Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 37 resultaten gevonden.

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 20MG

6 April 2022

Zorgverzekeraar vergoedt omeprazol van PCH niet meer, welke prima werkte voor mij. Kreeg ik ineens Sandoz. Meteen last van maag, enorm duizelig, druk in het hoofd, na vier dagen wordt dat alleen erger. Belachelijk dat zorgverzekeraars zoiets mogen bepalen. Of je moet zelf de kosten van de andere medicijnen betalen, wat ook weer niet klopt. Het verschil zou betaald moeten worden en niet het hele bedrag zodat zij helemaal niets meer hoeven te vergoeden, dat past wel mooi in hun straatje.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

22 March 2022

Omeprazol gaan gebruiken ivm terugkerend maagzuur probleem. Ik sport veel, ben fit. Na 2 weken, 1 maal daags 20mg, gebruikt te hebben werd ik regelmatig duizelig en kortademig tijdens intensief sporten. Ook werd ik ineens in de nacht vaak misselijk wakker en had ik constant een soort van ontstoken keel, moeite met slikken. Uiteindelijk leek het ook wel of ik niets meer leuk vond, had weinig zin om activiteiten te ondernemen. Via Google de bijwerkingen eens opgezocht en ineens werd mij veel duidelijk. Nu een week gestopt en de klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Maagzuur probleem is ook weg en pak ik blijvend aan met aangepast eet/leefpatroon

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

25 February 2022

Juist heel misselijk, niet meer te doen. En dit is voorgeschreven als voor de misselijkheid tegen te gaan? Ongelovelijk. En ik ben een rondlopendestinkbom geworden.. ba

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

17 February 2022

Het kan niet de bedoeling zijn van een medicijn om één klacht te verhelpen en er een andere voor in de plaats te krijgen. Vanaf eerste dag misselijk. Ben er na 1 week mee gestopt, én terug zin in eten nu. Het helpt tegen reflux, maar ten koste van wat?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL AUROBINDO CAPSULE MSR 20MG

30 October 2021

Al weken dagelijks duizelig, ‘s nachts vooral de misselijkheid erbij. Bij langdurig gebruik vreselijke bijwerkingen!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL AUROBINDO CAPSULE MSR 20MG

13 October 2021

Doodziek hiervan. Ontzettend duizelig, misselijk. Zo ziek als een dood vogeltje. Spugen en al. Lag echt dood en doodziek op de bank. Als dit een dag langer had geduurd was ik gegarandeerd in het ziekenhuis belandt. Heel heftig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 20MG

30 August 2021

Na inname last van extreem zweten bij iedere inspanning. Verder last van extreem rommelende en borrelende darmen en onverteerd voedsel in mijn ontlasting. Een dag na het stoppen waren deze bijwerkingen bijna geheel verdwenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 40MG

30 July 2021

Zuuraanvallen, flauwvallen, 4 weken zonder eten op bed, ik kreeg geen lucht meer .huisarts verhoogde de dosis, op spoedeisende hulp beland, conclusie, omeprazol. Dat noemen ze een geneesmiddel. Ik ben door een hel gegaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

17 July 2021

Duizelig, zweten, misselijk, moe. Ik slik het nu 2 weken mijn maagzuur en zure oprispingen zijn wel weg. Maar wat ik nu heb is ook geen pretje. Ik kijk het nog even aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 20MG

3 June 2021

Werkt slecht waardoor slokdarmontstekingen erger zijn geworden.. Kreeg jarenlang Nexium voorgeschreven omdat die het beste hielpen tegen refluxklachten. Een.operatie zou me daar definitief van af helpen maar die is niet 100% gelukt. Moest dus helaas weer aan de maagzuuremmers. Had nog Nexium in huis en deze hielpen gelukkig snel. Bij het herhalingsrecept kreeg ik deze van Sun. Ik wilde het best proberen maar na een week zijn de klachten weer toegenomen: de ontstekingen zijn erger geworden.i.p.v. aan het genezen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 20MG

26 March 2021

Ik gebruik deze capsules al vele jaren. En dat is ter voorkoming van maag zuur. Niet ter bescherming van enig andere pil of poeder. Wel heb ik héél veel bijwerkingen naar nu blijkt deze, en dit verontrust mij behoorlijk. Ben meteen gestopt met innemen, en hoop dat e.e.a. zich in mijn lichaam zal herstellen. Er wordt te makkelijk een herhaal recept voorgeschreven. De klachten worden niet in verband gebracht met de pillen, die al "te lang" worden voorgeschreven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL AUROBINDO CAPSULE MSR 20MG

17 March 2021

Het werkt onvoldoende. Nog te vaak last van maagzuur. Slik omeprazol al meerdere jaren agv een middenrifbreuk. Nooit zoveel problemen gehad als met deze van Aurobindo. Maar helaas voorgeschreven door verzekeraar Menzis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

3 February 2021

Ik heb haaruitval en nierschade door dit middel.gekregen.Mag er niet mee stoppen omdat ik een Barrett slokdarm heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

