. Na 7 dagen smeren was heel de huid tot bloedens toe kapot. De wratten zijn niet verdwenen en het gebruik van het middel heeft bij mij psoriasis veroorzaakt. Volgens de dermatoloog gebeurt dit niet vaak maar zijn er meerder gevallen in Nederland bekend.

FURABID CAPSULE MGA 100MG

22 maart 2017

Na 2 kuren Furabid eindelijk van de blaasontsteking af. De dag na de laatste inname huiduitslag op mijn hele lichaam. Kun je nagaan wat voor troep het is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL PCH TABLET 10MG

22 maart 2017

Ik merk van methylfenidaat HCL 10mg tabletten van PCH slechts 2-2,5 uur dat het werkt (moet zijn: 3,5-4 uur). En wat het doet voelt zwakker (~40%) dan bij bijv. Mylan (~100%, welke ik doorgaans gebruik). Ik blijf wazig en onscherp in mijn gedachten en aandacht. Alsof je een bril van verkeerde sterkte aangemeten hebt gekregen. Ik heb de PCH pillen teruggebracht en omgeruild voor mijn oude merk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON ACTAVIS TABLET 5MG

22 maart 2017

Ik heb al een paar keer een stootkuur gehad voor me colitus ulserosa ,enige bijwerking is dat ik altijd vreselijk hees was .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON ACTAVIS TABLET 5MG

22 maart 2017

Erge heesheid iedere keer als ik het gebruik.begon deze keer met 30 Mg afbouwend naar 5 mg

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOMID TABLET 50MG

22 maart 2017

Hoogste dosering (2 x 50mg), gelukkig geen bijwerkingen. Niet vermoeid. Zorgt voor meerdere follikels, nu 2 x gebruikt in combinatie met IUI, helaas nog niet zwanger.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 50MCG

22 maart 2017

Klachten met opstaan en gaan lopen. Pijnlijke knieën met gehurkt zitten en omhoog gaan. 's nachts ook last van knieën. Pijnlijk om op knieën te zitten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MESTINON DRAGEE 60MG

21 maart 2017

Ik gebruik dit medicijn al heel wat jaren en de werking er van is goed. Alleen sinds enige tijd krijg ik ipv 2 potten van 150 stuks elk, 15 potjes van 20 stuks. Geen zinnig antwoord waarom (ligt aan de groothandel). 15 potjes met verpakking, gebruiksaanwijzing, neemt enorm veel ruimte in beslag, milieuproblemen gaan blijkbaar aan medicijnproducenten voorbij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel