Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 37 resultaten gevonden.

OMEPRAZOL 1A PHARMA CAPSULE MSR 40MG

23 January 2024

Voorheen andere merken gehad met goed resultaat. Sinds gebruik dit merk toenemende klachten van maagzuur, lijkt veel minder te werken dan andere merken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 20MG

3 January 2024

Ik heb jaren de orgineke omeprasol ingenomen. Nu kreeg ik een pr mnd terug ineens een ander merk. Dat werd dus Teva! Baalde hier enorm van, maar bij de apotheek zeiden ze, dat de andere maagzuurremmer niet meer geleverd werd. Ik kreeg met de nieuwe van Teva 20 mg, eerst hele erge maagzuur, nu steeds last van maagpijn en darmen. Ook af en toe misselijk en eten smaakt niet meer zo. Ook loop ik de hele dag te boeren. Ook jeukende plekken op mijn lichaam. Ik schrik van de ervaringen, van anderen.! Ik ga afbouwen, en stoppen met die troep! Heb nog maar weinig vertrouwen in de medici

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

9 December 2023

tinteling in mijn luchtpijp, brandende maag, wazig zien, in het algemeen niet prettig voelen, rillingen, was in mijn hoofd. Deze capsules geven teveel bijwerkingen om het gebruik voort te zetten. Heb hiervoor betaald omeprazol van Centrafarm en had toen niet deze bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

4 December 2023

ik krijg na inname tintelingen in mijn keel, een waas om mijn ogen, waas in mijn hoofd, voel me de hele dag onprettig

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 40MG

14 November 2023

Ik had voorheen een ander merk. Daarmee waren mijn klachten geheel verdwenen. Nu heb ik bovenstaand merk, en merk ik dat de klachten in alle hevigheid terug zijn. Ik gebruik dit medicijn 1 keer daags 2 capsules.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL AURO CAPSULE MSR 20MG

30 October 2023

Vanwege een leveringstekort kreeg ik i.p.v. 40 Mg 2x maal 20 Mg mee als vervanger. Nu blijkt dat er een verschil zit in de gebruikte hulpstoffen tussen 40Mg en 20Mg. Ik krijg nu bij het slikken van de 20 Mg maagklachten die ik bij de 40Mg niet had. Hebben meer mensen dit?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 20MG

OMEPRAZOL AURO CAPSULE MSR 40MG

1 June 2023

Volgens mijn apotheek wordt de maagzuurremmer Omecat met Omeprazol als werkende stof niet meer vergoed door Menzis , wil ik dit persé dan moet ik zelf betalen , alleen Omeprazol Auro wordt vergoed volgens de apotheek . Vandaag Menzis gebeld en die zegt de apotheek beslist wat ik krijg ivm vergoeding maar de apotheek zegt dat de verzekering bepaald wat er wel of niet wordt vergoed volgens preferentiebeleid .,,,,,Tja hoe zit het nou en wie bepaald,,ik dacht de huisarts maar blijkbaar weten apotheek en verzekering het beter ?? Volgens mij krijg ik hier misschien van al het gekonkel en geharrewar wel een maagzweer,,,hopelijk wordt dat dan wel vergoed als ik medicatie krijg .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

30 May 2023

Werkt perfect voor klachten van een niet goed aansluitende slokdarm klep.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

OMEPRAZOL AURO CAPSULE MSR 40MG

22 March 2023

Al jaren Omeprazol Sandoz gebruikt, prima ! Nu Omeprazol Auro veel klachten : maagzuur, pijn tussen schouderbladen en borsten, slikklachten, hoesten, kortademig. SLECHT !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

20 March 2023

Eerst Sandoz,prima nu Focus,resultaat maagpijn en brok in keel plus verandering in smaak. Slecht hoor!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL AURO CAPSULE MSR 40MG

28 February 2023

Heftige allergische reactie. De bultjes kwamen eerst in de nek, daarna hals, kaaklijn, gezicht, borst en ging gepaard met heftige jeuk. Zeker niet blij mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

26 February 2023

Altijd buikpijn. Energieloos. Depressief. Nergens meer zin aan. Hoge druk in de maag. Eerst omeprazol geslikt, daarna espomeprazol. Geen verschil was allebei verschrikkelijk. Jaar dit geslikt en niets dan “ellende” met mezelf. Hoe nu verder dacht ik. Afbouwen als dat kan. Nou het rebound effect is heel groot als je deze medicijnen een jaar hebt geslikt, maar ik heb toch doorgezet met veel maagzuurproblemen, nu afgebouwd,met antagel sanias en dat gebruik ik als het nodig is, maar mijn maagzuur reageert alweer heel goed zonder de medicijnen en de pijn is nagenoeg weg. Helemaal blij dat ik gestopt ben. Mijn leven is weer een stuk leuker geworden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

22 September 2022

Tintelende voeten /tenen. Hoofdpijn. Maar vooral bultjes die jeuken en opengaan en daarna diepe wondjes worden die na lange tijd dicht gaan en daarna een eeltig lelijk lidteken worden. Ik vermoed dat het door dit medicijn komt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 20MG

6 April 2022

Zorgverzekeraar vergoedt omeprazol van PCH niet meer, welke prima werkte voor mij. Kreeg ik ineens Sandoz. Meteen last van maag, enorm duizelig, druk in het hoofd, na vier dagen wordt dat alleen erger. Belachelijk dat zorgverzekeraars zoiets mogen bepalen. Of je moet zelf de kosten van de andere medicijnen betalen, wat ook weer niet klopt. Het verschil zou betaald moeten worden en niet het hele bedrag zodat zij helemaal niets meer hoeven te vergoeden, dat past wel mooi in hun straatje.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

22 March 2022

Omeprazol gaan gebruiken ivm terugkerend maagzuur probleem. Ik sport veel, ben fit. Na 2 weken, 1 maal daags 20mg, gebruikt te hebben werd ik regelmatig duizelig en kortademig tijdens intensief sporten. Ook werd ik ineens in de nacht vaak misselijk wakker en had ik constant een soort van ontstoken keel, moeite met slikken. Uiteindelijk leek het ook wel of ik niets meer leuk vond, had weinig zin om activiteiten te ondernemen. Via Google de bijwerkingen eens opgezocht en ineens werd mij veel duidelijk. Nu een week gestopt en de klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Maagzuur probleem is ook weg en pak ik blijvend aan met aangepast eet/leefpatroon

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

25 February 2022

Juist heel misselijk, niet meer te doen. En dit is voorgeschreven als voor de misselijkheid tegen te gaan? Ongelovelijk. En ik ben een rondlopendestinkbom geworden.. ba

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

17 February 2022

Het kan niet de bedoeling zijn van een medicijn om één klacht te verhelpen en er een andere voor in de plaats te krijgen. Vanaf eerste dag misselijk. Ben er na 1 week mee gestopt, én terug zin in eten nu. Het helpt tegen reflux, maar ten koste van wat?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL AUROBINDO CAPSULE MSR 20MG

30 October 2021

Al weken dagelijks duizelig, ‘s nachts vooral de misselijkheid erbij. Bij langdurig gebruik vreselijke bijwerkingen!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL AUROBINDO CAPSULE MSR 20MG

13 October 2021

Doodziek hiervan. Ontzettend duizelig, misselijk. Zo ziek als een dood vogeltje. Spugen en al. Lag echt dood en doodziek op de bank. Als dit een dag langer had geduurd was ik gegarandeerd in het ziekenhuis belandt. Heel heftig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 20MG

30 August 2021

Na inname last van extreem zweten bij iedere inspanning. Verder last van extreem rommelende en borrelende darmen en onverteerd voedsel in mijn ontlasting. Een dag na het stoppen waren deze bijwerkingen bijna geheel verdwenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 40MG

30 July 2021

Zuuraanvallen, flauwvallen, 4 weken zonder eten op bed, ik kreeg geen lucht meer .huisarts verhoogde de dosis, op spoedeisende hulp beland, conclusie, omeprazol. Dat noemen ze een geneesmiddel. Ik ben door een hel gegaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

17 July 2021

Duizelig, zweten, misselijk, moe. Ik slik het nu 2 weken mijn maagzuur en zure oprispingen zijn wel weg. Maar wat ik nu heb is ook geen pretje. Ik kijk het nog even aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.