22 January 2021

Paar dagen nadat ik mee gestart ben allerlei vreemde bijwerkingen: brandend zuur gevoel in keel, vocht vasthouden in benen en wazig zicht. Dit stond niet in de geprinte uitdraai die ik van de apotheek kreeg. Op internet zoeken leverde wel bijna al die bijwerkingen onder het kopje 'zeer zelden' (afgezien van branden in keel, maar er stond : geïrriteerd keel slijmvlies) Ik vind 't maar raar. Je gebruikt zoiets om iets op te lossen toch? Niet om nieuwe ongemakken te veroorzaken. Maagpijn en brandend zuur in slokdarm wel veel minder, dus het zal wel iets doen. Ik ben inmiddels gestopt er mee. Hopelijk stoppen de bijwerkingen ook snel weer. Dit kan toch niet te bedoeling zijn van een medicijn....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

15 January 2021

Na inname met ruim voldoende water d.w.z. 500 tot 1000 ml of soms zelfs 1500 ml water komen de capsules terug in de mond. Globus gevoel na inname houdt 30-60 minuten aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Omeprazol actavis 40 Mg

19 December 2020

Heb altijd Omeprazol van Sandoz, nu bepaald de ziektekostenverzekering dat het Omeprazol van Focus moet worden. Ik heb nu alleen maar meer klachten, wat een troep

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

25 August 2020

Omeprazol verlicht de pijn, maar zorgt steeds voor hevige obstipatie

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

17 July 2020

Duizelig, moe, maagzuur in de mond en diarree

OMEPRAZOL AURO CAPSULE MSR 40MG

5 May 2020

De maagpijn is wel minder met die medicijnen maar helemaal weg is het niet geweest heb deze 8 weken geslikt .nu 2 weken 20 mg geslikt .Ben aan het afbouwen dus op advies van de huisarts . vandaag erg veel maagpijn ,hopelijk gaat het snel beter !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

omeprazol capsule msr 20 mg sandoz

25 April 2020

zwelling van de vagina op het gezicht rode allergische uitslag

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

4 April 2020

RECTIFICATIE 5 maart 2020 heb ik geschreven dat ik drijfnat was van de medicatie esomeprazol,voelde als 'n soort opvliegers. Dit moet ik terugnemen , het lag helemaal niet aan de Esomeprazol 40 Sun ! Imipramine was de boosdoener, die had ik ongeveer tegelijkertijd van de huisarts gekregen, tegen PTSS door de tientallen darmoperaties. Gruwelijke nachtmerries doordat ik zo toegetakeld ben, op operatietafels, matten, prolapsen, darminklemmingen, buikwandbreuken, abcessen en een hoefijzervormig fistel*Godzijdank leef ik nog ! Ik heb nog n paar andere medicijnen, i v m crohn,en mijn halve schildklier (1/2 eruit vol cystes)enz... Na alles een voor een te hebben geschrapt , bleek ik na een week afbouwen met imipramine minder te transpireren ! En na 2 weken voelde ik me gewoon normaal , "geen lopende sauna"-gevoel meer , geen "lopende ovenschotel"- gevoel HEERLIJK , maar deze horror lag dus NIET aan esomeprazol, want die gebruik ik nu gelukkig weer tegen een enorme hoeveelheid maagsap(als ik me héél erg druk maak) Esomeprazol werkt ontzettend goed tegen overdadig maagsap/zuur. Soms zelf 2 of 3 per dag en dan gaat t weer goed , dan pak ik weer een van 40 mg. of een van 20 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

5 March 2020

Het vervolg...Het hielp geweldig totdat ik 3 x per dag droge kleren aan moest doen. De overgang was er niks bij, drijfnat van t zweten dag en nacht. Ik kwam erachter dat deze maagtabletten ervoor zorgen dat je bloedheet en druppelend van het zweet de dag door moet komen..echt drijfnat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

14 February 2020

Esomeprazol werkt beter dan Omeprazol zei de huisarts, en hij heeft gelijk !!! Esomeprazol,( de stofnaam van Nexium) wordt anders omgezet. Ik zat op 2 x 40 omeprazol en merkte totaal niks ! Nu Esomeprazol, en na n paar dagen waren mijn maagontstekingen/zweren niet meer zo heftig. Daarvoor kon ik me niet bewegen, of iemand een spies in mn maag stak, gruwelijk. Ook slokdarmkrampen en ontsteking daarbij gehad, en nu voel ik niks meer in mijn maag , na 2 weken gebruik. Ik had al 40 jaar last van ontstekingen in maag en darm(crohn) Deze "nexium" esomeprazol werkt perfect. Eindelijk, geen opgezwollen buik meer, geen pijn meer s nachts, geen pijn meer bij eten of drinken( ik drink geen alcohol, rook niet, en eet geen zoet, sober/niet somber, gezond) maar de maagpijn door ontstekingen en zweren heeft me 40 jaar achtervolgd. Tot nu dus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

14 January 2020

Deze medicijnen helpen niet. Ik heb eerst Esomeprazol gebruikt van een ander merk. Hiermee verdwenen mijn klachten. Omdat mijn verzekering alleen dit merk vergoedt overgestapt op Aristo. Hierin zou volgens mijn apotheek precies dezelfde werkzame stof moeten zitten, maar ik kan dit moeilijk geloven. Mijn klachten waren direct in volle hevigheid terug. Helaas betekent dit kennelijk dat ik voortaan zelf moet gaan bijbetalen als ik een medicijn wil dat wel werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel