Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 37 resultaten gevonden.

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 20MG

30 August 2021

Na inname last van extreem zweten bij iedere inspanning. Verder last van extreem rommelende en borrelende darmen en onverteerd voedsel in mijn ontlasting. Een dag na het stoppen waren deze bijwerkingen bijna geheel verdwenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL TEVA CAPSULE MSR 40MG

30 July 2021

Zuuraanvallen, flauwvallen, 4 weken zonder eten op bed, ik kreeg geen lucht meer .huisarts verhoogde de dosis, op spoedeisende hulp beland, conclusie, omeprazol. Dat noemen ze een geneesmiddel. Ik ben door een hel gegaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

17 July 2021

Duizelig, zweten, misselijk, moe. Ik slik het nu 2 weken mijn maagzuur en zure oprispingen zijn wel weg. Maar wat ik nu heb is ook geen pretje. Ik kijk het nog even aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 20MG

3 June 2021

Werkt slecht waardoor slokdarmontstekingen erger zijn geworden.. Kreeg jarenlang Nexium voorgeschreven omdat die het beste hielpen tegen refluxklachten. Een.operatie zou me daar definitief van af helpen maar die is niet 100% gelukt. Moest dus helaas weer aan de maagzuuremmers. Had nog Nexium in huis en deze hielpen gelukkig snel. Bij het herhalingsrecept kreeg ik deze van Sun. Ik wilde het best proberen maar na een week zijn de klachten weer toegenomen: de ontstekingen zijn erger geworden.i.p.v. aan het genezen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 20MG

26 March 2021

Ik gebruik deze capsules al vele jaren. En dat is ter voorkoming van maag zuur. Niet ter bescherming van enig andere pil of poeder. Wel heb ik héél veel bijwerkingen naar nu blijkt deze, en dit verontrust mij behoorlijk. Ben meteen gestopt met innemen, en hoop dat e.e.a. zich in mijn lichaam zal herstellen. Er wordt te makkelijk een herhaal recept voorgeschreven. De klachten worden niet in verband gebracht met de pillen, die al "te lang" worden voorgeschreven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL AUROBINDO CAPSULE MSR 20MG

17 March 2021

Het werkt onvoldoende. Nog te vaak last van maagzuur. Slik omeprazol al meerdere jaren agv een middenrifbreuk. Nooit zoveel problemen gehad als met deze van Aurobindo. Maar helaas voorgeschreven door verzekeraar Menzis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

3 February 2021

Ik heb haaruitval en nierschade door dit middel.gekregen.Mag er niet mee stoppen omdat ik een Barrett slokdarm heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

22 January 2021

Paar dagen nadat ik mee gestart ben allerlei vreemde bijwerkingen: brandend zuur gevoel in keel, vocht vasthouden in benen en wazig zicht. Dit stond niet in de geprinte uitdraai die ik van de apotheek kreeg. Op internet zoeken leverde wel bijna al die bijwerkingen onder het kopje 'zeer zelden' (afgezien van branden in keel, maar er stond : geïrriteerd keel slijmvlies) Ik vind 't maar raar. Je gebruikt zoiets om iets op te lossen toch? Niet om nieuwe ongemakken te veroorzaken. Maagpijn en brandend zuur in slokdarm wel veel minder, dus het zal wel iets doen. Ik ben inmiddels gestopt er mee. Hopelijk stoppen de bijwerkingen ook snel weer. Dit kan toch niet te bedoeling zijn van een medicijn....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

15 January 2021

Na inname met ruim voldoende water d.w.z. 500 tot 1000 ml of soms zelfs 1500 ml water komen de capsules terug in de mond. Globus gevoel na inname houdt 30-60 minuten aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Omeprazol actavis 40 Mg

19 December 2020

Heb altijd Omeprazol van Sandoz, nu bepaald de ziektekostenverzekering dat het Omeprazol van Focus moet worden. Ik heb nu alleen maar meer klachten, wat een troep

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 20MG

25 August 2020

Omeprazol verlicht de pijn, maar zorgt steeds voor hevige obstipatie

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

17 July 2020

Duizelig, moe, maagzuur in de mond en diarree

OMEPRAZOL AURO CAPSULE MSR 40MG

5 May 2020

De maagpijn is wel minder met die medicijnen maar helemaal weg is het niet geweest heb deze 8 weken geslikt .nu 2 weken 20 mg geslikt .Ben aan het afbouwen dus op advies van de huisarts . vandaag erg veel maagpijn ,hopelijk gaat het snel beter !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

omeprazol capsule msr 20 mg sandoz

25 April 2020

zwelling van de vagina op het gezicht rode allergische uitslag

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

4 April 2020

RECTIFICATIE 5 maart 2020 heb ik geschreven dat ik drijfnat was van de medicatie esomeprazol,voelde als 'n soort opvliegers. Dit moet ik terugnemen , het lag helemaal niet aan de Esomeprazol 40 Sun ! Imipramine was de boosdoener, die had ik ongeveer tegelijkertijd van de huisarts gekregen, tegen PTSS door de tientallen darmoperaties. Gruwelijke nachtmerries doordat ik zo toegetakeld ben, op operatietafels, matten, prolapsen, darminklemmingen, buikwandbreuken, abcessen en een hoefijzervormig fistel*Godzijdank leef ik nog ! Ik heb nog n paar andere medicijnen, i v m crohn,en mijn halve schildklier (1/2 eruit vol cystes)enz... Na alles een voor een te hebben geschrapt , bleek ik na een week afbouwen met imipramine minder te transpireren ! En na 2 weken voelde ik me gewoon normaal , "geen lopende sauna"-gevoel meer , geen "lopende ovenschotel"- gevoel HEERLIJK , maar deze horror lag dus NIET aan esomeprazol, want die gebruik ik nu gelukkig weer tegen een enorme hoeveelheid maagsap(als ik me héél erg druk maak) Esomeprazol werkt ontzettend goed tegen overdadig maagsap/zuur. Soms zelf 2 of 3 per dag en dan gaat t weer goed , dan pak ik weer een van 40 mg. of een van 20 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

5 March 2020

Het vervolg...Het hielp geweldig totdat ik 3 x per dag droge kleren aan moest doen. De overgang was er niks bij, drijfnat van t zweten dag en nacht. Ik kwam erachter dat deze maagtabletten ervoor zorgen dat je bloedheet en druppelend van het zweet de dag door moet komen..echt drijfnat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SUN TABLET MSR 40MG

14 February 2020

Esomeprazol werkt beter dan Omeprazol zei de huisarts, en hij heeft gelijk !!! Esomeprazol,( de stofnaam van Nexium) wordt anders omgezet. Ik zat op 2 x 40 omeprazol en merkte totaal niks ! Nu Esomeprazol, en na n paar dagen waren mijn maagontstekingen/zweren niet meer zo heftig. Daarvoor kon ik me niet bewegen, of iemand een spies in mn maag stak, gruwelijk. Ook slokdarmkrampen en ontsteking daarbij gehad, en nu voel ik niks meer in mijn maag , na 2 weken gebruik. Ik had al 40 jaar last van ontstekingen in maag en darm(crohn) Deze "nexium" esomeprazol werkt perfect. Eindelijk, geen opgezwollen buik meer, geen pijn meer s nachts, geen pijn meer bij eten of drinken( ik drink geen alcohol, rook niet, en eet geen zoet, sober/niet somber, gezond) maar de maagpijn door ontstekingen en zweren heeft me 40 jaar achtervolgd. Tot nu dus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

14 January 2020

Deze medicijnen helpen niet. Ik heb eerst Esomeprazol gebruikt van een ander merk. Hiermee verdwenen mijn klachten. Omdat mijn verzekering alleen dit merk vergoedt overgestapt op Aristo. Hierin zou volgens mijn apotheek precies dezelfde werkzame stof moeten zitten, maar ik kan dit moeilijk geloven. Mijn klachten waren direct in volle hevigheid terug. Helaas betekent dit kennelijk dat ik voortaan zelf moet gaan bijbetalen als ik een medicijn wil dat wel werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

26 December 2019

Helaas voor een 2e keer moeten nemen ivm een hardnekkige slokdarmontsteking. Naast de maagpijn die het standaard veroorzaakt ook dit keer last van rugpijn. Opgezocht en blijkt gemiddeld bij 1 op de 100 gebruikers rugpijn te veroorzaken. Gelukkig hoef ik het maar een paar weken te nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 20MG

21 December 2019

Moest ik gebruiken ivm ontstekingsremmer Naproxen. De eerste week redelijk daarna steeds meer maag en vooral darmklachten. Gestopt en nu last van een opgeblazen maag die geirriteerd is. Gebruik beide medicijnen niet meer. Veel last van maagklachten en ijskoude rillingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

11 December 2019

Flinke allergische reactie. Hevige buikpijn gepaard met hevige jeuk aan het hele lichaam. Zwelling van mijn gezicht/oren/lippen. Echt verschrikkelijk! Ik moet erbij zeggen ik ook nog eens zwanger ben en dat dat het extra lastig maakt :( nooit meer omerprazol voor mij!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

29 November 2019

Doordat ik niet meer van mijn honger gevoel afkwam, wist ik niet meer wanneer ik moest eten en wanneer ik eigenlijk vol zat. Ik ben uiteindelijk in 3 jaar 40kg aangekomen! Echt leuk hoor..En uiteindelijk na 3 jaar gestopt maar ja die kilo’s zitten er nog. En nee ik was niet 24/7 aan het eten, ben hetzelfde blijven eten als daarvoor.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL FOCUS CAPSULE MSR 20MG

15 November 2019

Ik slik dit al meer dan dertig jaar en wil er nu wel eens van af. Probeer al een maand af te bouwen door om de dag in te nemen. Ik drink uitsluitend water, dus geen koffie/thee,fris of alc. Veel kriebelhoest en pijn. Moet ik niet zeuren en gewoon weer ledere dag slikken omdat zonder niet meer kan?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

28 August 2019

Ik heb 2jaar nexium geslikt toen heeft de apotheek het veranderd naar esomeprasol werken niet zo goed als de nexium heb een buismaag en ik stiks soms in het maagzuur de mdl arts heeft nexium voor geschreven krijg ze niet van de apotheek

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel